Sivut

perjantai 30. marraskuuta 2012

Veikko Huuska kirjoittaa täällä Matti Klingen uusimmasta päiväkirjaniteestä Sirkka ja muurahainen. Kirjoitus on erinomainen ja sisältää tämänkin kiteytyksen:
"29.) Tämän osa-alueen arkiset piirteet kirjaa Klinge seuraavalla tavalla: ”Ei tarvitse sen seikan [sanojen diabolisoinnin] eikä liikafeminismin kohdalla liikkua kovinkaan paljon eri yhteiskuntakerrosten miesten parissa tunteakseen sen hiljaisen mutta sitkeän vastarinnan, joka on olemassa toimittajien ”sopulimaailman” ulkopuolella”.  – Ankara, tarkka, osuva, kliininen kuva."
Niin, kaikki eivät ole vielä tulleet hulluiksi ja pelästy, kun joku sanoo neekeri, vaikka se niin sopivaa olisikin. Ja hyödyllistä urekehitykselle. Huuska vaikuttaa kaverilta, joka uskaltaa lukea Kanavaakin, ja saattaa sen vielä kysyttäessä ilmoittaa.

Minäkin toivon Huuskan tapaan että Klinge kirjoittaa vielä toiset 14 osaa päiväkirjaansa, enemmänkin, sillä tämäkin aika tarvitsee omatuntonsa ja viestin tuleville ajoille, että kaikki eivät olleet idiootteja. Olen jo pidempään suunnitellut Klingestä essee haaveilua, jossa kertoisin mm. suomalaisesta humanismista, tuosta veijariporukasta, joka on vakava uhka turvallisuudelle ja muutenkin ne ovat rasittavia. Saatan sanoa myös muutaman sanan presidentti Halosesta, jonka suhteen oli onnellista, ettei hän voinut edes yrittää kolmannelle kaudelle, jolloin hän olisi lahjoittanut Suomen Putinille. Eivätkö nämä maamiinakommentit jo olisi olleet perusteena valtakunnanoikeuden koollekutsumiselle? En tunne maanpetoslakia, mutta kai on jo aika paha juttu, jos valtakunnan päämies sanoo, että maamiinat itärajalta pois. En väitä, että meillä oli myyrä presidenttinä, vaikka sen suuntaistakin tulee väkisin ounastelleeksi, mutta outoa oli käytöksensä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno poliittinen, totanoin, analyyshi!

Kaikki on, totanoin ja perkele, muuttunu, kun saatiin jämerä mies taloon! - Meinaan se Jenni

Sami Liuhto kirjoitti...

Vielä on mennyt hyvin, mutta katotaan nytte.