Sivut

lauantai 21. tammikuuta 2012

Kanava saapui. Siinä on hyvä lehti. Kuulemma Kanavasta on tällainen anekdootti: "Kanava - lehti ihmisille, joille Suomen Kuvalehti on liian liberaali." Näin se on. Lueskelin Suomen Kuvalehteäkin ja onhan se, niin kuin joku sanoi, omahyväinen lehti. Erityisesti pääkirjoitusten jälkiviisaus on huimaavaa. Mutta kirjallisuuspalsta on hyvä, jo siksi että kirjallisuuspalsta on olemassa, ja löytyy tiedettä ja taidetta lehdestä.

Kanavassa kirjoittaa Timo Vihavainen. Hänen rehellisyytensä on ihailtavaa, vissiin elämä opettanut ettei jaksa valehdella kovin paljon. Tunnen niin monia valheellisia ihmisiä että Vihavaisen laaja palsta virkistää mieltäni huomattavasti.

Kanavan tilaaja saa toisinaan edun että voi tilata puulaakin muita lehtiä samaan hintaan. Näin tulee Parnassokin välillä. Ei Parnassoa oikein viitsi tilata kun se on semmoinen kevytlukemisto vaikka Parnassossa viimeksi olikin hyvä essee. Mutta ne pääkirjoitukset, jotka onneksi ovat lyhyitä, miten niissä ihmetellään että maapallo on pallo. Samanlaista kuin Parnasson blogissa. Vielä on rasittavaa että Arto Virtanen jatkuvasti pääsee kirjoittamaan laajoja kritiikkejä, vaikka olisi siellä moni muukin kriitikko tarjolla. Vaikka ja vaikka.

Oli tämä blogin jälleen-perustaminen virhe. Mutta kun ei ole kolumnipaikkaa laajalevikkeisesssä lehdessä, vaikka olen jo vuosia odotellut että tullaan pyytämään.

Ei kommentteja: