Sivut

lauantai 26. lokakuuta 2013

kirjallista päivittelyä eli kirjallista kirjavaa niin kuin jotkut ovat sanoneetkin


Tämä on toisinto FB:stäni:

En sitten lähtenyt Stadin kirjamesoille! Tuli nääs inspiraatio eli stressi kun on se kirottu näyttely marraskuussa, semmosia mansikoita että voi jesta mun jee. Meen kohta maalaamaan ja keksin kaikenlaista vänkää tai sitten en keksi. Yleensä keksin. Yöhulluuksissani tilasin The Exegesis of Philip K. Dickin. Oon yrittänyt lukea herraa, mutten oo onnistunut, sitten kelasin pienessä mielessäni että jospa toi hänen sekojärkäleensä innostaisi... Tässä vaiheessa on hoitohenkilökunnan muistettava, että asiakkaan (ent. potilas) mielikirja on Gravity's Rainbow. Että siltä pohjalta jos hoitosuunnitelmaa alettais. Huomaan, että silopinta ei mua maalauksissa miellytä! Yhden sellasen tein kun valitettiin. Sitä myydään sitten vähän kalliimmalla, koska niillä joilla on halpa maku, on paljon rahaa. Tuossa on aforismi.

Hyvätuloinen halpa maku.

Raha rahan löytää, sanotaan, ja on se niin, halpa maku halvan maun. Kirjaston poistoissa oli taas melko tuoretta "dekkaria" samaa nimikettä monta kappaletta, miksi helvetissä nekin oli pitänyt tilata. Onhan se niin, että dekkarityypit voisi käydä ostamassa ne kirjansa, siis puhun nyt paskadekkareista ja yleensä paskakirjallisuudesta, niitä nyt ei kirjastoon tarvita kuin yksi kappale kutakin. Mutta aika kiitettävästi ne on kans esillä. Miksi huonoa makua tuetaan panemalla ne hyllyn ja kaapin päälle? Kansansivistystehtävä ei toteudu.

Silti tässä Turun laitoksessa on hyvin jopa runoutta. Voin vain kuvitella miten jossain muualla on, Turussa on sentään kulttuuria ollut jo keskiajalla. Millanen on Talvivaaran pääkirjasto? Sinne tilataan vuosittain sata Reijo Mäkeä ja siinä kaikki. Ihmiset ei oikein tiedä, miten hyvää hyvää on olemassa. Tässä olisi kirjastojen ja kaikkien kulttuuri-ihmisten jelpattava ihmistä. Näytettävä, että otas tosta noin, helevetin hyvä kirja. Lähetään ihan perusteista: Alastalon salissa, hauska kirja kun mikä! Arto Paasilinna on tylsimys Volter Kilven rinnalla. Mielensäpahoittaja pientä.

Saakeli kun meillä onkin ja paljon hyviä kirjailijoita! Jokasyksyisen paljastuskirjan oheen kehotan ihmisiä tutustumaan Juhani Ahon Yksin-teokseen. Siinä on taiteelliset ansiotkin kohdillaan. Ja se miehen ikituska: Juha. Sitten kun alkaa naisliikettä kaivata niin ei muuta kun Jotunin Huojuva talo kouraan ja a vot, helvetin hyvä kirja! Jää nää Snellman-Kauranen-Ormat ja muut ajankohtaistikot pikkasen kakkoseksi.

Tässä vähän kirjaehdotuksia kataiselle kansallemme, joka kestävästi kehittyen kehittyy.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turussa on hyvä runous/näytelmä kirjallisuus, koska se on toinen niistä kirjastoista joihin tulee kirjastolaitokselle menevät teoskappaleet.

Utsjoelle ei mene.

Anonyymi kirjoitti...

Tai Talvivaaraan.

Sami Liuhto kirjoitti...

Eli kaupunginkirjastoista toinen ja toinen on Helsinki? Turku ja Helsinki? Interesnaja!