Sivut

torstai 14. elokuuta 2014

Puhe Vätin Työväen Akatemian vuosijuhlassa 31. toukokuuta 2014:

Vasemmisto eurooppalaisen hengen tradition turvaajana

Hyvät kuulijat,

historia on täynnä ironiaa, koska on vain huonoimpia vaihtoehtoja, jotka toteutuvat sillä säälimättömyydellä, joka säälimättömyydelle on tyypillistä. Mietitään nyt tätäkin: vasemmisto jatkaa eurooppalaisen hengen perinnettä!

Kuka olisi uskonut, ei kukaan, että tuosta mölysakista kuoriutuisi kuin kaunis päiväperho ylväimmän eurooppalaisen perinteen, perinnön, kantaja ynnä jatkaja! Kyseessä on ilmeinen vastatodiste hegeliläiselle hengen liikkeelle ja historianfilosofit ovat jo nyt tolkuttomissa vaikeuksissa vääntäessään mustasta valkoista, vaikkakin, on myönnettävä, kyseinen toimi, siis mustan valkoiseksi tekeminen, on historianfilosofien keskeisintä työkenttää.

En kuitenkaan pidättele jännitystä kauemmin laukeamasta ja kerron teille, että vasemmisto on viimeinkin tullut miehen ikään myös läntisessä Euroopassa ja ottanut oikeistolta vetovastuun antisemitismissä, koska oikeisto on jotenkin vaisuna antisemitisminsä suhteen, sillä nykyisen oikeiston ihannemaa Yhdysvallat, "Amerikka", on ihmisten mielikuvissa kammottava juutalaisten salaliitto ja vain vasemmisto voi nyt ylväänä olla antisemitistinen, kun taas oikeistolla on niin sanotusti vasen sormi suussa ja oikea etusormi kaverin anuksessa.


Hyvät kuulijat, teillä on tehtävä ja te olette tehtävänne tasalla! Kohottakaamme malja ihmisyydelle ja kaikelle muulle paskalle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, tämä tupahan on auki taas, jei!

Olen ollut kesällä niin paljon offline, harrastanut elämistä IRL, että en tätä tiennyt ennen kuin nyt.

Ei minulla muuta.

Sami Liuhto kirjoitti...

Päätin. Avata. Suuri päätös.