Sivut

tiistai 5. elokuuta 2014

Eilinen meni siinä mielessä ohi, etten kerinnyt kirjoittaa juuri lainkaan, mutta olin Kappelissa kahvilla ja piirsin ja vähän kirjoitin. Sitten yli sata valokuvaa, en jaksanut laskea, ja laatikollinen kirjoja. Kai se hyvin meni siis, päivä, maanantai, ja nyt on tiistai lopuillaan. Kuuma on piilopirtilläkin, olisi se kumma ellei olisi. Huomenna en jaksa mennä ensimmäiseen tilaisuuteen, kun siihen taas tuhraantuisi työaikaakin mutta toiseen tilaisuuteen menen.

Piilopirtillä saa hyvin työskenneltyä. Syksyllä tämä huone on ilmeisen jäätävä, kun ollaan vähän kuopassa, notkossa, ja tuuli puhaltaa pellon yli seinään. Muuten täällä voisi asua. Eikä tänne kukaan löydä, kun on niin monen risteyksen takana.

Aloin lukea Kadotettua Paratiisia kosken ole sitä aiemmin lukenut. Minun on myönnettävä että melkein järjestään tykkään länsimaisen kirjallisuuden klassikoista. Don Quijote jäi kesken. Mutta tähän kiinalaiseen ennustuskirjaan, nimi noin I Ching, on tutustuttava. Itämainen kirjoitus. Tavut. Tuvat.

TavuttuvaT

3 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

No siis jos saat käsiisi I Chingin englanninkielisen version Richard Wilhelmin kääntämän, V.G. Jungin alkupuhe, kolmannen painoksen esipuhe Helmut Wilhelm (1967) niin saat ehkä käsityksen asiasta, mutta loppuelämä siinä menee. Kustantaja Princeton University Press, Bollingen Series XIX.

Kirjaa saattaa olla saatavissa saksaksi, mutta en ole kuullut sellaisesta niteestä. Suomeksi ei tietenkään ole käännetty kuin suppea ja typerä esitys, jossa kerrotaan jostain New Age-jutusta ja Vesimiehen ajasta, siis todella typerä. Mulla on se, mutta en anna sitä kellekään, se on niin perinpohjaisen huono.

Elämä hyvin tiheinä kerroksina, jos voit kuvitella ja varmaan voit. Siis tarkoitin että kirjassa menee loppuelämä, en minäkään ole vielä lopussa. Siis kirjan.

Ripsa kirjoitti...

No pahus: siis C.G Jungin alkupuhe, tietenkin, sori.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ton englanninkielisen version voisi hankkia. Kiitos vinkkauksesta!