Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2013

Emmerdalea odotellessa


Eilen uusi ennätys, 711 katselua. Hurjaa liikettä Pohjois-Amerikan Yhdysvaltain suunnalta eli varmaan käyneet lukemassa eikä mitään roskameiningin harrastajia. Tässä menee pikapuoliin 50 000:n kävijän raja rikki. Monikohan noista katseluista on niin että kone käynyt kurkkaamassa? Moni. Mutteivät koneet ole viime päivinä kommentoineet, mykistyneinä katselleet. Tämä nyt oli tällainen Facebook-merkintä. Varmaan olisi syytä facebookautua kun tämä on tämmöistä. Luutiissa on uusi kirjoittaja, Tiina Käkelä-Puumala, oikein hyvä kirjoitus hällä. On tämä bloggaaminen yhtä kirottua hulluutta. Onneksi Emmerdale alkaa ihan kohta.

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjoittaa Tiina! Nyt jos koskaan tarvitaan rohkeita tulkintoja.

Sami Liuhto kirjoitti...

Minua lämmitti hänen kertomuksensa Peer Güntistä. Se kauhun hiljaisuus kun keisarilla ei ole vaatteita. Ja maine menee lopullisesti jos sen sanoo, siitähän puhui Haapala. Se jääviydestä.

Kamunen kirjoitti...

Suomi on ruotsalainen, väittää valtion tv epäilemättä onko suomalainen ruotsalainen.

Vesa Haapala kirjoitti...

Olenko minä onnistunut tuollaisestakin puhumaan, olipa hyvä, unohdin jo, tuntuu kyllä että unohdan nykyään miltei heti mitä olen puhunut (ja kun harvoin varmistan mitähän kukin ymmärsi siitä mitä sanoin). Katselin sattumalta itsekin Emmerdalea, väsytti, makasin sohvalla ja avasin telsun ja sieltähän sitä tuli, taisipa tulla 2 jaksoa peräjälkeen. Siellä oli tunteet pinnassa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ähh, taisin taas keksiä ihan omiani. Luin liikaa ja väärin. Ei siellä maineesta puhuttu. Perkele en kyllä enää sano mitään kun en tajua mitään ja muutenkin ihan paska. En kommentoi enää mutta kiva jos tähän blogiini kommentoidaan. Ihan oikeesti se on mielestäni mukavaa. Vaikkei sitä ainakaan enää kukaan usko. Jotenkin niin subjektiivisesti aina luen että tuloksena on aina katastrofi. Alan vähitellen ymmärtää miksi se Pulkkinenkin tuli silmille. Kun en osaa lukea. Ja käytän muiden tekstejä vain ja ainoastaan omien sekoilujeni ponnahduslautana.

Tuosta Suomesta ja ruotsalaisuudesta etc. tuli mieleen, että sehän on eliitin suuri toive että Suomi liitettäisiin Ruotsiin, Venäjästä vain rohkeimmat uskaltavat haaveilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalainen Ruotsi on hienoa, samoin virolainen Viro, venäläinen Venäjä ja norjalainen Norja, mutta suomalainen Suomi on fasismia.

Sami Liuhto kirjoitti...

Anonyymi osuu kuuluisaan naulankantaan, mutta on muistettava että Suomalainen Suomi on ollut v:sta 1968 Kanava.

Hauska muuten tuo Jyväskylän kalabaliikin jälkitouhu, että mitä vielä ilmeneekään. Ei ollut ihan niin yksinkertainen juttu kuin luultiin. Tai no joo, ketkä luulivat ja ketkä ei. Sen verran nostan omaa häntääni, ettei minulla ole sellaista luuloa että tuo äärioikeiston tmsp:n vastapuoli olisi puhtoisempi puoli. Samaa paskaa ja käytkats samassa paketissa. Facebookissa on muuten ahdistavasti vihapuhetta, ei sielläkään voi käydä. "Keskustelusta" ei tietoakaan, analyysistä, niin sanotusta puolueettomasta tutkimuksesta. Sitä kaipaisin, enkä loputonta kykkimistä omassa poterossaan. Vastaantulemista. Rakkautta. Lähimmäisenrakkautta. Evö hööd?

Anonyymi kirjoitti...

Mihin viiteryhmään Suomi haluaa kuulua, usein kysellään, eikä vastaaminen tunnu helpolta etenkään tänään kun suomalaiset elokuvaihmiset ovat itse palkinneet itsensä "Iron Sky" leffasta jossa löysivät natseja kuusta.

Pitikö Dan-Li-Mikaelin mennä juuri Hitlerin valtaannousun päivänä Keski-Suomeen härnäämään nukkuvaa karhua?

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Jos mä Sami hyökkään teille hitsilaseissa ja suojaliiveissä puukon kanssa - ja sä saat puukon selkään, niin tapaus ei todellakaan ole yksinkertainen:

tarkemmissa tutkimuksissa paljastuu, että myös teillä on vahingoittamiseen soveltuvia välineitä kuten tuoleja.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kato kun uusnatsit on herkkiä niin kun on uuskomukatkin. Mietin, että josko ne panis samalle saarelle niin ne tuhoais nopeasti itsensä ja toisensa, mutta ei siinä niin kävisi, ne löytäisivät toistensa totalitarismin ja alkaisivat lisääntyä. Eli nyt kuuhun suomalaiset ja kaikki uuskomukat niin ne voi siellä rauhassa rakastaa uusnatsien ja vanhanatsien kanssa. Niin siis kuuhun myös vanhakomukatkin, koko paskasakki, uudet ja vanhat, natsit ja komukat. Ongelma tässä on että ne joskus pyrkis takaisin tänne kun niitä olis loukattu maasta käsin. Josko vähän pidemmälle ne vietäs? Pluton taakse tai Alfa Kentauriin? On avaruudessa tilaa. Menkää ääreen saakka! So long! Ei tule ikävä. Siinä olisi sekinkin hyvä, että jonkin aution planeetan km. älykkyys nousisi, kun ääriporukka sinne saapuisi, toki vain sillä ehdolla että planeetta olisi autio, yksikin puolitumainen eliö ja planeetan km. älykkyys vähenisi, ja älykkyys nousisi maassakin. Tämähän oli vihapuhetta!

Sami Liuhto kirjoitti...

Ohoh, Tapani kerkes tohon väliin kommentoimaan!

Parasta olisi kun elettäisiin rauhassa. En todellakaan tiedä uusimpia poliisien tutkimustuloksia aseista, mutta onhan tuoli kevyempi ase kuin joku puukko. Oliko niillä muuta kuin tuoli? Mikä on tilanne. Avaruuslaiva pitäisi jo lastata. Ja sitten tähtiin. Ei tule ikävä.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Toivotaan, että ne karanneet tyypit saadaan kiinni.

Ei toi tutkinta muuten edisty.

Jos joku yrittää tulla meille, voin vakuuttaa: meidän sohvakalustolla on moukaroitu isompiakin roistoja!

Sami Liuhto kirjoitti...

Meidän pitäs saada uus sohva. Tykkään sohvista. No niin, ton voi sitten lukea että tykkään Sohvi-nimisestä hlöstä. En tunne yhtään mutta jos tuntisin niin toivon että pystyisin tykkäämään enkä pikkumaisuuttani inhoais ja vihais.

Kamunen kirjoitti...

Sohvaperunoilla olikin kissanpäivät lauantaina valtion tv:n esittäessä Teemalla Wagnerin "Rienzin", Hitlerin suosikkioopperan, ja heti perään kaksi natsileffaa.

Siitä olikin helppo avata aamulla Hesarin aukeamat joilla etsittiin Saksasta "natsivaareja".

Sami Liuhto kirjoitti...

En niin välitä HS:n tabloidisuudesta, kun se on etabloitunut.

Liro kirjoitti...

Huomasitko muuten, millaiseksi otukseksi sinua on tituleerattu uusimmassa Hengellisessä Kuukauslehdessä? "Nuori turkulainen kirjallisuuskriitikko"! Tämän johdosta kävimme seuraavan keskustelun isovanhempieni keittiössä:
minä (paistan lättyjä ja luen): hörähdys!
toinen: No mitä?
minä luen ääneen.
toinen: kumpi Raitis sen on kirjoittanut?

Sami Liuhto kirjoitti...

no niinpäs onkin! Puhuin Sksmanin kanssa pari-kolme viikkoa takaperin, mutten vieläkään ole kuin silmäillyt Teol. Aikakauskirjan juttuja, joista hän minulle vinkkasi, kun on mukamas mulla kiirus. Aion paneutua niihin huolella jahka... kerkeän.

Se on vähän näkökulmakysymys tuo nuori...

Yksi asia harmittaa, nim. nuo lätyt, kun en ole syönyt niitä aikoihin paitsi viime viikolla. Terveisiä sinne lättypiireihin ja myös sinne maaseudun suuntaan!

Anonyymi kirjoitti...

Oliko täällä puhetta haisevista venakoista matkalla bussilla Turkuun?

Sami Liuhto kirjoitti...

Ei vissiin oo ollu, eikä edes niistä haisevista ylkkäriköistä.

Kamunen kirjoitti...

Me suomenkieliset olemme vieläkin helposti vaikenevia kun Herran taholta muistutellaan, vaikka Hän sattuikin nukkumaan kun Estonia upposi tai kun juutalaisia kaasutettiin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kyllä saa sanoa, muttei asiasta. Minua kiehtoo että nimimerkin, vissiin on nimimerkki, nimimerkin nimi on Kamunen. Se on hyvä nimi.

Kamunen kirjoitti...

Maan johtavaksi kirjallisuusbloggaajaksi lehdissä tituleerattu A mainitsi hänkin uransa alkaessa nimen Camus ihailevassa sävyssä, mutta näyttää nyttemmin pelaavan varmemman päälle opettaen lukijoille rahan kielen vivahteita.

Sami Liuhto kirjoitti...

Mutta sanotaanhan että ansiosidonnainen alkaa aalla ja matinea loppuu aahan, isoon A:han. C-sarja on eri juttu. B-vitamiinia saa aasta ja A:sta. Iso-D. E-thesis. F-word. Iso-G. Hoomoilanen. Ii. J. Karjalainen. K-Kenkä.

Kamunen kirjoitti...

Tuon edellisen kommentin lähetettyäni huomasin kahvilanpöydän Hesarin pääkirjoituksessa puhuttavan USA:n suurlähettiläästä.

Mikäli vilkaisin oikein, hän on jättämässä Suomen jonka ilmapiiriä pitää jotenkin masentuneena...

Tuskin hän edes ymmärtääkään kuinka paljon täällä kiusataan ihmisiä kielillä hypittämällä. Siihen Camus kiinnittäisi huomiota, vaikka tuskin korviaan uskoisi, että 2000-luvun Euroopassa eletään.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tämä on masentava maa, sensuurin ja diktatuurin unelmavaltio. En ole järin innostunut näistä ihmisistä. Eivät nämä sentään ruotsalaisia ole, mutta läheltä liippaa. Tahtoisin asua jossakin muualla kuin tässä tuhansien valheiden maassa, missä jalustalle nostetaan heti tai ei koskaan (ne jalustat on tärkeitä. Vaikka ne on ihan tarpeettomia) ja jalustalla pysytään ikuisesti. Täällä 30-vuotias käyttäytyy kuin elävä legenda, vaikkei ole milloinkaan ollut elossa. Ei ihme jos masentaa. Kun katsoo tätä kamalaa porukkaa. Suomessa asuvalle voi antaa ohjeen, että poistuu tästä paskalävestä heti ja jos ei pääse pois niin pysyy kotona eikä ole näiden kanssa missään tekemisissä. Ohjeeni perustuu omaan kokemukseeni.

Kamunen kirjoitti...

Eräistä viime päivien tapahtumista voisi päätellä auringon vihdoin paistavan risukasaan, vaikka kaikkien totalitarismien slogan ”tarkoitus pyhittää keinot” tuntuu hämmentävän hyvin toteutuneen Suomessa siten kuin Platon hahmotteli antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: filosofit ajattelevat, sotilaat - ja Suomessa poliitikot! - hoitavat turvapalvelut ja rahvas tuottaa ruokaa.

Mutta mikä on tuo tarkoitus? Sehän on hakattu kiveen Suomenlinnan portin pieleen: Jälkimaailma seiso täällä omalla perustallasi äläkä luota vieraan apuun. Siihen pitää vaan lisätä, että sillä tiellä tulee karhu vastaan, eli kuten Jyri Häkämies on historiaan jääneellä tavalla lausunut puolustusministerinä ollessaan ”Venäjä, Venäjä, Venäjä”

Kamunen kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Sami Liuhto kirjoitti...

Ja voi sitä itkua Häkämiehen lausuttua virkkeensä. Hänhän sanoi totuuden. Se on aivan kamalaa. Ja karhu on jo polulla.

Sami Liuhto kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan tehnyt eroa Emmerdalen ja Twin Peaksin välillä.

Kamunen kirjoitti...

Joku tyhmempi voisi pitää Vappu Kaarenojaa tavallisena kakkatoimittajana, mutta kun oikein pannaan punnertamaan, niin mitä sieltä tulikaan; itse presidenttiehdokas!

Sami Liuhto kirjoitti...

No niin. Pitihän tämä arvata että shitgaten juuret ulottuvat Paveen.

On Twin Peaksissa Ja Emmerdalessa eroja, mutta niitä yhdistää tasokkuus.

PS: nuo kaksi poistettua kommenttia eivät ole sensurointeja, vaan kaksoiskommentteja, jotka poistin, toisen, jälkimmäisen, tein itse, edellisen Kamunen.

Vesa Haapala kirjoitti...

Emmerdalen ja Twin Peaksin ero on kuin Laura Palmerilla ja sen serkulla. En sano kummin päin. Pidän metaforista. Riittää jännitteitä ja tulkinnanvaraa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Nyt tajuan tuon tulkinnan varan. Voi mietiskellä kaikenlaista, kaiken laista. Tuo on hyvä. Mitä kaikkea sitä on Laura Palmerilla ja serkullaan.

No niin. Olen sitten käynyt siinä Hannu Mäkelän asumassa talossa Torkkelinmäen juurella tai on kai se jo T:nmäkeä. Aika kivat maisemat sieltä kattoterassilta.

Merja Auer kirjoitti...

Saadaankin yhteiset bileet jo ennen kirjamessuja.

Sami Liuhto kirjoitti...

Jotenkin olen onnellinen näistä asioista. Toisinaan elämä tuo hyvän mielen.

Merja Auer kirjoitti...

Niin. Hauskaa että kustantajia on olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten täällä joku joskus kirjoittikaan... "minä olen maksanut tästä"?

Anonyymi kirjoitti...

"- Halusin kokeilla miltä tuntuu maraton. Niinpä juoksin 43 kilometrin aamulenkin. Ja hyvältähän se tuntui: Kiitos Tiina ja kiitos Nalle-puuro :) Nyt hetki Knausgårdin parissa, kirjoitti ministeri sunnuntaina."

-Henna Virkkunen IS:n mukaan

Sami Liuhto kirjoitti...

Ai kamala. Eikö se HV oo Jyväskylän seutuvilta ja nehän tunnetaan.

Kirjoitin äsken nimen alle paperiin, joka tietää äkkirikastumista.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Googlailin voodoomaisesti itseäni - kone heitti Vesa Haapalan sivulle.

Yritin kommentoida, mutta ei ollut paikkaa mihin olisin vetäissyt.

Okei, sit muistin herran tyhjentävän itseänsä silloin tällöin tänne.

Vesa, mukavaa kun olet olemassa. Jatka ponnisteluja!

Kiitollinen anonyymi kirjoitti...

Noni, peliä!

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Pystykahvit odottavat vielä juojiaan, odotellessa voi katsoa Viikatteen heilahtamista:

http://www.youtube.com/watch?v=UFnRQdorcnE

Ugh!

Anonyymi kirjoitti...

Perkele. Blogit ne vaan kuolee luovuuskohtauksiin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Luovuuskohtaus on hyvin vaarallinen kohtaus, käytännössä fataali niin kokijalleen kuin läheisilleen (ent. omaiset, varh. perhe, vielvarh. ydinperhe) kuin myös koko yhteiskunnalleen.

Käykääs ostamassa ja vaatimassa kirjastoihinne koetteleva teokseni ilonirunonurinoli. Kirjan saa minultakin reippaaseen hintaan kymmenen euroa JA postikulut eli yksitoista (11) euroa. Tilauksen voi tehdä savumerkeitse ja jos on savu loppunut niin spostilla osoitteeseen SliuhtoMIUKUMAUKUgmail.com.