Sivut

maanantai 30. tammikuuta 2012

Enää en edes kehtaisi äänestää Haavistoa, vaikka haluaisin. Onko Niinistö maksanut suomalaiselle kulttuuriväelle että nämä naurettavalla esiintymisellään varmistavat ettei Haavistoa valita? Kysymys on perusteltu, jos miettii mitä tapahtui eilen Jussi-gaalassa, mitä vahingossa seurasin, ja jos ajattelee laajemmin että Haaviston pääseminen toiselle kierrokselle varmisti sen, että Halosen seuraajaksi valitaan Niinistö. Väyrynen olisi voinut tapella tasapäin Niinistön kanssa tai jopa Soini (muttei Lipponen), kun taas Haavisto joutuu kiroamaan kannattajansa.

On suotavaa että Niinistö kutsuu linnan juhliin Sara Mellerin, näyttelijän, jota olen kunnioittanut, tosin siitä ulkoisesta syystä että hänen isänsä oli nero. Leevi Lehtokin on kutsuttava, hän on tehnyt paljon hyvää vaalityötä Niinistölle ja ansaitsee vapaaillan kustantamisesta. On tosiaan totta että vihreät on kokoomuksen apupuolue, mutta että näin kierosti, sitä en tiennyt.

En tahdo gigoloksi Niinistöä enkä Haavistoa. Kummankin mukana tulee sellainen revohka että pelottaa. Ne irstaat bileet, joita gigolonlinnassa järjestetään joulukuisin, tulevat olemaan seuraavalla kerralla niin mielenkiintoiset että lähetys siirtyy maksullisille kanaville. Siellä tulee olemaan muutamakin runoilija nuolemassa Niinistön ahteria siinä kulttuuriväen porukassa, joka, kuten Timo Hännikäinen on todennut, ei ole kyennyt edes isänmurhaan. Tosin ei kai sinne moni runoilija pääse vaikka tahtoisi. Paitsi jos menee kokoomuslaisen kanssa naimisiin.

Onneksi tämä gigolonvalinta alkaa olla voiton puolella ja kohta pääsee tärkeämpiin aiheisiin. Taidan käydä kirjastosta koppaamassa Jenni Haukion kokoelman, mitä olen lueskellut niin hyvää tavaraa on. Parturissa puolestaan käyn Ruoholahdessa. Lueskelin eilen Tranströmeriä (Kurki-Virtasta?) ja ihailutti hänen vanhaiset runonsa, jotka jälleen muistuttivat Harri Nordellista ja Jorma Erosesta, mikä tuo hyvän mielen. Oikeastaan äänestän Harri Nordellia. Hän on nero.

Ei kommentteja: