Sivut

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Retweeted on mielestäni ensyklopedia. Teen Retweetedille hakemiston. - Päivät ja vuorokaudenajat näkyvät hienosti Retweetedissä, vuodenajat ja kuukaudet, siis AIKA. Kun Suomessa on yö, tulee englanninkielisiä viestejä, sitten alkaa tulla hyvän huomenien toivotuksia (suomen kielellä). Vähän ajan päästä jo ihmetellään, tutkitaanko töissä selaushistoriaa.
Varmasti Helsingin Sanomien kritiikki huomioikin jo nämä asiat, valitettavasti en lue HS:ää niin en tiedä. Mutta vakavana journalistisena julkaisuna HS epäilemättä on jo kritikoinut Retweetedin.
Putosi muuten postiluukusta Kritiikki. Siellä on jo Retweetedin arvostelu, voin sanoa sen lehteä avaamatta, sillä Kritiikki on hyvä julkaisu, missä mielellään korostetaan sitä, että runous on mennyt uusille urille ja he kertovat ensimmäisenä missä mennään.
Retweetediin voi myös tehdä väliotsikot ainakin vuorokausien mukaan. Sitten kuukaudet. Tämä tuo mieleeni Stuart Gilbertin kaavion, jota käytetään mm. Leevi Lehdon Ulysses-käännöksessä. Joyce myöhemmin katui, ymmärrettävästi, että oli mennyt kertomaan niitä asioita, jotka lukijoiden on hyvä hakea ihan itse. Onneksi minä olen Retweetedin tapauksessa lukija, enkä tekijä.
Tietenkin tekisi mieli mennä Twitteriin kurkkimaan, kuka on kuka. Mutta vielä olen malttanut. Saattaa kuitenkin olla tärkeää, että vielä maltan.

Ei kommentteja: