Sivut

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

perusihmisen mysteeri

 
Tunnen ihmisiä, joiden vuositulot ovat reilusti yli 30 000 euroa, eikä ole lainaa yhtään, mutta silti he sanovat olevansa köyhiä eivätkä voi sijoittaa vaikka viittäkymppiä johonkin oli se johonkin ihan mitä tahansa, vaikka taidetta. Ja vaikuttaa että he ovat tosissaan, ettei heillä ole varaa. (lisäksi on ihmisiä, joilla on lainaa ynnä muita menoja, mutta silti varaa luulisi olevan muttei ilmeisesti ole)

Kuitenkin monet paljon köyhemmät käyvät ulkomailla, he ostavat vaikka taidetöitä (jopa kirjoja) ja muutenkin käyttäytyvät niin kuin luulisi noiden ensin mainittujen käyttäytyvän, ja ehkä voisi peräti luulla, että nämä jäljemmästi mainitut käyttäytyisivät kuin ensinnämainitut käyttäytyvät mutteivät he kuitenkaan yleensä käyttäydy niin.

Siis, kysymys kuuluu:

MIHIN RAHAT MENEVÄT?

En ole keksinyt muuta kuin prostituoiduilla käymisen ja huumeet.

Tämä mysteeri on askarruttanut minua toisinaan ja pitkään. Koti heillä on täytetty halvoilla huonekaluilla, auto on perustasoa, kotikin on, kaikki on halpaa ja mautonta eli mihin he ne kaikki rahansa tunkevat. Minä en todellakaan tiedä. Jotakin laitonta ja sairasta näillä on tekeillä, siitä ei ole epäilystäkään, mutta mitä, sitä en tiedä.

11 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Olen niin usein kysynyt tuon saman kysymyksen itsekin. En tiedä, menevätkö rahat prostituutioon vai huumeisiin, mutta täällä Suomessa pitää aina valittaa, ettei ole rahaa. Eikä aikaa. Olen opetellut sanomaan, että kyllä minulla on aikaa kaikkeen mitä haluan tehdä (totta) ja varaa hankkia kaikkea mitä haluan (valetta).

Anonyymi kirjoitti...

Mun bruttotulot tulee olemaan tältä vuodelta noin 10 000 euroa. Siin on kaikki.

Olen ostanut kirjoja, käynyt teatterissa, elokuvissa. Ja uimassa. Kuvataidetta en ole ostanut, mutta olen käynyt katselemassa.

Totta tosiaan! Hetken sitä voi tosiaan ihmetellä, että mitä ihmettä nämä yli 30 000 euroa tienaavat puuhaavat. Puu haavat. Haa. Otetaan ne itseteosta kiinni.

Hyvin sanailtu Sam.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tämä on mysteeri!

Kiristetäänkö niitä?

aleksis salusjärvi kirjoitti...

Mä en millään saa tuhlattua kaikkia mun rahoja.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei ole rahahuolia.

Tiedän rahalle monta reikää jonne ne katoaa. Iäksi. Jos raha huolettaa eikä keksi miten sen tuhlaisi, niin pientä korvausta vastaan voin kertoa parhaimmat vinkit.

Kun myyt taulujasi, Sami, niin voit esim yrittää etsiä sellaisen ostajan jota voisi vähän kiristää. jospa mysterio selviäisi.

Marmustoi kirjoitti...

Inspiroiduin tästä niin, että tein aiheesta omankin postauksen blogiini. Sorry että lievästi varastin aiheesi. http://marmustoi.blogspot.fi/2013/11/resurssit-ja-paaoma.html

maaria kirjoitti...

Usein vaaditaan ymmärtämään keskituloisia ja keskiluokkaisia, joilla on tollaset vuositulot. Ne rahat kuulemma menee johonkin ja se on jotenki rankkaa. Ehkä se koko ongelma on just siinä, että noilla vuosituloilla rahan viekas luonne alkaa ilmetä. Niitä ihmisiä pitäs lohduttaa.

Anonyymi kirjoitti...

On se rankkaa olla rikas. Sese vasta on.

Jorma Ooo sanoi Kotiliedessä että kyllä oli raskasta kun lapset oli pieniä. Vaimo hoiti lapset. Vaikka ne on kyllä olleet kasvatuslaitoksissa päivät: päiväkodissa, koulussa, harrastuksissa ja palautettu sitten kotiin yöhoitoon.

Ollila sanoi lopettavansa Shellissä parin vuoden päästä ja siirtyvänsä kulttuurin pariin, kun ei ole ollut sille ennen aikaa. Rahaa kyllä on ollut.

Raha se on tosi viekas, kulkee aina ketunhäntä kainalossa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Hyviä kommentteja, asiaa syventäviä. Menenkin heti lukemaan tuon Marmustoin kirjoituksen!

Nyt on sitten väitös, että suomalainen mies osaakin käsitellä tunteitaan, sekin vielä! Tosin kaveri saattaa valittaa ettei osaa käsitellä tunteitaan, mutta osaa kuitenkin. Sama näiden hyvätuloisten kanssa.

Emme jämähdä ryhmän lausumiin, vaan tutkimme onko niissä perää, sillä ryhmäläinen on jäävi! Ja tietty puolustaa itseään ja ryhmäänsä. NIIN!

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen some-köyhä tuoksahtaa tuskanhikeen nujertuvalta Nivea-döödörantilta ja rikiltä. Keskiluokkainen some-köyhä sen sijaan tuoksahtaa tuskanhikeen nujertuvalta Nivea-döödörantilta ja rikiltä. Siinä välissä kädenlämpöinen luokkataistelu. Voisin kertoa teille, mihin keskituloisen suunnattomat rahavuoret katoavat, mutten viitti. Googlatkaa.

Rakkain terveisin,
narkkarihuorissa käyvä keskiluokkainen narkkarihuora

Sami Liuhto kirjoitti...

Nyt tiedän.