Sivut

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Luin älyttömän hyvän kirjan, Tony Judtin Huonosti käy maan. Liberalismin petos, kalenterivuoden toinen poliittinen merkkiteos, on tavallaan tapaustukimus muutamista aiheista, joita Judtin kirjassa käsitellään. Judtin mukaan me emme välitä, ota kantaa ja annamme optiopellejen hoitaa homman. Myös analyysi tästä yksityistämisestä on lievästi sanottuna viiltävä. Lopulta yksityistäminen vie siihen, että kansa edelleen maksaa, muttei saa niitä hyötyjä joita sillä ennen oli. Eli yksityistettyjä aloja tuetaan verovaroin eikä yksityisillä toimijoilla ole mitään vastuuta, kun rautatieverkko on lopetettu, sen sijaan he saavat mahdolliset voitot, joita tosiaan on vaikka ala olisi konkurssin jälkeisessä tilassa. Hyvin intresanttia! Judtin mukaan kielemme on taas muututtava, taloussanasto heivattava sinne minne se kuuluukin ja alettava jälleen puhua moraalisin termein. Aika kiva on kanssa se globalisaatiojuttu. Tasan sata vuotta sitten oltiin samassa tilanteessa ja kahden vuoden päästä alkoi maailmansota. Järkeilijöiden mielestä sotiminen ei kannattanut, siis taloudellisesti, mutta näytti silti kannattavan. Ill Fares the Land.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vaan että tätä libertalismia ja maapallon kauppaketjukahlehdintaa (eli free trade !:tä) selvittää URB festariosiossa hra Teivainen Yliopistolta ke 1.8. klo 17 alkaen Kiasman kulmalta lähtevällä maailmanpolitiikka patikoinnilla. Sinne.

Tänne kun osuin, niin rähjään City lehdestä. Sehän oli siirtynyt Kai Mäkelälle kuin Alueuutiset ym. Mäkelä hokasi lehdistön Vaasa Oy:n taseen kautta. Firma oli velaton, omisti isoja kiinteistöjä Vaasassa ja osakekurssi oli olematon. Mäkelä valtasi yhtiön ja sen mukana tuli Vaasalainen -lehti. Mäkelältä City oli mennyt eteenpäin amerikkaiselle toimijalle ja vielä kerran -rahastettu- nykyiselle Argan Capital:ille, ml. omistajaryhmässä Istvan Denes. Finassikriisin takia nämä velkarahoitetut kaapparit ovat pulassa ja siksi Cityn saneeraus. Myös Rymy-Eetun ja Erottaja Barin rakennus on konkurssa talojen ketjumyynnin vikalenkkinä. Siinä(kin) palaa suomalaisten eläketurvaa.

Mäkelä on vauhtiveikko rohkea ja hanakka pukari. Nyt viimeksi kesäkuussa hän möi Intera omistajan Mikeva Oy:n ranskalaiselle pääomasijoittajalle. Tämä myy palveluasuntoja ja hoivaa rikkaille/kunnilta maksusitoumuksen saaneille (kunnallisvereraaneille).

Kaunotar ministeri Maria Guzenina-Richardson paheksuu raihnaiskauppaa Talouselämälehden kannessa 17.7.2012 lumoavassa kasvokuvassa. Tämä ministeri onkin terveellisintä mitä hallituksesta löytyy saamattomalle kynäpojulle. Mielikuvalemmitty jo Music TV:n päi… öiltä.

Toinen ote tähän sairaskauppaan on Tarja Halosella. Sellainen Attendo ,ulkomaisomisteinen sekin, operoi entisiä kunnalliskoteja ympäri Suomen ja osti MedOne lääkäriyhtiön jonka tiliin tiliä tekevät keikkalääkärit ja nyt jo organisoivat kokonaisia terveyskeskuksia,sairaaloiden päivystysosastoja jne. Siis hoitavat Lassila-Tikanojan rinnalla ja keralla yhteiskunnan
kuurauspuolta, josta kai liman rään yskösten ja ihmishaisuleiden hoitamisesta, isot palkkansa ansaitsevatkin.

Attendon ja MedOnen ja oliko Mehiläinekin tätä vai naapuriketjua, perusti ja laajensi Ruotsista IK Parteners niminen firma mm. suomalaisten eläkeyhtiöiden rahoittamana. Sen perusti Björn Saven Göteborgista. Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi tälle Savenille Leijonanauhat ja kunniamitallin 2008.

Sami Liuhto kirjoitti...

Varsinaisia veijareita nämä kaverit ovat. Kiitos tiedoista. Näille tekisi vesi-leipä-kuuri hyvää.

Se, miten suomalaiset poliitikot nuolevat ylikansallisia roistoja, on häpeällistä.