Sivut

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Kun katselee Facebookin uutisvirtaa, missä jauhetaan siitäkin, miten "somea on osattava lukea", onkin aina yhtä hienoa huomata, että aika harva osaa lukea somea tai mitään muutakaan. Uskotaan jopa tiedotusvälineitä, jotka tarkoituksellisesti levittävät väärää tietoa ja jättävät oikaisun marginaaliin. Puhutaan tuohtuneesti klikkihuorauksesta ja mennään välittömästi samaan ansaan, oikein työnnetään se viaton koipi ketunrautaan.
Luulisi, että tämä olisi mennyt jo jakeluun, koska uutisvirtani valtaosin muodostuu tiedostavista kansalaisista, mutta eipä ole mennyt jakeluun. Hävettääkö näitä puupäitä milloinkaan, kun he huomaavat olleensa väärässä, vai eivätkö he edes huomaa olleensa väärässä, vai eikö heitä kiinnosta totuus, jonka he mielellään ja niin heitä itseään kuvaavasti panevat lainausmerkkeihin?
Erityisen huvittavaa on tuo Venäjä-fobia, joka perustuu asiallisiin asioihin, mutta se laajenee niin kovin herkästi rasismiksi. Ja sitten nämä samat tunarit moittivat niitä, jotka puhuvat "karvaranteista" ja ennen seuraavaa hengenvetoa jo antavat analyysinsa niinkin heitä koskemattomasta asiasta kuin jalkapallosta, jossa jokainen etelämaalainen on heidän mielestään filmaaja, neiti ja mitä kaikkea.
Jos lusikalla on annettu, niin hankala on kauhalla kaapia. Tulin jo lapsena siihen tulokseen, että ihmiskunta on täyttä paskaa ja olen yhä sitä mieltä.

2 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ei ihmisiä nolota enää mitään.
Väärässä olemisesta on tullut EEVK, ihan sama.

Medialukutaito, my ass, ei sellaista ole enää. Yksi nettilinkki, oli se sitten huhua tai mielipide, leviää hetkessä, muuttuu totuudeksi.
Oikaisut häviävät marginaaleistakin.

Ihminen hakee ja näkee vain omaa kuplaansa tukevan ns. tiedon.

http://www.laakarilehti.fi/maailmassa/kolumni/jasenena-maailmanlopun-kultissa/?public=5bcb04cbf3feb84779b7735d41a8a0d2

Niin minäkin.

(btw, ei ihme, että Suomi häviää lentopallon maailmanliigassa, jota pelataan nyt viikonloppuna Osakassa. Valmentajan ja huoltajien edustuspaita on järkyttävä kuosiltaan, helkkari soikoon)

Sami Liuhto kirjoitti...

Nolottaminen alis häpeä on lakkautettu. Siinä veneessä ovat kaikki.