Sivut

perjantai 11. toukokuuta 2018

Bloggerin Lukemisto 12


Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Olen epäillyt Gurdjieffia piilomonarkistiksi, mutta BT:n sivulla 1042 (kappleen 42 lopussa) tämä epäilys tehdään tyhjäksi: " 42.1041 “Concerning specially what is called the ‘degree of degeneration’ of the common presences of those who compose this contemporary large group on the continent America, in respect of the loss of possibilities for the acquisition of Being nearer to the normal Being of three-brained beings in general, I can tell you something somewhat consoling for them, namely, that in my opinion there remains among them the largest percentage of beings in whose presence... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Päivän säveltäjälöytö on Scott L. Miller. Tekemisessä on hyvin samantapainen perusintuitio kuin minulla on viime kuukaudet ollut. Profiilista löytyy paljon aivan uutta materiaalia. Miller on musiikin professori Minnesotan St. Cloud State Universityssä. Milleriltä on tullut äskettäin albumi New Yorklaiselta New Focus Recordingsilta. En ole sataprosenttisen tyytyväinen tuohon tuotantoon. Jostain syystä kompressointia käytetään aika rajusti ja sointi yleisesti ei ole ihan niin hyvä kuin se voisi olla. Laajasti kuunneltuna Millerin musiikki on hieman yksipuolista, hänellä ei ole minkään... lisää »
Study Of Magic by Lucinda Sherlock
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Huhtikuusta toukokuuhun
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
22.4. - Sain arvostamaltani henkilöltä sähköpostia, joka alkoi "Arvoisa Kaisa Kyläkoski". Eivät ole puhuttelut vielä täysin kadonneet! 23.4. - Odotan kolmatta päivää tarjousta Viipurin vklreissusta. Mielikuva matkatoimiston aikaansaavudesta heikohko. Sittenkin Pärnu? - Remember when nostalgia was good? 24.4. - Paska kotiseutu @jylkkari nyt kartalla 25.4. - Vihreä Lanka 8/2015 löysi yhden alan, jossa naiset nousevat johtajiksi. #museot 30.4. - Why Stupid YouTube Comments Are Older Than the Internet 1.5. - On Bad Things Happening to Good Archive... lisää »
VATIKAANIN KARITSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Rooma kääntyy voittamattomassa raivossaan kohti syntipukeiksi joutuneita Venäjän keisarin suojatteja, onnettomia bulgaareja ja serbejä. Ivallisista huomautuksista ja silminnähtävästä totuudesta häiriintymättä ja todisteista hämmentymättä Vatikaanin karitsa jakaa vihaansa tasapuolisesti Italian vapaamielisille, jumalattomille, joiden hengityksessä tuntuu haudan löyhkä, Venäjän lahkoutuneille sarmaateille sekä vääräuskoisille ja spiritisteille, jotka pitävät palvontamenojaan syvyyden kaivolla, jossa suuri lohikäärme makaa odottamassa. Helena Blavatsky, 18xx
Passia en kuitenkaan heitä nurkkaan enkä matkalaukkua
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Katselen kaunista maalausta ja ymmärrän hitaasti, että se on pian minun omani. Siinä seikkailevat eläimet ja putoava vesi, leijailevat sydämet, värit jotka lempivät sisälläni. Kaikista ihanintahan on, että pian tekin saatte nauttia kyseisestä maalauksesta. Se kun tulee olemaan uusien kotisivujeni taustakuva (huomio: linkin takaa ei löydy vielä mitään mutta siinäpä teille jo osoite).
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Toivo se vain elää, kokonaisten suurien nerokkaiden ja jalojen kansakuntien poispyyhkimiseksi maan päältä. Mutta ei sitä toteuta tämä oikeistohallitus, eikä seuraava. Jos demokratia olisi sitä, että vain äänestämällä voisi muuttaa maailmaa, ilman että mitään tarvitsee tehdä.
Yön proosa
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Yö, ajattelen öitä, joina uni ei tule, ehkä aivot tahtovat valvoa viimeiseen hetkeen ennen romahtamistaan.
Matelin syntymäpäivänä 8.5.2015
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Karjalan murteella, näistä murteista ei voi olla koskaan varma minkä alueen murretta tämäkin on. Karjalan murteita on, tai oli, kylittäin vaihtuvia kielellisesti erilaisia muotoja. *Kuin se tuttuni tulisienne nähtyni näkyisi,virstan vastahan mänisinvenehell on vettä myötesuksill on saloo myöteaitoa ylentämäänveräjeä purkamaha.Ratkosin risuset aiat,aiat rautaset alennan.Miepä kättä käpsäjäisinvaikka on käärmes kämmenellä,mie kaglalla kapusinvaikka on kalma kaglallani,mie suuta suihkovaisinvaikka ois suu suven veressäsekä vierehe mänisin * Koivut sinipunaisena, koh... lisää »
Digitoitu 1918 kokoelma ja muuta samasta ajasta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
1) Työväenliikkeen kirjasto ilmoitti huhtikuun lopulla aloittaneensa työväenliikkeen historiaa käsittelevien vanhojen pienpainatteiden digitointi- ja tallentamisprojektin yhteistyössä Helsingin yliopiston kirjaston kanssa. Kirjaston digitoima aineisto luetteloidaan HELDA-tietokantaan. Hienoa ja erityisen kiva, että hyödynnetään jo olemassa olevaa alustaa tallennukseen ja tarjoamiseen. Digitointi on aloitettu "Suomen sisällissodan hauraasta pienpainateaineistosta", jota on jo esillä. 2) Project Gutenbergiin on tuotu vapaaehtoisvoimin Kössi Kaatran kirjoja, todennäköisesti hyödyntäen... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Täytyy minunkin varoittaa, että älkää vain ostako mitään Ambrosian tuotteita, kuten WireTap ohjelmia. Tuotteiden tuki on lopetettu, vaikka ovat vielä myynnissä. Audio Hijack tekee kaiken paremmin ja on halvempi. Uusinta demoversiota pystyy "huijaamaan" vain tuhoamalla ohjelmaversion ja asentamalla sen uudelleen. Pykälää vanhempaan versioon löytyy Core Keygen.
VILLITYKSET
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Terapiaa he tarvitsevat jo ennen traumatisoitumistaan, koska se nyt vain on muotia käydä terapiassa. Niin moni käy terapiassa, että voisi perustaa *Rate your shrink* -palvelun. Kovin moni käy Lidlissä ja jopa arvostaa sen tuotteita. Ihmeen moni abortin vastustaja on nainen. Hyvin moni hankkii ensin koiranpennun ja sitten heti perään vauvan.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Demokratiassa ovat vastakkain se minkä ihmiset luulevat olevan mahdollista ja äänestämällä aikaansaatavissa, ja ne toimet jotka joka tapauksessa ovat välttömättömiä tehdä, riippumatta siitä kuka on päättämässä. Demokratia toimisi hyvin, jos ylipäätään äänestämällä voisi tehdä mahdottomasta mahdollista, mustasta valkoista, valheesta totta.
Kaupunkikuvia
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tähtiin tuijottaja Aurajoen rannassa. Minusta nämä patsaat ovat hauskoja ja niitä pieniä patsaita on siellä täällä kun osaa katsoa. Kaikki eivät pidä näistä. Tämä sähkökaappimaalaus on Läntisellä Rantakadulla. Maailma on kaunis, lämmin ja aurinkoinen. Vaikka hallitus onkin nyt konservatiivinen ja Suomi jakautuu enenevässä määrin. Köyhät kyykkyyn ja rahat rikkaille. Katselin Perikato-elokuvaa. Se kertoo Hitlerin viimeisistä hetkistä Berliinissä. Hitler karjuu lopussa että: *Kansa on saanut sitä mitä se on halunnut. Heitä ei tarvitse sääliä. He meidät äänestivät valtaan, tyytykööt v... lisää »
SUGAT & RAIN: Paper carving as script, pen minus ink by Sam Roxas-Chua‎
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ego on totuuden inhimillinen korvike.
HAVAITSEMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Runoilijan työ on ensinnäkin havaintojen tekemisen välttämistä ja toiseksi niin sanotun tavallisen elämän havainnoinnin välttämistä. Runoilija tietää, että Descartesin demoni vääristää jokaisen havainnon vastakohdakseen. Jos runoilija kirjoittaa, että laukku on tyhjä, on laukku täysi. Ja jos runoilija kirjoittaa, että ovi on lukittu, on ovi avoin kenen hyvänsä kulkea.
NOSTALGIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kaikki entinen, muinainen, aikaisemmin nähty, alkuperäinen, esikuvallinen näyttää vain myöhemmin paremmin tehdyn kehnolta jäljitelmältä. Mennyt aika, historia on tätä: nostalgisen liikutuksen vallassa me katsomme eteenpäin ja palaamme tulevaisuuteen. Valot pois, hän huusi kääntyneenä sellaiseen lähimenneisyyteen, jota hänellä itsellää ei ollut edes ollut. Koskaan hän ei ollut sitä elänyt, mutta nyt hän toivoi sitä takaisin, päinvastoin kuin ne, jotka sen olivat eläneet. Valo tappaa pimeyden. Mutta pimeys ei tapa valoa, ellei valoa lyödä rikki. Kuin lihakoukku kasvaa lihasta ego miehe... lisää »
POP
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Muutama sananen aiheesta, josta en näköjään ole koko blogin historiassa sanonut (tagien mukaan) sanaakaan. Nimittäin populaarikulttuuriksi kutsutusta ilmiöstä. Käsite on harhaanjohtava. Kysymyshän on populaarisuggestiosta, eli suggestion muodosta, jota ei suinkaan tarvitse salassa harrastaa CIA:n kellarissa, vaan avoimesti pitkin turuja ja toreja. Kaikki pop on enemmän psykologiaa ja massasuggestiota kuin taidetta. Se on sukua fasismin massasuggestion keinoille. SoundCloudissa tämä ilmiö tulee esiin hienosti maksettujen fanitusten muodossa. Ihmiset jotka vielä elävät popkuplassa ... lisää »
KOTKATURSAS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
metsästää korkealta ja matalalta. Kotkatursaan voi tappaa vain hyvin voimakas taajuudeltaan 4 Hz oleva ääni, joka räjäyttää sen pään.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Joskus on hyvä, että lukinvillan ja ihmisenluiden täyttämää luolaa ei valaista. Tai siis, että se ei valaistu. Hävityn häpeällisen sodan jälkeen kunniamerkit kannattaa vaihtaa rahaksi. Sankarikansan periksiantamattomuus perustuu valheeseen, jonka lapsikin voi kirkaista säpäleiksi.
Karoliiniupseerit kansien välissä
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Siperiaan vietyjä upseereita selvitellessäni on Lewenhauptin *Karl XII:c officerare. Biografiska anteckningar* ollut ahkerassa käytössä. Aluksi kirjastossa istuen, mutta onneksi löytyi myös digitoituja kappaleita. Niistä olen hyödyntänyt eniten Arkiv Digitalin tilaukseen kuuluvaa. Käyttöliittymä ei ole maailman hienoin, mutta oikea sivu on aikanaan löytynyt. Samoin olisi varmaan onnistunut Cognatus-poppoon skannauksen käyttö. (Heidän listassaan muihin tarpeisiin Otto Kugelberg: *Postmästare i Sverige och Finland från äldre till närvarande tid. Biogafiska anteckningar *(1894)) Mole... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
3 Asemics from Eileen Tabios
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Tanssiva karhu
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Huomasin, että olen arvioinut Hesarissa kolme tämänvuotisen Tanssivan karhun ehdokkaista: Santasen Tekniikan maailmat, Salmelan Jokerin ja Heikkosen Teorian kaikkein pienimmistä. Näistä Santasen teos on ehdoton suosikkini. Teos on käänne sekä Santasen omassa tekemisessä että yleisemmin nykyrunouden kentässä. Se saa kielellään aikaan jotakin mitä ei ole aiemmin ollut olemassa. Ei tosin huonoja nuo kaksi muutakaan, joskaan Salmelan kohdalla en havainnut laadullista tai esteettistä muutosta aiempaan, pikemminkin Vanitas oli uusinta parempi. Heikkosessa pidän hyvänä omaehtoista... lisää »
kaupungin johtava hygieenikko lausuu
yks Kake blogissa Runokorjaamo - 3 vuotta sitten
suomalainen runo ei ole enää halal eikä kosher suomalainen runo on saastaista se ei ole kelvollista, puhdasta runoutta se on kuin sika, tuo märehtimätön sorkkaeläin suomalaista runoa ei ole jumala sallinut, virolaisen kyllä suomalainen runoparka, syntinen saatana kurja kaikki voitaisiin korjata yhdellä terävän veitsen viillolla kunnon runous löytyy teurastussäännöistä
PINK FLOYD
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Pink Floydin esikoislevyllä *The Piper at the Gates of Dawn* (1967) on tietysti tämä avausraita *Astronomy Domine *jo yksistään musiikillisesti arvokkaampi kuin koko Beatlesin tuotanto. Ja tämä mestariteoshan on Syd Barretin käsialaa. Muutakin arkkityyppisiä Voivodiin vaikuttaneita hetkiä albumilta löytyy. Levyllä ei ole varsinaisesti muuta kuunneltavaa sisältöä kuin avausraita. Loppu on kategoriassa: opiskelijahuumori, hulluttelut ja muut hassuttelut. Albumi on tuotettu paremmin kuin Abbey Road. Vanhalla kelvottomalla tekniikalla. Vanhassa ei ole vara parempi. Suurin osa kaikista e... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Mistä he oikein puhuvat kun he puhuvat traditiosta? Jostain kasvoille ulostamisen satavuottavanhasta perinteestä vai?
Arkistolaitoksen digitaaliarkisto - tapahtunut viime viikkoina
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Siperia-projektiini ei liittynyt juuri mitään arkistoaineistoja ja ne vähätkin sain ArkivDigitalista. Joten kirjaprojektiini syventyneenä huomasin Arkistolaitoksen digitaaliarkiston ongelmat vain sosiaalisen median valituksista. Joiden luulin olevan "sitä tavallista", mutta eipäs sitten ollutkaan. Rekonstruktio FB-ryhmissä ja sivuilla kerrotuista havainnoista ja tiedotuksesta. 14.4. Digitaaliarkisto ei toimi ja erään mielestä "ei ole kunnolla toiminut pääsiäisen jälkeen" 16.4. Sukututkijat havaitsevat (omatoimisesti?), että digitoituihin aineistoihin pääsee käsiksi Astian kautta... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kirjailijan ja parturikampaajan ero on siinä, että kirjailijan pitää myös esittää poliittinen kantansa, ei riitä että hän vain tekee työnsä hyvin ja asiakkaat pitävät siitä.
THE WALL
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Joku valittaa FB:ssä: "En vieläkään käsitä tätä "yhteiskuntasopimusta". Kaikki yhteiskuntasopimusteoreetikot aina korostavat, että sopimuksessa ovat mukana kaikki ja joka-ikinen. Nyt sopimusta säädetään isojen pukupoikien pullaa ja limpskaa kerhossa varsin pienellä porukalla. Ilmeisesti he kuitenkin odottavat, että kaikki sitoutuvat mukisematta kunhan sopimus on pöydässä. En ole koskaan pitänyt yhteiskuntasopimuksista, mutta valitettavasti tämä uusin sopimistapa on kaikkia aikaisempia epädemokraattisempi." Siitä tavasta jolla inhimillinen eristäminen yhteiskunnassamme yksimielis... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tytär oppi toissapäivänä ajamaan polkupyörällä ilman apupyöriä. Nyt kiinnittää pyöräilykypärän solkea tärkeän näköisenä. ISÄ: Hän ei voi vielä lähteä ajelemaan autotielle. TYTÄR: Joo joo. ÄITI: Hän on minun kanssani. ISÄ: Ei tuolla asenteella ainakaan lähdetä autotielle! ÄITI: Hän on minun kanssani. TYTÄR: Jonkunhan täällä sentään täytyy pitää pää kylmänä. ISÄ: Mutta, mutta...
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kun mikään ei liity mihinkään on kaikki yhtä yksittäistapausta.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Maailmassa on satoja vähemmän säväyttäviä kansoja kuin venäläiset tai juutalaiset, joita vastaan sopii sotia, jos sotia täytyy. Miksi ei nyt vain voisi valita uhriksi jotakin heikkoa ja kelvotonta, jos kerran uhri ja vihan kohde valita täytyy? Vai kateusko se aina on niin suuri vaan kokoomuslaisilla?
Katsaus kasvillisuuteen
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Näin keväällä puskee kasvillisuutta esiin niin luonnossa kuin verkossakin. Kuva Ebenezer-säätiön kokoelmasta, CC BY 2.0. 1) Sivusto Päivän Byrokraatti julkaisi 2.5.2015 kirjoituksen Hvitträskin tuho. Mahdollisesti siksi, että olin itse ollut paikan päällä edellisellä viikolla huomaamatta "ympäristötuhoa", en osannut ottaa tekstiä tosissani. "Hakatut rungot olivat reilusti yli satavuotiaita, sellaista silmiä hivelevää kalevalaista satumetsää, jonka innoittamana Eliel Saarinen pystytti taiteilijakotinsa kukkulan laelle." Näkemättä valokuvia juuri valmistuneen rakennuksen ympäristöst... lisää »
KILTOJEN JA SKENEJEN HYYTÄVÄ KALINA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
On hieman häiritsevää tämä tiukka porvarillinen kilta-ajattelu, kun se yhdistyy äärimmäiseen erikoistumisen moderniin virtaukseen ja kun kaikkien piirien pitää sitten yleisen protektionismin hengessä muodostaa kilta ja suljettu skene, palkintojen jako ja pönötys. Runoudessa joku Kriittisen korkeakoulun merkitys on vähän tätä. Taideakatemiat tietysti ovat tätä. Lisensoida ja sitoa taiteilijuus koulutukseen. Niin kuin nyt vaikka lääkärin ammatti tai insinöörin ammatti on lisensoitu papereihin. Ei sinne lahjakasta hyväksytä ilman papereita, ei vaikka kuinka olisi kulkenut omaa tietään.... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kuuntelin mietteissäni The Clashin ekaa (jenkkiversio 1979). Sitten pamahti Panteran "Clash With Reality". Katkoksesta syntyi spontaani ajatelma: mitä jos nykyaikainen heavy olisi tuotettu yhtä hyvin kuin 1970-luvun punk? Tämä Clashin, siis tuntemattoman roskapönttöpunkbändin esikoislevy, on tuotettu ihan järjettömän hyvin (tosin kaikki biisit eivät yhtä hyvin). Joko vanhojen levyjen tuotannollinen arvo ja tuottajien taiteellinen kunnianhimo on nykymittapuissa aivan ällistyttävää, tai sitten... Hmm. Toisaalta ei kaikkien vanhojen. Vain kymmenen vuotta vanhempi Beatlesin Abbey Road on... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kyllä Vihavainen on joskus terävä, ja hauskakin. Vihavainen on erikoinen persoonallisuus, josta ei ole helppo muodostaa nopeaa stereotyyppistä käsitystä. Sofi ONKIN nyt (makeasti palkattu) uhri, jota femakkoritarit saavat tässä harvinaisen tilaisuuden puolustaa törkeän sovinistiproffan naista eriarvoistavan puheen takia. Kysymyshän on siitä, että Sofi on nainen, ja sen takia hänen yleismaailmallisen, rauhaakin rakastavan sanomansa kimppuun hyökkäävät kaiken maailman kiilusilmäiset sotahullut patriarkat. Oi niitä aikoja, kun olimme vielä Sofin kanssa lähdössä Pietariin banjamaratonma... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Hän oli äärimmäinen vaaleankeltainen. miten olla kiinnostava olematta äärimmäinen. Hän oli äärimmäinen taivaansini. miten olla terävä olematta äärimmäinen. Hän oli äärimmäinen kermanvalkoinen. miten erottua olematta äärimmäinen. Hän oli äärimmäinen tummanvihreä. miten olla olematta keskinkertainen olematta äärimmäinen.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Niin se vain käy chat ruotsiksi käännöskoneiden aikakaudella. Ruotsalaisen chattiystävän viimeiset sanat tältä iltapäivältä: *kan Du höra av dig? * *Måste sova lite. Kram ubn * *Vaknade upp igen. * *Jag säger så här.* *Vi hörs i morgon. * *Har gjort slut ned * *min trodde för evigt. * *God natt.*
Interstellar Weather Report, Temperatures Of Light by Carlyle Bekker
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Asemic Ideogram by De Villo Sloan
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Viipurista puhuttua
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Viipurin suomalainen kirjallisuusseura järjesti tänä keväänä luentosarjan *Viipuri – rajakaupungin kulttuurielämää 1500-luvulta 2000-luvulle*. Luennot taltioitiin ja ovat nyt verkossa katsottavana. Juusteen-sarjan hengessä ja sen jatkoa ajatellen kuuntelin eilen Petri Karosen luennon *Aineellisen ja henkisen kulttuurin vuorovaikutus 1500-1600-luvulla* ja taidanpa kuunnella sen vielä uudelleenkin. Mielenkiintoisia näkökulmia kaupunkihistoriaan. Ammattitaidolla tehtyyn videoon oli otettu isona mukaan Karosen kalvot, joilta löysin tuttua ja tuntematonta kirjallisuutta. Jotain viite... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
YLILÄHEISYYS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Liiallinen läheisyys ja koskettelu, joka ei tunnu luonnolliselta. Pienet korostukset, joista kuitenkin puuttuu emotionaalinen motivaatio. Suurilla voimakkuuksilla helposti satuttava läheisyys.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Talouspolitiikkamme perustuu uskomuksilta näyttäviin oletuksiin, jotka perustuvat salaisiin sopimuksiin.
STUDIOMONITORI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Studiomonitorien maailmassa täydellisyys tarkoittaa sitä, että laite ei jätä ainoatakaan musiikin valmistuksessa olevaa kompromissia tai maailmankuvallista yksinkertaistusta kertomatta. Totuus annettaan ilmoitusluontoisesti sellaisena kuin se on, tarinaa itse värittämättä. Tällainen laite sopii jokaiselle, jota äänen huikaiseva tarkkuus ja syvyys ei pelota. Studiomonitori ei ole mikään joka kodin viihdekeskus, vaan tarkin mahdollinen auditiivisen virheen ilmaisin. Sen tarkoitus on ilmaista ero sen välillä mitä on ja mitä pitäisi olla. Samalla tavoin politiikka on hyvää silloin kun s... lisää »
Pöly
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
muutama tunti ja kadut ovat kuivia pöly narskuu suussa mitä kaikkea ihminen nielee filtraamme yhteistä ilmaa maamme hallitus pölisee Pölypilven läpi liitävä nokkava lokki laskeutuu on puhdas, synnitön Maasta nousee mato, on syönyt itseensä pituutta särki tykkäisi madosta, osaa irrottaa madon koukusta Kiero särki! Iltahämärä leijuu takapihalla - yö hiipii puusta puuhun tänne ... lisää »
Lisää kaupunkitaidetta
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Ampiaisilla on persoonalliset ilmeet. Mikaelin seurakunnan kirppis oli muuttanut tai lopettanut Sairashuoneenkadulla. Ampiaiset sentään jäivät. Kissat kuutamolla Rauhankadulla. Nykyään ei enää kuulu kiimaisten kissojen mouruntaa. Kissat on inhimillistetty ihmiselle mieluisaksi ja kuohittuina ne ovat rauhallisia keväälläkin. Tämä hieno maalaus on töhritty. Tuo sama vihreä maali on näkyvillä muuallakin töhryinä. Strandellin talot Koulukadun ja Eerikinkadun kulmassa. Talojen julkisivuissa on harvinaista puutalo-ornamenttia. Talo on suojeltu pitkän väännön jälkeen. Nyt siellä näyttää tap... lisää »
Museokortti, -julkaisuja ja -tutkimusta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
#Museokortti maksaa alle 15 senttiä päivässä. Mitä muuta saat 15 sentillä kuin pääsyn lähes 200 museoon? #museot pic.twitter.com/dwX2ffIwmo — Museokortti (@museokortti) April 14, 2015 Museokortti, jonka toteutumiseen en julkistamisen yhteydessä uskonut, tulee tänään myyntiin. Toivottavasti siitä ei aiheudu ongelmia niille pienille museoille, joilla ei ole mahdollisuutta olla mukana. Mitä museoissa tulevaisuudessa nähdään? Tuoreella *Merkitysanalyysimenetelmä*llä voi olla siihen vaikutusta. Varmasti vaikuttaa myös *Kokoelmapoistojen hyvät käytännöt*. Miten nykyaikaa tallennetaan? "... lisää »
Miratge by Carles Netto Lluis
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

40x40 cm. mix/fusta 2015
Sähkökaappimaalaukset
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tämä pieni maalaus on Käsityöläiskadulla, päiväkoti Muksixsen oven vieressä. Ratapihankadulla olevia maalauksia: Herkän grafinen linja jatkuu. Valitettavasti joku töhrijä on sutaanut tätä hienoa maalausta. Sama maalaus ehjältä puolelta. Luonnossa nämä kuvat ovat herkempiä kun valo on paremmin esillä. Autot jyräävät ja metelöivät. En yhtään ihmettele kun asukasyhdistykset haluaisivat siirtää rekat muualle jyrisemään. Koulukadun ja Ratapihankadun kulma lienee yksi melusaasteisimmista kulmista. Koulukatu lienee keskustaa, ei Portsaa. Puistokadun kulmasta alkaa Portsa. sairashuoneenkatu on s... lisää »
SKENE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihmisen tunteminen on sen tutkimista, millaisille yksinkertaistuksille hänen todellisuudentajunsa perustuu. Itsen tuntemisessa on kysymys samasta asiasta: millaisille yksinkertaistuksille oma todellisuudentaju perustuu? Ennen kuin tunnemme asioiden syyn, emme voi muuttaa seurauksia. Tämä pätee ennen muuta ihmiseen itseensä. Siis ei riitä että näkymätön labyrintti tehdään näkyväksi. Täytyy myös tuoda näkyviin sen syntymyytti ja syy. Niin meri tulee näkyviin koska näemme siinä muutakin kuin kirkasta vettä. Negatiiviset asiat voitetaan tuomalla esiin niiden todellinen syntymekanismi t... lisää »
ISLAMISAATIO EUROOPASSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kysymys nyky-Euroopassa on nimenomaan ilmiöstä tai prosessista, johon islamin uskonto aikoinaan oli ratkaisu. Gurdjieff sanoo siitä (BT Ch. 42.): “Having noticed all this, the great creators of the Mohammedan religion decided on the one hand to simplify the teaching itself and on the other hand to emphasize certain customs, so that the everyday life of the followers of this new teaching—*who had lost the capacity for contemplation and consequently the possibility of understanding truths consciously*—might at least mechanically flow more or less tolerably." Islam on siis työkalu jok... lisää »
VENÄJÄVIHATROLLIEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
vastustamisessa ei ole kysymys siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Kysymys on vain ja ainoastaan terveestä järjestä. Pääasia on osoittaa, että: 1) He ovat tekopyhiä. Vai pitäisikö sanoa tekoihmisellisiä. 2) He esiintyvät universaalin sananvapauden asialla. He vaikuttavat kaikenlaisista vapaaehtoista kansalaistoimintaa harjoittavista vampyyrijärjestöistä, joiden jokin hyvä aate on käännetty omaksi irvikuvakseen. He itse hyvin suunnitelmallisesti ja organisoidusti kaiken aikaa polkevat sananvapauksia, mutta tekevät tämän erittäin huolellisesti näkymättömissä objektiiviselta ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Eduskunta on ihan hyvä siirtola. Sitä kautta ei ainakaan pääse vaikuttamaan mihinkään. Valta on muualla.
MILTÄ NÄYTTÄÄ RUSSOFOBI?
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ystäväni kommentoi erästä häntä loukannutta patologista russofobia: "Sen perusteella miltä hän näytti, ajattelin säästää hänet vastalauseilta." Olen itse huomannut saman: russofobit ovat hankalasti rökitettäviä juuri siksi, että näyttävät usein haudanpartaalta tai haudasta repäistyltä. Monesti he näyttävät myös inhimillisiltä siinä määrin, että heitä katsellessa herää aito sääli. Heillä voi olla inhimillinen ihmismäinen ääni. Sellaisia reppanoita vastaan on inhottava kovistella. Mutta toisaalta heidän viheliäinen toimintakykynsä on yleensä normaalia paljon parempi, ja he tekevät y... lisää »
Tähän
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Pysäköimällä tähän et ainoastaan hyväksy olemassaoloasi vaan myös oikeutat sen. Pysäköimällä tähän perustat olemassaolosi ensimmäistä kertaa. Tämä olemassaolo on voimassa toistaiseksi, ei seuraavan kalenterivuoden ajan. Joko pysäköit? Pysäköimättä jättäminen katsotaan virheeksi, sinut katsotaan siten. (To be c...)
Viisaita sanoja sukututkimuksesta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen viikkolehti Utain julkaisi juuri ennen vappua täysjärkisen artikkelin sukututkimuksesta. Toinen haastateltavista oli Kansallisarkiston pitkäaikainen työntekijä Pertti Vuorinen, joka puhui viisaita: Mestarit tunnetaan rajauksistaan. Kannattaa tutkia perusteellisesti tiettyä aikaväliä sen sijaan, että pyrkisi väkisin pääsemään kovin kauas ajassa. Lisäksi jos haluaa tutkia tarkasti vain yhden suvun vaiheita, on jätettävä sukuun naitujen puolisoiden sukulaiset tutkimuksen ulkopuolelle. Teemu Ylikoski CC BY-NC 2.0
Lento Suomessa 1910?
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Suomalainen Kansan pikkuilmoituksena 23.7.1910 Kauppias S. Nikolajeff on parhaillaan Ranskassa lähemmin tutustumassa ilmapurjehdukseen. Hän on hankkinut itselleen Santos-Dumont-mallisen monoplaanin, joka saapunee tänne jo ensi viikolla. Hra Nikolajeff saapunee Helsinkiin elokuun puolivälissä, jolloin hän ryhtyy täällä tekemään kokeita lentokoneellaan. Mutta Uusmaalaisessa 3.10.1910 täydennetään Nyt ilmoittaa ruotsalainen Abl, että Hra N. on parhaillaan Tukholmassa saadakseen koneensa myydyksi sinne, kos'ei Helisngin seutuvilla ole sopivaa paikkaa lentokoneita varten. "Demoisellen... lisää »
MUSTAT MINÄT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Enää oli pettämättä vähäpätöinen asia, *nimittäin* täysin yhdentekevä ihminen. Kaikki muut hän oli jo pettänyt. *Hän oli pettänyt läheisimmät ihmiset ja lupauksen*, jonka oli antanut minulle ystäviemme edessä ja josta oli vanhemmilleenkin kertonut. Olin aivan murtunut. Hän sanoi, ettei muistanut luvanneensa mitään. *Odotukseni olivat* kuulemma liian suuret puolueita ja ihmisiä kohtaan. Odotin paljon enemmän. En saanut mitään. Hyvin vähän olisi ollut paljon enemmän kuin ei mitään. Mutta se oli liikaa vaadittu. *Niin hän oli pettänyt* Emilion aikoinaan.* Hän oli pettänyt* Sarahin. Sar... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Papit keskustelivat ampumaradalla. - Mikä sinun unelmasi tarkalleen ottaen on? Miltä se näyttää? Miltä se tuntuu? - Joillekin ihmisille satulinna on linna, joka herättä kunnioitusta heti kun astuu ovesta sisälle. Kumpikin veti kuulosuojaimet korville, puristi suloista kaunista omaa pistooliaan ja tyhjensi lippaan. - Mutta mikä unelmasi on tarkalleen ottaen? - Ehkä voin antaa sinulle joitakin ehdotuksia siitä, mitä se voisi olla. Papit siirtyivät harjoitustilaan simulaattoreiden äärelle. Simulaattori vastasi panssarivaunun ampujan tilaa säätimineen ja tähtäimineen. - Jos halua... lisää »
DREAM ABOUT I
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
What, exactly, is your dream? What would it look like? How would you feel? For some people a dream castle is a castle that strikes them with awe as soon as they enter in. What exactly is your dream? Maybe I can give you some suggestions. If you want to pursue your dream you need to know exactly what this dream is. Are you dreaming of me? What is it exactly that you want? Get it clear and write it all down. What exactly is dream? To make a living as a shit-selling artist? If that's all it is, that's totally doable at any age. What exactly is dream? If you have undefined desires, how can ... lisää »
Sunnuntain kävelyllä
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tällainen hieno sähkökaappimaalaus osui silmiin Sairashuoneenkadulla. ratakadulla oliupeita maalauksia, joita täytyy käydä kuvaamassa paremmalla kameralla myöhemmin. Tässä taas Tähtiin tuijottaja Läntiseltä Rantakadulta. Partiolaiset marssivat ja kaupunki pärisi rummuista.
'sympathique' by Kimm Kiriako‎
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

TROLLIT JA TERVE JÄRKI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
"Kaverini tunnettu venäläisjournalisti valitteli nykypropagandan huonoa tasoa ja totesi, että breshnevin aikaan tehtiin parempaa." AT Varmasti Venäjälläkin on valehtelun taidossa tapahtunut kehitystä, mutta ei ne valtarakenteiden näkymättömäksi tekemisen keinot siellä ole lähelläkään sitä mitä länsimaissa. Siksi joku nurkka venäläisessä paskanpuhumisessa aina irvistää, tai jos ei irvistä niin ainakin isketään silmää. Ja sitä on helppo sormella osoittaa. Vaikeampi on tehdä näkyväksi ne täsmälleen samat mutta paljon ilkeämmät ja henkisesti syvemmin korruptoivat rakenteet, j... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Populaarikulttuurin henkinen merkitys ihmiskunnalle on nopeasti ilmaistu. Tässä on jonkun muodostama lista 500 tärkeimmästä albumista. Miljoonien albumien myymisenkään jälkeen maailma ei silti ole yhtään parempi paikka kuin ennen myyntiä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Draama on kristallisoitunut kuvaus aikaudessa ihmislajiin kristallisoituneesta psyykkisestä ominaisuudesta.
Opettajatar seikkailee (1960)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Aarne Tarkaksen käsikirjoittama ja ohjaama *Opettajatar seikkailee *(1960) kuuluu tekijänsä parhaimpiin komedioihin. Se aloitti keskiluokkaisille arvoille naureskelevien elokuvien sarjan, johon kuuluivat myös *Oksat pois... *(1961), *Olin nahjuksen vaimo *(1962) ja joukko muita pesunkestäviä Tarkas-elokuvia. Usein todetaan, että Aarne Tarkas oli ohjaajana malttamaton, eikä hän oikein jaksanut viedä kuvauksia loppuun, kun mieli paloi jo seuraavaan projektiin. Tätä on havaittavissa myös komediassa *Opettajatar seikkailee*, jonka käsikirjoituksessa on paljon ainesta, mutta alku etene... lisää »
Skiki Haiku-kisan huhtikuun 2015 satoa # 3
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
iltapäivä pitkällä - nuori puunlehti kääntyy pystyyn Tikkis Kyseessä on Shikin haikusarjan vapaa osio huhtikuulta 2015, teemana oli SLEEPING LATE, eli myöhään nukkuminen. Muita valikoituneita minun mielikkejäni, heti perään mieli-haikuilijani *OGA*n osuus:: nukun myöhään toinen räsähdys kamiinasta *sleeping late / another crack from / the woodstove* Copyright *oga *, Suom. j.t. Kuten Oga.n jutut aina, tuota kannattaa katsella pitempään. Mitä tulee mieleen sanasta crack? Teksti on kuitenkin kirjoitettu ennen Himalajan räsähdystä. Puutkin räiskyvät kamiinassa, mutta jos... lisää »
Kaislikkoon eksynyt sammakko
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

- Että ajatukset olisivat kuin viimevuotinen pystyynkuivanut ruoko, korsi. Lainaus kokoelmasta *Eksynyt sammakko ja täysikuu* Ilmestyi Lounais-Suomen kirjailijat ry.n ISBN-numerolla 952-5129-19-5 vuonna 2004. (Kansikuva on kaiveltu arkistoista, painetun version kannen väri oli vähän erilainen.) Nämä kaksi ovat olleet hyvin lähellä eksynyttä sammakkoa uinumassa. Herätin ne tänne: On ihan sama miten yksinäiset viilentää tunteet Äänekäs aamu. Kuunsilta pannaan kiinni. Alaston valo.
Messeniuksen sukukirjasta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
En siis eilen päässyt kiinni Sigfrid Mattsoniin, mutta olin ehtinyt hätäillä sen verran, että kiinnitin huomiota Ramsayn esittämään tietoon, että Messeniuksen sukukirja kertoisi Sigfrid aateloinnista. Wikipedia mainitsi sukututkimuksen yhteydessä, että "Vuonna 1616 Johannes Messenius julkaisi teoksen *Theatrum nobilitatis suecanae*". Tästä minulla ei ollut mitään varhaisempaa havaintoa ja kun ensimmäiset verkkohaut epäonnistuivat turvauduin tuttavilta kyselyyn. Se tuotti linkin digitoituun kappaleeseen ja tiedon Tiina Miettisen artikkelista "Johannes Messenius. Troijan kuninkaista Ru... lisää »
THE WALL
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
"What exactly is your dream?" kuulen Syd Barrettin laulavan Pink Floydin *A Saucerful Of Secrets* -albumin lopetusraidalla *Jugband Blues*. Hyvin toimittajamainen kysymys hajoamistilassa olevalle psykedeelisiä huumeita käyttävälle nuorukaiselle: "What exactly is your dream?" *"Jugband Blues"* It's awfully considerate of you to think of me here And I'm much obliged to you for making it clear That I'm not here. And I never knew the moon could be so big And I never knew the moon could be so blue And I'm grateful that you threw away my old shoes And brought me here instead dressed in red ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Päivän musiikkilöytö: Harry Bertoian ambient. Materiaali on äänitetty 1950-60 luvulla ja peittoaa mennen tullen 99.99% kaikesta sen jälkeen tehdystä drone- ja ambientmusiikista. Tyhmä kysymys kuuluu: miksi en ennen miljoonien tuntien muun kuuntelua tiennyt, että kaikki on tehty läpikotaisin paremmin jo 1950-luvulla.
Skiki Haiku-kisan huhtikuun 2015 satoa # 2
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
pilvien mukana kesän tuoksu - räntäinen tuuli Tikkanen Huhtikuun 2015 Kigo-osiossa. Olin vahingossa lähettänyt hivenen huteran luonnoksen, käännöksessä korjasin. Huhtikuun aiheena oli SPRING DREAMS, eli kevään haaveet, unet, unelmat ym. Pari muuta osallistujilta: kevään unet potkaisen peitteen lattialle Copyright *Carmel Lively Westerman*. Suom. j.t. *Bill Kenney* oli lähettänyt tekstinsä yksirivisenä: *ajelehtii unesta uneen utuinen kuu*
Indokiina (1992)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Régis Wargnier'n ohjaama *Indokiina *(Indochine, 1992) sai aikanaan parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin. Vietnamin sotaa käsitelleen seminaarin jälkeen oli pakko palata katsomaan tämä elokuva, joka rakensi aikanaan näkymää ranskalaisen Indokiinan historiaan 1930-luvulta aina Điện Biên Phủn taisteluun 1954 asti. Catherine Cohenin alkuperäiskäsikirjoitus on lähtökohtaisesti kiinnostava. Keskiössä on kumiplantaasia hallinnoiva Éliane Devries (Catherine Deneuve), joka on adoptoinut nuoren vietnamilaistytön Camillen (Linh Dan Pham). Eliane edustaa vanhaa kolonialistista valtaa, kun taas... lisää »
Suomalaisen elokuvan festivaali 2015
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Suomalaisen elokuvan festivaali järjestettiin Turussa 16.–19. huhtikuuta 24. kerran. Ensi vuonna on siis tiedossa virstanpylväs, ja Logomo on jo varattu 7.–10. huhtikuuta 2016. Kannattaa laittaa kalenteriin nyt heti! Tämänvuotinen tapahtuma jatkoi edellisvuosien lajityyppiesittelyä keskittymällä 1980-luvun jälkeiseen neonoiriin. Film noir -henkisyyden helmiä on Pauli Pentin *Pimeys odottaa* (1985), joka tuntuu unohtuneen pohjoismaisen noir-buumin aikana. *Pimeys odottaa* kuvaa oman aikansa Helsingin rakennustyömaana: kaupungin suunta on yhtä epäselvä kuin niiden ihmisten tulevaisuu... lisää »
Initiation Coin by Camil Eon
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Translating paint #3 (comfortable pauses) & Translating paint #4 (cascading long story) by Anneke Baeten‎
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Koska suomalainen runous oikein ottaa tehtäväkseen olla "a very vital source of happiness"? Ihmisen hajoamisen iänikuinen kuvaus toimintaohjeeksi nuorille alkaa olla niin last season, vai?
HAPPY END -PAKKO
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ei toimi Suomessa tämä teknologia, jostain kumman syystä. Pienissä maissa, joissa ei ole omaa olemisvastuuta ja energia käytetään kavereiden kiusaamiseen ja naapurimaiden syyttelyyn, harvoin keksitään mitään kovin yleishyödyllistä ja eteenpäin vievää. Suurissa maissa on se hyvä puoli, että kamppailu totuudesta ja päämääristä on todellista, koska tulevaisuuden täytyy olla näkyvissä. Pikkumaassa taas riittää pääministeriyteenkin se, että osaa koulukiusata. Happy-End -pakko on joskus ihan paikallaan. Varsinkin silloin kun koulukiusaajien dystopioita aletaan liikaa lukea oppikirjoina. ... lisää »
Antti Samuli Hernesniemi Composer-Pianist / Säveltäjä-pianisti
Antti Samuli Hernesniemi blogissa Sounds Words Drawings Sculptures Dr Antti Hernesniemi - Ääniä Sanoja Veistoksia Piirroksia - 3 vuotta sitten
Antti Samuli Hernesniemi Composer-Pianist / Säveltäjä-pianisti
Vappuna tulen punaiseksi VI
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Kevät etenee. Jokirannassa kukkivat keltavuokot, rentukat ja siniset skillat. Eilinen vappukulkue on joissakin kansalaisissa herättänyt kummastusta. Jotkut olivat näkevinään Saddamin kuvan liehumassa. Kyseessä oli Iranin kommunistinen puolue ja tuskin he Saddamin kuvaa mainostaisivat. Esiintymislavalla lauloivat *Työn laulajat* kuoro joka on neljäkymmentä vuotta vanha naiskuoro. Toivoisin uusia laulajia riveihin, koska äänet alkavat väsyä. Nuoria edustava yhtye *Väinö Grön* soitteli ja lauloi iskelmällisempää yhteiskunnallista musiikkia. Marssimassa oli myös entinen kansanedustaja ... lisää »
Skiki Haiku-kisan huhtikuun 2015 satoa
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
uneksin huhtikuusta ... kevätsade copyright *oga*, suom. j.t. *dreamin' / of April ... / spring rain* Uneksin aiheutti jonkin verran hakemista, haaveilua lähellä oleva ilmaisu... Voisi sen näinkin pyörittää?: Huhtikuun kaipuu ... kevätsade Kuva ja elementit ovat voimakkaasti tekstissä läsnä, siitä ei liene kyse. Täsmällinen suomenkielinen ilmaisu on usein makuasia, muutamalla sanavalinnalla tekstin maku muuttuu. Hieno asia että nimimerkki OGA on taas mukana. Tekstejä tuohon sarjaan tuli reilut sata, ja vapaan puolen sarjaan saman verran. Niistä myöhemmin lisää. ... lisää »
Paavali Juustenin vaimo Anna vanhempineen
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Juusten-sarjaan pieni jälkikirjoitus. Ramsayn esitys Paavali Juustenin Anna-vaimon perheestä ei ole tolkuttomasti lähdeviitteitä ja se herättää runsaasti kysymyksiä. Ellei ole valmis uskomaan verkon puita, joissa Annan äidille esitetään sekä syntymä- että kuolemavuosi. Kas, kun ei päiviäkin. Varmin (?) lähtökohta on tuorein aineisto eli äidiksi ja tyttäreksi tulkittujen Karinin ja Annan verovapaudet. Wilhelm Gabriel Laguksen kirjassa *Undersökningar om finska adelns gods och ätter eller Jesper Matsson Krus’ förteckning öfwer nye och gamble frelsis landhböndher uthi Finlandh a. 1618 m... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jos NATO edustaisi maailmassa jonkinlaista vakauttavaa ja rauhaaluovaa voimaa, mikä olisikin toivottavaa, minusta siihen pitäisi liittyä. Missään tapauksessa en usko, että Venäjän ylivalta tai minkään muun voimapisteen ylivalta takaisi vakautta ja rauhaa sen paremmin. Naton osalta valitettavasti näemme nyt joka päivä mitä alhaisinta ja halpahintaisinta sotapropagandaa ja valehtelua, jonka takana olevaa hämärää agendaa voimme vain kauhulla arvailla. Sellaisella liitolla ei ole maailmassa mitään todellista johtajuutta. Ja epäilen, tulevetko sen nykyisetkään jäsenet pysymään sen jäseni... lisää »
Brown Digital Planet by Giancarlo Zerboni‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Vappupallo tuulettaa
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

punainen pallo pitää kiinni oksista - jotain pysyvää
Vappu II
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
ja maininkien korva tuli luokseni ja piinaketjun varmistamaton lukko emmekö ole sotureita emme mitään vain haulikon musiliiniheilahdus, solukuviossa
SOSIAALIDEMOKRATIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Juutalaisuuden vahvuus on kai se, ettei se tunne sosiaalidemokratiaa. Juutalaisille tyhmä ihminen ei voi tyhmänä pysymällä koskaan luoda parempaa maailmaa. Sosiaalidemokratiahan on juuri tätä: miten olla oppimaton imbesilli ja silti luoda parempi maailmaa. Höpö höpöä ja itsepetosta sellainen on. Sosiaalidemokratialla ei ole ideaa. Se on monenmoisten säätämisten ja kompromissien sisäisesti ristiriitainen lopputulos. Siksi se on aina vain pintaa, eikä sillä ole ollenkaan ydintä. Milloinkaan se ei asetu oikean asian puolelle, vaan jatkaa ikuisesti vielä haudassakin kavereiden selkäänta... lisää »
tylsä vappu
yks Kake blogissa Runokorjaamo - 3 vuotta sitten
minä en enää kirjoita runoja toisesta maailmasta jotta voimme uskoa tulevaisuuteen ensimmäisessä persoonassa on monia mielenkiintoisia piirteitä, jotka tahtovat jäädä mennä piiloon oven taakse eivät löydä koskaan ikuisuus odottaa ketään kirjoitan lyriikkaa Kari Peitsamolle
ROSKAPOSTIN SIETÄMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
"Vikasietoisuus on hyve muttei veruke." Jorma Vakkuri Roskapostin sietäminen on jotenkin tällaista. Jos roskapostiasetukset korjaisi niin tiukiksi, ettei ainoakaan ilkiviesti pääisi läpi, olisi jo kaupassa käyminen suuri järkytys: tosimaailmassa kaikki asiat ovat jakaantuneet samassa suhteessa kuin roskaposti ja ydinviestintä.
Korvasieni / Stenmurkla / Morel: paino / vikt / weight 305 g. Uusimaa / Nyland, Suomi / Finland 1.5.2015.
Antti Samuli Hernesniemi blogissa Sounds Words Drawings Sculptures Dr Antti Hernesniemi - Ääniä Sanoja Veistoksia Piirroksia - 3 vuotta sitten

*Mielestäni aika komea korvasieni !En fin stenmurkla !Quite a fine morel !*
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Beelzebuubisatujen perusteella uskonto on tätä: ulkoavaruuden olennot tulevat ja näyttävät tieteellisiä tuloksia, jotka on saatu aikaan paremmalla tekniikalla. Sitten he lähtevät pois todisteineen. Maahan jääville jää vaihtoehdoksi uskoa kollektiivina se mitä ovat nähneet. Tai sitten unohtaa se ja uskoa omia alkeellisempia mittalaitteitaan. Beelzebuubisatujen kappaleessa 42. kuvataan kokonaisuutena se, mistä niin sanotussa länsimaiden rappiossa on kysymys. Tuo rappio, joka BT:ssä kuvataan vain Yhdysvaltoja koskevaksi koskee nyt valtaosaa maailmasta. On huomattava, että G ei lupaa mi... lisää »
Hommat ja työt
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kulttuuriympäristöblogissa julkaistussa Riina Linnan tektissä *Liikkeelle! kehottaa Tekniikan museon väki* kannustettiin tutustumaan näyttelyä varten tehtyyn "mobiilioppaaseen" jopa näyttelyssä käymättä. Testaukseni mukaan oppaan *Liikkeelle! -Valon ja voiman tekijät* käyttö onnistui jopa kiinteältä tietokoneelta. Kivasti oli hyödynnetty YLEn Elävän arkiston antia ja vaikka käyttö vaati jatkuvasti valikkoon paluun, niin pian sivut oli plarattu läpi ja saatu käsitys 1940- ja 1950-luvun työelämästä. Suurimman vaikutuksen teki sivu "Strömbergin naiset", jossa oli viisi valokuvaa seura... lisää »
Vappu
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Että yhteiskunta on herkkulihaa mutta eduskunnassa? * Heliumilla ja ilokaasulla täytetyt vampyyrit. * Valokehät, tekohäät ja -pillut, veneeriset laatikot. * Kuin lyijylintu tulee hän, pimeä maa, ja jalkaisi teiden eteen laskee onnen rikin.
Ranskalainen illallinen (1987)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Jos pitäisi tehdä lista ruokailuelokuvista, siihen kuuluisi ehdottomasti Gabriel Axelin *Ranskalainen illallinen *(Babettes gæstebud, 1987), mutta mukaan pitäisi ottaa tietysti myös Louis Mallen *Ilta Andrén kanssa *(My Dinner with André, 1981) ja Marco Ferrerin *Suuri pamaus *(La grande bouffe, 1973). Erinomaisia ruokailukohtauksia on toki elokuvahistoria pullollaan, mutta nämä kolme ovat jääneet mieleen erityisesti. Jos *Suuren pamauksen *mässäilyä hallitsee irstas härskiys, *Ranskalainen illallinen *on omistettu ranskalaisen keittotaidon hienovaraisille nikseille. Karen Blixenin... lisää »
Vappuna tulen punaiseksi V
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Vasemmistoliitto ja kommunistit marssivat yhdessä Puutorilta Vanhalle Suurtorille. Kojun seinustalla päivitystä Turun politiikkaan. Kansainvälisyyttäkin oli mukana marssilla. Liput liehuivat ja tekstit olivat konkreettisen huolestuneita tulevaisuudesta. Olemme eläneet pitkään rauhassa. Sodan lietsonta ja sodalla pelottelu tunkee mediasta tajuntaan, halusit tai et. Tyttö ja vappuhuisku, joka oli todella omaperäinen. Karl Marx katselee kevättuulessa juhlintaa ja miettii maailman tilaa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Pieni ihmisyys tappaa pienen ihmisyyden. Jäljelle jää joko suuri ihmisyys tai ei mitään.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Xenakisin kuoroteokset ovat heikkoja, koska hän monistaa soitinmusiikin sävellystyylinsä suoraan kuoroäänille, ja niin se ei toimi. Tai jos kuoro olisi koostettu bobbymcferrineistä tai soul-musiikin omintakeisimmista mestarilaulajista, joille olisi jokaiselle kirjoitettu ominainen äänenkäytön prosessi, silloin kokonaisuus saattaisi toimia xenakismaisesti. Myös urut ovat erityinen instrumentti, jolle ei voi vain monistaa muiden instrumenttien materiaaleja. Messiaen on paras urkusäveltäjä. Xenakisislla on tällainen urkusävellys, ja tämä kärsii juuri edellämainitusta ongelmasta:
VIISASTELU
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
erimielisyys tai väärässäolo pelkästään egoistisesta syystä. Toisaalta oikeassakin voi olla pelkästään egoistisesta syystä. Opportunisti toimii aina ja kaikkialla egoistisesta syystä.
Vappuvuokkoja
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Näyttävät värin, terävät terälehdet uhmaavat kylmää!
Vappukuvaelmia
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kuinkahan monta konfettia tänä vappuna sirotettiin? Kadut niin kauneina hohtivat, pienillä pyöreillä erivärisillä kivillä laskettuina. — (Jos joku olisi niin yksinkertaista sukujuurta, ettei ymmärtäisi, mitä minä noilla "pienillä pyöreillä erivärisillä kivillä" tarkoitan, niin sanon hänelle vasten naamaa, että tarkoitan niillä konfetteja.) — Kuinkahan monta niitä sirotettiin? Kun Kaartintori on alaltaan yksi tynnyrin ala, niin olisi hyvin helppo vastata kysymykseen, jos vaan tietäisi, montako neliömetriä on yksi tynnyrinala ja montako konfettia mahtuu neliömetrin alalle. Ikävä ky... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Gurdjieff sanoo BT:n kappaleessa 42. Yhdysvaltojen yhteiskuntarakenteen kohtalosta suurinpiirtein sen, mitä olen itse kymmenen vuotta toistanut. Nyt luin tänään ensimmäisen kerran tämän äärimmäisen tärkeän kohdan. Amerikkalaiset itse tiedostavat nykyisin tämän aktuaalisen tilansa todella hyvin, samoin kuin kaikki venäläiset jotka ovat asuneet joskus Yhdysvalloissa. Amerikkalainen porno myös heijastaa tätä yhteiskunnallista ongelmaa. Pornon yleismaailmallisuus taas kertoo sen, että tämä ongelma on nykyisin laajemmalle levinnyt kuin Gurdjieffin aikana. Suomalaisten tietämättömyyttä ku... lisää »
1 sum R by Moni Diane‎
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Pitkään jatkunut ja edelleen keuhkoja jäytävä flunssa on muuttunut ankaraksi hermostoperäiseksi selkäkivuksi ja silkaksi kevätdepressioksi. Tämäkin päivä on lilluuntunut uskomattomissa syvyyksissä taas vanhoja asioita märehtien. Vanhoja asioita, jotka ovat muuttumattomia ja tosia, ikuisesti samoja. Niin vaikeaa on luopuminen kun ei ole aloittanutkaan. Jäniksen syömän omenapuun varren jaksoin sivellä haavanhoitoaineella. Siinä kaikki.
Paroni Otard ja rusinaretki Turussa Vappuna 2015
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Kävin lähikauppa Lidlissä hankkimassa vappusimaan pussillisen rusinoita. Belbake Sultanas rusinoita 250 gr á 0,69€. ALVia valtion talousahdinkoa helpottamaan 14% siitä. Rusinat kädessä, etsin vappusiman toista perusainetta. Kuvanottocopyright Kauppahallin tuntemattomaksi jäänyt ymmärtäväinen ystävä. Old Timer Seppo Sihvonen kertoi viikolla tarinan Parino Otard'in konjakkivarastolta, missä tynnöreitä suojasi valiohämäkäkit termiittien tuhoilta. Päätin valita vappusimani pohjaksi Paronin tuhotermiittivapaata ainetta. Kauppahallin avulias myyjä mainitsi että kun kauppojen hylly... lisää »
Asemic String Theory: An Illuminated Page For The Theory Of Everything
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Stars © 2014 Rozita Fogelman
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

BIOPOLITIIKKA KULTTUURISSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Eräs syy miksi sellainen asia kuin suomalainen kulttuuri ei tällä hetkellä hengitä suoran luovan primaarienergian tasolla, on se, että Suomeen ei ole kehittynyt suoraa korjaavan palautteen antamisen kulttuuria -- tai juuri on kehittynyt päinvastainen: kyky luoda palauteympäristö, josta ei mitään ole pääteltävissä. Harva täällä vahingossa, silkkaa kouliintumattomuuttaan, reaktionomaisesti tai muutenkaan antaa taideteoksesta tekijälle minkäänlaista järkevästi tulkittavaa palautetta. Tahallisen harhaanjohtavaa palautetta kyllä annetaan joskus, mutta siitäkään mitään ei saa olla päätelt... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Taiteessa kaikki näyttävät ihmisen hajoamisen prosessin. Mutta harva osaa näyttää, miten se laitetaan takaisin kokoon. Siksi taide on useimmiten pitkästyttävämpää katseltavaa kuin patentit.
GURDJIEFFIN OPPI PÄHKINÄNKUORESSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
0. Maa on huono-onninen planeetta. 1. Tänne syntyvän ihmisyksilön psyyke on kaikissa tapauksissa viallinen ja se pitäisi aina korjata kovalla työllä. Kaikki älylliset olennot kaikilla mantereilla ovat friikkejä ja elävät epänormaalissa tilassa. Kaikkein epänormaaleimpia friikkejä ovat alkukantaiset ja ns. luonnontilaiset heimo-olennot. 2. Korjaantuminen on mahdollista vain oikeanlaisen sisäisen hahmotuksen ja sen jälkeen sisäisen työn kautta. 3. Ulkonaiset olosuhteet voivat tehdä sisäisen työn mahdottomaksi. Työ voi olla vääränlaista. Se millaista työn pitäisi olla, on koko opet... lisää »
Vapputunnelma pilalla
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
FB-päivitykseni puoli tuntia sitten Paskat tunnelmat työn merkeissä. a) Lähtevä kolleega, jonka b) minulle siirtyvät työtehtävät tarkoittavat, että avoimen yliopiston "Johdatus kulttuuriperinnön tutkimukseen" ja sitä myöten myös kyseinen opintokokonaisuus jää suorittamatta, ja c) työpaikan vapputilaisuus, jossa tarjottiin simana jotain aivan ihme litkua. Ja paha mielihän on helppo levittää eteenpäin. 1908 #Kaivopuisto näytti tältä - huomenna taas vähän toiselta. Hauskaa vappua! Lisää kuvia: https://t.co/eN3tDcre0K … pic.twitter.com/to6iqp1AZx — ValokuvataiteenMuseo (@valokuva_muse... lisää »
Neljä vanhempaa kolmirivistä
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Älä kiirehdi, pääsiäistipu, tulee nahkamunia! Tämä oli vanhaan HTM-sokkeloon puristuksiin jäänyt. Vapautin! Odottamatta puhkesi kevään kukat. Minkä vuoro nyt? yöllinen sade huuhtonut sinun jäljet pihapolulta Kevätpuuskissa tuulikannel helisee epävireessä. (Nämä olivat myös sekasortoisessa tilassa HTM-syövereissä.)
Vappuna tulen punaiseksi IV
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tietoa Pyhästä Valpurista: Oli varsinainen uranainen ennen kuin käsitettä oli keksittykään. Eli vuosina noin 710-779. Valporg syntyi varakkaaseen englantilaiseen perheeseen ja ajan tavan mukaan hänet pantiin luostariin, jossa hän sai parhaan mahdollisen koulutuksen tuohon aikaan. Yleensä luostariin laitettiin tytöt jotka jäivät naimattomiksi. Valborg osoittautui lahjakkaaksi ja hänen enonsa, jolla oli vaikutusvaltaa, kutsui Valborgin lähetystyöhön epäkristilliseen Saksaa. Laivamatkalla Valborgin ihmeitätekevät kyvyt tulivat esiin, sillä myrsky oli vähällä upottaa laivan, mutta V... lisää »
Hatunkylässä saisi lumiukon vapuksi
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Aamun kuva Tielaitoksen kelikamerasta, paikkana Lieksan Hatunkylä. Vapunaattona lumiukon hatulle tuprunnut lunta? Kuvan copyright Tielaitos 30.4.2015
Kallion kadut katon alla
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Eilen töistä lähtiessäni näyttivät päivän sateet siinä määrin laantuneen, että suuntasin Kallioon. Sinne kutsui työväenopiston esitys, jossa oltiin J. K. Harjun jäljillä. Käsiohjelmaa lainaten Suomalaisen kirjallisuuden seuran kansanrunousarkistossa on Harjun Jukan talteenottamaa perimätietoa yli 30 000 konekirjoitusliuskaa. Ne ovat asiantuntijoiden mukaan samaa luokkaa kuin Elias Lönnrotin ja Samuli Paulaharjun kokoelmat. Esityksen oli tarkoitus kulkea konkreettisesti Harjun jälkiä Kallion kaduilla, mutta koska satoi ja oli kylmä, siirryttiin Opistotalolle. Mielelläni olisin koke... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Toisaalta Xenakisin soolopianoteokset, kuten tämä *Mists, for solo piano *(1980), ovat onnettoman pitkästyttäviä. "Analyyttisena välineenä piano on helposti trivialisoiva." Vain jousi- ja puhallinsoitinteokset toimii, koska erikoisten soittotapojen käyttö on mielenkiintoista. Niissä, erilaisissa sointiväri- ja eletehoissa, oikeastaan on Xenakisin koko olemus. Orkesteriteokset ovat suuria eleitä, sinänsä kiehtovia ja tyylipuhtaita. Käsittämättömintä on se intensiteetti ja silkka taito, jolla Xenakisin monet parhaat teokset on levytetty. Se, että tuohon aikaan uusin musiikki ehkä otet... lisää »
Vappuna tulen punaiseksi III
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

1960-luvulla Turussa yliopiston opiskelijat menivät Hämeenladulle aikaisin aamulla pilkkaamaan töihin meneviä duunareita. Tämä perinne lienee katkennut jo kauan sitten. Nykyään opiskelijat ovat huolestuneita omista mahdollisuuksistaan opiskella ja saada koulutustaan vastaavaa työtä valmistuttuaan, en usko että heillä on enää halua mennä pilkkaamaan muita kuin poliitikkoja, jos niitäkään. Vappuna juodaan nykyäänkin maljoja keväälle. Siman historiasta selviää että sitä on valmistettu jo keskiajalla. Sima valmistettiin hunajasta ja siinä oli 17% alkoholia. 1500-luvulla sima oli toiseksi... lisää »
KIELIMONOPOLI JA KANSALLINEN KULTTUURI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kansallisella kulttuurilla on monopoliasema suhteessa omaan kieleensä. Sen monopolin kanssa ei kannata ryhtyä kilpailemaan. Kieli on vallan, ei taiteen, väline.
Työn ohessa selvitettyä
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Tänään töissä vietimme poislähtevän tiimiläisen läksiäisiä. Pomomme oli järjestänyt ohjelman, joka pysyi yllätyksenä, kunnes käännyimme Hviträskintielle ja mahdollisuudet olivat vähissä. Söimme erinomaisen lounaan ja saimme hyvän opastuksen Hviträskissä. Edellisestä sisällä olosta olikin vierähtänyt varmaan enemmän kuin kymmenen vuotta. Olisi saanut kuvata, mutta ottaen huomioon, että kyse on Museoviraston kohteesta, todennköisesti ei kuvia saa ilman erityslupaa/maksua käyttää, joten jätin puhelimeni laukkuun. (Interiöörikuvat eivät siis Hviträskistä vaan lehdestä Ateneum no 9-11/... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Bändit ovat arvostettavampia kuin sooloartististit siitä yksinkertaisesta syystä että on paljon vaikeampi tehdä täsmälleen sama asia bändinä kuin yksin. Ihmisten luova yhteistoiminta on arvostettavaa sinänsä, koska Saatanan palkka on suuri sen rikkomisessa. Bändi on uskomaton este kaikelle, koska on niin monta hyvin rahoitettua tapaa, jolla bändin saa hajoamaan. Bändi voi pysyä kasassa vain jos sen jäsenet kehittyvät hyvin paljon. Yksilö taas voi pysyä kasassa vähemmälläkin kehittymisellä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vain ne jotka omistavat (sielun) voivat luottaa toisiinsa. Ne jotka eivät omista mitään (sielua) ovat vain vaihtelevan paksuista pintaa. Vaikka he miten monimutkaisesti kätkisivät perimmäisen tyhjyytensä, he voivat lopulta vain riistää ja kiusata.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Demokratia on kaikki ne keinot jolla hyväuskoista alamaisuutta voi huijata.
VALTIO
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vapaaehtoinen ponnistelu rakkaudesta tieteeseen, musiikkiin, runouteen, tummuu ikävästi silloin kun ilmestyy sata tai tuhat maksettua bulvaania, joiden tehtävä on pettää ja rikkoa tuo rakkaus. Mistä tällainen järjettömyys voi syntyä, sitä ei käsitä ennen kuin sen kohtaa. Sitä ei voi tietää, ennen kuin sen näkee. Sitä ei voi ennustaa, koska mikään ei loogisesti johda siihen, eikä seuraa sitä. Vapaaehtoisuus on kuin ilmainen kaukalo energiaa, josta ahneet villipedot syövät vatsansa täyteen. Valtio on tullut tiensä päähän silloin kun valtion säilyttämiseen pyrkivä rationaalisuus ei ... lisää »
Kaukaa tullut vesi
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Metsä Jos olisi vain yksi puu se ei olisi metsä, ja kaikki jotka sen olisivat nähneet muistaisivat kuuluisan puun, sillä olisi nimi, ja sen oksat kurkottaisivat taivaalta pimeyden, juuret imisivät maasta sen voiman ja puu kasvaisi ja puusta tulisi vahva, mutta se olisi yksin, eikä yksin olevasta puusta ole tuulelle pesää, ei edes sateen imijää, ei auringolle varjoa. Nyt voisi olla nukkumisen aika mutta kuka valvoisi että yö varmasti menee ohitse, ei jää? Runo # 37, kokoelmasta J. Hannula - M. Jääskeläinen ja J. Tikkanen. *Kaukaa tullut vesi* ISBN 952 -5129-00-4. Manuscrip... lisää »
Valtiopäivien avajaiset
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Perinteisesti valtiopäivät on Suomessa avattu alkuvuodesta. Aikanaan kyseessä oli myös tilaisuus, joka herätti yleisempää ja isompaa mielenkiintoa, kuten tästä Alex Federleyn kuvasta "Säätyjen tulo kirkosta" näkyy. Kuva julkaistiin Uudessa Kuvalehdessä 2/1894 samoin kuin alla oleva piirros "Valtaistuinpuheen jako". Uusi Kuvalehti julkaisi numerossaan 4/1897 tämän Federleyn piirroksen valtiopäivien avajaisista. Kiinnostus näkyy edelleen Helsingin kaiun kuvallisen viikkolehden 51-52/1904 piirroksesta "Säädyt menevät Nikolainkirkosta Keisarilliseen linnaan". Tuossa oli kyse vielä säätyj... lisää »
Blue Giant Star Emotive By MK JCBSN
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vanhuus on sitä, että monta toisiinsa kyllästynyttä ja toisiaan vihaavaa ihmistä on aikansa jatkanut olemista keskenään edes jollain tasolla tekemisissä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Dionysos kuulostaa idän (japanin) näkökulmasta tältä.
Sitaatti yhtenäisen kansakunnan ajatuksesta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Äidinkielen tunnilla luetaan edelleen Vänrikki Stoolin tarinoita ja Tuntematonta sotilasta. Historian tunneilla käsitellään Suomen historian merkkipaaluja ja korostetaan kansallista tarinaa. Yhteiskuntaopin koko idea on hakata nuorten päähän ajatus yhtenäisen demokraattisen valtion säännöistä. Tämä on tietenkin propagandaa, mutta ainakin sen tarkoitus on yleishyödyllinen. Yhtenäisen kansakunnan ajatus estää monia ongelmia. Saamme lukea uutisista joka päivä, mitä käy, jos samassa valtiossa asuvilla ihmisillä ei ole yhteistä käsitystä kansallisesta identiteetistä. Syyriassa ihmise... lisää »
Matkat eivät lopu vaikka ne keskeyttäisikin
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Maailma järisi kolme päivää sitten. En tiennyt asiasta mitään ennen kuin vasta vuorokausi tapahtuman jälkeen. Kun maailma järisi niin että monelta hajosi elämä, olin mistään tietämättömänä matkalla Zagrebista Plitvicen kansallispuistoon (olen siis tällä erää Kroatiassa). Kuljeksin koko päivän kuin unessa. Paratiisissa. Annoin mielen levätä, sielun laulaa. Vaelsin ympäriinsä, nautin
Vappuna tulen punaiseksi II
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Hain aineistoa Inkoon etnisistä puhdistuksista ja huomasin että kysymys on laajemmasta tapahtumasarjasta 1918 tapahtumien aikaan. Kyseessä on vapaaehtoisista ruotsinkielisistä kidutus, raiskaus ja teloitus ryhmistä. Vastenkvasnassa toimi verenhimoinen kenttätuomioistuin jonka menetelmät olivat eläimellisen raakoja. Paitsi tietenkin, että eläin syö saaliinsa, eikä eläin ole massatappaja. Ylipäätään vertaus eläimeen tässä yhteydessä on loukkaus eläimiä kohtaan. Lehtimies Erik Grotenfeld ei osallistunut taisteluihin, hän kompensoi urhoollisuuttaan teloituskomppaniassa, kiduttajana ja ... lisää »
Ajankohtaista Meteota
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
olisi valmis keskentekoinen kevät? viluinen tuuli tätä pyöritellyt, ja tämä voisi sittenkin olla ajankohtaisempi: liikkuva ilma on vain ulkopuhetta - oksa tuulettaa No tästä kirjauksestahan nuo lähti: kesä kehittyy kevään viluinen tuuli keskentekoinen
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Asiat on todella helppo saada näyttämään samalta, mutta on todella vaikea saada niitä kuulostamaan samalta:
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Mitäpä jos Lucifer ei olekaan valontuoja vaan näkyväksitekijä? Nimittäin Eryksin valoataittamattomien muurien näkyväksi tekijä.
Suomalainen sotamies Parisissa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Teksti julkaistu Turun lehdessä 23.2.1884. Tositapaus tai ei, mielenkiintoinen kuvaus suomalaisesta miehestä. Kun kuningas Kaarle XII eräänä aamuna piti sotamiesten katselmusta Liivinmaalla, sai hän kirjeen ministeriltään Parisista. Tämä kirjoitti Ranskan hovissa olleen keskustelun Narvan tappelusta, missä keskustelussa hänen ranskalainen majesteettinsa oli lausunut erinomaisen toivonsa saada nähdä niitä urhoja, joka olivat tapelleet kymmentä kertaa vahvemman vihollisen kanssa. Kuningas Kaarle luki kirjeen, pisti taskuunsa ja jatkoi katselmustaan. Kuningas saapui Porin rykmentin luo... lisää »
KIPAILUYHTEISKUNTA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Rehdiksi kilpailuksi naamioitua valtamonopolin säilyttämistä. Kilpailussa olennaista on se, että tuomarin ääni ratkaisee. Kumiankkalassa ja Jättekivalassa tuomarin tehtävä on kertoa, että kukaan ei ole hyvä missään vain omilla ansioillaan. Riistetty energia virtaa sinne, minne tuomari sen osoittaa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Hän näki koko yön unta itsestään tuijottamassa tonnikalatölkkiä. Hän seurasi itseään ulkopuolelta, huoneen katosta. Mitenkään ei voinut tietää, liittyikö tölkin avaaminen tilanteeseen, tai oliko se edes olennaista. Hänen kasvoillaan oli käsittämätön maalauksellinen Mona Lisa -ilme, jota ei voinut tulkita. Hän piti ilmeen koko pitkän yön. Ei voi tietää, oliko se olennaista. Ilme nyt vaan oli merkki jota lukea. Ei se kuva hänestä mitenkään painajaismainen ollut. Kun hän heräsi, hän otti poikansa syliin ja räpsäisi kännykameralla selfien. Kuvassa poika katsoi poispäin kamerasta. Hänell... lisää »
SEKSIELÄMÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kapitalismissa: mies testamenttaa viimeisenä tahtonaan tuhkansa läpinäkyviä dildoja valmistavalle firmalle. Dildon sisälle voi ostaja valita haluamansa miehen tuhkaa. Antikapitalismissa: seksiä ei erillisenä muusta yhteiskuntaelämästä irrallisena asiana ole olemassakaan. Kaikki oli seksiä, kaikki oli taidetta.
KESKUSTELU SIELUSTA MARXILAISEN KANSSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
- Mites H oletko sitä mieltä että myös Venäjä TARVITSEE sotaa talouden uusintamisen käyntiinlähdössä? Varmaankaan ei ydinsotaa? - Kapitalismi tarvitsee, se on globaalia, me ihmisethän emme sotaa tarvitse. - Mitäs Putin siihen sanoo? Da da? Onko venäjä oikeasti kapitalistinen maa? - Kylmä sota sopii kapitalistielle, oli se sitä nyt miten tahansa. Kaikkiallahan nyt lisätään aseistusta. - Siis niin, että kapitalismi todellakin jyrää AINA ihmisen yli? Onko putin oikea kapitalisti? Aina RAHA JA RAUNIOT ei koskaan IHMINEN, GENETIIKKA JA KAUNEUS? - Ensin kylmää sottaa, jos se ei riitä, sit... lisää »
Vappuna tulen punaiseksi I
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Vappu lähestyy. Muutun punaiseksi aina Vapun aikaan. Mieleen tulee 1918 tapahtumat ja syyt jotka siihen johtivat. Kurjuus, käyhyys ja tiedostaminen omasta asemastaan yhteiskunnassa jonka rakenne muuttui teollistumisen myötä. Omistava luokka koki asemansa uhatuksi Suomen itsenäistyttyä. Lisäksi Euroopan ja Venäjän tilanne oli arvaamaton. Katsoin eilen Leena Landerin Käsky romaanin pohjalta tehdyn elokuvan. Minua riemastutti Miina Malisen asenne, hän otti yliotteen kertaheitolla sivistyneistä lahtareista. Punaisia nuoria naisia ja tyttöjä raiskattiin ja ammuttiin surutta valkoisten t... lisää »
Asfaltin siemen
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Asfalttikatu pölisee sinisenä: - hei, siemeniä! Asvaltin yllä sininen savupöly: katu siementää? Kadulle sataa. Kasvaako asvaltista nyt uusi katu? Riville kolme oli myös vaihtoehto, eli näin koko juttu: Kadulle sataa. Kasvaako asvaltista uusia versoja Asfalttikukat, miljoona vuotta sitten, kukkivat tässä? Nämä istutin vanhenevasta HTM-sivusta tänne talteen...
Heinäkuu 1998
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

3. Vihreä mamba, arvelin kun polulla oli joku. Sammaloitunut risu. Miten se on säilynyt tällä polulla tallaamatta? Lainaus Heinäkuusta, runo # 3. Kokoelman *Heinäkuu 1998* julkaisin Manuscript -63 ry.n ISBN-numerolla vuonna 1998. ISBN 951-97690-5-6. Kauvonniemen maisemiin liittyy seuraava teoksista SUOMEN KANSAN VANHAT RUNOT VII Raja- ja Pohjois-Karjalan runot. 2 ja 3. Ilomantsi. 1889, Koitere. Muuan vanha ukko: "Tavan mukaan kysäsin minä ukolta tupaan tultuani, oliko hän kuullut mitään Väinämöisestä puhuttavan: Kielsi vanha Väinämöinen, maantiellä h... lisää »
Historian huumorintajuttomuudesta ja nimettömästä kirjasta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Siperian sotavankeuden työstö on edennyt tässä kuussa niin, että alan olla lähellä loppua. Mikä aiempien kokemusten perusteella tarkoittaa, että vielä on tekemättä enemmän kuin arvaankaan. Mutta olen nyt saanut siivottua "käsittelemättömistä" materiaaleista runokokoelman *Sånger af en svensk fånge i Simbirsk*. En lopultakaan lukenut siitä kuin ensimmäisen runon, mutta se kyllä kannattikin lukea. Runoilija (ilmeisesti Georg Henrik von Borneman) selittää olettaneensa sodan vievän hänet Saksaan ja Ranskanmaalle: Till Tyskland hade väl vår förta resa gått, Hvar wij mångt ärligt glas af ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kuuntelin kaksi Xenakisin todella kovaa sävellystä: *Tetras, for string quartet *(1983) ja *Akea, quintet for piano and strings *(1986). Päätepiste ja lähtölaukaus.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ryhdyin eilen luonnostelemaan uutta albumia. Hieman masentaa kun ekat kokeet jo soundaavat paremmilta kuin edellisen albumin materiaali. Kokeellinen taide on todella palkitsematonta hommaa: koko ajan oppii jotain uusia naurettavuuksia ja aikaisempi kokonaisuudessaan menettää merkityksensä. Tilaprosessointi on mulla ihan lapsen kengissä. Koby Israeliten levyt jo 2009 ovat pidemmällä. Sillä onkin israelilaisia daavidintähdenpoikia miksaajina ja masteroijina. Samaa ryhmää Infected Mushroomin tyyppien kanssa, koneet ja studio hallussa. Daavidintähden sephirothisia salaisuuksia siitä, mi... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Naispresidenttiys taisi sittenkin olla ihan hyvä ajatus Suomelle. Uskon, että munallisen ihmisen on vaikea olla Suomen presidentti. Mihekkäät keinot on jotenkin rajoitettu buddhlaisen munkin keinoihin. Naisellisia keinoja sen sijaa voi häpeilemättä käyttää laajemmin.
SAVUKONEEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
tehtävänä on savua tuottamalla vähentää kirkasta näkyvyyttä. Voidaan kysyä kuka savuverhosta hyötyy? Sokea, joka kilpailee näkevien kanssa itselleen tutussa ympäristössä. Näkevä, joka haluaa kätkeä itseltään epämiellyttäviä näkyjä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Schlippenbach Trion uudet ja uudehkot levytyksen kuten *Gold Is Where You Find It *(2008) todella kuulostavat hyviltä.
My Book of Asemic Writing "Works & Interviews 1999-2014" is now available in paperback from Amazon USA, Canada, Japan, & Amazon Europe for around $10
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Here is the link for Amazon USA: http://www.amazon.com/Works-Interviews-1999-2014-Michael-Jacobson/dp/1511755474/ref=sr_1_9?s=books&ie=UTF8&qid=1429992227&sr=1-9&keywords=asemic%20writing Amazon France: http://www.amazon.fr/Works-Interviews-1999-2014-Michael-Jacobson/dp/1511755474/ref=sr_1_1?s=english-books&ie=UTF8&qid=1429993847&sr=1-1&keywords=Works+%26+Interviews+1999-2014 Amazon Germany: http://www.amazon.de/Works-Interviews-1999-2014-Michael-Jacobson/dp/1511755474/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1429994079&sr=8-1&keywords=Works+%26+Interviews+1999-2014 Amazon UK: http://www.amazon.co... lisää »
KANTAPÄÄIHMISET
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
oppivat asioita vain kantapään kautta. Kantapääihmisien opinahjossa ahertavat pedagogit, joilla on työvälineitä vain kantapään käsittelyyn. Heiltä voivat oppia paljon muutkin. Mutta silloin pitää hyväksyä se, että kaikki tieto otetaan vastaan pelkästään kantapään kautta.
ONNISTUNEENA PANKKIRYÖSTÖÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
voi pitää: kun niiden koko elämän karttuneiden eläkesäästörahojen sadasosalla, jotka mummojen tileiltä viedään, ostetaan samat mummot loppuelämäksi itselle orjiksi. Yleisesti voidaan sanoa, että pankkiryöstö ei ole onnistunut, ellei ryöstäjää sen jälkeen pidetä yhteiskuntansa arvostetuimpien henkilöiden joukkoon kuuluvana, mieluiten jonkin keskeisen yleishyödyllisen aiheen, kuten rikoksentorjunta, erikoisasiantuntijana. "Kaikki elämässä on taidetta." Volvo Markkanen
SKENE JA ANTISKENE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Skene on statuseliitin riehumispaikka. Skene on aina vallattu tai helposti vallattavissa. Skene tuottaa hetken rahaa, sitten sen menettää mielenkiintoisuutensa ja unohtuu. Skene on pistemäinen hetkellisyyshäilähdys: siinä ei ole mitään ajassa kestävää. Antiskene on substanssin olotila. Substanssi on sitä ja vain sitä, mikä ei muutu ajan suhteen. Substanssieliitti toimii näin: keskipisteessä on aina paras osaaminen. Kuka hyvänsä, mistä hyvänsä, tuo parhaan osaamisen, se on heti, ilman initiaatioriittejä ja viivettä keskipisteessä. Ja vastaavasti heti jos tuo paras osaaminen muuttuu... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Seksuaalisen turhaumataipumuksen ja emotionaalisen tukkotaipumuksen lisäksi ihmiskunnan suurimpia ongelmia on taipumus luoda statuseliittejä lähinnä minne hyvänsä täysin pseudomorfoottisesti. Suomen runokentässä ihailin 2000-luvulla juuri sitä, että se oli substanssieliitin hallinnassa, eikä statuseliitillä ollut siinä suurta merkitystä. Tämä tuntui ihmeenkaltaiselta raikkaudelta, kun oli tottunut katselemaan jotain musiikkimaailman paskapelleilyä. No se ihme ei kauaa kestänyt. Maailma on paikka joka syytää sisuksistaan koko ajan uutta paskaa ja eliittiä substanssin silmille. Mit... lisää »
Suomalaiset ovat erinomaisia kaivosneroja
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

(Tähän sattui alustavan eripainoksen kansiversio, varsinainen painos oli siistimpi.) Ei ihminen ole susi; susi ei tapa toista sutta. (Runoelmasta Keretti s. 5.) Julkaisimme yhdessä Jukka Hannulan kanssa kaivosrunoelman KERETTI Sinisen Tien festivaaleihin 5.4.1997. Runoelma oli meille kannanotto Outokummussa sojottavan Keretin vanhan 96 metriä korkean kaivostornin pystyssä pysymisen puolesta. Se on ilmestynyt Kustannusosuuskunta Muusan listoilla 1997. (ISBN 951-97547-1-7) Sivulta 18 seuraava ote: Tupakan tumpista kohoaa poislähteneen metsurin jälkeen kitkuvaa häkää, kui... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Poliittinen sanomani taitaa olla se, että vastustan kaikkia poliittisia puolueita (joiden olemassaolon ainoa syy on joko vittuilu, eli passiivisagressiivisuuden kanavointi, tai vittuilulta suojautuminen).
OODI VARTIJALLE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kauppakeskuksen siivoaminen on hauskaa hommaa. Tänään näin Alex Stubbin. Huusin, että painu hiiteen Alex, mä en ainakaan äänestä sua. Silloin astui esiin joku herra, joka tuohtuneena huusi: minä ainakin äänestän sua Alex. Alex-Boy nauroi mun äänen suuntaan makeaa naurua ja katosi liukuovista. Herralle huusin, että painu hiiteen kokkari. Herra ei pitänyt siitä, vaan tuli etsimään minua suunnasta, josta kuuli äänen. Ei hän minua löytänyt, koska olin siivooja. Olin korkeuksissa hänen päänsä yläpuolella, siivouskoneen huipulla. Ilahduin, kun huomasin, ettei hän tajunnut, mistä ääni tuli... lisää »
... coco yhteiselle Cansalle minun nöyrän anomuxen...
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
SukuForumin taannoisesta sortumisesta pelastin syyskuussa 2012 postatun tekstin. Valitettavasti niin huolimattomasti, etten voi tunnistaa lähettäjää, joka ei ilmeisesti kertonut missä oli tekstin nähnyt. On kuitenkin niin makeaa tekstiä ettei voi jättää uudelleen julkaisematta. Jossain kopioi+liitä -toiminnossa on tainnut sanoja liimautua yhteen, mutta näkemättä alkuperäistä en uskalla/viitsi lisäillä välilyöntejä. Kyseessä on Henric Brandtin hakemus pitäjänkirjurin ja Tornion käräjäoikeuden tulkin virkaan vuonna 1755. Cunnialliset ja toimeliset miehet, Lautamiehet ja yhteinen Cansa... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Venäjän rajanaapurin suhtautumistapaa määrittää kaksi tekijää: 1) ei haluta nähdä naapuruussuhteessa tapahtuvaa (negatiivista) rajamuutosta, 2) ei haluta nähdä Venäjällä naapurimaille vihamielistä valtiovaltaa. Jos tässä valossa arvioidaan Putinin Venäjää, on pakko vastata: 1) rajamuutokset eivät näytä ajankohtaisilta Venäjän etujen kannalta, 2) valtiovalta ei voisi olla paljon rationaalisempaa kuin se nyt on. Jos ajatellaan niin, että Venäjällä on nyt vihamielinen ja epärauhanomainen johto, joudutaan outoon tilanteeseen, kun kysytään: voisiko se olla nykyistä rauhanomaisempi? Koska... lisää »
Asemic Writing by Matthew Gordon
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

VÄÄRÄ PROFEETTA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ensin hän johti viattomia harhaan väärältä polulta. Jotkut heistä myöhemmin löysivät oikealle polulle. Lopulta hän palasi itse väärälle polulle.
KOKOOMUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Koulukiusaamisessa on jotakin juhlallista. Koulussa ulkonaisia eroja ei hyväksytä, eikä sisäisiä eroja tunnusteta. Ulkonaisesti vammainen tai emotionaalisesti herkkä erityislahjakas yksilö, kymmenen tai viidentoista sekopäisen riiviön alla anelemassa armoa ja lopulta korisemassa vakavasti kuoleman läheisyyttä osoittavalla tavalla. Näin purkautuu mielisairas turhautuminen aivopesuun käytetyn historia- tai uskontotunnin jälkeen. Kiusaaminen on palkka kestetystä valheesta ja saasteesta. Epätotuus vaatii uhrikseen totuuden. Moraalinen närkästys herättää passiivisena uinuvat aggressiot. ... lisää »
Facebookin julkaisuista
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Viihdyn Facebookin merenkulun ryhmissä pitkät pätkät, johtuen siitä että siellä on minulle tuttuja rehtejä ihmisiä? Tämän tekstin kiikutin itselleni tänne talteen, liittyy yhteen kaverin postaamaan erinomaiseen merikuvaan. On suljetussa Merimies-ryhmässä. Merimies-ryhmä on "sattuneista syistä" jouduttu perustamaan suljettuna. :-( puuhakas meri - myötätuuulessa aallot ajavat kilpaa
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Luin eilen satukirjaa tenavalle. Kirja oli kirjaston, eikä tarina entuudestaan tuttu. Melko nopeasti aloin kiusallisella tavalla löytää itseäni tarinan antisankarista. Jouduin lukemaan muutamia rivejä kahteen kertaan hiljaa itsekseni. Mitä pidemmälle tarina eteni, sen enemmän siinä alkoi olla opetustilanteen tuntu. - Miksi sinä taas pysähdyt. - Jäin vain pohtimaan... - Mitä pohtimista siinä nyt taas on? - Tätä vaan, että Jättekivalan väki tarvitsee tässä videopelissä tätä pahista, tai yleisö, siis pelin pelaajat, menettävät kiinnostuksensa peliin ja peli irrotetaan töpselistä. Mu... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kun Neuvostoliiton hajoamisen tuottaman moraalisen opetuksen tuottama hetkellinen moraalisen kirkkauden tila haihtuu. Kaikki inhimillinen selkeys, tieto, muisti, viisaus, totuus, on haihtuvaista.
Vanhentuneita tekstejä vuodelta 2001
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Tekniikan voitto: ihminen osaa lentää! Tietäisi minne. Ihmisten tyhmyys tiivistyy samaan läjään kuin paskakasat. Koston kierrätys: tappamalla ihmisen hän herää henkiin. Rivi kolme oli tässä ensin: *syntyy marttyyri.* Nyt makustelen kumpi olisi todenmukaisempi? Sodan melskeessä luolaihminen säilyy jatkamaan työtään. Nämä olivat jonkin aikaa tiistain 11.9.2001 tapahtumien innoittamana täällä: otsikolla *Apokalyptike* Suomalainen totuuslause puhuu jotenkin että joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään...
kolme vanhempaa kolmerivista
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Harakan pesä on taas asutettu uusioharakoille Isohko hanhi? Ei, vaan kaksi sorsaa rakastelemassa. Nämä kaksi olivat joskus Multiply - blogissa 25.4.07 versio 2: Kaksi pullasorsaa rakastelee kirkkaassa päivänvalossa Multiply blogi lakkautettiin muutama vuosi sitten. Näiden originaalit olivat siellä, ja tässä ovat nyt käännökset.
Katsaus Juustilaan ja Juustilanjokeen
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Jostain on aloitettava. Kotivuoren ylioppilasmatrikkelin viitteissä on puhtaaksikirjoitettu pätkät Viipurin pitäjän käräjiltä 20.–21.6.1643 (f. 196, 197). Ensimmäisessä Anna Juustenin perillisten jaettavana oli "*eet Jorda godz under half skatt i Justilajåki såm Samptlighen hustro Annas barn till arffz fallit är*". Eli puolikkaan veroyksikön osuus Juustilanjoesta. (Samasta oikeusjutusta G. Sarva: *Tietoja Anna Juustenin jälkeläisistä*. SSV 12 (1928)) Erikseen käsiteltiin *Jorda godz under een heel skatt i Justilajåki*. Tämä kokonaisen veroyksikön tila oli aiemmin kuulunut Johan Cröe... lisää »
Listen To Your Mother by Jeanette Cook
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Miten se tehdään nykyään, kun kuvaa voidaan manipuloida loputtomasti ja kokonaiset toimittajien armeijakunnat on maksettavissa ja peloteltavissa porpoagandakoneistojen osiksi? Tieteellisyys ja lähdekritiikki ei paljon auta, koska tiede on yhtä alisteista tällä ideologiselle manipulaatiolle. Onko jotain uusia keinoja tavoitella objektiivisuutta?
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihmislajin suurin ongelma on se, että 99% energiasta menee epäonnisten tai koskaan tapahtumattomien seksiaktien esileikkien valmisteluun ja junailuun. Ihminen on kaikista eläinlajeista tehottomin tyydyttämään itseään ja toisiaan seksuaalisesti. Ja tämä johtuu pelkästään älykkyyden puutteesta.
Evaporating Soul: An Intergalactic Asemic Poem by MK JCBSN
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

ALAKULTTUURIT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kauhu on genre. Kaikki mikä on genreä on kauhua. Kauhu on ksenofobiaa. Genreajattelu lisää ksenofobiaa. Multigenresyys tai genret ylittävä ajattelu vähentää ksenofobiaa. Kaikki mikä on alakulttuurista on kamalaa, likaista, hyönteismäistä, sotaisaa, ilkeää heimosaastetta. Skenen ainoa ominaisuus on se, että se on helppo ja selkeä kohde tuhottavaksi.
Pelottavaa persurunoutta
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Jos olisin hovipersurunoilija, joka saa tehtävän kirjoittaa sankaripatsaan vierelle pystytettyyn rappiokulttuurin rauniomuistomerkkiin pari kuolematonta säettä, ehdottaisin seuraavaa: Ylitse kaiken vihreän, ylitse punaisen soi laulu virran: Vain sarja kuplia, jotk' joen pintaa soutaa.
Rööperiläista parkkiterrorismia 23.4.2015
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Olin Liiton toimistolla sitä varten että taloyhtiön ullakolta kattorempan alta tuhottavaksi tuomittuja romuja kipattaisiin taloyhtiön tilaamaaan roskalavaan, jonka piti tulla pihalle 23.4.2015. Iltapäivään mennessä ei vielä näkynyt mitään. Menimme hiljentämään kurnivat nälkäsuolemme lähistön Turkkilaiseen oivalliseen ruokalaan. Sieltä tullessa ei ollut vieläkään mitään tullut, paitsi perinneruokalan (Pizzapaikka Nerone) edustalle kadulle oli ilmestynyt tyhjä roskalava. ei mitään viestiä? Suomi on vapaa markkinatalousmaa ja oikein äänestäneet saavat perusoikeuksiensa mukaan tu... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Mutainen joki - kärpästä näkemättä lohi ohittaa Tuntamaton tulevaisuus virtaa kohti alajuoksua Puhdas, sininen taivas -- viljelijä kaipaa sadetta (Nämä kolmiriviset on siivottu tänne turvaan HTM-sivujen sotkuista)
Graalin maljasta
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
16. Jos kaikki sodat aina voitettaisiin molemmin puolin niin kuka enää ostaisi rauhan, maksaisi siitä edes A4-arkillista valkoista paperia? Vaihtaisi hopeiset nuolet vähän käytettyyn kultaiseen maljaan, josta timantit on irrotettu tärkeämpään paikkaan: kuningattaren kruunuun? Tein vuonna 2005 runoelman *Graalin malja *T. S. Eliot, The Waste Land (Autio maa) runoelman johdosta. (ISBN 952-5129-21-7.) Se jäi ohuehkoksi kuiskeeksi, mutta tehty mikä tehty!
Äidinperinnöstä kiinnipitäneet
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Inrikes tidningar julkaisi 18.12.1798 mielenkiintoisen näköisen otteen kihlakunnanoikeuden pöytäkirjasta. Jos oikein ymmärrän, oli käyty oikeutta Johan Henrik Bröijerin vaimon jättämästä perinnöstä ja voitolle olivat päässeet tyttäret rouva Strömborg ja Catharina Bröijer. Kiitos sukunimien henkilöiden jäljille on helppo päästä. Jully Ramsayn tutkimuksen perusteella Johan Henrik Bröijer oli syntynyt avioliiton ulkopuolella 24.3.1747 Asikkalassa. Hiskiin kirjastussa kasteessa ei aviottomuudesta jälkeä ja pojan äitinä on Johanna Catarina Gestrin. Avioparilta he näyttävät myös Asikkalan ... lisää »
Asemic Writing and Brush from Lisbeth Kværndrup
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

The Eye Am Eye Asemic Anthology Book Trailer
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten
New Asemic from Megiddo Vidoq
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

YORUBA DRUM
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

Tässä on muusiikillisesti viiden tähden äänitteet (äänenlaatu on yksi tähti). Soittajien rytmitajua luonnehtisin sanalla: normaali.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Äärettömyys on lievä tulehdustila.
There is a Hole in My Universe by Yousef Smith
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

NYKYAJAN ORJUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on sitä, ettei tiedä olevansa orja. Orjakansoja yhdistää se, että niitä ei kiinnosta korkein mahdollinen älykkyys ja osaaminen.
TAIDEMYYNTIAUTOMAATTI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Autuaita ovat sielut jotka jaksavat uskoa, ettei runoudella ole merkitystä. Tulenko joskus vielä heidän kaltaisekseen. Olisi hyvä onnistua, jos ei runoudessa, niin ainakin epäuskossa siihen. Olen taas vaihteeksi kipeänä. Flunssa nyt neljäntenä päivänä tuntuu syvenevän hengityselimiin. Tuleekohan tästä vielä taas antibioottikuuri. Näin unessa taidemyyntiautomaatin metroasemalla. Laitteessa on A3 kokoisia paperitöitä, joita voi selata ja ostaa ainakin kaikkia galleriahintoja selvästi halvemmalla. En ole vielä ehtinyt tarkistaa olisiko laite patentoitavissa (meidän tunnetussa maailmas... lisää »
Nainen uskoi olevansa Pyhän Aleksandran inkarnaatio, Aleksandra ei ollut venäläinen keisarinna...
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tänään Turussa tuulee todella vimmaisesti. Yläkerran jatkuva lonksuttava ääni sai minut tarkkailemaan ikkunoita ja ovia. Pitkästä aikaa Teemalta tullut intenssiivisen hyvä elokua Ginger & Rosa, palautti uskon televisioelokuvien katsottavuuteen. Uusinnan uusintoja on ollut vähän joka kanavalla. Katsoin uusiutunutta Kahden keikka sarjaa. Matula oli ykstotinen puurtaja, nyt kaksi koheltajaa vaeltaa rikoksia ratkoen kuin teiniopojat ikään. Sitten on tuo x-appiukko, jonka läsnäoloa en ymmärrä. Onneksi on tanskalainen Perilliset sarja. Yksi Tanskassa vuosia elänyt suomalainen sanoi k... lisää »
Muistiinpano Kantin estetiikasta
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Matemaattisen ylevän korvaa populaarikulttuurinen edustavuus Dynaamisen ylevän tieteellis-hallinnollinen edustavuus Moraalilain korvaa yleinen kulttuurinen edustavuus, joka takaa edustuksellisen kuolemattomuuden (ikonisuus) henkilön fyysisen kuoleman jälkeen On huomattava ettei tällainen kokemus ole joka jampan heiniä Vain näin ylevyydelle voidaan palauttaa se arvo jonka Kant siltä riisti Ylevyys on harvinaista, mutta saalistaa jokaisen asettuessaan kaikkien haaveeksi Tässä ylevässä ole mitään sisäistä, ainoastaan edustavuutta
Kaksi regimenttiä
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Legitimaatiokriisi on yhteinen. Ei ole mitään perinnettä tai tekstiä, jolla voisin vakuuttaa näkemykseni oikeutuksen saati että voisin vaatia jotakin muuta jakamaan sen. Silti asioiden olemassaolo oikeutetaan vain toiminnalla. En ole luterilainen, mutta olen poliittisesti sitoutunut luterilaiseen kahden regimentin opetukseen, kunhan se ymmärretään pluralisoituna. Luulen, ettei ajatustani ymmärretä, ettei sellaista oppia ole olemassakaan.
Kirjan ja hutsun päivä
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Kustantajani Inton verkkokaupasta saa lisäksi 20% alennuksen sunnuntaihin saakka KAIKISTA ostoksista. Siitä vain kirjaostoksille ja lukemaan! Käyttäkää alennuskoodia Ruusu15.
Näkövammaismuseossa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Vielä löytyy kokematomia museoita Helsingissä. Pääsin eilen illalla ensimmäistä kertaa (ryhmäkäynnillä tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella) Näkövammaismuseoon Iiris-talossa. Se on - tarkoituksellisesti - vanhanaikainen esillepanoltaan. Sisällössä pääasiana olivat kirjalliseen kulttuuriin liittyvät tekniikat eli pistekirjoituksen tuottamiseen liittyvät laitteet sekä myöhempien aikojen ääninauhurit ja skannerit. Pistekirjoituskirjat ladottiin käsin - peilikuvana - vielä 1950-luvulle asti. Ainakin ennen vanhaan lapset opettelivat kirjoittamaan mallineella. Tekniikan ja sitä sivua... lisää »
KOBY ISRAELITE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

Koby Israeliten King Papaya (2009) on kyllä soundin ja luovuuden puolesta huikea levy. Tosin levyllä on liikaa biisimuotoisia tyhjänpäiväisiä (minun mielestä vähän hölmöjä ja kansainväliseen ilmapiiriin avautumattomia) muusikkovitsejä. Niiden takia kokonaisuus vähän lörpähtää todella lupaavan alun jälkeen. Albumin seitsemästätoista kappaleesta kuusi sai kuuntelussani täydet viisi tähteä. Mutta kuusi kappaletta sai vain yhden tähden. Loput kaksi tai kolme tähteä. Kyllä tämä silti voi olla 2000-luvun paras albumi maailmassa? Jos materiaalista ottaisi puolet pois, voisi albumi olla hy... lisää »
Secret Planet With Asemic Writing by Giancarlo Zerboni‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

1504181923 (Star Script) -- Od Niwr
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

1 from Fátima Queiroz‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Mitä retoriikka kertoo siitä, mistä puolueista hallitus kootaan?
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
a) "Nyt jytkytetään: tämä ei ole beduiinien maa." b) "Pettynyt fiilis, meillä oli huipputiimi." c) "Kootaanpa hallitus kuinka hyvänsä, me jatkamme työntekoa." d) "Minä lupaan, että tämä joukkue tekee joka päivä töitä siksi, että ansaitsee luottamuksen." Valitaan näistä kolme yhteensopivinta ja katsotaan mahdolliset lisämausteet.
Kupla
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Vantaa ei ole kupla eikä Kumpula. En tunne yhtään vantaalaista taiteilijaa, ne jotka tunnen kierrän kaukaa. Äänestä Vantaalla kokoomusta: annat äänesi keski-ikäisen miehen epätoivolle. Äänestä sosiaalidemokraatteja: äänestät yötä. Suunnilleen kaikkia muita olen sympannut, touhujen pohjalta, myös persuja ja rkp:tä, henkilöitä siis. Ja kaikkea pitää kokeilla kerran paitsi keskustaa ja toista runoilijaa. Rakastan sitä, miten helsinkiläinen katsoo ohi. Rakastan, miten farkut kuluu kerralla. Ymmärtänet, että kannatan demokratiaa ja valinnan vapaata roinaa.
"Turussa ei aina rakenneta kalliolle" sanoi Ambrosius takavuosina käydessään mestaroimassa
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Vaalien jälkeisen oudon haljahtaneessa tunnelmassa törmäsin merkilliseen uskovaisten äänestyskäyttäytymiseen. Siis jos Timo Soini on harras katolinen ja tasa-arvoisen avioliittolain vastustaja, niin kaikki muu mitä hän poliittisesti on, saa väistyä. Onko tämä ensisijainen asia jota pitää korostaa. Ovatko seurakuntien kuppikunnat määränneet ketä seurakuntalaiset saavat äänestää? Naiset eivät hahmota kokonaisuutta miesten tavoin, he eivät pysty näkemään asian tärkeyttä, vaan henkilö on se, josta joko pidetään, tai ei pidetä. Olkoon asia miten tärkeä tahansa. En kyseenalaista Timo Soin... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tajusin nyt, kun olen pakotettu tätä enemmän mietiskelemään, että Hisshemöllerin euklidinen sekvenseri on poly*metrinen* euklidinen sekvenseri kun Pricen sekvenseri on poly*rytminen* euklidinen sekvenseri. Olen tässä viimeaikoina kuunnellut tarkasti *Clave Y Guaguancoa* ja saanut todeta: kummallakaan mallilla ei voi suoraan luoda mitään tällaista. Kummassakin mallissa on puutteensa. Yhdistävä muoto olisi sellainen, jossa olisi sekä master temposäätö kaikille osoitinobjekteille, että jokaiselle objektille oma (tietyllä tavalla alustavasti kvantitettu) temposäätö. Tässä Reaktorin eukl... lisää »
Elokuvan katsomisen jälkeen en ollut entiseni, se oli kuin puhdistava rippi
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Kävelin elokuvateatterista ulos poissa tolaltani, se oli kuin rippi joka antoi vastauksen muutamaan perustavaa laatua olevaan kysymukseen. Olin päättänyt että menen katsomaan tämän elokuvan yksin. Olin hyvilläni tästä sillä jeesustelijat ja epäolennaisuuksiin takertujat olisivat saaneet minut toivottomaan tilaan. Elokuva Leviathan ei ole viihdettä. Siinä ei ole onnellista loppua. Leviatha on raamatun merihirviö, meri on harmaa ja armoton Murmanskin ja Kuolan alueen karua ja kallioista tunturi maisemaa vastaan. Elokuvassa on yksi kohta jossa on kirkon ruohonjuuritason Jumalan kosk... lisää »
Vaalien tulos synnytti oudon olon
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Onkohan muillakin kuin minulla outo olo vaalien jälkeisenä aamuna. Harppaus konservatiivisuuteen on pelottavaa. Nationalismi on Euroopassa näkyvä ilmiö, jos joku ei ole sitä tunnistanut, on sokea. En myöskään usko että perussuomalainen populistinen puolue on sopiva hallitukseen. Jos jotkut hinkuvat heidän hallituskumppaneiksi, niin siitä ei seuraa mitään hyvää. En pidä venäläisillä pelottelusta ja negatiivisesta maahanmuuttopolitiikasta. Pelkään pahoin eriarvoisuuden lisääntyvän entisestään. Kirkko ja vapaaehtoisjärjestöt hoitavat köyhät ja nälkäiset ja kohta varmaan sairaatkin, puh... lisää »
Helsingistä palmuja ja paljon muuta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Valokuvataiteen museon tarjoamia Inhan Helsinki-kuvia katsoessani huomasin Esplanadin palmut, mutta oli kiire eteenpäin. Toisin kuin Hugolla, jonka twiitti innosti minut googlailemaan lisätietoa. Yksi osuma oli sivustolla *Kasvit - kaupungin vaatteet. Helsingin historiaa puistojen kertomana*, jonka olemassaolo oli joko uusi tai unohtunut tieto. Muuta tuoretta tai muistiin palannutta Helsingistä. Uusi blogi *Merellinen Helsinki* raportoi samannimisestä hankkeesta, jonka tarkoituksena on tutkia pääkaupunkiseutumme saariston asutuksen vaiheita arkeologian ja nimistöntutkimuksen vuor... lisää »
VARJO MENNEISYYDESTÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Lovecraftin *Eryksin muurit* (In the Walls of Eryx, kirj.1936, julk. 1939) on kummallinen mestariteos. Toisaalta tarinan tyyli on halpa kioskikirjallisuus, b- tai ö-luokan tieteisfantasia, pulp fiction. Toisaalta tarinassa on kummallinen metaforinen ja looginen tarkkuus, joka avautuu ainakin kaikille henkisten virtausten labyrinteissä joskus seikkailleille. On ensinnäikin ansaksi luodun kokonaan näkymättömän labyrintin rakenne, josta päähenkilö yrittää piirtää kuvaa, mutta jonka monimutkaisuus voi selittyä vain niin, että pohjarakenne ei ole staattinen vaan muuttuva. Toiseksi, on vi... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Craig Tabornin *Chants *triolevy (2012) on parempi pari vuotta aikaisempaa *Avenging Angel* (2011) levyä, joka oli soolokonsertin jälkeen melkoinen pettymys. Varmaan Tabornia, joka ilmeisesti on vain kehittynyt viimevuosina valtavasti harmittaa, että tuli äänitettyä sellaista epämääräistä roskaa, jonka nyt pystyy soittamaan mennen tullen suohon joka keikalla.
VAALIT JA PUNK
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

Suomalainen demokratia on henkistä turpaanvetoa: niitä lyödään, joita ylipäätään henkisesti voi vielä satuttaa. Jo kyvyttömyytensä osoittaneiden, mutta mahdollisimman ärsyttävien sekopäiden demokraattinen uudelleenvalitseminen on osoitus siitä, että kansa tekee valintansa punk-fanituksen logiikalla. Tietyn rajan jälkeen demokraattinen järjestelmä alkaa toimia puhtaasti passiiviaggressiivisuuden katalyyttinä, ei suinkaan kansan enemmistön edun mukaisesti, vaan sitä vastaan, jonkinlaisesta sysimustasta magiasta ja pimeästä noitasapatista hehkuvan tulen loimussa. Pienenä harmaana va... lisää »
Huhtikuuta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
1.4. - Vähän eksoottinen olo. - Kiitos Googlen digitointien ja @HULib (Kaisa K4) kaipaamani tieto hantien käännytyksestä poimittu 70-luvun neukkulaisesta uskislehdestä. - Suomalainen tutkija ei osaa viestiä työstään. 2.4. - Vallataan 375 linkittää tuoreisiin tiedeviestintää ruotiviin teksteihin 3.4. - Kirsti Ellilä etsintäkuuluttaa vuoden 1918 vankileirien valkoisen puolen kaunokirjallisuutta. Onko sitä? Paljon? 7.4. - Are the names adorning your family tree really your ancestors or just crowd-sourced fiction? - Googlen kuva maailmanhistoriast... lisää »
Ensimmäisen mamu-kansanedustajan paluu
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Eduskuntavaaleissa tuli valituksi kaksi uutta kansanedustajaa, jotka ovat maahanmuuttajia. Niinpä useat mediat hehkuttivat "ensimmäisiä maahanmuuttajakansanedustajia". Mistä innostuin häpeämättömästi linkittämään tekstiäni, jossa kerrroin 1910-luvulla eduskunnassa istuneesta maahanmuuttajasta. Vaikka tietenkään media ei tarkoittanut "maahanmuuttajaa", vaan "maahanmuuttajaa". Tästä kirjoitti hyvän tekstin Sami Sundell. Ja eduskunnasta tulee mieleen sen korjaus, johon voisi saada uusia ideoita Fugsvampenin vuoden 1907 numeron ehdotuksesta. Raittiusravintola ja kaljatynnyri ullakolla.
Talvisodan henki sarjakuvassa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Suomen historiaa käsittelevien sarjakuvien läpikäynti olikin kesken. Tutustuin vasta tänä keväänä Heikki Paakasen tuotantoon, josta en paljoa ymmärtänyt ja vielä vähemmän osasin arvostaa. Mutta strippialbuminsa *Suomi sodassa 1939-1945* (1991) kuuluu kiistattomasti projektini piiriin. Annoin itseni ymmärtää, että strippejä oli julkaistu jossain lehdissäkin. Albumissa ne olivat saaneet lisukkeekseen Lauri Haatajan sotahistorialliset kommentit, jotka tuntuivat kulkevan melko irrallisena sarjakuvien alla. Niiden päähenkilönä on Mannerheim, joka ei selviä kohtelusta kohluitta. Välitett... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Sulaneet lumet - ruskeat lehdet ovat minua vanhempia? Tämä on kerran käynyt blogissani 30.3.2007
Lauantai Keravalla
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Läksin lauantaina Keravalle teatteriesityksen tähden. Melko myöhäisessä vaiheessa juolahti mieleeni tarkistaa, olisiko Keravalla jotain muutakin ajanvietettä. Olihan siellä: taidemuseo JA museo. Näiden yhteisiä sivuja yritin lukea huolellisesti, mutta vasta paikan päällä selvisi (erinomaisen osaavan ja ystävällisen asiakaspalvelijan toimesta), että kyse oli meillä-ei-ole-esillä-muuta-kuin-vaihtuva-näyttely -paikasta. Eli olin varannut hieman liikaa aikaa. Mutta mukava pitkästä aikaa tappaa aikaa näyttelyssä, miettiä merkityksiä ja katsoa teokset kolmekin kertaa. Valokuvanäyttelyss... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Arpa heitti iTunesistä ikimuistoisen Infected Mushroomin Converting Vegetarians (2003) albumin. Paitsi että kyseinen albumi on bändin parhaita, se tuo mieleen elävästi tilanteen: valtava musta BMW:n maastoauto ampuu kuin tulinen nyrkki hillittömällä nopeudella ja ohjusmaisella pysäyttämättömällä voimalla yössä halki Donbassin ja Novorossijan peltojen ja metsien kohti Harkovaa. Musiikin desibelimäärä pimeän mustanahkaisen auton sisällä erittäin suuri. Tunnelma läpikotaisin venäläinen. TYTÄR: Isä onko tämä sinun tekemää musiikkia? ISÄ: Ei valitettavasti ole. TYTÄR: Ei se mitään. Sil... lisää »
Creation by Camil Eon
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kävin perjantaina Helsingin lähetyskirkossa virolaisen kitaristin Robert Jürjendalin konsertissa. Paikalla oli lähinnä kourallinen suomalaisia vironystäviä. Konsertista voi sanoa sen, että se oli äärimmäisen kaunis ja ylösrakentava tapahtuma. Jürjendal jutusteli kappaleiden väleissä yleisölle suomeksi. Oppinut suomenkielen neuvostoaikana televisiotekstityksistä. Jürjendal osallistui saksassa 1990-luvun alussa Robert Frippin the League of Crafty Guitarists -happeningeihin. Siellä hän tutustui Gurdjieffiin. Fripp itse ja monet mukana olleet kitaristit olivat Gurdjiefftyössä. Konsertin... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Aurinkotuuli ylivuotinen lehti ohittaa minut. Tämä on kerran käynyt blogissani 31.3.2007
Kuolema porvarillisten vaalipetkutuksen seurauksena.
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Velikullassa 7/1907 kiinnitti huomioni kuva, jonka väitettiin olevan "Kahvikekkerit Harjavallan suomettarilaisessa pappilasa vaalipäivänä. Pikku Antin muistiinpano." Hyvällä tahdolla historiallisessa museossa voisi nähdä Cedercreutzin Maahengen temppelin, mutta siitä tuli museo vasta pilakuvan julkaisun jälkeen. Maantieteessä ei siis ole yhteyksiä todellisuuteen, mutta kuvaako se todellista tapahtumaa? Sanomalehdistä en löytänyt mainintaa kahvitarjoilusta, mutta kaksi viitettä epäasiallisuuksiin Harjavallassa. Satakunnan sanomissa 20.3.1907 annetaan hienovaraisesti ymmärtää: Tälla... lisää »
Joki on äkkiä täynnä valopisteitä
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Keväällä silmut aukeavat ja kukat putkahtavat esiin kovasta maasta. Jossakin laulavat peipponen ja mustarastas. Kevätsade raikastaa ilmaa. ilta aurinko vetää valoviivan maisemaan. Joki on äkkiä täynnä valopisteitä. jos jollakin on äänestettävä hukassa, niin yllä oleva numero on käyttökelpoinen. Niina Ratilainen on nuori, älykäs, sydämellinen ja idearikas vihreiden ehdokas Turusta.
1 from Giancarlo Zerboni‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Jeesus on tunnetuin pakolainen kautta aikojen
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tämä on koptilainen ikoni Pako Egyptiin. Jokin tuossa naivin yksinkertaisessa tyylissä viehättää. Ikoni on maalattu käsittelemättömälle puulle ja siinä on reunoilla puunkuoret eli kaarnaa. Jeesus ja vanhempansa olivat pakolaisia, tämä on hyvä muistaa kun puhutaan poliittisia puheita pakolaisuudesta ja maahanmuuttajista. Olen huomannut että pakolaisissakin on eriarvoisia ryhmiä. Ylin luokka on hyvinkoulutetut ja työhön sijoittuvat ja halutut pakolaiset. Sitten on keskiluokkapakolaiset jotka muodostavat suurimman ryhmän ja joita siedetään joten kuten. Paperittomille pakolaisille ei... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Hammaskipu vasemmalla ylhäällä takana sai tutkiskelemaan asiaa tarkemmin. Ällistyksekseni huomasin, että ylävasemman viisaudenhampaan (8) takana on ulkopuolelta toispuoleisesti ikenen pinnan ylöpuolella yhdeksäs hammas. Ikenessä on tästä syystä ilmeisesti jonkinasteinen tulehdustila. Yhdeksäs hammas, niin sanottu neljäs molaari, on todellakin lääketieteellisesti mahdollinen. Outoa on se, että hammas kasvaa tässä iässä. Toisaalta lisäviisastumiseen on edelleen reilusti varaa.
VENÄJÄ LAAKETIETEELLISESTÄ NÄKÖKULMASTA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
TAUTI PUHUU: Ukrainalaiset ovat samoja ryssiä kuin kuin nykyisin Venäjällä. Aina parempi mitä vähemmän niitä - rysyjä- on. Patruunoita ja aseita ja vapaaehtoisia taistelijoita lisää toimimaan. LÄÄKÄRI PUHUU: Kaikesta voi olla hyötyä, mikäli osaa suhtautua luovasti avoimella tavalla. Esimerkiksi Venäjä on naapurin näkökulmasta kuin suuri unikkopelto. Unikot sinänsä ovat kauniita ja hyödyttömiä. Levitessään liikaa ne ovat jopa haitallisia ja tukahduttavia. Oikealla tavalla soveltamalla ja jalostamalla niistä saadaan tärkeitä lääkeaineita. Näitä lääkeaineita ei voida valmistaa synteett... lisää »
KASVU
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Puulla kasvavat vuosi vuodelta lehdet, kalalla kidukset, pelurilla kakkoset hihassa ässiksi.
SINUHE JA OIKEISTOLAISEN POLITIIKAN ALKUPERÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Waltarin Sinuhe on jonkinlainen opaskirja oikeistolaisen politiikan alkuperään. Oikeistolaisen politiikan perusta on ihmisen viheliäisyydessä. Tämän näkemyksen mukaan Jumala äärettömässä viisaudessaan loi ihmisen omaksi vastakohdakseen lähes äärettömän typeräksi, jotta tämä ihmisen viheiliäisyys sitten voisi kutsua opettajakseen ja koivuniemenherrakseen vanhaa jumalaa Amonia, eli Saatanaa. Jumala (Athon) jatkoi opetusta esittämällä haasteen: ihminen voi muuttua, mikäli pystyy riistäytymään opettajansa vallasta ja nousemaan opetussisältöjren yläpuolelle. Niinpä oikeistolainen tietä... lisää »
Mitä tiedämme Pietari Juustenista ja miten? (4. osa)
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Jätin edellisessä osassa Jöns Juustenin sukulaisuussuhteen Pietari Juusteniin epävarmaksi. Toisin kuin Ramsay, joka on merkinnyt heidät pojaksi ja isäksi, vaikkei mikään merkitsemänsä lähde asiaa suoraan ilmaise. Suku- tai liikanimen sekä kauppasuhteen perimisen lisäksi sukulaisuussuhteen puolesta puhuu kiinteistöjen omistussuhteet kaupungissa ja maaseudulla. 1) Viipurissa sijaitseva Juustilan omistusvaihdoksesta 27.10.1588 tehty asiakirja on painettu Hausenin toimittaman *Bidrag till Finlands historia* -sarjan osan 5 (1917) sivuille 385-387. Pietari Juustenin pojanpoika Bengt Söf... lisää »
Shifting Options by Hans Reefman
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

The Eye Am Eye Asemic Anthology Is Now Available For Purchase
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Eyeameye.org is live and broadcasting the news but under reconstructive surgery. Nevertheless, as some of you know, The Eye Am Eye Asemic Anthology is now in full release. Here are the links: Paperback at $16.95 available via http://amzn.com/1511706058. The eBook at $4.99 is available from these retailers: iBooks: https://itunes.apple.com/us/book/id984520444 Kindle: http://amzn.com/B00VZAN3EO Nook: http://www.barnesandnoble.com/s/2940152223583 Kobo: http://goo.gl/rcOI6T Scribd: http://www.scribd.com/book/261473971 Inktera: http://goo.gl/yafvJN *​Many thanks to you all. *I encourage y... lisää »
Venäläinen jäätelöauto ja muita outoja ilmiöitä
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Rentukat pulpahtivat jokirannan mutalikosta kuin pienet auringot. Tuo keltainen on loistavaa. Rakastan rentukoita. Vanha turkulainen poliitikko saa huutoja könsikkäiltä suomalaisilta, jotka on yhdistetty venäläiseen jäätelöautoon ja vanhuksesta tehdään uhria joka köpitteli kahden turvamiehen saattamana turvaan. Kaipa äidilliset tädit antävät äänensä ryssän pelossa. Älkää aliarvioiko lähiöitä, niissä tapahtuu kaikenlaisia asioita. Luulen että nuo vihaiset miehet lähiössä olivat vihaisia syrjäytetyksi tulosta ja kosketus ruohonjuuri tason elämään oli vain hyväksi ehdokkaalle, joka on... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Mutajoella on vielä pitkä matka valtamereksi Tästä hiukan erilainen ollut blogissa 9.4.2007
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Puu on puu, ihminen on ihminen. Eikä se ole metsän kannalta mikään hurrattava asia.
Kahvinkorvikkeesta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Agricolan päivän kunniaksi Hesari julkaisi viime viikolla testin "Hallitsetko suomen kielen vivahteet?". Oma hallintani loppui sanaan sikuri. Samaan sanaan tarttui Antti Ijäs ja selvitteli perusteellisesti sen sikopaimen- ja kiimaisuusmerkityksiä. Lopuksi hän toteaa Kahvinkorvikkeena käytetyn sikurikasvin nimi tulee lainaketjun kautta lopulta kreikan sanasta *κιχώριον *'sikuri' eikä siis liity ylempänä käsiteltyihin sanoihin. Minä olen yhdistänyt kahvinkorvikkeet viime sotiin ja olinkin siis yllättynyt, kun sikuri-haku sanomalehtiin tuotti nimenomaan näitä korvikkeeseen liittyviä ... lisää »
Vaivaannuttavuus
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Alkavat hiljalleen vituttaa nämä politiikan fantasiapäivät. Onneksi tulee pian sunnuntai, ja juhlien jälkeen palaamme tappavaan arkeen, kukin omaan lokeroomme. Olemme raapustaneet viekkaat numeromme, ei tarvitse tuntea arvovalintojen myötähäpeää, ainoastaan kestää ja kiittää, ettei tämä vielä ole gulagarkki.
Tänä päivänä Helsingissä vuonna 1922
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Suurennos vasemmasta reunasta Suurennos vasemmasta reunasta Suurennos vasemmasta reunasta. Kuten ylläkin erottuu Etelärannan rakennuksia ja Korkeavuorenkadun paloaseman torni. Kaksikymmentä vuotta aiemmin jäänmurtajaa odotti Helsingissä suurempi määrä ihmisiä jäällä. Kuvat Arkistolaitoksen digitaaliarkistosta. Luotsi- ja majakkalaitos - Luotsi- ja majakkalaitoksen arkisto - Jäänmurtajat - Eteläsatama, Väinämöinen; jäänmurtaja avaamassa Eteläsatamaa kevätliikenteelle 16.4.1922 (Uaaa:456) Luotsi- ja majakkalaitos - Luotsi- ja majakkalaitoksen arkisto - Jäänmurtajat - Eteläsatama, Väin... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Runous on äärimmäisen yksipuolista. Siinä on kysymys pelkästään kaikesta.
Silencio Version...New Construction by Black Smith & Yvan Liska‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Voikukka loistaa
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Voikukka loistaa betonikolossa. Nuoret voikukanlehdet antavat potkua maksantoiminnalle. Ne panevat myös pissattamaan. Nokkonen nostaa päätään kuin luokat Vappuna ja ennen vaaleja. Kun äänestää ennakkoon, ei tarvitse kuunnella vaalipuheita enää. Voi keskittyä vaikka runouteen ja musiikkiin. Aurinkoa on ollut niukasti tänään. Joella pitävät edelleen lokit kokoustaan. Presidentti puhuu ankaralla äänellä uutisissa. Lehdestä luin, että arkkipiispa Leo on julmistellut Iisalmessa ja erottanut seurakuntaneuvoston. Ajattelen että papit eivät välttämättä ole finanssineroja, paitsi piispa... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vain Ruotsissa voi kuvitteellisilla venäläisillä sukellusveneillä olla suurempi poliittinen merkitys kuin koko kuningashuoneella konsanaan.
EGOISMI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on biologinen viive. Egoismi estää virheiden myöntämisen. Siksi tarvitaan aina uusi sukupolvi myöntämään edellisen virheet. Ilman egoismia ihmiskunta kehittyisi yhden vuorokauden aikana yhtä paljon kuin sadassa tai tuhannessa vuodessa egoismin kanssa, sillä kaikki virheet voitaisiin myöntää ja rationaalinen ajattelu voitaisiin aloittaa. Rationaalisuus on selvien virheiden myöntämistä.
HOITOVIRHE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Maailma on tahaton hoitovirhe.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Hiljaisuuden musiikki. Luonto osaa vaikenemalla korostaa merkityksellisen merkityksettömyyttä. Lintujen laulu on pelkkää pulssikoodimodulaatiota, jonka käsitteellinen sisältä ei päihitä keskinkertaista romaania. Eläinten älynlahjoista jaksaa olla ihmeissään jonkin aikaa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Maailma on tahaton hoitovirhe.
TAPPAVA TAUTI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tappava on sellainen sairaus, joka ei aluksi näytä sairaudelta, vaan loistavan terveyden kruunulta. Sitten kun ensimmäiset epäilyt tilan patologisesta luonteesta tulevat esiin, kokonaiset sukupolvet väittelevät tohtoriksi juuri tämän piirteen terveydellisistä hyötyvaikutuksista. Lopulta tappava tauti tappaa koko ruumiin, koko sukupolven, kaikki sen jäsenet. Sen jälkeen voidaan todeta: tapahtui hoitovirhe. Maailma on tahaton hoitovirhe.
MUSIIKIN TYPOGRAFIAA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Typografia on kiinnostava harmonian muoto. Jos fontti on orkesteri, on yksi kirjasin muotonsa pitävä soittaja. Kappaleen kokonaisuus näyttää aukeamalta. Jos fontin yksi kirjasin on suunnittelultaan vajaa, näyttää aukeama huonolta ja epätasapainoiselta. Kirjailijat ovat yksin, koska he kasvavat yksin. Vain aivan nuorina ja kehittymättöminä untuvikkoina he kulkevat parvissa. Mutta suuri kirjallisuus syntyy näkökulmasta, jonka taakse mahtuu vain yhdet silmät ja yksi pää. Maalarin asema on pitkälti samanlainen. Pienikin näkökulman muutos muuttaa värit ja perspektiivit toisiksi. Orkest... lisää »
YKSI KYSYMYS VAALEIHIN LIITTYEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Miksi tätä ei voida ymmärtää: kysymys Euroopasta ja Venäjästä, Yhdysvalloista ja Kiinasta, ei ole, eikä milloinkaan voi olla, joko-tai -kysymys. Kaikissa näissä suurissa keskittymissä, kaikkien niiden historiassa on riittävästi kauhua vihaan tai pelkoon, mutta myös riittävästi hienoa ja ylevää täyteen ihailuun. Kaikkien näiden alueiden kulttuuriin voi käyttää elämänsä pelkän ihailun vallassa. Minä en ainakaan haluaisi elää päivääkään ilman amerikkalaista, venäläistä, eurooppalaista, kiinalaista, juutalaista, japanilaista, afrikkalaista jne. kulttuuria. Kun nyt meillä ei planeetalla ... lisää »
KOKEELLISTA UNTA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Viime yönä näin elämäni ensimmäisen täydellisen lucid unen. Siis tiedostin syvässä unessa ensinnäkin SELVÄSTI olevani unessa ja sen jälkeen tiedostin unen monitasoisuuden. Sitten ryhdyin tekemään kokeita unitodellisuudessa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Välikauden merkityksettömyyden tunne: kun uudella ei ole vielä merkitystä ja vanhalla ei enää.
Suomalainen tutkimusmatkailija Schulman?
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Siperia-kirjaani työstäessäni silmäilin Ulla Ehrensvärdin artikkelia kokoelmassa *Poltava. Krigsfångar och kulturutbyte* (2009). Ehrenvärd mainitsee Tobolskista maaaliskuussa 1720 itäisempään Siperiaan lähteneen tutkimusmatkan, jolle osallistui sittemmin von Strahlenberg nimellä tunnettu sotavanki. Hänen kirjaansa olin jo lukenut ja piirtämistään kartoista tietoinen. Uutta oli tieto, että matkalla oli myös "unge finländske tecknaren Carl Schulman". Suomalaiseksi piirtäjäksi Schulmanin toteaa myös SBL:n artikkeli., jonka mukaan Schulman pääsi retkeltä kotimatkalle Strahlenbergin kans... lisää »
Punctuation Art by Marie Kazalia
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Here is her website: http://mariekazalia.me And here is another valuable site she runs: *http://ArtistMarketingResources.com* *This is her Asemic Writing Pinterest gallery: https://www.pinterest.com/mariekazalia/asemic-artwriting/ *
1504131139 (Purple Moon) -- Od Niwr with Nick Gaetano
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Assosiaatioista on vain metodiksi, ei sisällöksi.
Englanniksi päivää
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Kirjoitan välillä matkakuulumisia englanniksi. Voi käydä kurkkaamassa Home Is Where Your Story Is -blogistani. Uusi suomenkielinen kotisivuni on tuloillaan. Hitaasti, varmasti. Terveisiä Sloveniasta. Katselen kuinka savu kohoaa vastapäisen talon piipusta. Lampaat määkivät, juoksevat villisti pihalla. Bled-järvi ja kirkkosaari. Alpeista kantautuvat huiput silmiin. Jos haluan kaupunkiin,
ELÄIN ON ALASTON IHMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Valmistelimme jonkinlaista rautatiejärjestelyä Moskovaan entisen Itävalta-Unkarin alueelle. Huomasin, että rata kulkee esin satakilometriä aivan Ukrainan rajan tuntumassa, kunnes se ylittää rajan. Oli päänsärkyä. En jaksanut miettiä enempää. Päätin, että rata kulkisi Lvovista ja asia olisi sillä loppuunkäsitelty. Olin kai niin väsynyt, että laskeuduin kabinetistani hissillä eteisaulaan vain pukemattomat alushousut sylissäni. Aula oli tavan mukaan täynnä herrasväkeä ja havahduin ikävään yllätykseen. Vetäisin narusta hissin takaisin nousukiitoon. Hissi nousi hotellin katolle. Kun yrit... lisää »
ÄÄNIPILVEN PUUT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Yläkerran entiseen peräkammariini kuljettiin vintin kautta. En tiedä miksi välissä oleva huone oli poissa käytöstä. Vintillä vastaan tuli nykyinen naapuri, joka opettaa siskontyttärille musiikkia. Peräkammarissa oli cembalo, josta oli irrotettu koskettimet. Koskettimien tilalla oli rautalankalenkkejä, joita vetelemällä syntyi jonkinlaisia epäselviä ääniä. Olin hieman pettynyt. Huoneesta oli avattu pieni ikkuna etupihalle päin. Katselimme kuinka suuret puut äkkiä alkoivat heilua kovassa tuulenpuuskassa. Yhdessä puussa oli valtavat sateenvarjon kokoiset lehdet. Yksi suurimmista lehdis... lisää »
Viime viikon kokemuksia ja ajatuksia
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Torstaina istuin muutaman tunnin SKS:n juhlasalissa kuuntelemassa seminaaria *Kansankulttuuri ja oppineiden kulttuuri uuden ajan alussa*. Tallennettiin ja löytynee joskus SKS:n verkkosivuilta. Heräsin ajattelemaan "oppineisuutta" vasta Anu Lahtisen esitelmässä, jossa hän kutsui kartanonvoutia puolioppineeksi. Ilmeisesti oppineisuus liittyy vain ja ainoastaan kirjallisessa muodossa omaksuttuun tietoon? Kyllä, Nykysuomen sanakirjan mukaan oppinut on "koulunkäynyt, oppia saanut, sivistynyt, valistunut" ja oppimaton "oppia saamaton, koulunkäymätön, sivistymätön, valistumaton, alkeelline... lisää »
Night Writing on a Hidden Sphere by Giancarlo Zerboni‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

ALPHA BET A TEST: Language in the Act of Disappearing: The Eye Am Eye Asemic Anthology
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Here is the link to purchase the ebook: http://www.amazon.com/ALPHA-BET-TEST-Disappearing-Anthology-ebook/dp/B00VZAN3EO/ref=cm_lmf_tit_1 And here is the PRINT EDITION: http://www.amazon.com/dp/1511706058/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=2CGJKPIGB7TEU&coliid=INJQL2BB7BBLR Eye Am Eye Books presents an astounding collection of asmic works with an Introduction by David Nadeau and Publisher's Foreword by Paul A. Toth. Featuring the works of Francesco Aprile,Ian S. Cross, Christopher Skinner, Cecil B. Lee, Ed Baker, Tatiana Roumelioti, Amanda Earl, Ali Znaidi, Gheorghe Mari... lisää »
Z
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Puhe teistä ja risteyksistä on havainnollista muttei johda mihinkään.
Y
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Hän teki polun mahdottomaksi kulkea, sitä hän tarkoitti hiljaisuudella.
X
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Siellä missä risteyksestä ei lähtenytkään yhtään tietä.
DEMOKRATIA JA PASSIIVISAGRESSIIVISUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Sotahullujen, kuten euroopassa 1930-luvulla ja meillä nyt, demokraattinen valitseminen on osoitus kansan valtaosan passiivisagressiivisuuden kanavoinnista. Demokraattinen järjestelmä alkaa toimia passiiviagressiivisuuden katalyyttinä, ei suinkaan kansan enemmistön edun mukaisesti, vaan sitä vastaan.
Kun aikaa ei enää ole
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Silmällä näkymättömässä hiekansirussa asuu ikuisuus. Runoilja matkaa yksin aikakusien läpi pohtien pysyvää ja katoavaa olomuotoa. Eloton muuttuu eläväksi ja elävä kuolleeksi. *Mykät aaltojen hylkäämät kuoret, joissa tietoisuus uinui * Aikakudet sulautuvat yhteen, aikaa ei enää ole. Tunne paikasta jossa on jo ollut, eikä lähteminen tarkoita pois lähtöä. Muistin jälkiä ei voi hävittää. *samaa erillään oleva ja kaikki mikä läpäisee sen, kaikki*. Anne Hännisen kolmastoista runokoelma Hiekkaleijat on ehjä teos. *Unet näyttivät,ollutta kaikki,vieritetyt lohkareet leposijoilla.Merenr... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

hali ja pusu - maailmassa on kivaa kun on kaveri! Tämä voisi liittyä meneillään oleviin vaaleihin. Suurin osa ehdokkaista tietävät toisensa, liiankin hyvin.
Sipuli
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Seis, sanoi sipuli, oli muna jo aivan huulilla. Seis, sanoi se, oli täytetty suklaakuulilla, oli täynnä siveyttä se.
TEOLLINEN TYHMENTÄMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Nero on ihminen jota ei ole teollisesti tyhmennetty. Nero ei ole saanut turmelevaa koulutusta.
Museoiden myyttejä amerikkalaisittain
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Löysin blogin *History Myths Debunked* vasta kun sen päivittäminen oli hiipumassa ja sisältö julkaistu kirjanakin. Mary Miley Theobald avustajineen on tarttunut museoiden opastuksissa esiintyviin tarinoihin ja tutkinut niiden totuudellisuutta. Osa näistä on minulle vieraita eli esiintyvät ainoastaan Suomen ulkopuolella. Mutta joukossa on tuttujakin juttuja kuten "Myytti 77: Kaikki kuolivat nuorina". Sen selvityksessä oletetaan, että on nojattu elinikäjakaumaan, josta ei ole jätetty pois lapsikuolleisuutta. Kokeneille sukututkijoille myytin kumoaminen olisi myös helppoa, eivätkä he m... lisää »
Sample pages from "Good Person" a work-in-progress novel by Ethan Parcell
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

504111354 (Rainbow Reactor) -- Od Niwr with MaryJane Piper
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Poliitikko menee niin pitkälle kuin mahdollista sen tiedon varassa, joka hänellä on. Mutta milloinkaan hän ei ota huomioon sitä että se tieto, jota niin korkea-arvoinen salailu varjelee, se tieto, jonka niin harva on oikeutettu tietämään, se kallisarvoinen ja salattu tieto, on väärää.
ITSENÄISYYS VAI ZOMBITEHDAS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Suomen itsenäisyyden osalta on tänä vuonna tärkeä aihe jokaisen henkilökohtaisesti miettiä sitä, että minkä kautta itsenäisyyttä pitäisi juhlia, jos ei suostu juhlimaan sitä sotien kautta. Tarkemmin ajatellen juhlimiseen on vain yksi aihe. Itsenäisyyden takia meillä on suvereeneja päättäviä elimiä omassa maassa, jotka voivat ottaa yksilöllisesti huomioon tämän maan ihmisten tarpeita ja päättää asioista toisin kuin esimerkiksi EU:n keskushallinnossa päätetään. Vain tällaista kansallista toisinajattelua joka nojaa itsenäiseen valtioon, on syytä juhlia, jos se todella on tuottanut vah... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Maailmanporno on eräänlainen ruokalaji. Joka valmistuu hyvin hitaasti kovassa lämmössä. Rap on sota-ajan viihdemusiikkia.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Demokratiaa ei oikein enää voi pitää edes kehittyneenä itsepetoksen muotona, koska uskon ettei suurin osa ihmisistä edes tiedä millä tavalla he huijaavat demokratian kautta itseään.
NEROUS JA STUBB
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Aina kun tiedotusvälineet, joita en ole tilannut ja toivonut, onnistuvat kaikesta huolimatta ujuttamaan tietoisuuteeni ilkeitä kuvia pääministerimme naamasta, tulen miettineeksi nerouden luonnetta. Nerous on jollakin tavalla valtion suvereenisuuteen liittyvä käsite. Jos valtio ei ole suvereenisti itsenäinen, nerous siellä on myytti. Kun taas Venäjän tai USA:n kaltainen imperiumi elää vain neroudesta. Venäjällä kaikki muut älyllisen elämän muodot paitsi nerous ovat täysin turhia ja käyttökelvottomia. Lyhyesti voi sanoa: Äiti-Venäjä tarvitsee vain neroutta. Kaikki muu on sen näkökul... lisää »
Ääni pitää antaa kun sen saa antaa
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Kuvassa ulkoinen uhka ryöstää Suomelta lakikirjat. Kumpi inhottavan kotkan heiluvista päistä kirjoittaa uudet ohjeet meille jos jompikumpi ylivallan meillä saisi? Tai jos joku taho sen halvalla pois antaisi, elinkeinoelämän ahneuden nimissä? Esimerkkejä on. Politiikassa voi käydä samoin jos kansa ei äänestä, tai jos kansa äänestää väärin. Sen vääryyden pelossa jotkut jättävät ääntelemättäkin. Uhkakuvia Suomella on enemmän kuin kaksi, yksi on TTIP:n vyöryminen Suomeen. (Sitä moni Suomeenkin meiltä halajaa. Mokomat isänmaan syöjät.) Jollei TTIP vie meiltä loppuja rahoja, ... lisää »
Ahrenbergin monet toimet
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Jac Ahrenberg on ehtinyt tässä blogissa olemaan esillä jo ainakin kirjailijana. Velikullassa 3/1902 listattiin hänen monipuolisuuttaan näin: Häntä, joka meille vuosittain lahjoittaa laajaperäisen historiallisen romaanin. Häntä, joka kirjoittaa taidekritiikkejä "Finsk tidskriftiin" ja "Huusikseen". Häntä, joka rahapajassa on pyytänyt saada lyödä mitalia. Häntä, joka pitää esitelmiä arkkitehtiklubissa ja puheita kaikissa juhlapäivällisissä. Häntä, jolla on siisti pitkä takki ja oikea käsi poveen pistettynä. Häntä, joka rakentaa kirkkoja. Häntä, joka on kuvannut meille kuusi miljoonaa. H... lisää »
La Disparition #1 by Derek Beaulieu
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

"Sellaista se elämä on..."
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Pieni kirjapuoti Turussa klo. 14.05. Esa Pethman soittaa saksofonia ja hänen vaimonsa runoja luetaan; ne ovat laululyriikkaa, ei runoja siinä mielessä kuin runot yleensä ovat, vaimo selventää. He ovat kulkeneet yhdessä vuodesta 1968 saakka. Iloa, surua,kipunoita ja kyyneliä ja suurta rakkautta, ajattelen minä. Joku mainitsi tuntemattoman runon joka loppuu: *kirjoita surusi hiekkaan tuulen vietäväksi, anteeksi annettavaksi. Hakkaa ilosi kiveen...* (Muistinvarainen) Huilu on mielisoittimeni tai kuunneltavani. Lopuksi kuulimmekin huilun soittoa. On hyvä että on kirjakauppoja, jois... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Hän on esimerkki takahikiäläisestä kirjoittajasta.
Vaaliteemaan ajankohtainen ajatus
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Vanhat lattialaudat ja lankut ovat demokraattisia, kaikki tasavertaisen yhdensuuntaisia. Vai ovatko oikeasti? lattialankut eivät saa äänestää - valo häiritsee Ps. Hei haiku-tieteilijät: riittääkö tuossa tietoisuus vaalien ajankohdasta (= kevät) että siinä olisi kigosana siis? Haiku se ei kaikkien mielestä voi olla koska riviltä 2 puuttuu yksi kokonainen tavu! Tässä olisi korvaava hätävara: lattialankut saavat toki äänestää - valo heijastaa
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

levoton vesi, on jo kiire liplattaa ennen vaaleja
Mitä tiedämme Pietari Juustenista ja miten? (3. osa)
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kolmas Ramsayn lähde Pietari Juustenin elämälle on esi-isäni Paavali Juustenin työn ohessa tekemä piispahistoriikki, joka on Simo Heinisen käännöksenä (1988) tietenkin kirjahyllyssäni. Anti Pietarin suhteen on minimaalinen. Kolmannessa persoonassa Paavali kirjoittaa itsestään Paavali oli jo silloin [vuonna 1536] orpo, sillä hänen isänsä oli kuusi vuotta ja hänen äitinsä kolme vuotta aikaisemmin (ankaran ruton raivotessa Viipurissa) nukkunut Herrassa. Tiedämmekö edes, että Paavalin isän nimi oli Pietari? Edellisessä osassa mainitsemieni tohtori Bomanssonin tiedonantojen perusteella H... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Itäisen ja läntisen kristikunnan yhdistyminen ei minun mielestä näytä kovin suurelta askeleelta jos ajattelee sitä vaihtoehtoa että muslimi ja kristitty kerran olisivat asioista samaa mieltä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Pietarilaisen juristiystävä Maximin kanssa saunassa. Suomen poliittinen tilanne on sellainen, että siitä voi kirjoittaa vain runoutta.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jokin intuitio siitä mikä on tunnettua planeetalla.
Deep Space Black Hole Dance by MK JCBSN
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jos asioiden yläpuolella ryhtyy olemaan on aivan naurettavaa minkä kaiken yläpuolella sitä saa sitten ollakin.
Las Bombillas y el Encantador de Serpientes de Diana Magallon y Jeff Crouch
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Puoluetuki. On siinäkin outo järjestelmä. Eikö puolueen tuki ole sen kannatus. Ikäänkuin kähmintä ja korruptio olisi sinänsä jotakin hyvää ja kannatettavaa toimintaa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Epäoikeudenmukaisinta maailmassa on tiskata tiskit toisen puolesta. Armo on aina puolueellisuutta. Jumala loi ihmisen erehtyväisesti omaksi kuvakseen. Inspiraatio ei ole muuta kuin muusan väkisinmakaamista. Politiikka laittaa värin lahjakkuuden edelle. Sopivanvärinen rotta on arvokkaampi kuin potentiaalinen ihminen. Eikä nerous ole muuta kuin tämän säännön poikkeuksettomuuden osoittamista. Mitään ei voi jakaa ihmisten kesken ilman politiikkaa. Ei edes pelikortteja. Jakajan käsi on aina puolueellinen. Pakan sekoitus on aina näennäistä. Painovoima ja Jumalan armo ovat pelkkää politiik... lisää »
Kuuntele / Listen "Holding My Feet in the Creek" - uusi sävellykseni "Tassut purossa" ! My new composition !
Antti Samuli Hernesniemi blogissa Sounds Words Drawings Sculptures Dr Antti Hernesniemi - Ääniä Sanoja Veistoksia Piirroksia - 3 vuotta sitten

*My new composition "Holding My Feet in the Creek" is available * *at Radio Jango * *Here is the link: / * *Tässä linkki: * *http://www.jango.com/music/Dr+Antti+Samuli+Hernesniemi?l=0* *Please !* *Best regards,* *Parhaat terveiset* *Antti* *Antti Hernesniemi* *Säveltäjä-pianisti* *Composer-pianist* *Turku* *Finland*
JUMALATTAREN KAUNEUSMONOPOLI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Onko miehillä muuta ongelmaa kuin se että naisia on (miehen näkökulmasta aina) liian vähän (kilpailutettaviksi kunnolla keskenään) ja tästä (projektiivisesti nähdystä) vähyydestä (siis miehen näkökulmasta puutteen pysyvästä olotilasta) naiset tekevät (sangen kyynisesti) aseen. Sukupuolten välinen tasa-arvo on siis sitä, että vastakkaisen sukupuolen tarjoama kilpailutilanne omalla kotiovella näyttää kummankin sukupuolen osalta täsmälleen samalta (ikään, rotuun ja fyysiseen ulkomuotoon katsomatta). Toisin sanoen, kenellä hyvänsä teinitytöllä on oikeus kansainvälisen pääjohtajan ansi... lisää »
KESKUSTAPUOLUE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Syvä vesi on paikaallaanolijalle upottavaa, mutta suolla ei ole mielipiteitä puoleen eikä toiseen. Keskustapuolue on suo, joka pettää aina, hyvällä tavalla, kahden propagandakallion välissä. Miksi hyvällä tavalla? Koska koko kuva on harhaa.
JÄLJITTELY
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on useimmiten tarpeeton tai huono taipumus. Aniharvoin, ja silloinkin vain sattumalta, jäljittelijä tulee jäljitelleeksi parasta.
HIIRET JA LÄSNÄOLO
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kaikkein pahin tilanne on käsillä silloin kun kansallisissa taidejulkaisuissa ryhdytään viittaamaan kansainvälisiin tutkimuksiin ja perifeerisiin kansainvälisiin julkaisuihin. Silloin ei enää ole olennaista nykyhetki ja valveillaolo, vaan intertekstuaalisuus ja viitteet, jotka kulkevat vuosikymmeniä aikaansa jäljessä eivätkä tarjoa enää mitään sellaiselle joka todella on läsnä maailmassa. Yhä rajummin täytyy käydä selväksi elävän taiteen ja taiteenomaisen hallinnoivan ja haltuunottavan toiminnan välinen ero. Globaalissa verkottuneessa maailmassa taide on välineen ja viestin jatkuvas... lisää »
Peipponen visersi kevättä
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Syvänsininen kukka hohtaa keväässä. Peipponen visersi eilen rantapolulla ja lokit pitivät rähinäkokoustaan joella. Ilma on niin kirkasta ja puhdasta myrskyn jälkeen, että kävelylenkin jälkeen nukuin pari tuntia. Pelkäsin jo että kirottu flunssa iskee taas. Kirjastosta lainasin Anne Hännisen runokirjan. Hän on pitkän linjan runoilija Keski-Suomesta. Muistan Anne Hännisen 1980-luvulta kun hän teki minuun vaikutuksen herkillä runoillaan ja kävi kylässä Portsassa Kosti Sirosen kanssa. Kosti oli hurja ja ehdoton nuori anarkisti, tai mainosti itseään niin. Nykyään runoilijat ja runous o... lisää »
Kuoharit
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
En ole kunnostautunut museoiden "kuukauden esine"-seuraajana, kun niissä ei (missään?) ole rss-syötettä. Tulin kuitenkin avanneeksi Kansallismuseon maaliskuun esittelyn kuoharin puukosta. Suomessa näistä ammattilaisista en muista aiemmin mitään lukeneenikaan. Ruotsalaisissa radiojutuissa on sikäläisen resande-väen yhtenä ansaintatapana kuohitseminen esiintynyt ja olin jäänyt käsitykseen, että kyse ei ollut kovin arvostetusta työstä. Niinpä Risto Hakomäen tekstissä yllätti toteamus "hevoskuohitsijan ammatti oli maaseutuyhteisössä erityinen, hyvin tärkeä ja arvostettu." Ainoa käsillä ... lisää »
Kuka on Antoine Doinel?
Mika Kukkonen blogissa Taas yksi kirjablogi - 3 vuotta sitten

Les aventures d'un geek littéraire sur les traces d'Antoine Doinel.Kaikki tietävät ranskalaisen elokuvan uuden aallon kuninkaan François Truffaut’n (1932 – 1984), mutta hänen fiktiivinen alter egonsa Antoine Doinel on ainakin Suomessa varsin vähän tunnettu hahmo. Antoine seikkailee Jean-Pierre Léaudin ruumiillistamana kaikkiaan neljässä pitkässä ja yhdessä lyhyessä Truffaut'n elokuvassa, joista selkeästi tunnetuin on ensimmäinen, "400 kepposta" (Les 400 coups, 1959). Kepposten lisäksi viisikosta voi oikeasti hyväksi elokuvaksi sanoa kolmatta, "Varastettuja suudelmia" (Baisers volés... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
lintu metelöi ... vahtisi pesäänsä ja olisi hiljaa
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Donald Tysonin kriittinen Agrippa-laitos on toisinaan hyödyllinen, kun puhutaan asioista, jotka ovat nykytieteen valossa täysin varmasti toisin kuin Agrippa väittää. Ja näitä asioitahan on toki valtavan paljon. Gurdjiefflahkoilussa kaipaisi joskus tällaista kriittistä lähestymistapaa. Voisi olla esimerkiksi hyödyllistä tietää mistä Ouspenskyn esittämä kosmisten intervallien järjestelmä juontaa juurensa. Siitähän on puhutta monenlaista antiikissa eri puolilla. Yleensä kuitenkin antiikin taivaankappaleiden intervallisysteemit perustuivat täydellisesti väärin arvioituihin taivaankappal... lisää »
Kuka puolustaisi kulttuuria - sillä ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaikka leipäkään ei ole enää itsestään selvä asia maassamme
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Tänään on Mikael Agricolan päivä. Hän loi suomenkielen. Kielemme on kaunista kuulla ja puhua. Eilen käytyäni äänestämässä, havahduin ajattelemaan että onko yksikään ehdokas puhunut kulttuurin puolesta. Muistan yhden perussuomalaisen lausahtaneen jotain sen tapapaista että kirjailijaapurahat pitäisi poistaa. En muista miten hän perusteli lausumansa. On hyvä muistaa että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaikka se leipäkään ei kaikille ole enää itsestään selvää tänä päivänä. Kirjastoja lopetetaan kiihtyvällä vauhdilla. Porilaisen poliitikon tokaisu: *Viisaus ei tule vanhoista kirj... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kotiin tullessa juttelen tuulen kanssa - kuuleeko kukaan?
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Korkea taivas kuun ja auringon koti - pilvet pölyssä
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
vallaton poika istuu pimeässä ja syö pipareita Tämä on käännös useita vuosia sitten julkaistusta kolmirivisestäni. Kaikissa perheissä missä on kovaa kyytiä kasvavia pojankolleja on äideille kehittynyt oivallisia keinoja piilottaa edes muutama pipari siltä varalta jos vaikka sisko tulee yllättäen kylään. Minunkin täti tuolla maalla piti piparilootaa keittiön kaapin ylimmällä hyllyllä. Sieltä niiden saaminen tarkoitti huteran keittiöjakkaran hilaamista paikalle, sinne huojuvin polvin kapauamista ja oven avaamista jne. Se riemu kun piparituusa oli kahvipöydällä! Tuon kirj... lisää »
Aiheista ja niistä kirjoittamisesta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Eilen oli Kaisa-talossa ensimmäinen Pirjo Hiidenmaan emännöimä tietokirjallisuuden kirjaklubi. Aiheena *Miksi historia kiinnostaa* ja vieraana Teemu Keskisarja, joten tietenkin ilmoittauduin ja osallistuin. Samaa paria kuuntelin vuoden alussa Tieteen päivillä ja pientä toistoa oli ohjelmassa. Ei kuitenkaan liikaa. Itseäni kiinnostava keskustelun teema oli se, mistä kirjoitetaan. Keskisarja on kirjoittanut suurimman osan tuotannostaan tilaustöinä eli ei ole päässyt varsinaisesti valitsemaan aihettaan. Eikä "joutunut kerjäämään apurahoja". Hän kutsuu viime vuosisadan sotahistoriaa ... lisää »
Ajatus
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Minun aivoni kantavat kuoleman siementä, samaa elävää kuin jäkälät, kynnen jäljet tuulessa, kun puut kaatuvat ja multa nousee kruunuina.
Ohjakset käsiin kai sitten
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
alakulo ujuttautui luihin ja ytimiin sunnuntaina se ei lähde pois vaikka olen tällä hetkellä unimaisemissa siellä mistä viime ajat haaveilin niin hengästyttävässä vuorten ja meren valssissa että voisin kiljua sydän hakkaa hakkaa jalat tarpovat kilometrejä hiki tirskuu, haluaisin laulaa mutta en voi koska lauluni olisi mykkää, surullista Käytiin pitkäperjantaina Dozza-nimisessä pikku kylässä.
VAIHTONAHKAISUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
että voi itse määrätä nahkansa paksuuden tapauskohtaisesti.
Perhemurhia yli sata vuotta sitten
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Mainittuani täällä Kokemäki-seuran arkiston tutkimisesta sain sähköpostia Kokemäen eläkkeelle juuri jääneeltä kirjastonhoitajalta. Hänelle oli tullut mieleen Kokemäki-seuran kirjakokoelman (nyk ns. Pertolan kokoelman, kirjastossa?) pienpainate, jonka ajatteli minua kiinnostavan. Toki! Tosin kuten otsikko *Surullinen laulu Kokemäeltä* (1905) jo paljastaa, kyse ei ollut hauskasta jutusta. Kokemäkeläinen pariskunta oli tuolloisen rikostutkimuksen mukaan tappanut neljä lastaan. Tapaus on tietenkin mainittu sanomalehdissäkin (ainakin Satakunta 7.2.1905) ja perhettä tutkiva huomaisi riko... lisää »
INFORMAATIO
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Sain vihdoin Erkka Mykkäsen Maailmanloput -luku-urakan päätökseen. Prosessi otti aikansa, koska kirja oli jonkin aikaa hukkateillä. Pidin myös tärkeänä paneutua teksteihin sopivina hetkinä. Informaatio ei ole vain tietoa. Pikemmin se on sitä, mikä on tietämisen arvoista. Ja kun puhutaan ulottuvuuksista ja todellisuuksista, jotka ovat läpikotaisesti tai osittain tuntemattomia, tai joiden suhteen ei ainakaan voi olettaa juuri mitään, muuttuvat yllättävät asiat tietämisen arvoisiksi. Olennaista ei ole tieto sinänsä suhteessa johonkin aiempaan tietoon. Novellin kannalta aiempi tieto ei ... lisää »
2080-luvulla
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Netflix-sarjoja, syön purkista, 2080-luvulla olen maannut kuolleena jo kolme vuosikymmentä, parhaassakin tapauksessa, kaksituhattakaksikymmentäviisi, kaksituhattakolmekymmentäviisi, kaksituhattaneljäkymmentäviisi, kaksituhattaviisi- kymmentäviisi, olen silloin kahdeksankymmentäkolmevuotias, ehkä muistan omat sarjani tai hampaani, happiviiksien takaa, muistan miten siivosin pitkät lauantaiaamut, kenen takia, meidän, ja mitä siitäkin tuli, istun illat TV:n ääressä ja tahdon ainoastaan että ruumiini poltetaan, tahdon sitä nytkin.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihminen on tauti joka iskee toiseen ihmiseen kuin jakkaran alta lyövä argumentti.
Puunsyöjäkone ilmestyi pihalle
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Puunsyöjäkone ilmestyi pihalle, ikkunamme alle. Huomenna kuulemma puita karsitaan. Toivon ettei torsoja sentään ilmesty pihalle tököttämään. Kolot puissa ovat tarpeellisia ja läpimenevän kolon läpi voi katsella vaikka naapurin pihalle. Oravat voivat juosta ja kisailla kun on puita. Torsot eivät ole niin mukavia oraville kuin puu sinänsä. Tässä kaupungissa on paljon puutorsoja nykyään. Jotkut puut ovat vanhoja ja vaarallisia myönnettäköön. Taivas oli sininen ja puiden latvat kurottautuivat kohti taivaita. Lonttisissa tuulee.
Uudenmaankatu 38
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Etelä-Helsingissä asumani vuosikymmenen aikana olen monta kertaa kulkenut Uudenmaankatu 38:n ohi. Helsingin kaupunginmuseon arkistoiman verkkonäyttelyn mukaan se on valmistunut vuonna 1865. Voisiko sanoa hieman enemmän? Arkistolaitoksen digitaaliarkistosta saa yksinkertaisimmin esille kartan ( Kaupunkikartat (kokoelma) - Kaupunkikartat (kokoelma) - Helsingin kartat - Plan öfver Helsingfors. (Helsinki Ic* 43/- -)), josta näkee, että osoite kuuluu kortteliin 90 (Pelikaani). Tästä on merkittävää apua Helsinkin kaupunginarkiston digitoitujen aineistojen sekä henkikirjojen selauksessa. T... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihmiset yliarvioivat kykynsä olla näkemättä totuutta.
The Universal Asemic Turing Machine by Stein M. Sandbech
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

NEROJEN IHMISOIKEUDET
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
ovat samanlaisia kuin suurien puiden. Pensaat sanovat että ne pitää leikata. Mutta me sanomme: niillä on oikeus kasvaa muotoonsa. Pensaat väittävät että puiden aika on ohi. Mutta me sanomme: puut kasvavat humisten.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Niitä naisia, jotka pettävät koko maailmaa kotona pimeässä makuukamarissa aviomiehen kanssa.
OBJEKTIIVINEN PYHÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihmisen idea on tarkoituksen mukaisuus. Ihminen kykenee uhraamaan silloin kun se on tarkoituksen mukaista. On väärin sanoa, että ihminen kykenee uhraamaan vain jälkikasvunsa puolesta. Harva ihminen kykenee uhraamaan edes itsensä takia, jälkikasvusta puhumatta. Tarkoituksen mukaisuus taas on yhteisöllinen funktio. Uhrautuminen on yhteisöllinen ominaisuus, ei yksilön ominaisuus. Ilman pyhän kokemusta ei kukaan kykene uhrautumaan tarkoituksen mukaisesti. Jos taas yhteisö ei kunnioita pyhää, yhteisön puolesta on mahdotonta uhrata. Sillä, mitä pidetään pyhänä, ei ole mitään konkreettista... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Uusin kollaboraatio Martinin kanssa. Sävellys ei ihan ole vielä valmis. Perkatkin pitää ehkä tehdä uudelleen. Kaikenlaista pientä ongelmaa siellä täällä, mutta jotain lupaavuutta ehkä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Uusi musiikkotuttavuus Robert Jürjendal Virosta. Hän on tulossa tässä kuussa Helsinkiin keikalle.
Asemic Facebook Status-Ali Znaidi-Tunisia
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Ali Znaidi (b.1977) lives in Redeyef, Tunisia. He is the author of several chapbooks, including *Experimental Ruminations* (Fowlpox Press, 2012), *Moon’s Cloth Embroidered with Poems* (Origami Poems Project, 2012), *Bye, Donna Summer!* (Fowlpox Press, 2014), and *Taste of the Edge* (Kind of a Hurricane Press, 2014).
Ihana pääsiäinen ei vielä ole ohi
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Valkoinen kissa pöllyttää lintua pihalla. Lintu karkaa, vain yksi untuva kieppuu ilmassa. Kissaa hatuttaa. Häntä tutisten se lihnii naapuriin aidanraosta, siellä lienee lohdutusruokaa grillin ympärillä. On toinen pääsiäisen sunnuntai. Kärsimyskaktus yltyi kukkimaan valon myötä. Takana, molemmissa kuvissa Konevitsan Jumalanäidin ikoni. Toisessa peilikuvana. Kuvassa näkyy myös pala Sinisen talon ikkunakamanaa muistona tuhotusta talosta. Nyt on pakko laittaa kristus Kaikkivaltiaskin, se pudotutti itsensä telineestä. Luulen sen loukkaantuneen epäkunnioittavasta kohtelusta. Ihan pääsi... lisää »
Vesistä, kenen ne ovat
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Virtaava joki pitää alajuoksulla vedet tasoissa Eräs ruotsalainen on ilmoittanut että Suomen vedet pitää yksityistää, se on bisnestä. Virvoitusvesien pullottajilla on limpparitehtaita eri puolilla pohjavesivarantoja maapallolla. Jossakin firma vahtii pohjavesialueiden pientaloja ja lähettää laskun jos emäntä ottaa sadevettä rännistä ja kastelee sillä omia viljelyjään. Taisi olla Brasiliassa? Intiassa limpparitehdas on imenyt laajan alueen pohjavedestä ja kaivot ovat kuivia. Alueella tuhansia vuosia asuneet ihmiset ovat ihmeissään kun kaivot tyhjenevät. Suomikin oll... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kellertävä kuu kuin olisi kypsä juusto - Camenbert tuoksuu
Lankalauantai
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
puu on jo valmis harakan pesän tekoon - joko juhlitaan? särkynyt muna - pörröinen pikkutipu piipertää karkuun Lankalauantai - puussa on jo tekeillä harakanpesä
Vedestä ja sen juomisesta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Opastuksilla ei ole harvinaista kuulla, että menneisyyden ihmiset eivät juoneet vettä. (Viimeisin omakohtainen havainto Espoon terveyslähteeltä.) Siis joskus sen jälkeen, kun Jeesus istui Samarian lähteellä ja pyysi vettä juodakseen (Joh 4:6-7), ja ennen keskiajan alkua, ihmiset hiffasivat, että vain olutta kannattaa juoda. Mutta mistä tämä tiedetään niin varmasti? Todistettavasti mietiskelin tätä kysymystä lokakuussa 2013, sillä tuolloin lähestyin sähköpostilla Dick Harrisonia, joka on blogiteksteissään moneen yleisökysymykseen vastannut. Hän ei innostunut listamaan tiedustelemiani ... lisää »
Half Time In The Universe On The Star Clock
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Lapsille on vaikeinta opettaa tämä: maailma on paradoksi. Maailmassa ei ole järkevää ja kestävää tapaa olla, koska ihmiset eivät ole luoneet sellaista itselleen. Ihmiset ovat hulluja ja kosmisia hylkiöitä, jotka riitelevät toistensa kanssa kuin kylän ainoat lapset, jotka ovat liian tylsämielisiä keksimään mitään järkevää tekemistä itselleen. Meidän tunteemme on ihmisiin sidottu. Meillä ei ole muuta kuin tunteemme.
Some "asemic writing" as performed by the fireworks in Rotterdam on new year 2015 by Petr
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Pääsiäispäivän kuvia
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tuomiokirkon portailla kukkii risti. Ristin katveessa kerjäläinen istuu ja katselee autiota kirkon pihaa. Seesteiset sorsat uivat sovussa savisessa joessa. Turussa oli tuhruisen tihruinen sää. Ilma on puhdasta hengittää tänäänkin.
Aniki-Bóbó (1942)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Manoel de Oliveiran ensimmäinen täyspitkä fiktioelokuva* Aniki-Bóbó *(1942) on portugalilaisen elokuvan klassikko ja ehdottomasti parhaita lapsiaiheisia elokuvia. Teos perustuu João Rodrigues de Freitasin romaaniin *Meninos Milionários*, josta de Oliveira teki itse käsikirjoituksen. Elokuva sijoittuu vanhaan Portoon, ohjaajan synnyinkaupunkiin, ja näyttelijöinä toimivat paikalliset lapset. Tapahtumat sijoittuvat kaupungin kaduille, koululuokkaan ja Douron rannalle, jossa lapset leikkivät. Jo elokuvan alkutekstit viittaavat siihen, että luvassa on draamaa: juna syöksyy eteenpäin tun... lisää »
Pääsiäisestä ollaan pääsemässä
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Yöllä lähinnä kuuntelin Pääsiäisyön messua Tampereelta. Olivat kuskauttaneet Ambron sinne. syntyykö tuuli vasta kun se ääntelee ohi mennessään? Samanlaisuudestaan huolimatta kaikki messut ovat aina erilaisia. Tässä oli useita ystävällisen olon tekeviä kohtia- koska en ole asiantuntija enkä edes jäsen niin jääkööt iloisten rivien väliin! hiljainen ilta kaduilta kaikuu vain tuulen humina Hieno juttu, ja Tampereen hienoa ortodoksikirkkoa olisi saanut jossain välissä kuvata enemmänkin? Mutta siellä se on ja näkyy junan ikkunaan fiksusti. Tein laulujen välissä muutaman kolmi... lisää »
OPETETTAVISSA OLEVA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ehkä olin hieman liian idealistinen puhuessani kouluista vähättelevästi vain sen rajan ilmaisijoina, mikä on opetettavissa ja mikä ei ole, niin että vain se, mikä ei ole, olisi olennaista. Opetettavissa oleva on kyllä sinänsä äärimmäisen tärkeää. Opetettavissa ovat ne asiat, joissa voi tehdä ilmiselviä virheitä. Tavallaan objektiivisia virheitä, sellaisia virheitä, jotka ovat virheitä kaikkina aikoina ja kaikissa paikoissa, eikä vain jonkun ihmisen mielipiteen mukaan. Niin kauan kuin virheiden tekeminen jatkuu näissä tilanteissa, on koulun tarve ilmeinen.
Mämmikatsaus
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Mämmi (Kuva Velikulta 2-3/1911) on jäänyt blogissa täällä paitsioon, ainoa maininta vuodelta 2009? Joten paikkausta sanomalehdistä. Suomalaisten sanalaskuja [...] Aina kuluu kulkevalta, / pitäjältä pirskahtapi, / se kuluu, jos kukkoinaki, / menee mämmi ruokinaki. (Sanan Saattaja Wiipurista 18.9.1841) Oletko ennen kuullut, että yksin mämmin syömiselläkin voimme osoittaa, mitä mielipidettä olemme kieliasiassa? Et suinkaan ole sitä ajatellutkaan, mutta niin on kuitenkin laita. Sen huomaat seuraavasta: Pari viikkoa sitte käveli Suomen pääkaupungin torilla muuan rouva piikansa kanssa, m... lisää »
Nürnbergin mestarilaulajat Kansallisoopperassa
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Richard Wagnerin *Nürnbergin mestarilaulajat* on palannut Suomen Kansallisoopperan ohjelmistoon 65 vuoden tauon jälkeen. Näin esityksen vasta nyt, kun yli viisituntinen teos ei oikein ole sopinut arki-iltojen elämänmenoon. Nyt, lankalauantaina, siihen oli erinomainen mahdollisuus. *Mestarilaulajat *on Wagnerin tuotannossa erityinen, jo pelkästään siksi, että se on koominen teos. Aristoteleen ajatuksia mukaillen: tragedia kuvaa ihmisiä, jotka ovat parempia ja jalompia kuin me, kun taas komedia esittää meidät sellaisina kuin olemme, heikkoina ja ristiriitaisina. Wagnerin kohdalla täm... lisää »
Alpha Bet A Test: The Eye Am Eye Asemic Anthology Official Cover Art
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Here is a sneak peek of the cover art for the asemic anthology soon to be released by EYE AM EYE press.
Lankalauantaina 2015
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Kuvatiedostoni kätköistä löysin vanhan tutun särkyneistä munista kasatun munan. Elämässä voi traumatisoitua pahastikin ja seurakuntaelämässä eritoten. Jumala on hyvä, mutta Saatana vaanii vieressä. Siksi onkin hyvin vaikeaa tämä maallinen vaellus meille kaikille. Joka muuta väittää, on väärässä. Kuvassa on kreikkalainen pyhän kuva. Muistuttaa erehdyttävästi venäläistä klassikkokirjailijaa, mutta ei ole. Näin Lankalauantaina ennen muinoin uskottiin että noidat lentävät paholaisen kekkereihin ja tekevät tihutöitä ihmisten karjasuojissa, ellei laittanut siunattuja vitsaksia ovien yläp... lisää »
Famalicão (1941) ja Taiteilja ja kaupunki (1956)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Portugalilainen elokuvaohjaaja Manoel de Oliveira (1908–2015) menehtyi 2. huhtikuuta 2015 106-vuotiaana. Hänen uransa oli hämmästyttävän pitkä, sillä hän sai vielä vuonna 2014 valmiiksi kaksi lyhytelokuvaa. Uransa hän oli aloittanut jo mykkä- ja äänielokuvan taitteessa 1930-luvun alussa. Ensimmäinen pitkä fiktioelokuva, *Aniki-Bóbó*, valmistui vuonna 1942. De Oliveira kuoli synnyinkaupungissaan Portossa, ja sinne hänen elokuvansa usein sijoittuivatkin. Tätä kuvastaa jo *Aniki-Bóbó, *joka liikkuu Douron partaalla ja seuraa portolaisten lasten elämää. Katsoimme de Oliveiran muistoksi... lisää »
PORNOTERAPIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
syntyy jumalten kierosta huumorintajusta. Miten ihanaa se olisikaan, jos maallinen aateli ei aina olisi hengen aatelin absoluuttinen vastakohta: kommunismi olisi turhaa!
KOULUJEN KÄYMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Miksi on käytävä kouluja, miksi ei yksi riitä? Siksi, että oppisi selvästi näkemään: kakki koulut ovat samanlaisia. Siinä mielessä yhtä huonoja, että ne eivät opeta mitään siitä, mikä ei ole opetettavissa olevaa. Siitä, mikä ainoastaan on oppimisen arvoista. Ilman koulujen käymistä, ei tätä voi tietää, ja siksi saattaa elää elämänsä siinä luulossa, että kouluissa jotain arvokasta opitaan. Koulussa opitaan se, että koulu ei opeta mitään. Siksi koulut on ihan välttämättä käytävä, jos haluaa mitään oppia.
ITE-TAIDOTTOMUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ystävä puhuu suomenruotsalaisesta punaverisestä sittemmin kylähulluksi tulleesta miespuolisesta tutustaan, jonka pääominaisuudet olivat: 1) osasi kaiken, 2) ei kestänyt mitään. Hän on kuulemma minun kaksoisolentoni niin fyysisesti kuin henkisesti. Olen pohdiskellut tätä. Itse en ole enää aikuisiällä osannut mitään, mutta kestänyt olen sitäkin vähemmän. Voi kai sanoa: pääominaisuuteni on: en kestä mitään. Että minussa ei ole synnynnäisesti vähäisintäkään maailmankestävyyttä. Jo pikkuvauvana sairastelin useita kertoja vuodessa keuhkoputkentulehdusta. Jo ennen kouluikää olin ollut sai... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

harakka istuu yksinään ilman pesää - koditon sinkku Kävin korttelikävelyllä kamera kaulassa katsomassa silmujen tilannetta. Puun latvassa keikkui tuo yksi, joka kuitenkin on lintu. Ornitologinen taustani kuiski että se olisi harakka. Harakka on kuuluisa pesänrakentaja? Puun latvasta ei erota tyhjää pesää - tuulinen tontti harakka se on - Raunistulan taivaalla tuleva kesä
Mitä tiedämme Pietari Juustenista ja miten? (2. osa)
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Toinen Ramsayn lähdeviitoitettu tieto on, että Pietari Juustenin osti Merijoen Viipurin pitäjässä. Tässä lähteenä "Jakob Teitts Klagomålsreg.", joka on puhtaaksikirjoitettuna ja painettuna Grotenfelt, Kustavi (toim.): Jaakko Teitin valitusluettelo Suomen aatelistoa vastaan v. 1555-1556 = Jakob Teitts klagomålsregister emot adeln i Finland år 1555-1556. Todistuskappaleita Suomen historiaan; 5. Helsinki: Suomen Historiallinen Seura, 1894. Kirjan sivulla 75 luetellaan Viipurin porvarien ostamia verotiloja. Näiden joukossa "Märijokiby" Henrich Biur borgemestere i Wijborg hafver 1/11 de... lisää »
JUMALTEN OIKUT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ehkä toisina aikoina toisin paikoin vain syntyy suuri määrä typeriä koulimattomia sieluja. Vastaavasti kun planeetan kaikki sielunerous kasaantuu aina jonnekin jonkin keskipisteen ympärille. Tästä taas seuraa noilla alueilla ihmiselämän arvon halveksimista tai sen, jos mahdollista yliarvostamista. Seuraa moraalisia normeja jotka eivät ole keskenään vaihdannaisia.
"Älä itke minua äitini kun tulet haudalleni, sillä minä nousen ylös "
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Jeesuksen hautasaattue. Sitten alkoivat kellot soida riemulla ja jotakin tapahtuu... Huomenna on ihanan pääsiäisen aika. Kuvaamisesta kirkoissa palvelusten aikana en tiedä, mutta Jeesuksen hautapalvelusksessa romanialaiset kuvasivat ja postasivat ahkerasti kännyköillään. hautajaistunnelmaan se ei sovi. Lapset ovat aina ihania kirkossa. Papilta voi mennä pokka nokkelien viikareiden toimesta. Alla raadollisuutta Lonttisissa:
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

ehtii edelle toinen silmu pullistuu ennen aikojaan Symbolistit hakisivat tuosta merkityksiä. Vaalit tulossa? Juu mutta niitä kilpailijoita ja toistensa tönijöitä on paljon enemmän ja kaikki ovat omasta mielestään toinen toistaan suurempia ja pulleimpia. Purjelaivassa purjeetkin pullistuivat vain jos on tuuli
Maaliskuun loppu
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
18.3. - Ruotsalaista (@nordiskamuseet) CC BY-NC-ND 3.0 antia eurooppalaisen muodin historiaan: 55685 valokuvaa. #museot - Ruotsinsuomalaisten tarinoita keräämässä m.m. @oufinger . Paluumuutto jätetty tutkimussuunnitelmasta pois? - I signed up for Sagas and Space - Thinking Space in Viking Age and Medieval Scandinavia! - Onko sanaa takatalvi jossain muussa kielessä? Sanomalehdissä paljon mainintoja, runo Pohjalainen 10.5.1901 19.3. - Kevätloma osa 2. Pari tuntia arkistoissa @Kotus_tiedotus @Kansallisarkist ja nyt #diesmedievales15 . - Suoritus kahv... lisää »
"He veivät minun vaatteeni ja jakoivat ne kaskenään "
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tänään on Suuri Perjantai. Kirkossa on tavallista vähemmän ihmisiä, kun muistaa kymmenen vuotta sitten ollutta palvelusta. Tunnelmakin oli toinen silloin, iloisen haikea. Olen varmaankin tullut vanhaksi koska en kokenut sen suurempia tunne-elämyksiä. Ennen kumarruttiin lattiaan asti haudan tuonnin yhteydessä. Jatakin lienee muuttunut. Kuoro lauloi kauniisti kuten aina ja harhauduin ajattelemaan että ilman tuota kuoroa, olisi ankeata. Lopuksi oli kaikille pyytäneille siunaus ja esirukous julkisesti, oli kuulemma jo alkukirkossa noin, sanoi henkilö kysyttäessä. Lopuksi kaikki menimme ... lisää »
VENÄJÄN RAJANAAPURUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Mitä on Venäjän puolustaminen ajankohtaisissa keskusteluissa? Mitä se voi olla sellaisen näkökulmasta, joka ei itse ole venäläinen? Mikä järki, mikä merkitys sillä on, tai voisi olla? Ei mikään muu kuin itsepuolustus. Ainoastaan tämä: ITSEPUOLUSTUKSEN nimissä on puolustettava Venäjän loogista oikeutta suvereenina itsenäisenä valtiona huolehtia normaaleista turvallisuuteen liittyvistä eduistaan. Tälle alueelle on laskettava liikkumavaraa riittävästi ottaen huomioon ne todelliset (meitä paljon vakavammat) uhkat jotka Venäjään voi kohdistua, ja jotka Venäjä itse näkee. Mutta tälle a... lisää »
Madam Satan (1930)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Metro-Goldwyn-Mayerin tuottama ja Cecil B. DeMillen ohjaama *Madam Satan *(1930) on varhaisen äänielokuvan kummallisuuksia. Suomessa se nähtiin nimellä *Miellyttämisen taito, *mikä ei tee oikeutta elokuvan diaboliselle väritykselle. Elonet-tietokannan mukaan Suomessa sai elokuussa 1931 ensi-iltansa 82-minuuttinen kokonaisuus, mikä viittaa siihen, että alle 16-vuotiailta kielletty teos oli voimakkaasti lyhennetty. Hiljattain julkaistussa dvd:ssä elokuvalla on kestoa 116 min. On totta, että ainakin nykykatsojan mielestä komediassa olisi paljonkin tiivistettävää, mutta todennäköisesti ... lisää »
Papiksi vuonna 1804
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Nervanderin käytössä ollut Samuel Cederin päiväkirja loppuu vuoteen 1806, mutta häntä ei ole kiinnostanut viimeiset vuodet, joihin sisältyi "kertomuksia useista muistakin tytöistä", ja viimeinen yksityiskohtainen selostus on keväältä 1804, jolloin Ceder vihittiin papiksi. Kotivuoren ylioppilasmatrikkelin mukaan Cederille "Todistus ordinaation hakemista varten registratuurassa 13.3.1804". Ymmärrykseni prosessista on olematon, tapahtuiko tämä ennen vai jälkeen tutkintoa? Parasta lainata suoraan Nervanderin esitys Uudesta Kuvalehdestä 21/1902. Jonkun päivän Helsingissä viivyttyään tuli... lisää »
Suurena tostaina
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Suuria vesipisaroita sataa harvakseltaan ikään kuin opettelisi. Harmauden kaskellä loistaa muutaman sekunnin kirkas valo. Katoaa sitten. Huomenna on Suuri perjantai, yksi ortodoksikirkon vaikuttavimmista palveluksista on Jeesuksen hautapalvelus. Puolikuntoisena toipilaana arveluttaa mennä, mutta täytyy kuunnella itseään huomenna. Alla oleva kuva on kolmen vuoden takainen ja uudelleen löydetty värjäämäni muna Mämmi oli lapsuudessani itse tehtyä, suuressa padassa ensin imellutettua ja hierimellä, hämmennettäessä piti nauraa, koska siinä oli taikaa. Sitten mämmi kaadettiin ropeisiin... lisää »
Lehtileikepinosta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Poleemin numerossa 4/2014 mietittiin kuinka luotettavia muistelmat ovat historiantutkimuksen lähteinä. Tieteen päivillä palkittiin vuoden professoriksi Maria Lähteenmäki, jonka henkilöhaastattelu ilmestyi Hesarissa 12.1.2015. Siinä Lähteenmäki kertoo, että populaarit teokset taisteluista, kenraaleista ja valtiomiehistä saavat nuoret tutkijat miettimään, pitäisikö heidän "tutkia näitä samoja aiheita, jotka ihmisiä kiinnostavat." Hesarissa 21.1.2015 oli juttu kylmäsopeutumisesta. Kalastaja Kari Mattila toteaa, että "Kylmään tottuu, kun kalastaa talviverkoilla 40 vuotta paljain käs... lisää »
GALLERIA BRONDASSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on Elina Förstin lievästi sanottuna raikas suurien maalausten näyttely. Förstin varma valon, värin ja kontrastin taju herättää kaltaisessani amatöörimaalarissa kateutta. Suurimmillaan valtavat latomaisemat ja bensa-asemat ovat pikkutarkkaa pointillitista käsityötä. Myös muita hyvin detaljipitoisia maalaustekniikoita on käytössä. Väritehossa on jotakin, mitä haluaisin varastaa. Varauksen sanan voisi lausua kuvitusmaisesta estetiikasta yleisemmin. Aiheen tasolla realistisesti nähty lato tai bensa-asema ei välttämättä ole loputon ajattelun aihe. Kauniita ja vaikuttavia ne kuitenkin ovat.
Kiirastorstai (kunnes ne ovat yhtä)
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
päivä armahtaa aamun ilta päivän yö illan äkkiä muistan ne kaikki laulut verestä
Aurinko
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
päivät kuin vaha pinoutuvat kilvet kaukana historiassa aurinko on hangattu sammuksiin
Pääsiäiseksi yksi ankara teksti
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kello etenee ryöstettu täysi tunti ei koskaan palaa Tornikello kääntyi kesäaikaan räntäsateessa
4000. kirjoitus
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kuten otsikko kertoo, tämä on blogin 4000. pätkä. En siis ole aivan rannalla tai matkan alussa, kuin ei ole kuvan tyttö tukkisillallakaan. (Oregon State Universityn kokoelmista. Flickr Commons). Itse olen tuotoksistani vastuussa, mutta paikallaan on *kiitokset lukijoilleni*. *Erityisesti* teille, *jotka olette kommentoineet *täällä tai blogin Facebook-sivulla. On mukava tietää herättäneensä ajatuksia. Lisäksi suurkiitokset teille, *jotka olette linkittäneet *blogini omille sivuillenne. Tai linkittäneet juttuihini muuten. Uusien lukijoiden tavoittamiseen ei muita keinoja oikein ole... lisää »
MITTAKAAVAMATKAT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jupiterin vuosi on 12 Maan vuotta ja päivä kymmenen tuntia. Mielenkiintoisempaa kuin matkailu ajassa tai paikassa, on matkailu mittakaavassa.
NÖRTTISINFONIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on viimein luonnosteluvaiheessa. Lopussa parhaat palat. Osat ovat: I Infinite Cybernetic Process II Chrystal Bridge III Between Idealism and Materialism IV Ode to Nerdom
Sateesta on kiva kirjoittaa kun itse istuu sisällä
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
sadepisarat jääneet auton katolle - kevät tumpeloi Tämän loppuriviä pyöryttelin jonkin aikaa: 3. syksy on tullut? tai: 3. kevät pysähtyy Mutta minusta tumpelo on pehmeä sana tähän. Silmu silmulta vaahtera herää henkiin - luen Toosein haikun katu litisee kevätsade nieleksii talven pölyjä
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
joen pohjan savi jotakin joka pysyy eikä virtaa pois Saman joen rannalla vielä yksi: talven perimä - kamera toistaa valot kevään väreissä No yksi mahtunee vielä, sama joki, vanha aihe: Virtaava joki - kuinka savet viihtyneet talven aikana?
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Kaljupäinen mies juoksee ilman lakkia sadetta pakoon. Harakka ottaa talteen käyttämättömän risun. Kehitelmiä isovatsaisuudesta: kaljupäinen mies ei erota varpaitaan vatsansa alta Siitä kehitin: Isovatsainen kaljupäinen ukkeli roiskii virtsaansa
Kolme Shamrock-haikua
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Shamrock on yksi mielenkiintoinen haikusivusto. Tässä muutama näyte: kylmällä pöydällä kuivanut kahviläikkä viikonlopun loppu Copyright by *Damien Gabriels* Viikonlopun mentyä pöytäkin on kylmä. Pitäisi siivota, kahviläikkä muistuttaa vielä vieraista. Vielä toinen, sama tekijä: unettomuus kuu on jo vähemmän pyöreä Pitänee seurata kuuta pitemmän aikaa että voi väittää kuun sirpin pienentyneen? Vahingossa unohdin jakaa tuota kolmelle riville... sulava lumi vanhan linnunpelätin koivet vedessä Copyright *Bruno Hulin*. Kaikkien käännökset Tikkis Tänään meil... lisää »
RUTH CRAWFORD SEEGERILLÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on eräs pieni pienokappale, joka kuulosti aivan kuin omaltani. Erikoisuus tässä on se, että tämä kappale on syntynyt 1920-luvulla. Algoritmin täytyy olla kuitenkin melkolailla sama. Tämä kappale myös muistuttaa Oliver Messiaenin myöhempiä kappaleita. Sekä Crawford että Messiaen vaikuttivat Elliott Carteriin. Kai tästä voi vain päätellä sen, että minä olen sata vuotta aikaani jäljessä, arrièregarde, jälkijoukon viimeinen mies.
ÄÄRETTÖMYYSKUUMEEN VERESTÄMÄT SILMÄT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Schubertin sinfonioista on sanottava, että niiden rytminen rakenne ei puhuttele minua juuri nyt. Mutta kuka ties, ehkä tällaisista monotonisesti toistuvista laatikoista alkaa pitää, kun on ensin aikansa tuhrannut polyrytmien äärettömyyksissä.
SÄVELTÄJÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Paritalomme, joka nyt oli oivallinen kartano, toiseen päähän oli muuttanut muusikko. Ihmettelin, että järjestely oli saatettu vomaan minulta kysymättä. Yllätys oli miellyttävä: en tuntenut henkilöä entuudestaan. Jopa muusikko saattaa olla kunnollinen ihminen, jos hänestä ei kukaan mitään tiedä. Hän oli ehtinyt sisustaa puolensa varsin omalaatuisesti. Jonkinlaiseen alkemistiseen renesanssityyliin. Se oli itseasiassa kuin goottilainen kirkkolaiva, joka oli sisustettu olohuoneeksi. Pidin remonttia varsin onnistuneena. Kaikki nämä muutokset tulivat nopeasti ja minulla oli vaikeuksia usk... lisää »
TAKERTUMATON DYSTOPIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
teflonista valmistettu dystopia. Dystopioita valmistavat taiteilijat, niin korkeatasoiset, että heidän yhteiskuntansa, järjestys jolle he ovat uskolliset, on yhä matalammalla moraalisella tasolla. Eivätkä he näe ristiriitaa, jonka sokeakin näkee. Tämä ihmiskunnan ruttopaise syntyy pitämällä kiinni tavoista ja tottumuksista, arvostuksista ja periaatteista, jotka eivät ole tarkoituksen mukaisia. Päämäärän edelle menee sairaalloisen heikko hännikäismäinen takertuminen dystopioihin ja dystopian valmistelulla rikastuminen. Teflonista valmistettu takertumaton dystopia on turvallinen, kosk... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Taiteilijat, niin korkeatasoiset, ja heidän yhteiskuntansa, järjestys jolle he ovat uskolliset, yhä matalammalla moraalisella tasolla. Eivätkä he näe ristiriitaa, jonka sokeakin näkee.
KUVOTTAVA SAIRAALLOISUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Heikoksi ja sairaaksi tulee pitämällä kiinni tavoista ja tottumuksista, arvostuksista ja periaatteista, jotka eivät ole tarkoituksen mukaisia.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Välipalaluonnoksia lisätty:
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Pienissä valtioissa, kuten Suomi, kansakunnan sielun hiushalkeamien tarkkailu ei ole kovin huolella hoidettu tehtävä, koska pienet maat nyt tuskin kykenevät järjestämään katastrofeja edes itselleen. Suuuret maat kuten Venäjä ja Saksa joutuvat tarkkailemaan sieluaan eri tavalla. On tiedossa, mitä tapahtuu, jos pienimmätkin hiushalkeamat jätetään huomioimatta. Siksikin on niin typerää, että suomalaiset poliitikot ja toimittajat koko ajan arvostelevat niitä, joilla on todellista vastuuta itsestään, ja elämästä ja planeetan kohtalosta yleisemmin. Suomalainen toimittajahan ei edes tied... lisää »
Palautumisriittejä
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Jäätynyt polku valmistelee palautumisriittejään. Tänä aamuna se on taistellut ilmeensä takaisin.
Aprillipilan pohjoista aikajanaa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Nordiska museet kertoo verkkosivullaan, että aprillipilailu olisi saapunut Ruotsiin 1600-luvun puolivälissä. Tietoon ei liity minkäänlaista viitettä lähteeseen. 1742 kierrätettiin Västergötlandin eräässä seurakunnassa viestiä, että jumalanpalvelus alkaisi tuntia aiemmin. Niinpä seurakuntalaiset saapuivat kirkkoon tuntia aiemmin. Pappi tuomitsi kirkkoon tullessaan kirjeen tekijän helvettiin. Ehkä hän oli jo siellä, sillä häntä ei koskaan löydetty. (Nordiska museet. Värmlands folkblad) Vuonna 1749 runoiltiin: "På Första Dagen i April, Vil hvar och en sig klokast tycka. / En Narr den ... lisää »
Asemic show in Malta @ The Spiril. April 18th to mid May, 2015
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Exhibition of selected works from the group "Asemic Writing: The New Post-Literate". Printings of the works will be presented and a live art performance of Asemic Writing will take place. From 18:00 live music. The exhibition will be on until the mid-May. Free Entrance. Big thanks to Ricky Brett for hosting the show!!! Participants include: Riccardo Brett, Karen Coughlin, Christopher Vandegrift, Hâle & Gökhan Turhan, Bastien Conus, Tim Gaze, Karen Schiff, Neutral Neutral, M. A. Noregna, Johannes Beilharz, Robert Swereda, Francisco Constantino, Ben Reche, Spencer Selby, Etha... lisää »
Espora 5 by Antonio Molina Vasconcelos
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Oi Pyhä Synodi
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Nadja katsoi kristallipalloonsa ja oli ylen tietäjän näköinen. Hän aloitti: *Olet näämmä toipunut viidennestä flunssasta tänä talvena.* Ajattelin että sen minä ja sinä tiedämme ilman kristallipalloakin. Halusin tietää mitä kirkkokunnassamme tapahtuu tulevaisuudessa.* Näen mustiin kaapuihin pukeutuneita miehiä pohtimassa onko naisen soveliasta mennä alttariin? Taitaa olla Pyhä Synodi. * *Eikö niillä ole asioita siellä, kun naispuolista piispaa arvostavaa piispaa vedetään kölin alta, * kysyn minä ja ajattelen että uskon asiat ovat miesten keksimiä ja siksi ikuisia ja muuttumattomia.... lisää »
KOVAT VÄITTEET
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
ovat synkeitä ja pessimistisiä väitteitä ihmisen muuttumattomuudesta. Koska kovilla väitteillä pyritään varmuuteen ja valtaan, niiden esittäjät eivät peräänny, jos käsittävät erehtyneensä. Kovat väitteet ovat turmiollisen olotilan säilymisen ehto. Ne lausutaan luonteeltaan kirouksina.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ikaros putosi alas pikemmin siipiensä heikkoutta kuin Auringon polttamana. Lentäminen ei kysy siipiä.
Lippusia ja lappusia Kokemäeltä
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kuten uhkasin/lupasin, esimerkkejä tunnistamattomista asiakirjoista Kokemäki-seuran arkistosta. (Tarkemmin sanottuna nämä poiminnat ovat Talokohtaisten asiakirjojen yksiköstä 1:9). Vastaavia aarteita lienee monessa pitäjässä säilötty. Ja jotain samantapaista on voinut olla oman esivanhemman käsissä, vaikka olisikin tullut sitten hävitetyksi. Kuvat saa näkymään isompia klikkaamalla niitä. Lisänäkemyksiä sisältöön vastaanotan mielelläni kommentteihin. Sotilaaseen liittyvä todistus vuodelta 1782 Kappalainen Matts Sundvall on selittänyt jotain Henrik Viikarista ja paloviinan poltosta 1.... lisää »
1503301351 (Neon Motto) from Od Niwr
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Lukijaruno
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Kuin kasvi elämän kirjassa, jossa nimiämme poltetaan, ruosteen syömä maa antaa tutkia uhrien varjot. Hajonneet kasvot betonilla, taivaalla Johanna Tukiaisen suuret, hyvät, ajettuneet ja Stephen Elopin ─ hymyilevät hetken toisilleen kuin kuolleet palaisivat pitkältä matkalta. Ajattele ilme, idiootin, kuvittele sitten ihminen tai Köhlerin apina, joka tahtoo katosta banaanin, mutta ei ylety siihen. Ajattele, että sinulta kysyttäisiin: ”Mitä piti tapahtua, että päädyimme tähän?” Jos heidänkin varjonsa avautuu, jos heistä jää vain katakreesi haudankaivajan silmään, ... lisää »
FOR BLACK SMITH by Jack Galmitz
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ensin kypsyyden teeskentelyä, sitten nuoruuden teeskentelyä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ennen tein kahdessa tunnissa runoeditoinnit, joihin minulla nykysin kuluu puolivuotta. Ei siis ihme, että työtehoa on tullut rutkasti lisää: äärettömän paljon teen vähemmn huononnuksia teksteihin nykyisin. Ahkeruus on sitä, ettei tekstiin koske. Tekstin hyvyyden voi laskea yksinkertaisella kaavalla: tekstin työstämiseen kuluneiden vuosien määrä jaettuna merkkien määrä kertaa muutosten määrällä. Tekstin kirjoitus lasketaan yhdeksi muutokseksi.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jos maailmankaikkeudessa on Maan ulkopuolista älyllistä elämää, on kuitenkin erittäin epätodennäköistä että olentojen mittakaava olisi sellainen, jonka pystyisimme havaitsemaan. On hyvin todennäköistä, että olennot ovat ihmisiin nähden joko havaitsemattoman pieniä tai havaitsemattoman suuria. Maailmankaikkeudessa myös mittakaavoja on äärettömän paljon.
KANSA JA EPÄKANSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Demokratian ongelma on kansa. Kansa on erikoinen eminenssi, jota kukaan ei edusta. Kukaan ei kuulu kansaan, silti kansa on. Kansalla ei ole mieltä eikä aivoja. Sillä on henki, ilman logiikkaa. Kansan henki on kuin outo suuri paradokseista ja päättömyyksistä sotkettu lankasykerö. Kaikkien kansojen henki on täsmälleen samanlainen, eikä kansoissa ole tässä suhteessa mitään eroa. Erot, joita pidetään kansallisina eroina, ovat pelkästään eroja siinä aineksessa, joka ei kuulu kansaan: kuinka paljon sitä ainesta on ja muodostaako se epäkansan, joka on kansan täydellinen vastakohta. Kansa ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Valtameri ei ole lapsenvahti. Valtameri ei katso perään.
Nykyaikainen kuolema
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Tie helvettiin on reunustettu rotkoin ja selfiekepein.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Uusi SC kaveri Lockportista. Liikenteessä hyvin samantapaisella filosofialla kuin minä. Lieneekö syykin sama: suuri etäisyys ihmisasutukseen ja niin sanottuun sivistykseen? Asuu kilometrin päässä Niegaran putouksilta. Tuossa nuo lähimaastot 50 kilometrin säteellä olisivat todella mielenkiintoisia. Jos lähtisin joskus vielä Amerikkaan (olen kerran käynyt) varmaankin pyörisin puoli vuotta tuolla alueella noin 30 kilometrin säteellä. Ei mitään suureellista Road 66 -kokemusta, vaan saappaat jalkaan ja metsään.
IHMEttä kokemassa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
En onnistunut (ja vain kerran yritin) näkemään Jeremy Dellerin IHME-teosta *Saa koskea* alkuperäisessä ympäristössään eli kauppakeskuksissa arjen elämän keskellä. Museoista vapautettujen esineiden tarkastelu Vanhan ylioppilastalon aulassa sunnuntaina ei ollut sama juttu, mutta sain sentään jotain käsitystä tapahtuneesta. Kiersin kaikki pöydät ja tarkastelin aika montaa esinettä. Osa tuntui saavan lisäarvoa kosketuksella, osa henkilökohtaisella opastuksella ja osa jäi pelkäksi tavaraksi. Sitten kuuntelin tunnin session, jossa kuusi ihmistä kertoi omasta kokemuksestaan teoksen äärell... lisää »
SUOMI PERKELE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

Vuoden 2014 kaksiosaisen painoksen sivumäärä 1396. Suomi Perkele. >>
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Saksalainen kauhu, se ei ole elokuvagenre. Se on tosielämää. Kauhu ylipäätään ei sovi eurooppalaisille taidegenrenä, kun supernaturaalinen kauhu on aivan liian jokapäiväistä että sitä voitaisiin ajatella kauhuna. Meillä on Antti Hyry, mutta ei supernaturaalista suomalaista kauhua. Kauhu ei ole eurooppalaiselle leikkiä niin kuin se on jenkille. Eurooppalainen huokuu jokaisella solullaan supernaturaalista kauhua.
UUDET VERSIOT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

>>
Simulation d'installation par Jean-christophe Giacottino
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

>>
Viikon väläys
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Jos eläimet ymmärtäisivät kuinka paljon ne hyötyvät eläintutkimuksesta, ne suhtautuisivat tieteenalaan paljon myönteisemmin.
Väsyttää-ää-ää
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Kirjoitan matkakirjaa. Se on alkanut muistuttaa päiväkirjaa, välillä pitää tökkiä itseä ja huomautella, että kyseessä on matka ei oma elämä. Mikä on toisaalta ristiriitaista koska elämänihän on matka aivan kuten kenen tahansa elämä. Joka tapauksessa tekee mieli purkautua jollain lailla. Joten jälleen kerran kirjoitan tänne. Odotan uutta kotisivua kuin kuuta, sillä yhtään ei huvita Pisara-blogi,
Kävelykierros ja rundvandring
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Päättyneellä viikolla Helsingin yliopisto vietti vuosijuhlaviikkoaan, johon kuului iso määrä kaikelle kansalle avoimia kävelykierroksia. Osallistuin kahdelle, jotka olivat ensimmäisiä Helsinki Walks -kokemuksiani. Perjantai-iltapäivällä satoi ja Kati Katajiston opastettavaksi teemalla "Yliopisto kansakuntaa rakentamassa" oli lähdössä vain viisi henkilöä minut mukaan lukien. Kuulimme kuivassa aulassa yliopiston siirtämisestä Helsinkiin, jossa se sai kenraalikuvernöörin palatsille suunnitellun tontin, ja pääsi näin fyysiseen yhteyteen kirkon, valtiovallan ja kaupungin kanssa. Ja sii... lisää »
FRANKENSTEININ HUMANISMI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kokoomuksen ongelma on se, ettei sillä ole mitään teoriaa ihmisestä. Sillä on vain laskukaava, joka joskus toimii, joskus tuottaa kammottavaa jälkeä.
MIELENKIINTOISUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
tuntuu olevan elektroakustisessa taidemusiikissa kriittinen luonnonvara. On paljon hyviä säveltäjiä, jotka tekevät elektronisia kappaleita, mutta erittäin harva heistä on mielenkiintoinen elektronisessa musiikissa. Esimerkiksi Antanas Jasenka on ammattilainen, mutta mielenkiintoinen hän ei ole. Luettelematta on olemassa pohjaton määrä elektroakustista musiikkia, joka on kelvollista, muttei mielenkiintoista. Mikä on ongelma? Jos tilannetta vertaa maalaustaiteeseen, voi sanoa, että missään taidemuodossa ei esiinny vähemmän Kandinskyjä kuin elektroakustisessa musiikissa. Jos Kandisnkyy... lisää »
Monesti ohitettu muistomerkki
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Stadin salaisuuksia riittää. Kuunnellessani pätkiä panin merkille kysymyksen muistomerkistä Lauttasaaressa. Ajattelin ensin saavani siitä viikonlopun kävelyreittikohteen, mutta karttaa katsoen näytti siltä, että voisin koukata paikalla hyppäämällä työmatkalla bussista. Onneksi googlailin lisää ja löysin blogikommentin “Muistomerkki on mielenkiintoinen, sillä se on ihan vaivalla tehty ja kuitenkin melko hankalasti luoksepäästävässä paikassa. Ennen meluvallin rakentamista tähän pääsi Gyldenintien talojen pihojen kautta, mutta nyt täytyy kulkea motarin vartta pitkin. Paikka on ennen ... lisää »
iPoems at Entropy from Nico Vassilakis
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

http://entropymag.org/from-ipoems/
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
vain vaivoin utu haihtuu kylmältä rannalta Tuoteseloste: utu on kevään sana haikuissa. Seuraava on Kushiro Hokkaidon koulukunnan tekstiä: Sataa räntää - pitkä kevät taittuu suoraan syksyyn.
Kultaruusu ja pisankipuu
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Kultaruusuja - kurnuttava sammakko häiriköi iltaa Kai Niemisen Bashoo kirjaa lukiessa löysin sivulta 352, että Bashoon kuuluva Veden Ääniä kun sammakko loikkaa lampeen, oli alunperin Kultaruusu... Eli Bashoon runo olisi voinut olla noinkin. (Alati matkalla, Basam Books 2012) Pisankipuu on runollinen kasvi. Kun tuulee niin pisankipuun lhedet suhisevat. Ja kun sataa sateen ääni plompsahtelee sen lehdillä. Pisanki on banaanipuun sukua. Bashoo = banaani. hiljainen tuuli löytäessään kaisloja alkaa suhista Tuo teksti on saanut korvin kuullen vaikutteita Sooboon runosta, kt... lisää »
SILLEENJÄTTÄMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Monian asioiden kanssa säheltäminen on suomalaisessa kulttuurissa perinteisesti kirjoittamaton tabu. Sitkeässä on sananlasku, jonka mukaan vähän kaikkea ei ole kunnolla mitään. Monipuuhaisuutta pidetään myös hajamielisyyden synonyyminä. Jos tätä tabua rikkoon, on mustalla listalla kaikissa arvonnoissa. Tämän tietäenkin, teen itse kaikkea mahdollista, ikään kuin harrastuspohjalta, diletanttina, joskus jopa ilman varsinaista intentiota. Ei ole mitään menetettävää, kun olen mustalla listalla joka tapauksessa ilman pienintäkään poispääsyn mahdollisuutta. Olen Charles Dexter Wardin pime... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Lennätkö mun kaa? Kushiron torin varis kysyy tuulelta Tähän samaan aiheeseen liittyvän julkaisin maaliskuussa Mark Mallonin Facebookissa kommenttina.
Amor fati
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Joko nukahdit joko heilahtelet väentungoksessa joko aamun kärhi puhkaisi luomesi koko maailma on palokaaria
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kyynikon vastakohta: Muuten idealisti, mutta taiteessa materialisti.
IHMISEN KERTAKÄYTTÖISYYS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihmiskehon kertakäyttöisen luonteen ovat parhaiten ymmärtäneet sotilaat, pornotähdet ja prostituoidut. Silti kannattaa muistaa, että ihmiskeho on antenni. Äänen infra-taajuudet vastaavat ihmisen aivotoimintoja. Infratajuudet ojaavat aivoja: uni, valve, väsymys. Mutta korkein vireystila on 20 kHz:n kohdalla. Infrataajuus 7.5Hz on maankuoren värähtelytaajuus, josta voimakkaana sortuu talot ja halkeilee kallot. Tietyt voimakkaat matalat taajuudet voivat rikkoa ihmisaivojen hermoratoja, ja halvaannuttaa pysyvästi. Ne rikkovat myös munuaisten hiusverisuonia. Bassotaajuus 50Hz vaikuttaa... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kadulle tippuu suuria pisaroita - pöly palelee Bonuksena vielä tänään Facebookiin Hannu Sveginille kirjoittamani kommentin kommentti: hyttysen pissit valuvat Itämereen - rannat tulvivat
Mitä tiedämme Pietari Juustenista ja miten? (1. osa)
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Peruskirjallisuuslähde Pietari Juustenin tiedoille on Jully Ramsayn rälssisukujen tutkimus. Toisin kuin muutamissa muissa aikansa tuotteissa, siinä on sentään jonkin verran lähdeviitteitä. Näistä ensimmäinen koskee tietoa, että Pietari olisi ollut 20.3.1525 yksi Viipurin linnan päälliköistä. Lähteenä "A II, 151", josta lyhenneluettelo avaa "A = Arwidsson. Handlingar". Kyseinen osa sarjaa *Handlingar till upplysning af Finlands häfder* kuuluu onnekkaasti Googlen digitointeihin, joten on helppo todeta kyseessä olevan Kustaa Vaasan kirje, jossa Pietarin nimi todellakin muutaman muun j... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Marihuonan vapauttamista ajavat ihmiset ovat hieman naurettavia siinä, että kauppaavat asiaansa yleispätevänä lääkkeenä lähes kaikkeen, varsinkin alkoholin käytön korvaajaksi. Naurettavuus on käytännössä tietämättömyyttä: ihmiset ovat paitsi fysiologisesti, myös henkiseltä rakenteeltaan äärimmäisen erilaisia. Joillekin ihmisille marihuonan polttamisella ei ole minkäänlaista positiivista vaikutusta. Joillekin ei viini nouse lempeästi sieluun. Luulisi näiden olevan perusasioita, mutta ei. Marihuona ja muut huumeet toimivat niille, joille toimivat hyvin. Monille ne eivät toimi tai toim... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Lovecraftin Charles Dexter Wardin tapaus on paras koskaan lukemani kauhukirja. Yksinkertaisesti siitä syystä, että se on äärimmäisen kammottavaa luettavaa ja saa aikaan kummallisia tunnetiloja. Teos on yksityiskohtaisessa tarkkuudessaan ja aiheensa (ainakin ajankohtaansa nähden) erikoisuudessa hämentävä. Kai sitä voi nerokkaaksikin sanoa. Teosta ei julkaistu tekijän elinaikana, mikä yksinomaan lisää sen kammottavuutta ja tehoa. Kyllähän nyt jokaisella, joka mitään ymmärtää, on alkusivuilta asti selvää, että tässä ollaan perusteellisesti erikoisen ja maailmankirjallisuudeksi luokitel... lisää »
TUNTEMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
- Harvemmin tulee nykyään vastaan ennestään tuttua artistia... - Itsekin muuttuu ennestään tuntemattomaksi.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
ISÄ: No, mitäs sanot? TYTÄR: Ai mistä? ISÄ: No tästä runosta. TYTÄR: Kuule. Kumpi meistä on vanhempi?
KULTAKAUSI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Keskinkertaisuudet puuhailevat taiteen parissa koska tekijät ovat liian sairaita. Tai tekijöitä ei ole. Tekijät ovat aina sairaita. Paitsi kultakausina.
KOSMINEN KUOPPA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Mikä taivas nyt putosi niskaan. Vatsatauti poistui, mutta olo on entistä heikompi.
Suurin häpeä
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Katsoa peiliin kummassakin kädessä suikale lihaa.
Taidemuseot ja valokuvaus, sitaatti
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Vuosi sitten Tarja Haikara mietti museon valokuvausasioita Twitterissä. Eilen julkaistussa kirjoituksessa hän tiivistää asiallisesti, mutta melko kärjekkäästi Nykyisin suorastaan vaaditaan myös lupaa kuvata museossa esillä olevia teoksia, *selfiellä *tai ilman. Joissakin museoissa tämä on sallittua – niin sanotusti omaan käyttöön. Tekijänoikeusjärjestöjen mukaan oma käyttö tarkoittaa muutamaa kuvaa ”yksityiseen käyttöön”, käytännössä siis korkeintaan viittä kuvaa. Taideteosta esittävän kuvan julkaiseminen somessa tai missään muuallakaan ei kuitenkaan kuulu yksityisen käytön piirii... lisää »
Suurin kunnia
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Leikata kurkku amputoidulta jättiläiseltä.
Tyhjiä viestejä ei ole
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
paperiarkki ilman ainutta sanaa on tyhjää täynnä Kun radio on auki ja kuuntelee jotain taajuutta niin jos siellä on lähetys niin se kuuluu. Heti kun lähetystä ei ole kuuluu kohinaa. Se on kaikkialla läsnä, odottamassa että joku kuuntelisi. Siihen ei ole Google-kääntäjää, sitä nimiteään vain kohinaksi. Tausta on sitä aivan täynnä. Mitähän tapahtuisi jos taustakohina loppuisi, joku ei ole maksanut sähkölaskua? Onko kohina päälle tungettua äänisaastetta peittämään sen alla olevat viestit? Vertaus pakasta otettuun paperiarkkiin ei oikein taida natsata. :-)
Vaaliruno
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Hiljaisuuden kantamisen työ kun kasvot ilmestyvät ojanpenkoille ja lupaavat kaiken. Vielä neljän vuoden takaa muistan kuinka vaikea heidän oli hakea hymyjään pois ladon seinältä Pakkalasta. Kuin tuhat korkeushyppääjää olisi yhtä aikaa unohtanut pudonneen riman. Kusetin koiraani numerorivissä, hampaisiin se ylti vasta loppukeväästä revenneitä lakanoita talloessaan.
Rahankeräyksiä vuonna 1805
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Samuel Cederin päiväkirjassa Emil Nervanderille arvokkain osuus oli ilmeisesti Porthanin viimeisiin elinpäiviin liittyvä osuus, jota hän käsittelee Uudessa Kuvalehdessä 19/1902 julkaistussa tekstinsä osassa. Pian Porthanin kuoltua aloitettiin maanlaajuinen rahankeräys, jonka tavoitteena oli marmorinen rintakuva Turun akatemian kirjastoon. Ceder oli kerääjänä Helsingin maalaiskunnassa vuoden 1805 alussa. Hän sai nihkeän vastaanoton erään luutnantin luona. Tämän mukaan keräyksen tarkoitus oli hulluutta, kun pitäjässä oli köyhiä kuten rakuuna Rösen 16 lapsensa kanssa. Ceder ei päiväki... lisää »
Hack4fi-päätösgaalasta kotiin palattuani
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Tänään palkittiin pari kertaa mainitsemani Hack your heritage -kilpailun parhaat. Töiden takia en ehtinyt töiden ensiesityksiin, mutta pääsin paikalle juuri kun Kansallisarkiston ovia oltiin sulkemassa ja käynnissä oli vapaamuotoisempi esittely. Sen aikanakin keskityin enemmän tuttavien kanssa juoruamiseen. Joitain mehukkaita juttuja kuulinkin, mutta illan myöhempi alkoholin käyttö on pyyhkinyt ne suureksi osaksi päästäni. Eli se näkyvästi huolissaan ollut henkilö, joka työskentelee usein kritisoimani kulttuurientiteetin parissa voi huokaista helpotuksesta. Olettaen, että olen haukk... lisää »
Song for piano / Antti Hernesniemi (1967)
Antti Samuli Hernesniemi blogissa Sounds Words Drawings Sculptures Dr Antti Hernesniemi - Ääniä Sanoja Veistoksia Piirroksia - 3 vuotta sitten

Black Sun by Ko Mi
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Asemic Writing from Zane Richards
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

TRAGEDIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tragedian voi aina pysäyttää. Jumalat, ellei kukaan muu. Mutta he katselevat sitä kuin turvasta, eivätkä viitsi sanoa mitään. He selittävät itselleen: asioiden kulkuun puuttuminen ei olisi reilua. Edelliselläkään kerralla, kun joku ristiinnaulittiin syyttömänä, kukaan ei puuttunut. Olisi epäreilua, jos nyt puututtaisiin. Tragedia ei ole tahdottu, he selittävät. Se vain tapahtuu, omalla painollaan. Ei tarvitse olla pahansuopa, ettei sitä viitsi pysäyttää. > huvittelu > pedofiilin muusa
Juha Hurme historiasta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Putsattuani puhelimeni mp3-tiedostoista säästetyt ulkomaiset esitykset aamun postausta kirjoittaessani, jäljelle jäi Leikola ja Lähde -ohjelman jakso *Itsenäisyyttä kulttuurin kulmasta* viime itsenäisyyspäivän aatolta. Siinä kysyttiin vieraana olleelta Juha Hurmeelta "Kuinka paljon meidän kirjoitetusta kansallishistoriastamme on hölynpölyä?" Hän vastasi Varmaan ankarasti katsottuna kaikki. Ja tää on ankara näkökulma eli tää on se tilanne. Näin teatteri-ihmisenä siis uskon myöskin politiikassa dialogiin eli myöskin tää niinkun historian tutkimus [on] tietenkin aivan olennaista. Jo... lisää »
TÄLLÄ HETKELLÄ OIKEANLAISESSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
venäjädoktriinissa pitää lähteä siitä, että 1) Venäjä ei halua sotaa, mutta 2) Venäjä haluaa kyetä puolustautumaan mahdollista uhkaa vastaan. Mistä tiedämme tämän? 1) Riittää että katsoo Venäjän infrastruktuuria ja sitä toimeliaisuutta, joka sen uudistamisessa on käynnissä. Jos Venäjä tahtoisi sotaa, vanhaa infraa ei täydellä teholla uudistettaisi juuri tällä hetkellä. 2) Mahdollisia uhkaprosesseja on nähty jo niin monia, että Venäjällä on syytä pelätä. On lyhyen ajan sisällä nähty uskomattoman monta USA:n ja CIA:n lietsomaa sisällissotaa, joihin Nato tai muu länsiliittouma on sitte... lisää »
Homokammo yhdistettynä naisvihaan on pelottava yhdistelmä
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Ikoni Ylösnousemus on muistutuksena tulevasta juhlasta, ettei se unohtuisi näissä melskeissä. Parta järisee, hengitys kiihtyy kuin uroshirvellä kiiman aikaan, ja järki hämärtyy kun fundamentaalinen mies kähisee fanaattista homokammoaan ja vihaa aiheesta: nainen alttarissa. (Pelkään että verisuoni katkeaa päässään.) Jos näitä ukkoja olisi monta paikalla niin ruumiita tulisi varmaan. Homokammo yhdistettynä naisvihaan on pelottava yhdistelmä. Miksi seksuaalisuus yleensä korostuu niin voimakkaasti uskovaisten keskuudessa. Naisesta ortodoksisen kirkon alttarissa on juuri nyt kamalinta m... lisää »
ERIKOISTUMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
kehittymisen vastakohta. Voiko kukaan hoitaa yhtä tehtävää, ellei ymmärrä kokonaisuuden toimintaa? Ja voiko kokonaisuuden käsittää, ellei ole käsitystä monesta tehtävästä.
IHMISKUNTA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
puolijärkevien puolijumalien lahko. Ihmiskunnan tarustossa puhdas hulluus kuvataan uljaana sotaretkenä. Erikoisuuksia: heikentynyt kyky anteeksiantoon. Ainoa toivo: kova henkinen työ itsen täydellistämisessä.
Ulkomailta kuunneltua
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Menneen talven Släktband-sarjan jaksot kuuntelin läpi. Teemana oli ulkopuolisuus enkä saanut mistään jaksosta erityisempää irti. Vihoviimeisen lopussa puhuttiin kiinnostavasta tutkimuksesta, jossa oli perukirjoista etsitty tietoa paikallisista rahanlainauskuvioista. Olisi ihan mielenkiintoista nähdä moista Suomen maaseudultakin, vaikka vaatisi todennäköisesti ison alueen käsittelyn, sillä lainat eivät pysähtyneet pitäjän rajoille. Ruotsalainen Vetenskapsradion historia selosti koko syksyn (tai ainakin siltä tuntui) ensimmäistä maailmansotaa, jossa ruotsalaisilla ei ollut mitään tek... lisää »
SIUNAUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Korruptio on koukku joka niellään. Se joka nielee pitää sitä hyvänä, koska luulee aina nielleensä vain pelkän madon. Se joka korruptoi, tietää että koho nykii. Siunausta pidetään kirouksena, koska siunauksellisessa ei ole mitään korruptoivaa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kuuntelin tänään 25 vuotta vanhoja nauhoituksiani. Onhan niistä kuultavissa tämä mihin on tultu. Mutta myös edeltävät harhapolut, jotka olen joutunut täysimääräisenä kulkemaan. Mukavaa oli se, että lapset tykkäsivät nauhoista, joita kasettinauhuri söi minkä ehti. Oli vähän ilkeä tunne tajuta siinä aina ainoan arkistotallenteen tuhoutuvan.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vihdoin taiteilija, joka ei kyseenalaista mitään.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Elämä on aina yhden miehen ihmiskoe.
Fiktion voimaa: Mihail Šiškinin Neidonhius
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Mihail Šiškin syntyi vuonna 1961 Moskovassa. Hän opiskeli Moskovan valtiollisessa pedagogisessa instituutissa englantia ja saksaa. Loppututkinnon jälkeen hän työskenteli kadunlakaisijana, tietyöläisenä, opettajana, toimittajana ja kääntäjänä. Esikoisromaani *Всех ожидает одна ночь* (*One Night Befalls Us All* ,ei suomennettu) ilmestyi vuonna 1993. Hän muutti vuonna 1995 Sveitsiin , jossa on työskennellyt pakolaisten vastaanottokeskuksen tulkkina. Syy maastamuuttoon ei ollut poliittinen, kuten hän sanoo, vaan avioliitto. Hän oli mennyt naim... lisää »
Nainen antoi kerjäläiselle täytetyn patongin
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Kaupungilla häpsi lumihiutaleita harvakseltaan. Kädet kohmeessa ja nenä niiskuen kävelin kerjäläisten ohi. Sitten tuli viimeinen kerjäläinen ja annoin hiluja hieman. Tiedän että jossakin paheksutaan kerjäämistä ja kerjääjien auttajia. Miksi muuten kerjääjät ovat naisia ja vanhoja miehiä. Oli miten hyvänsä, mutta paaston aikaan ei voi ohittaa kerjääjää ihan helposti. Yksi nainen antoi rahan asenasta täytetyn patongin. Kiitollinen tuntui saaja olevan siitäkin. En yllytä ketään antamaan kerjäläisille sillä nämä ovat henkilökohtaisia asioita. Jokainen toimii niin kuin haluaa. Ensi ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tärkeämpää yksimielisyydessä on se kenen kanssa pitää olla samaa mieltä kuin se mistä asiasta.
Juried Exhibition: The Writing on the Wall
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten
*Exhibition Dates:* June 23 - July 18, 2015 *Deadline for Submission:* May 5, 2015 *Notification Date:* May 15, 2015 *Opening Reception:* Thursday, June 25 from 6 - 8 pm The Painting Center, an artist-run, non-profit gallery in the heart of Chelsea, announces a call for entries for its upcoming, juried exhibition entitled, *The Writing on the Wall* running from June 23 through July 18, 2015. Highly publicized and with a catalog, the exhibition will feature a diverse group of artists who are exploring text-based art. Visual art that incorporates writing engages the viewer on multiple f... lisää »
Täydennysosia
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
1) Kirjoitettuani 1700-luvun postiaikatauluista Suomesta Tukholmaan törmäsin digitoituna kirjaan *Vägvisare igenom Stockholm* (1790), jossa oli listattuna postin tulo eri suunnilta. Suomesta ei tullut mitään?! Suurin osa kirjasta on osoitekalenteria, joten jos on joku varakkaampi henkilö kaupungissa kiinnostuksen kohteena, kannattaa selata. Omista tutkimuskohteistani ainakin kaksi Flachsenus-jälkeläistä listattuna. (Ovat mukana kirjassani *Flachsenius, muistiinpanoja*) 2) Kansallismuseon näyttelyhuomioilleni löytyi vahvistusta Artefaktan keskustelusta, jossa Jyrki Lammi kirjoitti Usk... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Albumi lähti vinyylimasterointiin englantiin. Olen lopputulokseen tyytyväinen. Raidat 1, 3, 5 ja 6 voisi sovittaa sopiville orkestereille, jolloin niihin saisi vielä paljon lisähyvää. Jos on hyvä näinkin. Syksyllä tulee toinen albumi moskovalaiselta levymerkiltä, joten ajatukset ovat jo vahvasti siinä. Lisäksi: Suren toki sitä ettei tämä ole runouttani -käsikirjoitus valmistuu pian. Oligarkkipassiota en ole ehtinyt juuri työstää. Ehkä loppuvuodesta sitä. Juuri nyt: vatsatauti.
Arkistolaitoksen terveisiä HAik 1/2015:ssa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Facebookissa muistutettiin, ettei tarvitse jäädä odottamaan paperista Historiallista Aikakauskirjaa, jos on tilaaja ja sähköisen lehden tunnukset tallessa. Kahvitauolla ehdin vilaista Päivi Happosen katsausta "Historiantutkimuksen lähdeaineisto sähköistyy". Lähitulevaisuudessa luvassa... Vuonna 2016 valmistuva [AHAA-]palvelu korvaa muun muassa arkistolaitoksessa nykyisin käytössä olevat aineistojen metatietojärjestelmät eli VAKKA-palvelun ja Aarteen. AHAA-palvelun käyttöliittymäksi tulee Kansallisen Digitaalisen Kirjaston asiakasliittymä (FINNA), joka räätälöidään palvelemaan parem... lisää »
Helsingin laivaliikennettä 1600-luvun lopulla
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Genealogiska föreningenin jäsenyydestä pientä lisähyötyä. Jäsenkirjeestään löysin Kungliga Biblioteketin helmikuisen tiedotteen, joka ei ollut muilla kanavilla tullut vastaan. Tai ehkä oli tullut ja olin huomannut vain karttoihin vievän linkin enkä ollenkaan alareunassa mainittua avoimen datan kokoelmaa. Siihen kuuluu digitoituja sanomalehtiä Post- och inrikes tidningar vuosilta 1645-1705, mistä tietenkin suuresti innostuin. Joku koodaustaitoinen toivottavasti askartelee näille käyttöliittymän, sillä hakemistosta käyttö on melko hankalaa. Tosin Googlen site-rajauksella voi tehdä ha... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tutkielma näkyvän valon luonteesta.
Ikoni katsoo sinua
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Turun ortodoksisella seurakuntasalilla on taas pääsiäisnäyttely. Ikoni-ryhmiä on tiettävästi kolme ja ymmärrettävästi kaikkien ikonit eivät mahdu näyttelytilaan kerralla. Joulunäyttelyssä on sitten toisen ryhmän ikoneita esillä. Näytteille asetetut ikonit ovat tasokkaita. Yllä oleva ikoni Marian vanhemmat Joakim ja Anna on erilainen kuin ennen näkemäni. Intenssiteettiä on tunnistettavissa. Ihminen katsoo ikonia, mutta todellisuudessa ikoni katsoo ihmiseen: ikoni on aukko iäisyyteen. Serafim Sarovilainen rukoilee luonnon keskellä, rukous on tärkeä, ei se mikä ympäröi rukoilijaa. Täs... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
New concerto for quarter-tone accordion (Veli Kujala) by renowned Finnish composer Jukka Tiensuu.
Nimetön suomalainen naisvakooja
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Museoilla maailmalla on käynnissä joku sosiaalisen median aktiviteettiviikko. Sen hengessä Imperial War Museums twiittasi eilen (ja Otto Aura jakoi edelleen) This Finnish female spy traveled 200 miles in the snow dressed as a boy during #WW1 #SecretsMW pic.twitter.com/czFu5vvPHE — Imperial War Museums (@I_W_M) March 23, 2015 Tämähän kuullosti mielenkiintoiselta ja kysyin tiesikö museo naisen nimeä. Valitettavasti ei. Sain linkin museon tietokantaan, josta selvisi kuvan kuuluvan kokonaisuuteen THE BRITISH ARMY IN INBULENKON, NORTH RUSSIA 1919. Eli voisi olla yhteyksiä Muurmannin leg... lisää »
Runoilija Toosei (1676-1683)
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Toosei oli Bashoon käyttämä nimi 1676 - 1683. Vuodesta 1684 hän alkoi käyttämään Bashoota. :-) Täälläkin vinkkaamani Sadon saaren juttu taisi olla jo Bashoon aikaa. Sitä taas kerran katsellessani muistin yhden Kushiro Hokkaidon muistuman, merta molemmissa: mistä tuo raivo itäisten tuulten tuoma rannoillemme? R3 on köyhä; puuttuu yksi tavu! Copyright Kushiro Hokkaido, jolta on hyvin vähän henkilötietoja, kyseessä lieneekin Hokkaidolla turistimatkalla piipahtanut Issan aikainen haikuharrastajien kouluvihkoihin rustaamat vaikutetekstit. Koska vihot ovat osin repaleisia ja h... lisää »
Isomummoni kouluvuosi 1894-95
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kuljin pari vuotta sitten isomummoni koulutiellä tietämättä kauanko hän oli sitä käyttänyt. Tämä tiedollinen aukko oli täytettävissä Kokemäen kaupunginarkistossa olevilla Tulkkilan koulun aineistoilla, joita kävin pari viikkoa sitten selailemassa. Kontekstia saadakseni aloitin selailun alusta ja hain aluksi isomummoni siskoa. Hänet oli kirjattu Nimi- ja arvostelukirjan viimeisille sivuille ja ehkä siksi arvostelut ja tieto koulunkäynnin kestosta puuttui. Onneksi varsinainen mielenkiinnon kohteeni oli seuraavassa niteessä, johon oli merkitty keskiarvon sijaan kouluaineiden arvosanoja... lisää »
Maailma sydämessäni, eniten ihmiset
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Olen täynnä tunnelmia, sanoja, ystävyyttä, Etelä-Afrikkaa. Mikä onni on ihmiselle toinen ihminen ja mikä onni on kohdata sielunsiskoja yhtäkkiä niin että sydän lepattaa. Olen viimeistä päivää Etelä-Afrikassa, harmittaa lähteä jo nyt pois. Esiintymisten kannalta reissuni oli paljon enemmän kuin odotin; esiinnyin runofestareilla kolmesti, Polokwanessa opetin kirjoittamista (ja buustasin meitä
Asemic Light by Jared Scott Cave
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Apurahaketuista
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
apurahaton kulttuuriketku itkee saamattomuuttaan Tämä ei ole kannanotto raivoisaan apurahakeskusteluun, eikä edes ketkuilua vaan lähinnä yhden henkilön päästöjä. Ilmoja. On paljastettu että Otavan säätiö on jakanut laittomasti apurahoja vääriin käsiin. Kyseinen kirjoittaja ei ollut saanut lakisääteistä osuuttaan jokavuotisista voitelulahjoista? Minuahan apurahakeskustelu ei saisi koskea, sillä Kirjailijaliitto kirjeellään kielsi minua hakemasta apurahoja kun rupesin nauttimaan valtion virkamieseläkettä. Enpä siis ano enkä saa, muuten joutuisin vanhan liiton kadotukseen t... lisää »
Kuvia Koroisista
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Edellisen yön pakkanen oli saanut riitettä aikaan joessa. Kuva on otettu Koroisten sillalta. Jonkinlainen kansallismaisema tämäkin. Tässä jännää veden virettä. Joki on enteellinen. Puun läpi voi katsoa, ryömiä tai vain ihailla valtavaa kokoa. Navetan ylisten ikkuna. Kaunis yksityiskohta tiilisessä rakennuksessa. Tässä opasteita minne voisi mennä koroisten käynnillä.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
oi harakka! lyhenevät kevät yöt ja jaksat laulaa!
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
yöt lyhenevät - kesää kohti yöunet käyvät vajaina
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kissa odottaa kevään lämpösäteitä - pölyinen piha
Turun tuomiokirkon saarnatuolin tekijä
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Turun ulkomaalaisten kortiston "löytöihin" kuuluu ruotsalainen Carl Wennerström, joka korttinsa mukaan tuli Turkuun Lyypekistä 23.8.1830 ja siirtyi Venäjän keisarin alamaiseksi Suomen suuriruhtinaskunnassa 21.6.1842. Mielenkiintoa hänessä herätti ammattinsa: kuvanveistäjä. Mies oli syntynyt Tukholmassa vuonna 1791. Ensi oleskelu äitinsä synnyinseuduilla Turussa oli jo vuosina 1823-1824. Tämän jälkeen Wennerström oli matkustanut Saksaan, Ranskaan ja Italiaan 1825-1826 ja 1827. Rahanpuute iski ennen Roomaan ehtimistä. (Åbo Underrättelser 23.8.1859) Ilmeisesti siksi hän myös tuli väli... lisää »
Isän pikku osinko (1951)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

*Isän pikku osinko *(Fathers Little Dividend, 1951) oli itsenäinen jatko-osa Vincente Minnellin suositulle komedialle *Morsiamen isä* (Father of the Bride, 1950), joka perustui Edward Streeterin romaaniin. MGM oivalsi ryhtyä heti puuhaamaan menestykselle jatkoa ja kiinnitti saman kaartin jatkamaan tarinaa. Pääroolissa on jälleen Stanley T. Banks (Spencer Tracy), jonka tytär Kay (Elizabeth Taylor) on juuri avioitunut Bukley Dunstanin (Don Taylor) kanssa. Katherinen äiti Ellie (Joan Bennett) jää sivuosaan, sillä elokuva tarkastelee tapahtumia isän näkökulmasta.Tuntuu, että *Isän pikk... lisää »
Halvaus
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Elämä niin kuin se oli. Olen kerännyt menneen nahkaa kivistä, istunut viereen hetkeäkään tajuamatta. Ne jotka tajuavat jatkavat toisaalla, eivät tästä maailmasta piittaa. Emme ole kohdanneet, en ole koskaan ollut näin minä. Sinulla on jo kuoleman kasvot. Jumala on lukittu tähän maailmaan ja tästä maailmasta kuin neliraajahalvaus. Aivojen kivi huutaa.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Koroisten kahvilassa on rauhallinen tunnelma
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Koroisten Kahvilassa on vanhan maalaistalon tunnelma. Iso kakluunihella, hirsipalkit katossa ja puulattiat. Oven kamanan päällä koristeellinen maalaus. Kahvilaa hoitavat vapaaehtoiset nuoret kertoivat sunnuntain klo. 15.00 olevasta asiakas pyrähdyksestä. He järjestävät joskus ravintolapäiviä ja silloin on ruokaakin tarjolla. Nyt joimme kahvit ja söimme pullat. Tässä kahvilassa ei soi taustamusiikki, täällä on rauha. Ulkona on puuveitoksia ja vanhoja rakennuksia. Luomu kauppa on myös nurkan takana. Sieltä saa lähiruokaa. Kauppa ei ole sunnuntaina auki. Tässä kahvilarakennus pihamaalta... lisää »
HENKINEN ELÄMÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Älä tee niin kuin kaikki tekevät, ellet halua kuolla. Kaikki yleensä kuolevat. Psykologia on tätä: katsotaan ympärille, mihin suuntaan maailma kehittyy, ja kehitytään sen mukana. Sopeudutaan kyseenalaistamatta liikesuuntaa tai kysymättä, kuka on liikkeen alullepanija. Liikkeen alullepanija on se, joka suggestoi ja manipuloi. Mainpulaattorille psykologia on joukko sääntöjä ja oletuksia, jotka eivät seuraa yksilön kokemuksesta, vaan kliinisestä tiedosta. Ilman kliinistä tietoa yksilö ei voi nähdä tilaansa manipulaattorin keinotekoiseksi ja epäintuitiiviseksi luomassa hamsterinhäkissä.... lisää »
Tanssiaiskortti (1937)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

Julien Duvivierin tuotanto on laadultaan vaihtelevaa, mutta on selvää, että *Tanssiaiskortti *(Un carnet de bal, 1937) on ohjaajan parhaimmistoa, pakahduttava kuvaus muistista ja ajan kulumisesta. Televisiossa se on nähty viimeksi vuonna 1988. *Tanssiaiskortti *perustuu Duvivierin omaan käsikirjoitukseen, johon dialogin kirjoitti Henri Jeanson. Alkuasetelma tuo mieleen Duvivierin myöhemmän ohjauksen *Nuoruuteni Marianne* (Marianne de ma jeunesse, 1955), jossa on Cocteau-henkistä runollisuutta. Yhdistäviä tekijöitä ovat paitsi muistillisuus myös ympäristö, pohjoisitalialainen järvima... lisää »
Facebookin haikujutun innostamana
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kusin paimenpoikaan siitäkö johtuu tää ikuinen lataus Copyright: *Timo Kemppainen* julkaistu haiku *Keijo Nevarannan* Facebookissa 22.3.2015 En malttanut olla viisastelematta ja koska kaikki maailman hyvät ihmiset eivät ensinnäkään ole Facebookissa ja toisekseen siellä Keijo Nevarannan kavereita, niin kopsaan oman kommenttini vielä tänne, että joskus löydän itsekin mitä tuli auottua päätäni: Timon tekstissä on vahvasti vuodenaika; kesä! Itsekin samaa harrastanut nimenomaan maalla kesällä kun lehmät pysyivät ohuen sähkölangan takana eivätkä löntystelleet naapurin metsiin... H... lisää »
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
vesi lirisee - kevätsateen puhtaus häipyy viemäriin kun tuuli taantuu ei jokiveden pinta edes värise
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
harakka lentää pölypilven lävitse - köhii mennessään viimevuotinen kulahtanut kaislikko ei yllä kesään
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
1. matala vesi - sorsan räpylä haroo melkein mutaa 2. pariutuvat Aurajoen pullasorsat kimppakivasti
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
pölyinen katu - räntasade odottaa, harakan nauru
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kirkasta valoa jalkakäytävän reuna kerää pölyä
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
kävelen rantaan pölyisen pilven varjo seuraa minua
Keskiajan päivät II ja III
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Perjantain ensimmäisessä Dies Medievales -sessiossa puhuttiin kirjallisista lähteistä. Maria Kallio tutkii Turkuun liittyviä kopiokirjoja, joiden synty ja varhainen käyttö on vielä tuntematonta. Olli-Pekka Kasurinen selvittelee englantilaisten kulttuurivaikutusta Ruotsiin kristillistymisen aikaan. Kiistatta sitä oli, mutta kertovat lähteet ovat vähissä ja muitakin haasteita riittää. Mielessä kävi Tuomas Heikkilän esitys pyhimyskalentereista, mutta niiden pohjoiset mahdollisuudet ovat varmaan Kasurisella jo tiedossa. Session kiinnostavimmalta kuullosti Seppo Eskolan otsikko "Kirjavat... lisää »
AURINKOLUOLA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
rajatta lisääntyvien valonlähteiden avartama luola kuin auringon sisus
VERTAISTUKI VALHEESSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Uskontoa ei tarvita totuudessa pysymiseen, koska totuudessa on pysyttävä yksin, ja se on mahdollista. Mutta valheessa ei mitenkään voi pysyä yksin: siihen uskontoa tarvitaan.
TOTUUDEN ESIINKUTSUMINEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Mikä on tämä tila, jossa mahdollisimman hullu päivälehden otsikko ei enää pelota?
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Runoutta on kahta lajia. On runoutta. Ja on runoutta. Olen kahden puolen rajaa. Olen tällä puolella. Ja olen tällä puolella.
Creative Word Series by Anthony Vodraska
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Huge Planet Discovered Orbiting A Black Hole! By Camil Eon
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

POLIITIKKO JA VIRKAMIES
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Euroopan unionin pahin vika on ulkopolitiikan järjettömyys. Yhdysvaltojen suhteen ei osata pitää puolia, Venäjän luonnollisia tarpeita ei haluta käsittää. Ongelma on siinä, että EU:n ulkopolitiikkaan vaikuttavat egoistiset poliitikot, eivätkä sitä johda absoluuttisen harmaat ja egottomat virkamiehet. Tämä olkoon ylistyslaulu virkamiehelle! Sillä virkamiehiä ei kyllin voi ylistää: he pyrkivät tasapainoon, ja turhan muuttelun lopettamiseen. Virkamies pyrkii siihen, että asiat ovat kunnossa ja mitään ei tarvitse tehdä. Virkamies tekee näkymätöntä työtä, jolla on ääretön merkitys. Poli... lisää »
Rakkautta ja bensiiniä (1930)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

*Rakkautta ja bensiiniä *(Drei von der Tankstelle, 1930) edustaa varhaista saksalaista äänielokuvaa. Se oli myös aikansa suosituimpia musiikkikomedioita, joka nähtiin tuoreeltaan Suomessa lokakuussa 1930. Suomi oli autoistunut 1920-luvulla nopeasti, mutta *Rakkautta ja bensiiniä *edusti varmaankin kokonaan toisenlaista sfääriä: lempi leiskuu ja bensiinin katku levittää suloisen urbaania tuoksuaan. Aiheeltaan elokuva on niin puhtaasti 1920-luvun modernin kulttuurin hedelmä kuin vain olla voi, mutta teemalla oli kantavuutta myöhemminkin. Suomessa nimeä *Rakkautta ja bensiiniä *käytett... lisää »
HERÄTYSKELLOILMANKOSTUTIN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
"Jos maailmaa ei tahdota parantaa, se huononee." Timo Ja jos maailmaa tahdotaan parantaa, se huononee. Herran haltuun siis. Se mikä "Herran haltuun jää, herrain hallusta löytyy." Timo
Keskiajan päivä I
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Viikon tauon jälkeen jatkoin kevätlomaani osallistumalla Helsingissä pidettyyn keskiajan seminaariin Dies Medievales. Slarvasin kuitenkin sen verran, että torstain ensimmäinen sessio jäi väliin. Sillä arkipäivä ja arkistot auki. Sessiossa *Paikka, kauppa ja valta* puhui ensimmäisenä Teemu Korpijärvi, joka analysoi keskiaikaisissa teksteissä mainittuja paikkoja merkityksineen. Tutkimuksensa tuntui olevan aika alkuvaiheissa. Sen etenemistä voi seurata Korpijärven merihistoriallisesta blogista maremirabilis. Seuraavana puhuneen Päivi Maarasen otsikko "Millainen on keskiajan pienempi k... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Syntymä kirjoitetun sanan ehdottomasta merkityksestä kirjoitetun sanan ehdottomaan merkityksettömyyteen. Tossa 12 minuutin kohdalla maailman kovin sähköviulusoolo:
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kukaan ei voi nähdä vihkimyksensä ylitse.
DEEP HOUSE JA SIIONIN VIISAAT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten

(8.8.2014) Kyllä kesäyö menettelee kaupungissakin. Peppu-Annemari oli tiistaiyönä äärimmäisen sensuaalinen ja kaikkien lentoemäntäpeppujen kuningatar. Nuoret suomenruotsalaiset koripallonpelaajamiehet repivät toisensa kappaleiksi peppu-Annemarin edessä. Oli ihmeellinen ilo katsella sellasta täysin hallitsematonta nuorten paviaanien kiihkoa. He tajusivat selvästi: jos ei rojuja saa tänään ränniin, ei toista mahdollisuutta peppu-Annemarin kanssa ehkä koskaan tule. Kun koko porukka uhoavia paviaaneja oli poistettu kadulle tappelemaan, luimin itse peppu-Annemarin läheisyyteen. Kaikki me... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ja lehdet tekivät kuolemaa. Toimittajan valittavissa oli vetääkö viimeisenä juttunaan huumeöverit vai kuolla pään nyökyttelyyn. Ihmisestä tulee likainen ennen kuin siitä tulee tarpeeton ja puhdas.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Deep house on genre, jossa sukupuoliroolit kaikista vähiten ovat sekaisin. Ehkä pitää seuraavaksi (hevilevyn) jälkeen kokeilla siipiä deephousen ystävällisendiskreetissä maailmassa. Mutta niin kuin heavymusiikissa vain Ozzy, deephousessa vain Bobby Womack voi olla täysin uskottava laulaja. Deephouse on soulia.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jos yksilö on ihmisyyttä määrittävä ja ihmisyyttä sinänsä pidetään arvossa täytyy yksilön olla arvokas. Kysymys on aina tästä: onko yksilö ihmisyyttä määrittävä?
JA YÖT JOI VIINAA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Sami Liuhdon Taudinkuva -yhtyeen esikoislevy *Päivät rakasti elämää* (2015) on puhdasverinen lisäosa turkulaisen romantiikan traditioon. Markku Into, J. K. Ihalainen, Juha Kulmala, Esa Hirvonen kuuluvat vaikutteina selvästi ja tarkasti. Mutta Liuhdon runo-orkesteri ei ole vain tätä ja näissä rajoissa, vaan hän haluaa laajentaa (tarkoittaako se nyt sitten turun uuden runoliikkeen ahtaudesta vanhan runoliikkeen suuntaan), kuitenkaan sen väkivaltaisemmin rikkomatta traditionsa tarkkoja rajoja ja sääntöjä. Ja se on jossain määrin hyvä asia. Selkeätä traditiota vasten löytyy selkeä vasta... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
SERAFIMA: Ajattelin lukea pikkuveljelle iltasadun. Hän tykkää kun hänelle luetaan satukirjoja ääneen. Njaa, minkähän kirjan tänään valitsen. ISÄ: Oletko sinä iPadin opetusohjelman avulla oppinut lukemaan? SERAFIMA: En suinkaan. Mutta pikkuveli ei tiedä sitä. (Tämä ehkä juontaa juurensa siitä, että kun viimeksi menin lukemaan tyttärelle iltasatua, hän halusi kertoa ensin jonkun sadun. Totesin, että hänen satunsa on paljon mielenkiintoisempi kuin se jonka ajattelin lukea ja ehdotin että hän vain jatkaisi satuilua. En kuitenkaan kirjoittanut satua muistiin, vaan kuvasin videokameralla... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Assembling The Morrow by Sandra Huber from Talon Books
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Even though we spend a third of our lives asleep, the behaviour remains largely a mystery. Sandra Huber’s first book, *Assembling the Morrow: A Poetics of Sleep*, assumes that any attempt to solve this mystery requires new modes of experimentation. What happens when the line of a Berger’s wave (an electroencephalography recording of brainwaves in sleep) turns into a line of poetry, an act of focused consciousness? The earliest readings of the sleeping brain, captured by EEGs in the 1930s, revealed that sleep is as active and lively as its daytime counterpart, not simply a passive ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Tällaisina aikoina hyvin vähän järkevät ihmiset esiintyvät melko järkevinä.
Karhun kantava hankiainen
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Mustarastas kuulostelee kevättä jokirannassa. Turussa ei ole lunta, saati hankiaisia. Muualla Suomessa taas on karhun kantavat kevät hanget. Jänikset poikivat hangille yleensä. Mietin ketkä ovat suden lisäksi jäneiksen syojiä. Ahma ehkä. Ahmalla täytyy olla todellinen nälkä kun se tulee talon rappusille. Näin kävi Pohjois-Karjalassa jokunen vuosi sitte, Talon isäntä heitti pakasteesta paistin ahmalle. Ahma ei kesyynny ja tulee näin lähelle ihmistä vain pakosta. Jäniksiä on Ilomantsissa paljon tänä keväänä. Juuassa naista takapuoleen purreen karhun kallo on lähetetty tutkittavaksi et... lisää »
Värinää
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Auringonpimennys, superkuu, uusikuu ja kevätpäiväntasaus lähekkäin, päällekkäin. )O( Olen ollut pitkään kiinni todella intensiivisessä kirjoitusprosessissa. Se siirtyy pian seuraavaan vaiheeseen, salaperäisesti ilmaistuna erilaiseen tapaan hahmottaa ko. tekstiä. Mikä tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että ehdin alkaa hengittämisen lisäksi esimerkiksi kirjoitella välillä tänne blogiinkin. Myös ulkoasua pitää päivitellä. Paljon päiviteltävää maailmassa on taas vuonna 2015, monella eri tapaa ymmärrettynä. Palaamisiin! * Hanna-Riikka
Syksy, staili, superego ja samhain
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
En ole kuollut, kadonnut, saati vaihtanut alaa. Tämä epäilemättä murskaa joidenkin unelmat, mutta näin on. En ole edes lopettanut tätä blogia, vaikka olen päivittänyt harvaan. Käytän huumetta nimeltä kirjoittaminen. Tripissäni on monia vaiheita vaihtelevassa järjestyksessä: taustatyö, luonnostelu, suunnittelu, kirjoittelu, editointi jne. Mutta nyt *kirjoitan* enkä vain kirjoita, eli siis kirjoitan-kirjoitan. Kyseinen vaihe on tunnetusti huumaavin ja vaarallisin ko. päihteen muoto. Enemmän tai vähemmän fiktiivistä proosaa vääntävänä kirjailijana se tarkoittaa minulle sitä, että todel... lisää »
Olen kuumailmapallo, sulan
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Kesäkuu oli poikkeuksellisen kylmä, kun taas nyt heinäkuussa helteet kutittelevat maailmansotavuoden 1914 ennätyslukemia. Sää on hyvä small talk -aihe ja ehkä myös parempi aloitus kuin klassinen *Dear Eki, en ole bloggaillut tänä vuonna kovin ahkerasti, onx ok?!* (Toki jotain myös tuonne yhteisblogin puolelle, mutta sekin taitaa olla kesälomalla.) Ok tai ei, on ollut muuta. Lähinnä romaanikäsikirjoitusta. Ja menin naimisiin yli seitsemän vuoden kihlauksen jälkeen, eli olen rouvashenkilö. Ja mainitaan vielä se romaanikäsikirjoitus. Ja se kuinka näin sikamaisen tirisevällä hellejak... lisää »
Sul on mun luonto, Freud!
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Siinä, missä jollekin muistettujen unien joukossa painajaiset ovat poikkeuksia, minulle ne ovat lapsesta asti olleet sääntö. Tuskakauhupainajaisten lisäksi näen toki myös toisenlaisia unia: erittäin sairaita. Jotka ovat harvoin sellaisia, että niitä pystyy edes kuvailemaan. Yksittäisiä hetkiä voi kaapata lauseiksi tai kuviksi, mutta kokonaisuudet ovat käsittämättömän lisäksi massiivisia. En oikeastaan erityisemmin välitä unistani. Ajattelen ja muistan niitä keskimääräistä huomattavasti enemmän, mutta. Ahdistaa ihan omiksi tarpeiksi muutenkin. Vähän muillekin riittäisi. Pidin kerran u... lisää »
Ei kenenkään äiti
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän äitienpäivä alkaa ahdistaa. Minulla on kyllä äiti, elämänsä kunnossa, mutta isoäidit ovat menehtyneet. Ja sitten se suurempi asia, joka kai tikittää kallossa ja kehossa juuri nyt, tämän ikäisenä ehkä enemmän kuin koskaan. Eli se, että minulla ei ole omia lapsia eikä tule. Ihmiset kategorisoivat minut yleensä vapaaehtoisesti lapsettomaksi, koska teoriassa kai sitä olenkin. Jos on kehossa pelit ja vehkeet kunnossa, se on jollain tavalla vapaaehtoista. Mutta entä jos keho ei muuten ole kunnossa, tai mieli, tai olosuhteet? Olen tiennyt jo ky... lisää »
Torttupettymys, kuolema, addiktiot, groteski...
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Jossain luki taannoin, että yksi huonoimmista aloituksista blogipostaukseen on mainita, että enpäs olekaan kirjoittanut pitkään aikaan. Siitä huolimatta aloitan tämän sillä, koska se on fakta. Päivittelin tänään vähän blogin ulkoasua, uusi vuosi, vanhat... siis uudet kujeet. Jos viime vuodesta suuri osa tuli elettyä kirjan ilmestymiselle, tietää tämä vuosi paljon kirjoittamista. Paljon enemmän kuin mihin olen yleensä tottunut. Suuritöisestä projektista vielä suuri osa edessä. Sen enempää en keskeneräisistä jutuista mainitsekaan. Ja Philip Seymour Hoffman. Voih, niin perkeleen surul... lisää »
Uudenvuodenmerkintä uudenkuun aikaan
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
En juhli uuttavuotta. Aion toki juhlia uutta vuotta tekemällä siitä hyvän vuoden, juhlimalla arkea päivittäin. Mutta se on vasta huomisen, ylihuomisen ja sitä seuraavan päivän asioita. Tai ehkä teen hupiini jonkinlaisen yhteenvedon keskiyöllä, kirjoittamalla päiväkirjaan, katsomalla tarot-korteista, jotakin. Jos säpsähtelyltä ehdin. Säikyn nimittäin pamauksia kuin kotieläin. Ja saatan em. korkealentoisten henkisten tavoitteiden sijasta päätyä syömään kasvispizzaa ja katsomaan jotakin huonoa sarjaa hihitellen. Vuoden 2013 paras julkinen asia oli se, että minulta tuli ulos helvetin h... lisää »
Mielen valoa vuoden pimeimpään päivään!
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten

Tänään on talvipäivänseisaus, eli vuoden pimein päivä. Ikiaikainen juhlan hetki, joka on vuosisatojen varrella muodostunut omanlaiseksi juhlakseen eri kulttuureissa ja uskonnoissa. Vaikka itse pidän luonnon kiertokulkua kaikkein pyhimpänä, tai sitä kautta kaikkeus on panteistilla arjessa läsnä, voin ihan yhtä hyvin juhlia jouluna joulua muutaman päivän myöhemmin läheisten kanssa. Ja onhan tarina Kristuksesta myös kaunis, sitä en kiellä. Se perustuu moniin vanhoihin tarinoihin, myyttejä myyttien takana... Yule, Christ-mass, valon juhla, pyhä on pyhä on pyhä. ★ P.S. Olen pitänyt täm... lisää »
Sananen köyhyydestä tännekin puolelle
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Kirjoitin tuonne Alaston kirjailija(!)-yhteisblogiin vähän mietteitä taiteilijoiden ja kirjailijoiden mahdollisesta köyhyydestä ja huono-osaisuudesta. Olen kirjoittanut tänne aikaisemmin pienemmän jutun samasta aiheesta, jota tuossa vähän pohdiskelin lisää. En syyttänyt ketään, en esittänyt mahdollisia ratkaisumalleja tms. Kummasti silti jotkut kommentoijat tekivät omia johtopäätöksiä ja oletuksia, yhteiskunnan eläteistä jne. Mitä siihen ajatukseen tulee, lähes kaikilla on Suomessa vielä toistaiseksi ainakin jonkinlainen oikeus sosiaaliturvaan jotakin kautta, vaikka vähäinenkin.... lisää »
Epätäsmällisesti ja semivilpillisesti muka-arjesta
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
*Muuhun tekstiin liittymätön prologi:* Tämä on ollut jotenkin poikkeuksellisen ankea syksy. En tarkoita tapahtumia sinänsä, vaan tunnelmaa, ilmaa, ilmastoa. Syksyihmisetkään eivät ole pitäneet tästä syksystä. Galluppini koostuu ainakin kolmesta tyypistä. Olen silti tosissani, jotain synkkää imua tuossa ulkoilman pimeydessä ja mustassa asfaltissa on, joka yleensä on peittynyt vaahteranlehtiin tai pakkashippusiin. *Sarjalukijan tunnustuksia:* Syksyn sekalaisista lukemisista (dekkareista parapsykologian kautta tietokirjoihin) on jäänyt päällimäisinä mieleen Emmanuel Carrèren Limonov ... lisää »
Inhimillisessä tekijässä tänään 22.00
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
julkaisu by Kirjailija Hanna-Riikka Kuisma (virallinen). Muistutan tästä vielä kerran. Tosin itseäni jännittää ihan hirmuisesti, lähinnä mitä sieltä on tulossa omalta osaltani. Kuvauksista on kuukausi enkä muutenkaan muista puhuinko mitään järkevää: toivottavasti. *Tässä myös linkki* bloggaukseeni Alastomissa kirjailijoissa(!), jossa pohdin mm. ristiriitaa nuoren kirjoittajan julkisen ensiesiintymisen ja nykyisen ammattikirjailijan mediaesiintymisen välillä. Mukavaa ja kivutonta viikonloppua itse kullekin! P.S. Jos ohjelma menee ohi, *sen voi katsoa Areenasta*. * Hanna-Riikka
Taiteilijan häpeästä edes yrittää menestyä
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Jos ja kun on ensinnäkin eurooppalainen, sen lisäksi etenkin suomalainen, vielä satakuntalainen ja kaiken kruununa porilainen, tietänee moni kuinka vaikeaa, ellei mahdotonta on sanoa itsestään mitään positiivista. Eli esimerkiksi kehaista tehneensä jotakin, mistä on ylpeä, saati vielä oikein mainostaa sitä. Toisten mahdolliset kehut tulee ottaa vastaan nöyryydellä, mielellään vielä mukana lausahdus: "No emmää ny tiä. Tää ny o vähä tämmöne." Nyt on puhe kulttuurista, jossa jonkun todetessa itsestään: "En mää loppuje lopuks iha täysi paska ol", sitä pidetään narsismina, tai ainakin ... lisää »
Alilämpö, alastomat kirjailijat ja televisio
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Silloin kun vielä elin epäterveellisesti, eli käytin liikaa alkoholia seurannaisilmiöineen, olin tämän tästä kaikenlaisissa kulkutaudeissa: influenssaa, flunssaa ja muita hämäräperäisiä nuhakuumeita. Immuunipuolustuksen kehnous aiheutti myös angiinaa ja muita rasittavia tulehduksia. Lähestyn pian rajapyykkiä, jolloin alan kulkea seitsemättä vuotta ilman alkoholia. Tänä aikana en ole ollut kertaakaan angiinassa, korkeintaan kerran varsinaisessa influenssassa. Olisi tosin kohtuutonta sanoa, etten ole ollut enää niin usein *kipeä* kuin ennen, koska onhan minulla sittemmin ilmaantu... lisää »
Tatuoinnit, karkkipäivä ja mustelmanvärinen taivas
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Lauantai-ilta. Melkein kuukausi edellisestä kirjoituksesta tänne. Syyskuu humahti ohi jotenkin varkain. Liikaa migreeniä, siihen meni viikko tai kaksi. Sen jälkeen oli yksi työhön liittyvä mediajuttu, josta kerron lisää sitten kun se on ajankohtainen. Sen jälkeen otin pari tatuointia, jotka ovat minulle niin tärkeitä, että ne ovat kukaties viimeisiä. Sanat ovat olleet painavia. Pää on ollut raskas, ajatus hidas. Jätin kahdeksi viikoksi hahmot loppukesän kypsän ja tuoksuvan luonnon keskelle. Vielä elävien kasvien ja mehukkaina roikkuvien, tummien marjojen ääreen. Hetkeen, jossa yöt o... lisää »
Surupornosta ja kaunokirjallisuudesta
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Törmäsin useammassa nettikirjoituksessa Valkoisen valon ilmestymisen jälkeen koko tuotantoni leimaamiseen misery lit -määreen alle. Kyse oli sattuman sijasta siitä, että genrestä kertova kirja oli juuri suomennettu, ja aihe oli ollut pinnalla blogimaailmassa. Ilmeisesti genrestä innostuneena kaikki eivät heti ymmärtäneet mistä on kyse. Itse tiesin, koska olen kuluttanut hävyttömän paljon lajityypin opuksia kiinnostavista kulttiklassikoista kälyisiin *näin raitistuin ja tulin uskoon* -omakustanteisiin. Minun teokseni eivät kuitenkaan kategorian alle sovi. Olen tähän asti julkais... lisää »
Kirjallisuuden fag hag
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Tässä lomapäivän ratoksi aloin pohdiskella elossa olevia ulkomaisia suosikkikirjailijoitani. Knausgårdin Taistelujen kolmesta ensimmäisestä toipuneena mieleeni tuli lukuisia naisia eri puolelta maailmaa. Mutta mites miehet Dostojevskin lisäksi? Niin no, esim. Jean Genet ja William S. Burroughs ovat kuolleita. *Keksit varmasti ulkomaisia, aktiivisia mieskirjailijoita, joiden kirjoja odotat, mietipä hetki*. Okei. Augusten Burroughs, Chuck Palahniuk, Brett Easton Ellis... *Hetkinen, ei se nyt voi olla mikään määrittävä tekijä *– * sattumaa.* Ketäs muita? No *tietenkin *käre Jonas Gardel... lisää »
Missä olit, kun kuulit hänen kuolemastaan?
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Gösta Sundqvistin kuolemasta on, tai oli viime vuorokauden puolella kulunut tasan kymmenen vuotta. Hänen laulutekstinsä ovat vaikuttaneet minuun sekä kirjailijana että ihmisenä paljon. Ei eniten, mutta enemmän kuin moni muu asia. Enkä nyt tarkoita niitä tunnetuimpia renkutuksia, joista jokainen tietynikäinen ihminen on saanut enemmän kuin tarpeekseen, minäkin, vaan kokonaisuutta, niitä tuntemattomampia kappaleita. Levyä, jossa melkein jokaisessa kappaleessa joku tekee itsemurhan. Se asenne – pieni ihminen kylmässä maailmassa – kosketti minua jo lapsena. Silloin kun muut kuunteli... lisää »
Tämä raportti on luotu 2.8.2013 22.45.39
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Olen ollut niin keskittynyt uuteen romaanikäsikirjoitukseen, että en ole ehtinyt, jaksanut tai muistanut bloggailla. Loput ajasta olen himolukenut, katsellut sarjoja ja elokuvia, jopa tavannut ihmisiä, mikä minulla noin monikkomuodossa ei ole mitenkään liian yleinen harraste. Porispere kaikuu Kirjurinluodosta tännekin kaupungin laidalle. Mikäs siinä, hyvä että ihmisillä on hauskaa. Minulla on tänään ollut migreeni. Mutta muuten ihan hyvä päivä. Inhoan virkkeen aloittamista sanalla mutta. Linnut ovat tänään kuulostaneet vanhoilta naisilta. Kuin katoilla istuisi siellä täällä yksittäi... lisää »
Autobiografinen sadepäiväkuvaus
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Totta kai juuri sinä ainoana päivänä sataa ja on kylmä, kun olisi tehnyt mieli mennä jazzeille ulkoilmakonserttiin. Eli yleensäkään osallistua yhtään mihinkään Porin ns. superviikolla. Nahkea, viileä ja tihkuinen ilma vieläkin, vaikka totta kai sen jälkeen päivällä alkoi hetkeksi paistaa aurinko, kun olimme tehneet päätöksen ko. konsertin väliin jättämisestä. Ja sinne oli turha lähteä ostamaan lippua enää silloin, kun toinen kiinnostavista esiintyjistä oli jo vetänyt keikkansa. Heräsin tänään tekstiviestiin, jossa runoilijaystäväni informoi minua Pulttibois-lööpistä. Harmi että uut... lisää »
Perhosista ihmissusien kautta naistenlehtihaastatteluun
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Näin viime yönä unia kiemuraisista ja viivoiltaan joka suuntaan räjähtelevistä perhosista. Heräilin myös pahimmillaan muutaman minuutin välein kirjoittamaan muistiin jotakin liittyen uuteen käsikirjoitukseen. Päivällä aivot tuntuivat jäisiltä kesäflunssan vuoksi, yritin katsella läpi *kaikki* internetin kuvat perhosista, tatuointia ajatellen. En aivan onnistunut tavoitteessani. Kuvio saattoi tosin löytyä, joten siltä osin kyllä. Tekstin ilta- ja yömietiskely stressin ohella aiheutti taas sen, että visiot alkoivat paukkua puoliunessa, juuri nukahdettuani tuli aina uusi välähdys,... lisää »
Kodin parhaudesta ja Gigoloiden surkeudesta
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Olin/olimme melkein kaksi kuukautta talovahteina tässä jonkin matkan päässä. Erilaista kuin kerrostalossa, pienet asiat: sateen ropina kattoon, puiden havina tuulessa, linnut ja toiset linnut, ukkosen jyrähtely, hiljaisuus. Olen niin herkkä virittäytymään eri taajuuksille, että kotiinpaluu on ollut pieni kulttuurishokki. Mikä on huvittavaa, koska olimme kävely- tai ainakin pyöräilymatkan päässä, ja tuli käytyä kotona kuitenkin melkein joka toinen päivä. Tosin autolla, koska jalka. Eilen iskivät viikonlopun kaupungin äänet: sireenit, humalassa huutavat ja ryhmissä loilottava... lisää »
Kofeiinille altistettu hämähäkki
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Ihmiset kirjoittelevat nettiin kesämenoistaan, meilaavat, tekstaavat. Joku voi soittaakin, mutta ei minulle. Ne, jotka eivät jaa kokemuksiaan, kokevat niitä jossakin. Ainakin kuvittelen aina että kaikki muut. Minä makailen sängyllä ja kuuntelen sadetta. Kun omat uudet sanat hyökyvät niin lähelle, että niitä ei voi enää väistellä, rakennan arjen niiden ympärille enkä päinvastoin. Sen sijaan, että kirjoittaisin ideasta ensimmäiseksi tai toiseksi tai edes kolmanneksi mieleen tulevalla tavalla, menen hahmojen ja asioiden sisään, hidastan jokaisen sekunnin, katselen ja kuuntelen ja elän ... lisää »
Vampyyrisodasta Diapam-purkkiin
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Olin viime yönä unen vampyyrisodassa Vampira/Elvira. Kerrankin ehdin nukkua unen loppuun asti niin, että heräsin vasta kun olin jo hoitanut tehtäväni 1970-luvulla siten, että ainoa todiste mikä minusta jäisi jäljelle olisi mustavalkoinen pin-up-kuva vampyyrilehdessä vuonna 1984. En kuitenkaan piinaa ketään henkilökohtaisilla tulkinnoillani unesta, vaan kerron eilisestä. Uusin Parnasso tipahti postiluukusta, siinä on oivaltava ja hyvin perusteltu kritiikki kirjastani. Kuulin samaan syssyyn myös toisesta, kiinnostavasta ja yllättävästä, kuitenkin täysin loogisesta maininnasta. Valkoi... lisää »
Läskistä, abjektista ja vielä lisää ironisesta diggailusta - eli Dr. Philin pimeämmällä puolella
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Piti kirjoittaa blogiin heti koneen avattuani, mutta ajauduin ensin kommentoimaan toisen kerran pitkähkösti Teemu Helteen Romaanihenkilö ei käy paskalla -postaukseen. Koska olen eri mieltä. Ja taas toisaalta täysin samaa mieltä, kuten jälkimmäisen vastaukseni lopusta huomaa. Eritteistä, toiseudesta, mentaalihygieniasta, jungilaisesta varjosta ja pimeistä puolista puheen ollen: vietin aamun lukien Lenore Terrin teorioita tukahdutetuista muistoista, jatkaen omiin mielleyhtymiini, kuten että läski (eli kulttuurin määrittämä ylimääräinen rasvan määrä ihmisessä) on jo pitkään ollut abjek... lisää »
Hauskaa kuin hautajaiset tai pino halkoja
Hanna-Riikka Kuisma blogissa Sanamagiaa ja katupölyä - 3 vuotta sitten
Jalkaleikkaus ei käsittääkseni tarkoita sitä, että minulta leikattaisiin jalkaa irti. Tai päätä. Teen silti epävirallisen testamentin ja hautajaistoiveet aina jopa pienehkön toimenpiteen takia. Kuten viisaudenhampaan poiston. En omista mitään, mutta muuten vaan. T: Drama Queen Kuisma. Toivottavasti leikkauksesta toipumisen jälkeen vähemmän Quasimodo-Kuisma, jos vaikka ontuminen lakkaa. Olisi yksi kahdestakymmenestä oireesta/sairaudesta/oireyhtymästä hoidettu. Tosin vasta toisen jalan suhteen. Välillä tuntuu, että olen oppinut muutamassa vuodessa tosi-tv:stä enemmän kuin tuhannes... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Edellisessä venäjäaiheisessa tekstissä ei ole mitään "totta". Se oli kokonaan fiktiota. Tarkoitus on kuvata, miten hankalaa tämä "venäjänystävyys" on ruohonjuuritasolla ilman sitä, että poliittiset päättäjät tekevät kaikkensa vaikeuttaakseen sitä lisää.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Feminismi on seuraus siitä, että naisille ei osteta kukkasia.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Unessa täydellinen auringonpimennys. Oli syksy, naapurin puimuri viljapellolla, joka oli ilmestynyt lammen paikalle.
Ylioppilas yksityisopettajana kartanon lapsille
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Jouduttuaan vuoden 1802 lopussa keskeyttämään puolitoista vuotta kestäneet yliopisto-opiskelunsa Samuel Ceder päätyi kotiopettajaksi Luutnantti B. G. Eneskjöldin talouteen Kosken taloon Vehmaalle. Opetus oli tammikuussa tuskin päässyt alkuun, kun sen keskeytti tirehtööri Forsmarckin (*) saapuminen Turusta. Hän opetti tanssia tammikuun puolivälistä helmikuun loppuun Eneskjöldin lapsille sekä naapuriston muille nuorille säätyläisille. Minuettia ja katrillia harjoiteltiin aapupäivällä 10-12 ja iltapäivällä kahdesta iltaan asti. (*) Helsingin yliopiston virkamiesmatrikkeli kertoo tireht... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kukaan ei voi nähdä vihkimystään enempää ulottuvuuksia.
PILKKIKILPAILU
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Suomi-Venäjä -seuran järjestämälle pilkkiretkelle osallistui parisenkymmentä vanhaapoikaa ja jokunen leskimies. Rajanylitys tapahtui moottorikelkoilla metsäkorven kautta. Kohteena oli Huuhaalan kasarmi, joka vielä vuonna 1939 oli ollut Euroopan komeimpia kasarmeja. Pilkkijät majoitettiin kasarmeihin neuvostoaikana rakennettuun asuntolaan. Huuhaala on virkeä opiskelijakaupunki. Se kävi ilmi siitäkin, että seuraavan päivän pilkkikilpailujen tuomaristoon kuului muutama Huuhaalaan eläintieteellisen instituutin vanhempi lehtori. Päivän kuluessa alle viisikymmentä vuotiaiden sarjassa suom... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Jos hyvät tapasi ovat jäljittelemättömiä, huonoimpia tapojasi jäljitellään.
ORAVANPYÖRÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
mahdollistaa sujuvan etenemisen minimaalisella määrällä kyynerpäätaktiikkaa. Oravanpyörä varmistaa väkivallattoman uran, joka ei johda mihinkään. > kyynerpäätaktiikka > antikameleontti
ANTIKAMELEONTTI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
on olento joka piiloutuu muuttamalla ympäristön värisekseen. Antikameleontti vaihtaa väriä usein ja ympäristöllä on kiire pysyä perässä. Antikameleontti ei milloinkaan astu oravanpyörään, tai jos astuu, se ei luule etenevänsä. > John Zorn > hamsteri > oravanpyörä
PORVARI JA TAIDE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Porvariammateissa on kilta arvossaan. Koiramaisen nöyryyttävillä ja pitkillä tutkinnoilla huolehditaan kiltojen aineenvaihdunnoista. Killan alaisina olevissa työpaikoissa edellytetään tiettyä koulutusta ehdottomasti. Luonnonlahjakkuudella ei ole mitään merkitystä. Entä jos jonkinalan taiteilijat perustavat tällaisen porvarikillan ja alkavat kilpailla poliittisesti muiden porvarikiltojen kanssa, lääkäreiden ja insinöörien ja juristien kanssa, ikään kuin samankaltaisina yhteiskunnallisina toimijoina, joiden puurtamista ilman ei yhteiskunnan rattaat pyörisi? Tästä on seurauksena taide... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Politiikka on sitä, että joutuu riitoihin ihmisten kanssa joita rakastaa.
AGNOSTIKON RAAMATTU
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Essee on vaikea laji, ellei vahvasti voi uskoa johonkin, esimerkiksi kapeakatseisuuden jäykistävään, hännikäistävään, pystyssä ja pinnalla pitelevään voimaan. Agnostikon puskee esseistiikassa nurin olematon tuuli, koska hän on kvantti-elefanttina mittakaavaton. Mittakaava tavallaan on se asia, joka tosiaan on kateissa kun fraktaalista rajojenrikkomista tai rajalla-asumista tapahtuu. Agnostikon raamattu on ensimmäinen kirjoitettavien esseekirjojeni listalla heti "Pieni kirjanen katkeruuden välttelystä" jälkeen. Agnostikko usein on uskovainen individualisti ja omantiensäkulkija, joka ... lisää »
KEVÄT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Nainen kellokorttilaitteella, mies odottaa. Mies ei vilkaise naista. Mies ei ehkä tunne naista. Miehen vuoro. Nainen kävelee käytävään kulman taakse ja huutaa: Tuletko hissillä. Mies ei vastaa. Nainen huutaa uudelleen. - Ai minultako kysyt, mies sanoo. - Niin, sinulta. Ei täällä muita ole. - Sitä on vaikaa nähdä. - No tuletko vai etkö tule? - En osaa sanoa. - Miten niin et osaa sanoa? - Vaikea tehdä kovin pitkälle tulevaisuuteen meneviä suunnitelmia. - Jaaha, hauskaa päivää! Mies istuu metron punaisella penkillä ja lukee käsikirjoitusta. Mies ei nosta päätään lierihatun alta, mutt... lisää »
Suhdanteita
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Yritys tekee taustatöitä yritys valmistelee strategian yritys löytää markkinaraon yritys käy neuvotteluja sopimuksista ja ehdoista yritys lähettää paikalle parhaat voimansa yritys on pystyssä yritys on kova yritys on valmis yritys on päällä nyt yritys on takana yritys kasvaa entisestään yritys säätelee toimintaansa yritys vetäytyy ja vaihtaa toimipaikkaa yritys supistaa toimintojaan yritys sopeuttaa toimintojaan yritys hakee tukea yritys on jälleen pystyssä ja kova yritys kasvaa yritys jatkaa toimintojaan yritys on päällä yritys tavoittelee voittoa yritys kasvaa e... lisää »
Tohtori Zivagon viipyilevät junat
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tohtori Zivagossa ovat junat läsnä. Junat kulkevat tai seisovat lumisessa metsikössä tai juna porhaltaa arojen yli. Tsaarin ajan junasalongit muuttuivat riisutuiksi karjavaunuiksi. Juna keväisessä, valkoisessa koivikossa synnytti romanttisen mielikuvan sisällisodan ajassa. Tohtori Zivakon elokuvan ensi-illasta lienee jo viivikymmentä vuotta. Tohtori Zivagon päivistä on junaliikenne muuttunut viipyilevästä romantiikasta tehokkaaksi ja arkipäiväiseksi. Junamme tosin saattavat viipyillä kesken matka metsissä ja asemilla teknisistä syistä. Ja sitten on tämä Lara ja hevoset ja raitiovau... lisää »
Tuoreita julkaisuja 1600-luvusta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Jaana Mellanen: *Helsinki ennen Helsinkiä. Vanhankaupungin arkeologiaa sarjakuvina.* Kun kuulin tästä albumista, innostuin suuresti sillä pidin kovasti vuonna 2007 ilmestyneestä edeltäjästä. Ostin heti kun museokaupassa myynnissä huomasin ja taisin lukea samana päivänä. Mutta elämys ei ollut sama kun kaivauskohteet ovat kaukana nykyisestä ruutukaavasta. Kuitenkin suositeltavaa luettavaa 1600-luvun alun kaupungeista ja/tai historiallisen ajan arkeologiasta kiinnostuneille. Anneli Kanto: *Pyöveli* Historiallinen romaani minun makuuni. Ei yliromanttista eikä kauhistelevaa. Ja ihan... lisää »
Space Invaders from Black Smith
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Asiantuntemuksesta sitaatteja
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Tieteelliset asiantuntijat eivät itsekään ole täysin syyttömiä siihen, miksi vaihtoehtoisille asiantuntijoille tai salaliitoille on nykyisin niin paljon kysyntää. Tieteen prosesseja kannattaa avata, jotta kansalaisilla olisi realistisempi käsitys siitä, miten tutkimustietoa tuotetaan ja miten sitä kannattaa arvioida.” Esa Väliverronen: Googlaus ei tee meistä kaikista asiantuntijoita. 11.9.2014 "Mitä koko asiantuntijuus siis on? Kuuluuko se kaikille korkeakoulutetuille, jolloin Könttä on asiantuntija siinä missä johtava tutkijakin, vai rajautuvatko asiantuntijat yksipuoliseen esi... lisää »
Yritys
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Yritän saada vähän lihaa tämän suolan päälle.
Menolippu
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
On kiehtovaa leikkiä "ehkä tämä sittenkin on samsara", mutta kädessä on pelkkä repaleinen menolippu.
Laulukirja henkilöhistorian lähteenä?
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Helmi-mummoni kirjahyllyn läpikäynnissä pari vuotta sitten huomasin vuonna 1938 painetussa *Ylioppilaan laulukirja*ssa päivättyjä allekirjoituksia. Kyse on ollut varmaankin jonkin piirin tavasta? Mutta ajallisesti eivät tässä tapauksessa rajoitu mummoni yhteen vuoteen Jyväskylän seminaarissa. Osa on selvästikin valinnut kotimaakuntaansa liittyvän laulun, mutta mitä mahtoi mummoni alakouluikäinen sisaren tytär (eli ainoa tunnistamani nimi) ajatella valitessaan nimikirjoituksensa paikan? (Alla kyseiset sivut heikkolaatuisina skannauksina. Jatkokäsittelyssä kärsi sekä kuvien suhteet et... lisää »
Tommi Dobermannin iltapäiväruno
yks Kake blogissa Runokorjaamo - 3 vuotta sitten
Ensin nuuhkin sun pyllyäsi sitten panen sua rajusti takaapäin sekarotuinen narttu! ~• ~• ~• ~• ~• ~• ~• ~• ~• ~• ~• ~•
Hysteerikkojen kuningatar
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

*Blanche Wittman eli kolme elämää. Nuorena Blanche suljettiin yhteen Pariisin kuuluisaan sairaalaan ja hänestä tuli "hysteerikkojen kuningatar" ja maailmankuulun neurologin Jean Martin Charcotin rakastajatar. Kun Charcot kuoli, Blanche parani. Vähän myöhemmin Blanche työskenteli Marie Curien tutkimusapulaisena ja altistui siniselle säteilylle. Siitä alkoi ambutointien sarja kunnes hänestä tuli torso. Silloin hän alotti kirjoittaa rakkauden tutkimatonta ydintä.* 1800 luvin lopulla hankalia naisia suljettiin mielisairaaloihin hysteriahoitoon. Minusta tämä kuuluu "miesten uhattuun ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Valon vaihtuminen sysäsi päälle runoneditoimisvaihteen. Tässä kevätvalossa runoa on hyvä katsella. Mitään kiirettä ei ole. Käsikirjoitus näyttää hyvältä. Runo pari päivässä.
More from "Jaguar Skins" by Israel F Haros Lopez
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Bridge Planet from Johnny Mac‎
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Maaliskuuta
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
2.3. - Ulkomainen kiinnitti huomiota venäläisnaisten ylenmääräiseen meikkaukseen jo 1710-luvulla! 3.3. - .@HelMet_kirjasto haku "Voita, villaa ja vetoeläimiä". "Tarkoititko: voimia ja vastavoimia?" - Nähty Lillanin Rådgivaren. Hyvä yhdistelmä hauskuutta ja ajateltavaa. Varsin vajaa katsomo. - Hesarin mukaan Kauvatsa kuuluu "Kokemäenjoen kuntaan". Mihin Kokemäki mahtaa heidän Suomessaan kuulua? [Vrt: Kokemäenjoenkartano] - Tulossa Hanna Kietäväinen-Sirenin väitös suomalaisesta rakkaudesta 1600-l. Kirja ladattavissa. 4.3. - Twitter ja historian... lisää »
SUURKAUPUNGIN ARMO
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kun lähettää selvän kysymyksen johon voi vastata lyhyesti, ja jota seuraa painostava odotus, jonka aikana mielikuvitus ottaa vallan, on hiljaisuus naamari, jonka takana ajatellaan pahoja ajatuksia ihmisestä jota ei kunnolla tunne. Kuviot ovat usein niin pieniä, että joku kokee odotuttamalla ryhtyä valtaansa näyttämään. Tuleeko vastaus hetken kuluttua vai kenties koskaan? Henkinen energia pakenee kuin silmät villasukasta. Henkilö muuttuu mielikuvituksen riepotuksessa demoniksi. Puuttuvass tiedossa ja villiintyneessä kuvittelussa ihmisestä muodostuu vastakkainen olento ulkonaisesti sy... lisää »
SATU ELÄMÄSTÄ VENÄLÄISEN NAISEN KANSSA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Miten se on mahdollista, kyselevät monet? Mies vastaa: elät vain kuin tsaari ja patriarkka. Mutta venäläinen nainen saa hänkin joitain ystäviä länsimaisista naisista, jotka myrkyttävät häntä feminismin rutolla, josta hän ei mitään tiedä? kyselevät uteliaat. Miten pitää venäläinen nainen tietämättömänä maailman saastasta? Se ei onnistu. Venäläinen nainen alkaa esittää miehelle vaatimuksia. Ja jos mies on kuin tsaari ja patriarkka, hän toteaa naisen vaatimukset varsin oikeutetuiksi ja kohtuullisiksi. Hän katuu ja myöntyy, siivoaa ja tiskaa, hoitaa lapsia. Näin nainen unohtaa feminismi... lisää »
KÄRPÄSTEN HERRATTARIEN
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
tärkein työväline on sota: saada miehet sotimaan toisiaan vastaan taistelussa feministinaisten suosiosta. Mutta miehet ovat yleisemminkin tulossa tietoisiksi tästä mikä (feministi)naisten haluissa on ristiriidassa esimerkiksi valtioiden säilymisen ja maailmanrauhan säilymisen kannalta. Tämä feminismin ja ns. rationaalisen ajattelun välinen ristiriita tulee kärjistymään siihen, että miehet tekevät sotimislakon. Miehet tekevät sopimuksen keskenään: naisien takia me emme sodi, eikö niin, hyvä veli? Kaikkien osapuoletan pitäisi vain määrittää hyvin tarkasti mitä kukin haluaa. Ja sen jäl... lisää »
JUMALATARPUHE
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Feministinaiset pitävät "jumalatarpuheita" epäkunnioittavana naisen alistamispuheena. Jumalattaria nyt on joka kulmalla, he sanovat. Feministinaiset ovat vallanhimoisia ja rikkaita, köyhän miehen patriarkaatin jumalattareksikohotukset ovat heidän korvissa yhtä vihapuheen kanssa: kiusallista kärpästen surinaa. Kärpäsiä on lätkittävissä loputtomasti. Feminismin ongelma on juuri tämä: kärpäset varastavat kaiken ajan. Vallan ytimen tuuli on kova ja kylmä. Miestä arvostetaan vain mitattavassa. Ei loinenkaan arvosta isäntänsä sielua vaan lihaa. Jumalatarpuhe on metafysiikkaa ja se ärsyttä... lisää »
1800-lukulaisen muistikirjan kertomaa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Silmäillessäni Kokemäki-seuran arkistoluetteloa, huomasin yksityishenkilöisen asiakirjojen joukossa rivin "Mikola (Juha Mattin poika?) Muistokirja alkaen vuodelta 1852". Istuttuani vuosia Anna Kuisminin salongissa, jossa kansanihmisten muistiinpanoja ja kirjoituksia on esitelty ja analysoitu, tähän oli tietenkin tutustuttava. Kyseessä oli pieni ja hauraan oloinen vihkonen. Alussa oli aukeamallinen perheen merkkipäiviä - kirjoittajan oma syntymä, avioliitto, lasten syntymät, vanhempien kuolemat. Vaikka kannessa tosiaan on vuosiluku 1852 ja sama toistuu alkutekstissä, varsinainen si... lisää »
Ajatus
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Mihin muualle he olisivat vieneet ikuisuutensa kuin taivaalle heidän maansa oli hiekkaa hauraita kiviä ja vesi siinsi niissä vain suolakangastuksina heidän savunsa hajosivat autiomaahan luut kantoarkuissa ylhäällä he näkivät toiset tulet vyöryivät kuin okaat monessa kerroksessa läpi loputtomien vesien Kuka sanoi ettei lohtua ole? Taivaalta voi pyytää apua aina. Siellä hiekka on vain matalissa kerroksissa.
Arkkipiispa Leon runoteos Tehtävä Roomassa
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Tämä ei ole kirjoitus Arkkipiispasta, vaan runoilijasta Roomassa. 2012 arkkipiispa Leo osallistui patriarkka Partholomeuksen pyynnöstä tarkkailijana Vatikaanin katolisten piispojen konsiiliin. Rooma inspiroi hänen runoilijan sieluaan ja runokirja Tehtävä Roomassa ilmestyi 2014. Tässä kirjan viimeisen runon loppuosa: *Katolisten piispojen konsiilioli koolla kolme viikkoaPaavi istui mukanaja viime kädessätekee velvoittavat johtopäätöksensämutta puhuessaan ja äänestäessäänja jo Roomaan tullessaankardinaalit ja muut piispat tiesivätetteivät he voi epäonnistua.* Matkan varre... lisää »
An Unexplored Planet by Camil Eon
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Luontoruno
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Mustarastaat, heti auringon noustua rakentavat äänitikkaat uneen, lumen rajassa kuin teeret, pyrstöt levällään kuopivat lehtiä oranssit nokat, nopeat jalat jäätyneiden polkujen vetoketjukuvioita rummuttaen.
Kushirolainen odotti myrskyä
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Horisontista ryntäävä myrskyn raivo syö poutapilvet Tämä ylläoleva on jatkoa Kushiro Hokkaidolaisen vanhoista luonnoksista: Alla pari riviä joiden tavut 7-7, eli siitä olisi jonkun Wakarunon lopetukseksi... *Huhtikuinen äänestys paljastaa närhen munat* :-)
Jôsô sateisella Setan sillalla
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Ihmisiä juoksee talven sateessa Setan sillan toisessa päässä Jôsô eli 1661 - 1704. Setan silta on pitkä silta ja rankkasade on saanut ihmiset ryntäilemään. Jôsô on sillan kuivassa päässä, kuvastaen sillan pituutta. Jôsô oli yksi kymmenestä Bashoon oppilaista.
Buson kuunvalossa
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Jäinen kuunvalo - pienet kivet ratisevat jaloissa Buson eli 1715 - 1783.
Shiki kuunvalosta
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Puiden varjo... minun varjoni liikkuu talvisessa kuunvalossa Shiki eli 1866 - 1902.
Taigi ylittää siltaa
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Ylitän siltaa yksin, kylmässä kuunvalossa sillan ääni Taigi ylittää siltaa, jaloissa kumajaa puisen sillan ääni. Hopeinen kuu taivaalla, ja yksinäinen kulkija. Sillan äänestä on seuraa. Taigi eli 1709 - 1772. Taigi oli Busonin oppilas.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
haiku liukenee savuna kevään usvaan - vuohet ääntelee Tämän kirjoitin Sami Liuhdon Facebookiin tervehdykseksi. Kiinassa alkoi vuohen vuosi...
Jôsô (1661 - 1704
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Kulkukissa juoksee räystään suojassa - talven kuutamo! (Jôsô oli yksi kymmenestä Bashoon opetuslapsista.)
Taigi (1709 - 1772(
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Ei kiven kiveä heittää haukkuvaa koiraa ... talven kuutamo
Hokkaidolaisen päiväkirjoista
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Valkea pilvi yhtyy horisontissa myrskyyn. Hämärtyy. Muistikirjojen kuluneista raaputuksista voisi tulkita myös näin: Horisontissa valkea pilvi yhtyy hämärän syntyyn.
Vaahteran oksa uhmaa yöpakkasta.
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Vilkaisu pihalle: Vaahteran oksat sojottavat uljaina yön pakkasessa sojottaa rohkeana? Vaahteran oksa sojottaa yön pakkasessa. Sininen aamu nousee herättämään varpuset.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Yön varjoissa Yö on ihan yksinään, Ilta hiljenee. Kuurainen oksa ojentuu katulampun valoa kohti. Kokeilin tuohon myös seuraavaa riviä: *nousevaa aurinkoa * Minusta kaupungissa katuvalot luovat lämpöä meille keikille?
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Piikkinen oksa pitää lumihattaraa suojakilpenään.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Eksynyt tuuli löysi itselleen kaverin leijuvasta lumesta. Tästä kehittyi: Leijuva lumi löytää leikkikaverin aamun tuulesta. Talvilisä-julkaisuun
Eduskunta WPK:n talolla
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Useasti olen lukenut, että Suomen yksikamarinen eduskunta toimi ensimmäisinä vuosinaan Heimolan talossa, jonka paikalla Kluuvikadun päässä on nykyään tylsähkö talo. Ilmeisesti olen ajatuksissani sekoittanut tämän palokunnan taloon, jossa eduskunta toimi vielä aikaisempina vuosina. En ollut nimittäin hahmottanut sitä erillisenä paikkana ollenkaan. Omaksi opikseni siis kertaus. WPK:n talo nykyisen Keskuskatu 7:n kohdalla valmistui vuonna 1889 ja näytti Kansanvalistusseuran kalenterin 1890 (Kansalliskirjasto, Aarteet) kuvassa tältä: Eduskunta alkoi kokoontua rakennuksen juhlasalissa vu... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Baracan ohjaajan Ron Fricken Samsara (2011) ei voi olla kovin heikko filmi, jos puolitoistavuotias katsoo sen rävähtämättä alusta loppuun. Samsara niminen on myös Helsingin Hotelli Tornin näköalabaarissa tälä hetkellä oleva kuvataidenäyttely, joka kannattaa käydä katsomassa sinisellä hetkellä, kun ultraviolettivalot syttyvät.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ihmiset yleensä etukäteen huolehtivat monin tavoin siitä, että heitä ei tulisi mieleenkään sääliä siinä vaiheessa kun he ovat säälittäviä.
Täydellinen murha (1998)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

En tiedä, miten on selitettävissä, että nimenomaan tämä jännityselokuva tuli katsottua, kun samaan aikaan moni vanhempi klassikko on työn alla. Mutta tehty mikä tehty. Andrew Davisin ohjaamaa *Täydellistä murhaa *(A Perfect Murder, 1998) markkinointiin Alfred Hitchcockin *Täydellisen rikoksen *(Dial M for Murder, 1954) uudelleenfilmatisointina, mutta kovin vahva ei linkki Hitchcockiin ole. Molempien teosten taustalla on Frederick Knottin näytelmä, mutta Davis erkaantuu melko lailla alkuperäisestä. Knottin näytelmän nimi viittaa puhelimen keskeiseen rooliin, ja puhelimia on toki myö... lisää »
TAITEELLINEN PULIUKKOILU
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Onpas tässä nuori pariisilaistaiteilija saanut minulta vaikutteita. Tai sitten kehittänyt saman tekniikan hyvään tietokonegrafiikan värimaailmaan omia aikojaan. Myin aivan tuon tyylisen PVC-muoville tehdyn 3D maalauksen pari vuotta sitten (ja pilkkahinnalla tietysti) jollekin englantilaiselle. Ja Valentin Dommanget taitaa työskennellä nykyään Lontoossa. Harmillista tässä on kannaltani lähinnä se, että koska yksikään nimekäs galleria Suomessa (poliittisesta syystä... mikä muu voisi olla syy kuin se, etten ole tahdoton poliittinen opportunisti, niin kuin haluttaisiin, vaan edes vaivau... lisää »
PERUSPALVELUJEN RAKASTAJA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
kaikenrakastajan vastakohta.
SUKUPUOLIROOLIT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Ehkä se, ettei miehen ja naisen välillä ole kultaista keskitietä -- että keskitie on, mutta ei kultainen -- on jumalallista hajoita ja hallitse -politiikkaa.
IHMISKUNTA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
ihmisryhmä, jolle vain kirjoittamattomat säännöt ovat todellisia ja velvoittavia. Ihmiskunta ei milloinkaan paljasta itsestään mitään kirjoituksen avulla.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Onko oikein puhua valtiosta jos vain miehet ovat vastuussa siitä ettei sitä alista toinen, sellainen jossa on vahvemmat miehet. Olisi hauska nähdä miten naiset järjestäisivät asiansa, jos heillä ei olisi kaikkia näitä armeijoita käytössään. Olisiko heidän silloin pakko rakastaa, vai vain pysähtyä? Lopettaa tappaminen. Kuin jokin voima, joka on pysähtymätön ellei sitä ulkoa hallita: ellei sitä ulkoa täysin alisteta ja pakoteta.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Teepussi ja kiehuva vesi nauttivat toisistaan! Tämä on alunperin ilmestynyt vihossa Talvituuli, s. 33.3.
Talvituuli 26.4.
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Lumihiutaleen valkea varjo valkoisella lumella Luonnos samasta aiheesta: Raivoisa tuuli puhkuu lumesta varjot taivaan iloihin
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Harakka istuu lumi-ukon paljaalle kaljulle.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Lapsi lämmittää palelevaa lumipalloa käsissään Lapsi pukee lumi-ukolle kaulaliinan.
Nimetön
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Sumuinen ilta. Valaistu kirkontorni. Enkeli valvoo?
Talvituuli 25.4.
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Öiseltä taivaalta sataa pieniä leijuvia lampaita. Talvituuli s. 25.4.
Talvituuli 34.4.
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Oi lumihiutale parka, eikö sinua palella? Kirjoitettu 21.2.2007 Talvituuli s. 34.4.
Venäjän korkeimman vuoren katoaminen
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Eilen aamulla aurinko paistoi kauniisti, mutta minä tuhersin sisätiloissa käsikirjoitustani. Sain sotavankini vihdoin kuljetettua Moskovasta Solikamskiin eli Ural-vuoriston tuntumaan aivan Siperian rajalle. Kyllä tämä tästä. Ellei sorru sivupoluille. Yhdessä sotavangin kirjoittamassa Solikamskin kuvauksessa mainittiin, että lähellä kaupunkia kohosi Venäjän korkein vuori: Pavdinski Kameen. Aika marginaalista, mutta googlasin nimen kumminkin. Enkä löytänyt kuin 1800-luvun alun ranskankielistä kirjallisuutta. Kirjoitusasua hieman muokkaamalla hakutuloksena pari englanninkielistä kirja... lisää »
Etelä-Afrikasta hoi!
Helmi-Maaria Pisara blogissa Pisara - 3 vuotta sitten
Etelä-Afrikassa olen alhaalla Kapkaupungissa hirveästi tekee mieli jakaa ajatuksia suomeksi olen päässyt puhumaan saksaa kahden päivän ajan hostelli on saksalaisten kansoittama muutoin olen uinut eri kielissä joita Etelä-Afrikassa on riittämiin olen esiintynyt kolmesti, lukenut sekä runojani että otteita romaanistani, ja katsellut sekä kuunnellut lahjakkaiden runoilijoiden esityksiä silmät
Laihakuun laiha elämä
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten

helppoa ja yksinkertaista elämää Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, *Laihakuu* Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7 *Laihakuu* on ohut kokoelma, 64 sivua. Painopaikka oli Painotalo Gillot oy, Turku. Painolaskun hoitanut Kolmen mutkan maja oli vuotta aikaisemmin julkaissut antologian *Sata runoilijaa, sata runoa*, jonka tekijänpalkkion minun osuuteni riitti Laihakuun laskuun. Tykkäsin itse Laihakuusta niin paljon että kun olisin sitä vielä tarvinnut niin varasto oli huvennut. En löytänyt hyllyjeni saloista enää Laiheliiniani. Mutta eikös hyvän taloustavan mukaista ol... lisää »
ITSEKRITIIKKI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vailla sympatiaa oleva katse itseen, omaan olemukseen, omiin tekoihin. Itsekritiikki on orjille tärkeä ominaisuus, kun he yrittävät eläytyä isäntänsä tahtoon ja salaisiin toiveisiin. Itsekriittisyydestä seuraa kieroutuminen ja sielun turmeltuminen. Orjalaitoksen lopettamisen jälkeen itsekriittisyys on turha jäänne. Jos voi tehdä oman tahtonsa mukaan oikein, ei tarvitse tehdä isännän tahdon mukaan väärin. Kukaan ei voi olla muuta kuin sitä mitä on. Nerokkuus perustuu tarkkuuteen olennaisen suhteen (ja epätarkkuuteen epäolennaisen suhteen). Äärettömän tarkkaa ei voi kritisoida.
KUSIPÄÄ
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kusipäillä on kirjoittamattomia sääntöjä, joita he paljastavat uhrille myöhemmin, sitten kun uhri heidän silmissään on jo tehnyt anteeksiantamattoman virheen. Toisaalta lakimuutosmies, joka ei toimi kirjoitettujen sääntöjen mukaan, vaikuttaa helposti kusipäältä. Kusipäistä ei tarvitse välittää.
Laihakuusta sivulta 43
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Rohkeus! Mitäs siihen sanot, oi kuu? Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7
Laihakuu sivulta 34
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Seuraavana päivänä taivas oli pilvessä, että kuusta ei erottanut kuin pari kajon kaistaletta. Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7
Laihakuusta sivulta 26
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Metsän on helppo, senkun kasvaa. Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7
Erilainen sorsa pörhistelee joella
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Outo lintu tavallisten jokisorsien joukossa. Se oli pienenpi kuin sorsat ja sen päässä oli hohtavan vihreät raidat ja kyljissä samaten. Oliko se vieraileva lintu vai mutantti. En tiedä. Uros se oli koska pörhisteli naaraiden ympärillä. Tässä tämän kevään ensimmäinen havainto joutsenesta Koroisten vesissä. Kuva on otettu rautatiesillalta ja on hieman utuinen. Kuvattava oli liian kaukana. Luin arkkipiispan haastattelua Simeon ja Hanna netti lehdestä. Tuleeko Partholomeus Suomeen kirkolliskokoukseen? Mitä kulisseissa tapahtuu todella? Yksi vanha jäärä sanoi että Uspenskin katedraalin ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Infinite Cybernetic Process, Chrystal Bridge (from Idealism to Materialism),
FAKIIRI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
ei ylitä raja-aitoja vaan asuu raja-aidalla. Esimerkiksi luovuuden ja teknologian raja-aidalla, Kiinan muurilla, tai Euroopan reunalla.
Laihakuusta sivulta 29
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Miksi tuuli humisee puissa? Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7 runon loppu sivulta 29
Laihakuun sivulta 35
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Vaikka kuinka kuuntelen ei kuun noususta synny ääntä, Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7 ote runosta sivulta 35
Laihakuun sivulta 25
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Kuin tarkistaisi, että puut kasvavat Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7 Ensimmäinen rivi sivulta 25
Horisontti pölyssä
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Onko aurinko pölyssä horisontin tuollakin puolella? Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, Laihakuu Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7 (sivulta 54)
Tsirpeti
Juhani Tikkanen blogissa Juhani Tikkanen - 3 vuotta sitten
Aamun lintu, tukka hänelläkin sekaisin, sanoi: tsirpeti, tsirpeti. En viitsinyt vastata. Kokoelmasta, Juhani Tikkanen, *Laihakuu* Kolmen mutkan maja, 2006 ISBN 952-92-1033-7 sivulta 5
Historiaa esillä kirjastossa ja hieman museossakin
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kevätloma meni niin vauhdilla, etten kaikesta tekemisestä ehtinyt kirjoittamaan. Kun sain kotiseutuarkiston tutkimukset valmiiksi päivässä ja en ollut järjestänyt käyntiä Satakunta-arkistoon Porissa, jäi tiistaina aikaa käydä katsomassa Harjavallan kirjastoa. Siellä kiinnosti vuosi sitten avattu sotavitriini "Kun käsky kävi", josta olin paikallislehdestä lukenut. Ajatus minimuseonäyttelystä kirjastossa kuullosti hyvältä ratkaisulta ja siltä se myös näytti paikan päällä. Vitriini oli isohko ja vastaavan kokoisia näyttelyjä on varmaan monen paikkakunnan takahuoneissa, jotka ovat avoin... lisää »
Talvisota takaraivossa
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten
Taata Sillanpää kuunteli aikoinaan kun sotilaat marssivat ja lauloivat kurittomia . Hän päätti kirjoittaa sen kuuluisan marssinsa *kumpujen kätköissä mullassa maan isät katsovat poikiaan.* Jostain syystä pidän tuon marssin sanoituksesta. Säveltäjää en muista. Tänään oli merkillisten tai merkittävien tapahtumien päivä. Oli Talvisodan päättymisen päivä ja Sauli mätti sementtiä monttuun. Toivottavasti ufolta näyttävä patsas kuvastaa maailman ja koko universumin rauhaa. Talvisota ei muuten ole loppunut. Se on jokaisen suomalaisen takaraivossa. Tämän kerromme Putinille, joka on joutunut... lisää »
Napinreiästä kuvattua
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Pyöreissä kuvissa on sitä jotain, joten SLS:n digitoimat kaupunkikuvat ovat pysyneet aktiivisessa muistissani hyvin. (Ja joitakin niistä tuli mukaan häkkäysharjoitukseenikin.) En ollut kylläkään koskaan kiinnittänyt mitään huomiota kuvaajan nimeen (Nils Wasastjerna) tai miettinyt miten hän oli saanut kadulla kulkijoista niin rentoja otoksia. Selvennystä tuli Helsingin kaupunginmuseon tuoreesta Työn alla -kirjoituksesta *Salapoliisikamera*. Ennisofia Salmela ei varsinaisesti siinä paljasta, miten hän tuli siihen tulokseen, että vedokset laatikossa ”Salapoliisikamerakuvat 1890–1891” ... lisää »
ALKEMIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kemialliset sidokset, nuo tuhannet pienet salaliitot. Alkemistin tavallisin kuolinsyy on äärettömyyksien aiheuttama myrkytys.
Metafysiikkaa 2.0
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Aamulla tyttäreni pyysi: - Voisit sä iskä kiljottaa sinne googlen kuvahakuun "elävä jumala", mä en oo ikinä nähny elävää jumalaa.
Nuori ylioppilas Franzénin vuokralaisena
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Putsaaren poika Samuel sai ensimmäisen yliopistovuotensa lopuksi ilonaiheen. "Kuinka olikaan toivo itse todellisuutta ihanampi, kun Franzén keväällä lupasi minun tulla asumaan luokseen, kuinka iloitsinkaan siitä koko kesän! Sinne muuttaessani kuinka olinkaan muuttavinani itsensä viisauden ja herttaisuuden templiin! Silloin näytti tulevaisuuteni kauniilta kukkaisniityltä - jonka värit kaukaa silmää hivelivät ja jonka tuhannet tuoksut jo tuonnempaa lemusivat ja mieltä ihastuttivat". Frans Mikael Franzén oli jo 1790-luvulla ollut tunnettu runoilija eli Samuel pääsi sekä sivistyneeseen... lisää »
Ihanteiden ajasta tuoreeltaan ja lyhyesti
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Pelkäsin, että Hesarin juhlavuoden näytelmä *Ihanteiden aika - Päivälehden piiri* olisi pönötystä. Mutta tämäniltaisen ennakkonäytöksen perusteella ei. Toki Päivälehti näyttäytyi otsikon mukaan aatteellisena hankkeena, mutta ei virheettömänä. Kohtaukset vyöryivät näyttämöllä sellaista vauhtia, että kokemus oli enemmän impressionistinen kuin analyyttinen. Vuosilukuja käytettiin säästellen, mutta valtakunnan tapahtumat tarjosivat kyllä virstanpylväitä. Jos ne sattui muistamaan ja tunnistamaan. Vähän niinkuin elävässä elämässä. Lavastuksessa ja puvustuksessa ei pyritty menneisyyden t... lisää »
Maaliskuun 12. päivä
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Joki virtaa. Se ei ole Neva, vaan piskuinen Aurajoki. Pietari rakennettiin suomalaiselle suolle 1700-luvulla. Se ei syntynyt kuten kaupungit yleensä vähitellen kasvaen. Se rakennettiin luiden päälle sillä työmiehiä kuoli huomattava määrä. Kaupungin graniitti on suomalaista tuontitavaraa. Minulla on jossain aineistoa Pietarin synnystä paljon. Arkistojen kätköissä pölyttymässä. Venäjän viimeisin hallitsija on kadonnut, näin sanoi tuttavani ja painotti puskaradion merkitystä venäläisessä mediassa. Ajattelen kulissien takaista maailmaa Kremlissä ja toivon että sisällisota ei ulotu Pi... lisää »
A Painting 2m x 2m for David Stones chapbook Trunk Notes by Cheryl Penn
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Shield Planet by Black Smith
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

ÄÄRETTÖMYYSMYRKYTYKSEN OIREET
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kiihkeä myriadisen tavoittelu on mitä ilmeisimmin vähitellen sysännyt minua kohti äärettömyysmyrkytystilaa, alkemistien tavallisinta kuolinsyytä. Lääkäri määräsi kolme musiikitonta viikkoa. Vain AC/DC:tä saa kuunnella, korkeintaan kappaleen päivässä. SoundCloudissa prosessin läpinäkyväksi tekemisen vaihe on sekin ehkä käyty loppuun. Nyt voisi aluksi ottaa puolen vuoden tauon SC päivityksiin.
Matka
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Muistan hyvin: astuin kerran ihmispaskaan, New Yorkissa se oli ja minä olin kolmentoista. Niken lenkkarit, valkoista ja hopeaa, mustat pohjat, joku puisto, juuri muuta en muista. Me jatkoimme ylös rannikkoa, Massachusetts, Mayflower, joki Mainessa, ja sitten Kanada, Prinssi Edwardin saari, meri kiehui. Quebeckin torit ja neulatorni Toronton, me kastuimme Niagaralla. Kun saavuimme takaisin alas, oli peilitalot, taksit ja rivissä YK:n liput, turistijoukot. Menin sisään samoilla lenkkareilla. Joku jostakin sanoi: Pyhä mies antoi hupparin köyhälle, juuri se oli piirretty kattoon, ... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Vain ehkä Ruotsissa ymmärretään Suomea huonommin se, että todellinen taide on radikaalisti aistillista. Todellinen taide ei ole valtafetissi, vaan sen vastakohta. Aistiton, koteloitunut taide on aina valtafetissi. Käsitetaide ironisoi tämän (sadismin tuottaman naurettavan resurssiristiriidan).
AGGRESSION ILMAISU
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
"2600 ihmisen joukko ei ole jonottamassa uusinta Applen tai Nokian puhelinta, vaan munia, maitoa ja leipää." Miljardöörikerhon vieressä ei ole miljonäärikerho vaan leipäjono. Mikä ongelma tässä kuviossa on? Ei muu, kuin se, että toisten kärsimyksestä eräät saavat nautintoa. Vaikeudet eivät ole välttämättömiä, mutta ne ovat tarkoituksella luotuja, sadistien iloksi. Sadistisilla taipumuksilla taas on tapana johtaa joko sotaan tai uskontovalehteluun, joka on sama asia. Steven Hawking äskettäin viisaasti totesi, että ihmiskunnan suurin ongelma on agressio. Olen itse pannut tämän merkil... lisää »
Vaalin hetki
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Taas alkaa huoli ihmisistä, nousee puhe runsaana huulille. Puvut päällä, korkeat herrat, putoavat jalantyngilleen. Kun pystyssä ovat jälleen, hetkessä unohtavat, toimiin ryhtyvät, aivan hävettää muistaa omat puheet moiset.
Vaalin hetki
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Taas alkoi huoli ihmisistä, puhe nousi runsaana heidän huulilleen. Puvut päällä, korkeat herrat, putosivat jalantyngilleen. Kun ylhäällä olivat jälleen, hetkessä unohtivat, toimiin ryhtyivät, aivan hävetti muistaa omat puheet moiset.
Tapanilan "kartanot"?
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kuunnellessani Stadin salaisuuksia mieleen jäi kysymys Fallkullan kartanosta. Kirjaston vastaaja on myös käyttänyt sanaa kartano, mutta ei ole päässyt kovin pitkälle historiaan: Fallkullan tilan historia ulottuu kuitenkin jo 1800-luvulle, mutta tarkempia tietoja tuon ajan historiasta ei käytössämme olleesta kirjallisuudesta löytynyt. Tila vai kartano? Täytyyhän sen perustamisesta olla jälki jossain. Ensimmäinen potentiaalinen lähde ovat digitoidut sanomalehdet. Fallkulla-haku ei anna mitään 1800-luvun puolelta. Vahingossa väärällä kirjoitusasulla tekemäni Falkulla-haku ei tuota mon... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Harjoitelma 888 Etude 888 / AH
Antti Samuli Hernesniemi blogissa Sounds Words Drawings Sculptures Dr Antti Hernesniemi - Ääniä Sanoja Veistoksia Piirroksia - 3 vuotta sitten

VANHA MUSIIKKIMESTARI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Sen näköinen päivä, että Beethovenin huilumusiikki on paikallaan. Esimerkiksi tätä kappaletta Trio in G major for flute, bassoon & piano, WoO37 - Allegro olisi mukava juuri nyt kuunnella jonkun itävaltalaisen vanhan kaupungin puistikon bulevardin penkillä avoimesta ikkunasta. Tämäkin variaatio edellisestä toimii kuin aikakone: Trio in G major for flute, bassoon & piano, WoO37 - Thema andante con variazioni. Tämä kappale alkaa jumalaisesti: Allegretto in B minor WoO 61. Luulen, että Beethovenin jähmettyneille suurteoksille on annettu liikaa huomiota pienten hajakappaleiden kustannuks... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Olen aika usein niin omissa ajatuksissani, että huomaan vasta ulkona, että puolitoistavuotiaalla on liian vähän vaatetta päällä. Eilen menin teepaidassa hakemaan ulkoa polttopuita. Kun tulin takaisin puolitoistavuotias seisoi ovella huolestuneen näköisenä ojentaen toppatakkiani. Onneksi me ihmiset olemme erilaisia.
HENKISEN TODELLISUUDEN ETÄISYYDET
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kaikki maailman ongelmat seuraavat henkisen todellisuuden käsittämisen puutteesta: ei käsitetä ihmisten (sielujen) pohjimmaista ja olennaista erilaisuutta. Sen sijaan, että ihmiset olisivat saman olemuksen variaatiota, ihmisissä ei ole mitään samaa tai mitään yhteistä. Veli tai maanmies on jokaiselle lopulta, henkisessä todellisuudessa, yhtä vieras tai yhtä läheinen kuin kaukaisimman avaruuden olento. Tämän pitäisi kaiken järjen mukaan herättää suunnatonta turvallisuudentunnetta: maailmankaikkeus ei ole niin vieras ja tutkimaton, kuin luulimme. Tämän pitäisi herättää rauhaa: me emme... lisää »
Zombiku*
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Talosta taloon etsittävä on turvaa, hetken lepoa. Atlanta mennyt ja joka muu kaupunki, raadot hallitsee. Myös pieni tyttö, ennen omasi, enää on hampaita yön. Kasvot tarttuvat, kädet repivät lihaa kirkkopuistossa. Ja tiedemiesten laboratoriossa tulos on varma: Virus on meissä kaikissa, altistus on yhteinen, no cure, vain pirstomalla aivorungon sammutat halun kulkijan. Talosta taloon etsittävä on turvaa, hetken lepoa. Vaan silti pahin kaikista ihminen --- hän yhä elossa, kuin varjo, kuollut liikkuu. Jos kohtaat, väistä, heti pakene. *Typerä genreruno syllabiseen mittaan, taustal... lisää »
Pimenevässä illassa soi puinen tuulimusiikki
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Kävelin kirjatoon rantapolkua pitkin. Äkkiä jossakin alkoi kuulua outoa narinaa, melodista kalinaa ja lopulta ääni oli puumusiikkia jota tuulenpuuska tuotti. Linnunpönttö oli saanut seurakseen puisen tuulikellon. Kirjastossa päätin tutustua Per Olov Enquistin tuotantoon. Sitä ennen on luettava Anni Kytömäen Kultarinta ja siivottava jäljellä olevat polttopuut rationaaliseen pinoon ja paikkaan, että appelsiinipuu voi muuttaa avaranpaan paikkaan kasvamaan. Pelkään pahoin että syksyllä se on kasvanut niin että täytyy miettiä uutta paikkaa sille jossakin muualla. Anopillani oli raju t... lisää »
Päivä kotiseutuarkistossa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Alkuviikko oli kevätbreikkiä töistä ja olin maanantaina Kokemäellä. Kaunis päivä, joten kiersin entisöidylle/uudelleenrakennetulle museosillalle ihailemaan maisemia... ja istuin sitten loppupäivän sisällä. Olin viikkoa aiemmin ottanut yhteyttä kaupungin arkistovastaavaan tutustuakseni lähes 10 vuoden tauon jälkeen kotiseutuarkiston antiin. Vuosien varrella kun on kertynyt hieman lisää osaamista ja muutamia uusia tutkimuskysymyksiäkin. Arkistonhoitaja toimitti minulle luettelot sähköisesti ja ehdin tehdä tilauksen viime tingassa perjantai-iltapäivällä. Niinpä kaupungintalolle päästy... lisää »
What If...? by Eternal Light
Michael Jacobson blogissa THAT: A Plan(et) - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Hänen ikkunoistaan loistaneet valot eivät aina olleet samanvärisiä.
HILLARY CLINTONIN TÄPINÄHELVETTI
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
kaikessa on jatkuvasti kysymys yksinkertaisesta kaavasta: 1) maailmassa on olemassa, pähkähulluja, epävakaita ja lahjottavissa olevia ääriryhmittymiä 2) jollakin, eli USA:lla ja CIA:lla on varaa lahjoa heitä 3) loppu, eli totaalinen kaaos, seuraatästä itsestään. Mikä neuvoksi? 1) Yhteiskunta kehittyy sellaiseksi, että ääriryhmiä ei ole, joten niitä ei myöskään voida lahjoa. 2) Kenellekään ei ole niin paljon enemmän rahaa kuin muilla, että voisi lahjoa kaikki muut.
SUURRIKOLLISUUS
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Rehellisellä työllä ei aina tienaa, vaikka tekisi työnsä miten hyvin. Mutta huonosti toteutettu rikos, sellainen josta jää kiinni, on aina rangaistava. Siksi filosofisesti ajateltuna on viisaampaa keskittyä suuriin rikoksiin, jos ei mitään ylösrakentavaa aio koskaan tehdä.
Nabokov, Kalvas hehku ja pošlost
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Vladimir Nabokov syntyi Pietarissa varakkaaseen yläluokan perheeseen 1800-luvun viimeisen huhtikuun 22. päivä, mutta passin mukaan 23. päivä, joka on William Shakespearen syntymäpäivä. Nabokovin perhe pakeni lokakuun vallankumouksen jälkeen vuonna 1917 Krimille, Ukrainan lyhytikäiseen tasavaltaan, jonka oikeusministeriksi tuli Vladimirin isä. Kun valkoinen armeija kärsi tappion bolsevikkeja vastaan käydyssä sisällissodassa, Nabokovit emigroituivat Länsi-Eurooppaan vuonna 1919. Heillä ei ollut kieliongelmia Euroopassa. He olivat nelikielisiä, ... lisää »
Virginian Woolfin Vuodet
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Vuonna 1931 tammikuun 20. päivä Virginia Woolf kirjoittaa päiväkirjassaan, että on saanut loistoidean kylpyammeessa. Hän kirjoittaisi naisten seksuaalisesta elämästä kirjan, joka olisi jatkoa *Omalle huoneelle. * Ajatus sai alkunsa esitelmästä *Professions for Women[i]*, jonka hän piti seuraavana päivänä lontoolaisessa naisyhdistyksessä. Hän kertoi oman uransa esteistä, joista pahin oli ollut olento nimeltä ”Kodin enkeli.” Vasta kun hän oli kuristanut tuon olennon hengiltä, hän alkoi kehittyä kirjailijana. Mutta hän ei vielä ollut pysty... lisää »
Virginia Woolf
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Tänään, helmikuun 25.päivä on kulunut 133 Virginia Woolfin syntymästä. Lapualainen isoäitini oli vain 12 vuotta nuorempi kuin hän. Hehän olivat melkein ikätovereita! Luen parhaillaan Virginian romaania *Vuodet, *joka ilmestyi vuonna 2013 suomeksi, vihdoin ja viimein. Mutta ei se kirja tee minuun yhtä suurta vaikutusta kuin aikoinaan* Mrs. Dalloway* ja *Majakka*. Ne olivat 80- ja 90-luvuilla minun lempikirjojani, joita luin yhä uudelleen. Liekö vika minussa vai kirjassa, ettei ettei se ole saanut minua innostumaan? Olen vasta puolessa välissä , joten on ennenaikai... lisää »
Tiedoksi blogin lukijoille
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Kirjailijan päiväkirja on ollut kesannolla pari vuotta. Se on vanha blogi, täyttää 13 vuotta helmikuun alussa. Olen ottanut sen jälleen käyttöön. Julkaisen siellä *Unennäkijän muistelmien* ekstroja, toisin sanoen sitä aineistoa, joka jäi pois editointivaiheessa. Shakespeare and Company ulkopäin Ensimmäinen esktra on ote matkapäiväkirjasta, jota kirjoitin Pariisissa loppusyksystä 1988. http://anita-konkka.blogspot.fi/2015/01/ekstrat1-shakespeare-and-company.html Shakespeare and Company sisältäpäin *Bloggaamisesta* Ilmoitin Kirjailijan päiväkirjan eilen ... lisää »
Sekaisin kirjasta
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Niin sekaisin olin, että en tiennyt eilen onko lauantai vai sunnuntai. Väitin kivenkovaan metrossa tapaamalleni kollegalle, että on sunnuntai, mutta hän väitti että on lauantai. Niin olikin. Terveyskeskuksen muistikokeessa olisin varmaan saanut dementiapisteet. Olin valvonut kolmena yönä peräkkäin kolmeen asti ja lukenut Jussi Valtosen romaania *He eivät tiedä mitä tekevät*, noin 186 sivua per yö. Alussa oli vaikea päästä kirjaan sisälle. Niin minulle käy monesti, siksi aloitan romaani usein vasta toisesta tai kolmannesta luvusta ja palaan ensimmäiseen lukuun myöhemmin. T... lisää »
Kohtaaminen Sergei Dovlatovin kanssa
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Jonotin vuoroani postikonttorissa. Joku nainen toimitti luukulla monimutkaista asiaa, johon kului paljon aikaa. Minun taakseni tuli seisomaan huomattavan kookas tummatukkainen mies, jonka toinen jalka oli kipeä, hän ontui. Hän oli Sergei Donatovitš Dolvatov. Sanoin hänelle, että menisi penkille istumaan, koska jono etenee niin hitaasti. Hän ei mennyt penkille, vaan tiskin päähän nojailemaan. Juttelin hänen kanssaan niitä näitä ennen kuin tajusin hämmästyneenä, että hänhän puhuu suomea. Ei sen mikään ihme pitänyt olla, sillä hän oli opiskellut Leningradin yliopistossa suomenk... lisää »
Unennäkijän muistelmien jälkeen
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Aloitin unimuistelmien kirjoittamisen vuonna 2001 Uzèsissa, pienessä eteläranskalaisessa kaupungissa. Näin siellä paljon unia elämäni tärkeistä ihmisistä: isoäidistä, isästä. äidistä, lapsistani, ystävistäni, rakastetuistani, jotka esiintyivät usein unissani. Kun kolmen kuukauden päästä palasin Suomeen, torjunta iski päälle: en voinut kirjoittaa henkilöistä heidän oikeilla nimillään, sillä eiväthän unihenkilöt ole todellisia ihmisiä, vaan mielikuvitukseni tuotteita. Niinpä rupesin kirjoittamaan fiktiota heistä. Kirjoitin vuosikausia, mutta romaani ei ottanut onnistuakseen. Lop... lisää »
Paniikki-Johnny ja Uniraamattu
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Basam Books on tehnyt kulttuuriteon: julkaissut tänä syksynä Sylvia Plathin lyhytproosasta muhkean kokoelman, sivuja tasan 500. Suomentaja on Jussi Korhonen. Kirjan on koonnut ja esipuheella varustanut Plathin ex-aviomies Ted Hughes. Jos minulta olisi kysytty, olisin pannut lukijaa ohjailevan esipuheen jälkipuheeksi, niin paljon minua ärsytti Hughesin rajoittunut näkemys Plathin proosasta, jonka laatua hän ei runoilijana arvostanut eikä ymmärtänyt. *Paniikki-Johnny ja uniraamattu* ilmestyi postuumisti vuonna 1977. Sen ensimmäinen laitos oli laiha kirja, se sisälsi vain 13... lisää »
Ihmeellisiä sattumuksia
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Tänään on isäni syntymäpäivä, ja jatkosodan päättymisestä on kulunut 70 vuotta. Hän syntyi 110 vuotta sitten Toksovassa Inkerinmaalla. Neljä päivää sitten nousin metrojunaan Sörnäisten asemalla. Metrossa istui nainen joka luki kirjaa. Menin istumaan vastapäätä häntä ja aloin lukea vastailmestynyttä Voima-lehteä. Herttoniemen tiennoilla nostin katseeni lehdestä ja hän kirjasta, katseet kohtasivat. Nainen näytti minulle kirjaa jota oli lukemassa. Se oli isäni *Kulkurin kesä, *ilmestynyt vuonna 1942, ensimmäinen osa omaelämäkerrallisesta Kulkuri-... lisää »
Karl Ove Knausgård. Taisteluni. Neljäs kirja
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Kuvakaappaus televisiohaastattelusta Knausgårdin *Taisteluni *on kuin telkkarisarja, siihen jää koukkuun, tai sitten ei. Minä vierastin aluksi Knausgårdin tapaa kirjoittaa ( liian paljon arjen tylsiä yksityiskohtia, tyhjäkäyntistä replikointia, pitkäpiimäistä toistoa jne.). *Taisteluni *ensimmäinen kirja jäi minulta kesken, mutta luettuani sarjan toisen kirjan, jäin koukkuun ja rupesin odottamaan kolmatta suomeksi käännettyä "tuotantokautta." Hahmo Karl Ove oli tullut minulle tutuksi, aloin pitää hänestä ja hänen tavastaan ilmaista itseään.... lisää »
Lukuhimo
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Ihanaa, vihdoinkin voin lukea romaaneja! Niin kauan kun kirjoitin omaa kirjaa, minun oli mahdotonta sukeltaa muiden kirjoilijoiden sanamaailmaan. Se pysyi minulta kerta kaikkiaan suljettuna. Mutta siitä pitäen kun lähetin korjatun käsikirjoituksen kustannustoimittajalle, olen ahminut kirjoja ja olen valvonut öitä, kun en ole malttanut lopettaa lukemista, niin nälkiintynyt muiden sanoista sieluni on ollut. Päällimäisenä kirjapinossani on *J. M. Coetzeen* romaani *Jeesuksen lapsuus*. Coetzee on yksi suosikkikirjailijoistani, vaikken ihan kaikista hänen ... lisää »
Unennäkijän muistelmat
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Tässä syy miksi en ole julkaissut blogissa mitään yli vuoteen. Unennäkijän muistelmat ilmestyvät syyskuussa 2014. Kaksi viimeistä lukua eivät ole vielä valmiita. Muistelmat ilmestyvät Teokselta. Sen syyskatalogia 2014 voi käydä katsomassa täältä http://issuu.com/teos-kustantamo/docs/teos-2014syyskatalogi-lowres-sivut/1?e=7168570/8018511 Katalogista näkee paremmin mitä tuossa kuvakaappauksen tekstissä kerrotaan kirjasta. http://akonkka.blogspot.com/atom.xml
Vanha mies ja kissa
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Kissa-asetelma: Vanha mies ja kissa. (Vanhan miehen kuva näkyy paremmin, kun klikkaa kuvan isommaksi). Valokuvatorstain 276. haaste ja inspiraatiolähde on Cristopher Paudissin maalaus vanhasta miehestä ja hänen kissastaan. Maalaukset inspiroivat minua aina varsinkin, jos niissä on kissa. PS. Blogin päivitystahti on hidastunut hidastumistaan. Syynä on kirjan tekeminen, jonka deadline elokuussa. Sen jälkeen palaan tiheämpään päivitystahtiin, toivottavasti. http://akonkka.blogspot.com/atom.xml
Valokuvatorstai: Oranssi
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Tämmöinen vaaleanoranssi minulla päivystää työpöydällä. Venäläisen uskomuksen mukaan oransseilla kissoilla on erityisen hyvä aura. Miksei Medvedev lahjoittanut Tarja Haloselle oranssia kissaa? Valokuvatorstain 272. haaste on *oranssi. *En ole aikoihin osallistunut haasteisiin, kun eivät ne ole minua puhutelleet. Mutta oranssi puhuttelee, kun sen kanssa elän joka päivä. http://akonkka.blogspot.com/atom.xml
Anselm Hollo (1934-2013)
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Sinä sitten otit ja kuolit. *"took and died"* Me täällä sanomme *"up and died"* Mistä mielen sopukasta etsiä kieltä jolla sanoa *asi es la vida* Pidit tuosta lauseesta "sellaista elämä on" Elämän salaisuus on meille paljon mieluisampi kuin kuoleman sellaisuus. Kirjoitti Anselm Hollo sisarensa kuoleman jälkeen. Katkelma runosta on kokoelmassa *Corvus*, suomentanut Kai Nieminen. Anselm Hollo kirjoitti *Corvus*- kokoelman alkusanoissa, että jos hän olisi syntynyt Unkarissa eikä Suomessa hänen nimensä olisi saattanut olla Corvus tai Corvinus: unkariksi korppi on* ho... lisää »
Työtehtävä
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Sain mieluisan työtehtävän vuoden alussa. NPR Booksin toimittaja pyysi esittelemään 400:lla sanalla persoonallisen näkemykseni jostain suomalaisesta kirjasta. ( NPR= National Public Radio Yhdysvalloissa, jolla on Wikipedian mukaan 20,9 miljoonaa kuuntelijaa viikossa). Toimittaja kertoi, että kirjan pitää olla saatavilla Yhdysvaltain markkinoilta eikä se saa olla sikäläisen kustantajani kirja "teknisistä syistä." Ei harmainta aavistustakaan mitä toimittaja tarkoitti, mutta "tekniset syyt" pudottivat Rosa Liksomin ja Marja-Liisa Vartion kirjat pois... lisää »
Tunnustuksia loppiaisena
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Albrecht Dürerin maalaus *Adorazione dei Magi* löytyi Google Art Projectin kokoelmista. Livenä maalauksen voi nähdä Uffizin galleriassa, Firenzessä. Moitiskelin Kirjailijan päiväkirjassa, miten hankalaa Googlen taidekokoelmista on löytää taiteilijaa, jollei muista tai tiedä hänen etunimeään. Kerroin samalla Karl Ove Knausgårdin taidemieltymyksistä. Luettuani Knausgårdin *Taisteluni *kaksi suomennettua kirjaa, jäin kaipaamaan hänen kotoisaa kertojan ääntään. Hänen jälkeensä ryhdyin lukemaan Eugen Rugen kiitettyä ja palkittua romaania *Vähenevän val... lisää »
Knausgårdin taistelut
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Knausgårdin *Taisteluni, Toinen kirja *( suom. Katriina Huttunen. Like 2012) oli vähällä jäädä lukematta, siksi että alku, noin 70 sivua lapsiperheen elämän kuvausta, pitkästytti minua. Ajattelin, että jos tämän kirjoittaja olisi nainen, kustannustoimittaja olisi sanonut: puolet pois, alun pitää olla iskevämpi, ei kaikkea eikä varsinkaan kakkavaippojen vaihtoa tarvitse kuvata niin yksityiskohtaisesti. * Taisteluni* jäi makaamaan yöpöydän lukemattomien kirjojen pinoon, kunnes koitti itsenäisyyspäivä ja telkkarista tuli niin ikävystyttävää oh... lisää »
Seksikäs Che Guevara
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Che Guevara Kuvatekstissä lukee:" Kotimaastaan Argentiinasta on Kuuban vahva mies tuonut selkeän espanjankielensä ja matté-pullon, josta hän harvoina joutohetkinä ehtii nauttia. Väljät ja vähät vaatteet tuntuvat vapauttavilta allergisen astman vaivaamasta kehosta." Harvinainen kuva löytyi lehtikasasta, jonka joku oli jättänyt porraskäytävään. Kasa koostui yli 50 vuotta vanhoista Viikkosanomista. Kaappasin kasan kainalooni ja ryhdyin kotona tutkimaan löytöä. Lehdissä oli paljon mielenliintoista luettavaa ja katseltavaa. Eva Aminoff, "Naisemme Ha... lisää »
Mitä kirjallisuus on?
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Ninnin tassu on William S. Burroughsin unikirjan päällä. Kirjan nimi on *My Education*. Onkohan se kirjallisuutta, Ninni näyttää pohtivan. Juha Seppälä on pohtinut kirjailijuutta ja kirjallisuutta näin: *"Hirveintä on, että kirjailijat jatkavat vaikka maailma palaisi siitä yksinkertaisesta syystä että ovat kirjailijoita. Kirjailija tekee kirjaa vielä hirttolavalla, näkee pyövelinsä asun yksityiskohdat, rekisteröi valon sävyn, hiljaisuuden äänen, tukahdutetun kauhun tuoksun. Näyttelijät haluaisivat olla kirjailijoita, rock-laulajat samoin. Kaikki tahtovat roolin. Media myy... lisää »
Kirjailijan päiväkirja ja bloggaaminen
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Lokakuisia mansikanlehtiä palstalla. Syksy tekee nostalgiseksi. Viljelykausi on ohi. Jos ja kun jonain päivänä lakkaa satamasta, käyn istuttamassa narssissin sipulat maahan , ja haen lapion ja talikon palstalta pois. Nostalgian vallassa rupesin tallentamaan vanhoja nettipäiväkirjojani, kun löysin kätevän ja nopean tallennusohjelman, joka tallentaa blogit pdf-muodossa. Ohjelman nimi on Blogbooker. Suosittelen. Siitä on yli kymmenen vuotta , kun aloin pitää nettipäiväkirjaa nimeltä *Kirjailijan päiväkirja.* Siihen aikaan ei ollut vielä blogeja, tai ... lisää »
Venäläisiä kertojia
Anita Konkka blogissa Sanat - 3 vuotta sitten

Syksyä Siperiassa. Tuntematon mies kissansa kanssa siperilaiskylän raitilla. Kuvasin hänet vuonna 2004, jolloin osallistuin suomalais-ugrilaisten kirjailijoiden kokoukseen Hanti-Mansiassa. (Klikkaa kuva isommaksi) * Jevgeni **Griškovets: **Joet* Jevgeni Griškovetsilta on ilmestynyt suomeksi viime keväänä mainio pieni kirja *Joet * (Suom. Saija Aarros. Kampus Kustannus, Jyväskylä 2012). Griškovets on syntynyt, kasvanut ja käynyt koulunsa Siperiassa. Nykyään hän asuu Kaliningradissa. Hän on kotimaassaan suosittu näytelmäkirjailija, ohjaaja ja näyttelijä... lisää »
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Kappas, tosiaankin Hannu Salaman joskus vuosien 2007-2009 välillä julkaistu runokokoelma on pyyhitty tämän alueen kirjastojen luetteloista. Myöskin Wikipediasta teos on pyyhitty. Onko tästä teoksesta Salaman rehalibilitoijaksi? Mikähän sen nimi oli? Löytyisikö Huuto.netistä? Salaman akuuttia kiistanalaisuutta ei puolestaan vähennä se, että tämä hänen yksi "opetuslapsensa" on juuri julkaissut sen pahinta CIA-sotapropagandaa sisältävän "historiallisen romaaninsa".
1600-luvun loistoa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Turun linnan näyttelykalenteria tuntevat saattoivat kiinnittää eilisessä katsauksessa huomiotaan siihen, etten sanonut mitään näyttelystä *Tyttökuningas – Made in Turku*. No, sehän oli tietenkin pääsyy koko Turun koukkaukseen. En tiennyt etukäteen, että näyttely oli linnassa neljässä osassa, joten ilahduin suuresti, kun jo ensimmäisen arvostamani pukukavalkaadin jälkeen sain nähdä rekvisiittakuution ja sitten vielä sen näyttelyn isoimman osan, jossa oli enimmäkseen aitoja esineitä. Tosin ellei vaivautunut tökkimään esinetietoja saattoi jäädä siihen käsitykseen, että tässäkin oli ... lisää »
Torilla aurinko, pulut ja muutama ihminen
quijote blogissa Mataleena - 3 vuotta sitten

Taivas oli sininen ja sää keväisen lämmin. Torilla aurinko, pulut ja muutama ihminen. En tiedä torin tulevaisuudesta ja mitä minä sillä tiedolla tekisin. Maanmainio leipäkauppias maakunnasta oli saapunut kauppaamaan tuotteitaan ja ostin todellisen ruislimpun. Ikkunalla naisten päivän tulppaani leväyttää auringossa poskensa levälleen. Ikään kuin olisi kevät lähentymässä? Kevät on tullut, sillä rantapolulla kukkivat viskatut kaljatölkit. Kaljatölkkejä ei pidä heitellä jokeen tai poltettavien roskien roskiksiin. Linnut voivat loukata jalkansa teräviin tölkin aukkoihin ja sulava alum... lisää »
Havainto
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Syys-eraus. Karhu nousee takajaloilleen ja huuhtelee tuulta.
Mikä hyvänsä
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Ensimmäisen kerran aurinko jota opettelen yhä uudestaan.
USKONNON HOLOKAUSTITOUKAT
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
On hieman epäselvää missä määrin kulttuurille avoimesti vihamielisten olentojen organisoitua toimintaa voi sanoa kulttuuriksi. Onko esimerkiksi Italian mafia tai Gazan pommitus kulttuuria? Ovatko joukkomurhat tai uskonnot kulttuuria? Entä jääkiekko? Minun käsitykseni mukaan huippu-urheilu on jonkinlainen päihteidenkäytön alalaji. Kaikkihan he käyttävät jotain aineita, eikä urheilukentällä voi näyttäytyä ellei ole täysin kamoissa. Toisaalta urheilua, kuten vaikka jalkapalloa, voisi pitää sivistyneenä sotimisena. Toisaalta masokismina ja itsensäviiltelynä. Urheilu sinänsä on kyllä kul... lisää »
Maanantai
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Kaduilla vesi jota pyhä on koskettanut.
Kaksi tuntia Turun linnassa
noreply@blogger.com (Kaisa Kyläkoski) blogissa Sukututkijan loppuvuosi - 3 vuotta sitten
Kävin viime lauantaina taas Turun linnassa. En tarkalleen muistanut kauanko edellisestä visiitistä oli aikaa, mutta blogitekstin perusteella vuosi on ehtinyt vierähtää ja muitakin asioita unohtua. Kuten se, että kaksi tuntia oli aivan liian lyhyt aika. Selvisimme takaisin autolle maksetun parkkiajan puitteissa, mutta suurin osa kierroksesta oli läpikävelyä. Olin myös unohtanut, että tasaisen maan asujalle linnan kierto on fyysisesti raskasta. Reisilihakset joutuvat portaissa töihin, minkä jälkeen on entistä vaikeampaa olla kompastumatta. Mahdollisesti olin myös unohtanut uudistetun... lisää »
KOHTI SFÄÄRIEN ÄÄRETÖNTÄ MUSIIKKIA
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Prosessi on taas edistynyt parilla askeleella. Itse ajattelen tätä prosessia ikään kuin virtuaalisesti elävänä musiikkina. Koen olevani jonkinlainen netin katusoittaja. Päivän musisointi tulee julkiseksi aina sen päivänä aikana kun se tapahtuu, mutta ei ihan samalla kellonlyömällä. Mutta toisaalta koko maailmassa samalla hetkellä. Kokeilin tänään yksinkertaista astevaihteluun perustuvaa neliaskelista progressiota ja toista progressiota toisessa sävellajissa, ikään kuin B-osana. Jujuksi muodostui se, että kokeilin modaalisuuden pohjana epälineaarisia asteikkoja, jotka ovat muuten ku... lisää »
Sibyl 2844 from Marco Giovenale
Michael Jacobson blogissa The New Post-literate: A Gallery Of Asemic Writing - 3 vuotta sitten

Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
Raataminen on koneen työtä. Meditaatio on ihmisen työtä.
Samsara 2015
Vesa Haapala blogissa Versoja - 3 vuotta sitten
Joskus mietin mitä helvettiä olen tehnyt edellisessä elämässä, kun talo on täynnä käveleviä persereikiä.
Nimetön
Sven Laakso blogissa Käymälä - 3 vuotta sitten
SERAFIMA: Kaikilla meillä on omat tehtävämme. Äidin tehtävä on tehdä muffinsseja. Isän tehtävä on naurattaa kaikkia. Pikkupojan tehtävä on olla apuripelle. Ja minun tehtäväni on sanoa mitä tehdään. ISÄ: Njaa.
Vaalea Venus (1932)
Hannu Salmi blogissa Hannu Salmi: blogi - 3 vuotta sitten

*Vaalea Venus *(Blonde Venus, 1932) perustui ohjaaja Josef von Sternbergin ja käsikirjoittaja Jules Furthmanin tarinaan, josta Furthman teki käsikirjoituksen yhdessä S. K. Laurenin kanssa. Paramountin tuotanto alkaa kohtauksella, joka ei jätä epäselväksi sitä, että elokuva on ns. pre-Code-tuotanto. Teos valmistui ennen Hollywoodin kuuluisan itsesensuurijärjestelmän vakiintumista. Rohkeat kuvat saksalaisella metsälammella uivista näyttelijättäristä tuovat mieleen paitsi saman ajan Tarzan-elokuvat myös hieman myöhemmin valmistuneen Gustav Machatýn *Hurmion *(Ekstase, 1933), joka sai ... lisää »

1 kommentti:

Anneli Jäätteenmäki kirjoitti...

Nimeni on Miina Sillanpää, muoto, Saariselkä. Avioliiton 12 vuoden jälkeen minä ja mieheni ovat olleet riitaa toisiinsa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan ollakseen toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni ohi ja lapseni ajattelivat, etteivätkö he koskaan näe isäänsä. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa takaisin minuun, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja löysin verkkosivuston, joka ehdotti, että tohtori Osagiede voi auttaa entisen takaisin saamista nopeasti . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja minä tein sen sitten hän teki Rakkaus loitsun minulle. 48 tuntia myöhemmin, mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että hän kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin uskomattoman !! Joten näin hän tuli takaisin sinä päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi virheestään ja kivustaan, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Sitten siitä päivästä lähtien avioliitto oli nyt vahvempi kuin milloin se oli, kaikki kiitos tohtori Osagiedelle. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinasi Internetissä, että tohtori Osagiede on todellinen ja voimakas loitsunpitäjä, jota rukoilen elääkseni pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex takaisin tai aviomiehesi muutti toisen naisen luo, älä itke enää, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsuyrittäjään. Tässä on hänen yhteystietonsa osoitteessa: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836
tai viber +2349014523836