Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2018

Vesa Haapalan blogista löysin seuraavan lainauksen ja tahdon jakaa sen teillekin:


"Puhe Afrikan väestöräjähdyksestä on vanhanaikaista, ei ole mitään väestöpommia. On vain valtavaa köyhyyttä ja osattomuutta."

Sanojana on suomalainen poliitikko Heidi Hautala, eikä esimerkiksi perunakuopassa viimeiset sata vuotta viettänyt savolainen äijä.

Hautalan retoriikka tuo mieleen piispa (emerita) Irja Askolan mietteet globaalista epäoikeudenmukaisuudesta.

Hautalan sanomisen lähde

5 kommenttia:

Vesa Haapala kirjoitti...

Sami,

aloin miettiä, että onkohan siellä EU-parlamentin kehitysvaliokunnassa tosiaan se usko, että Afrikassa ei ole mitään väestönräjähdystä. Ainakin Heidi Hautala tuntuu niin ajattelevan, koska "paheksui kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan toteamusta, jonka mukaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa 'kytee väestönkasvun pommi'." No, ehkä ne on siellä jossain kuopassa koko porukka ja ajattelevat, että EU handlaa tämän pikku miljardiluokan väenlisäyksen, sen "valtavan" "köyhyyden" ja "osattomuuden" - todella huvittava haastattelu, enpä voi muuta sanoa, ainakin mitä tuon median välityksellä asiasta sai kuvaa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ilmeisesti ihmiset valehtelevat ja jättävät asioita huomiotta tarkoituksella. Ilmeisesti he ajattelevat, että taustalla on "bigger cause", jonka vuoksi valehtelu ja ignoranssi on perusteltua. Tosin se "bigger cause" on se, että tämä maapallo muuttuu elinkelvottomaksi, mutta eipä annettu populisteille periksi. Hautala tuossa haastattelussa myös paheksui sitä, jos ymmärsin oikein, että EU on tehnyt yhteistyötä diktatuurin kanssa ja oliko vielä että rajavalvontaa. Siinä voi Touko Aaltokin taas pilvessä miettiä, että hyvin menee mutta menköön. Olen aivan varma, että Touko Aalto on kannabiksen käyttäjä ja eiköhän Li Anderssonkin käryttele toisinaan mitä sunnuntaikänneiltään ehtii. Anderssonhan taas joutui tänään vähän olemaan "tosi pahoillaan", kun oli ollut sellainen huolimaton linjaus... Erona perussuomalaisiin näillä kahdella muulla populistipuolueella on se, että Vihreät ja Vasemmistoliitto vetävät sanojaan takaisin, kun perussuomalaiset lähinnä lisäävät kärjekkyyttään. Tätä tragediaa on hauska seurata, tavallaan. Käykääpä muuten joskus tuolla kävelemässä hyvän ihmisen kanssa ja yrittäkää näyttää, että tuolla on noita huumeiden myyjiä. Hyvä ihminen ei ole huomaavinaan. Sitä kutsutaan "suojaväriksi", ja se toki on rasistien retoriikkaa niin kuin niin moni tosiasia.

Vesa Haapala kirjoitti...

Luulen, että kaikki palautuu tosiaan maailmankuvaan ja ihmiskuvaan: tiettyjä asioita ei ole olemassa ja jos onkin, ne selitetään oman maailmankuvan mukaisiksi, on vaikea joustaa.

Toisaalta luulisi, että tilastot olisivat suhteellisen oikein, jos pääsee tuollaiselta "näköalapaikalta" (?) kuin EU:n kehitysvaliokunta tarkkailemaan maailmaa - mutta eiväthän ne välttämättä ole tai sitten tieto ei mene kaaliin.

Maailman tila tuon ylikansoituksen suhteen on sellainen, että pitäisi tehdä töitä myös diktaattorien kanssa, oikeastaan ihan kaikkien räjähdysmäisen väestönkasvun maiden johtajien kanssa. En usko, että suvaitsevainen humanismi auttaa. Kenenkään ei tietenkään tarvitse myydä periaatteitaan, mutta koko planeetta on kusessa, jos väestönkasvua ei saada dramaattisesti hillittyä. En usko EU:n löperöihin toimiin. Tarvittaisiin sellaista kiinalaista konstia eli yhden lapsen pakotettua politiikkaa, ja mikäpä muu diktaattoreilta onnistuisi kuin jokin tuollainen.

Ymmärrän toki, että siinä saattaa tulla ihmisoikeusrikkomuksia, jos diktaattori pidättelee kansaa maan rajojen sisällä (mitä tuskin tekee ilman kunnon voitelurahoja) ja pistää käyntiin joukkokuohinnan. Ehkä tässä juuri tarvittaisiin "sivistyneen" ihmisen neuvoja miten asia hoidetaan mahdollisimman "kannustavasti". He, taitaa tulla ihmiskunnan itsensä aiheuttama tuomionpäivä.

Suomessa on tosiaan äänestäjällä varaa valita haluaako populismia oikealta vai vasemmalta ja millaisella kuorrutteella.

Olen huomannut, että hyvillä ihmisillä on kyky olla näkemättä asioita jopa silloin kun heille niistä heille huomauttaa tai jopa laajasti perustellen kertoo. Tavallisesa elämässään he eivät varmasti huomaa niitä ollenkaan, kun eiväthän Yle tai Hesarikaan niistä mitään puhu. No, jokainen ihminen on omalla tavallaan sokea, ja sehän tästä tragediasta niin maukkaan tekeekin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tunnustus:

Luen murha.infoa puhdistautuakseni siitä saastasta, jota hyvät ihmiset lykkäävät. Sieltä tulee laajempaa näkökulmaa, murha.infosta, että miten ne mielenosoitukset Saksassa menivätkään ja kuka teki mitä. Onneksi en taas ole Facebookissa ahdistumassa ideologisesta pakkosyötöstä ja samanmielisyydestä. Hyvät ihmiset muuten ahdistuvat murha.infosta. Kai nyt. Kun siellä kerrotaan laajemmin asioista. Eivätkä minua häiritse rasistit, ne ovat tässä maassa aivan marginaalissa ja hyvä niin, minua häiritsevät (ahdistavat, masentavat) hyvät ihmiset, jotka kieltämättä ovat rasisteja myös, mutta sillä lailla toiseen suuntaan.

Vesa Haapala kirjoitti...

Olen myös vastaanottanut laajempaa tietoa asiasta eri lähteiden pohjalta ja siksi en melkein pystynyt tänään lukemaan HS:n juttua Mistä tunnistaa natsin? kun se oli aivan hirveää propagandaa. Kyllä minäkin kammoksun natseja mutta eihän tässä voi kuin nauraa sille epätoivolle, jolla asioista tehdään kovin mustavalkoisia vallanmenettämisen pelossa ja varmasti aivan oikeassakin (mutta kyllä myös manipuloidussa) pelossa.