Sivut

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Natsikeidas


Mitä jos suorisi "tee runokirja minulle" -projektin ("säälimätöntä itsensä koettelua jne." u know). Joo en tee. Teen ihan ite. Ostin eilen antikvariaatista Janne Kortteisen kirjan seitsemällä das Reich -rahalla. En pidä Savukeitaan enkä Poesian tyylistä. Possukeitaan, Pössykeitaan. Natsikeitaan. Il capitaino oli kuulemma lennellyt Hämeenlinnassa seinille siitä, kun Kerberoksessa oli "natsilehden" mainos. Muutenkin ollut pikkasen hermona. Ville "Sarastus" Hytönen. Varmaan laulaa kotokellarissa Vöyrin marssia ("natsilaulua"). Kukkopoijaalle ihan oikein että saa vähän myös negatiivista julkisuutta. Sinänsä hauskaa, kun sille ei voi sanoa puolta sanaa vastaan, kun heti jo ollaan naama norsunvitulla ja solvataan päälle takaisin puolituntinen. Lopuksi isälliset von oben -moitteet. Hirveässä kännissä tietenkin. Muttei Ville Hytönen ole kategoriassa "vitun nilkit", sillä hän tekee myös hyvää eli julkaisee hyvää. "Vitun nilkit" -kategoriaan pääsevät vain ne, joita ei mainita nimeltä. Kauppiaat. Ja muut pelurit. Hytösellä on vaan kusta nupissa kun on mennyt hällä niin hyvin. En ihmettele, kellä ei nousisi kusi nuppiin, kun Natsikeidas on hyvä kustantamo ja nuorelle pojalle nöyräilevät vähän kaikki. Minulla ainakin nousisi kusi nuppiin. "Natsikeidas on hyvä kustantamo", no jaa, se on hyvä kirjailijoiden, "tallin", osalta, mutta taitto ja oikoluku on aivan surkeaa. Huomaa etten ole dokannut kuukausiin kun jaksan olla näin rehellinen, kerron mitä todella ajattelen. Teksti on Natsikeitaalla usein hyvää eli menee vähän toisinpäin kuin monella muulla kustantamolla. En muuten lue tuota Sarastusta, ihan periaatteesta en klikkaa sinne. Yhden tai kaksi artikkelia olen lukenut, mutten laajemmin tahdo olla tekemisissä tuollaisen porukan kanssa. Minua pelottaa.

44 kommenttia:

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Tulin vaimon koneelle kommentoimaan, kun omasta on netti poikki:

herra Liuhto, olen julkaissut Savukeitaalta neljä runokokoelmaa. Montako taitto- tai painovirhettä olet niistä kirjoista löytänyt?

Rehellisyys ei ole tyhmyyden synonyymi.

Ugh!

Timo Hännikäinen kirjoitti...

Sarastus on siinä mielessä hauska lehti, että vasemmiston mielestä se on uusnatsistinen, ja uusnatsien mielestä se on osa kansainvälisen juutalaisuuden salaliittoa (tai jotain).

Välillä on vähän hankala tietää, mistä leimat saavat alkunsa. Uusimmassa Kritiikki-lehdessä Ville Ropponen kirjoitti "Pikku-Postillan" arvostelussa jotain sellaista, että "Hännikäinen tekee päänavauksia kristillisyyden ja kansallissosialismin suuntaan." Kristillisyyden? Kansallissosialismin? Hämärintä mitä olen aikoihin kuullut. Mussolinista kyllä tykkään, hän oli väärinymmärretty valtiomies.

Kyllä Sarastukseen voi klikata ihan turvallisesti. Olavi Paavolainen kirjoitti "Kolmannen valtakunnan vieraassa", että parin kolmen snapsin jälkeen käsi alkaa kummasti nousta heil Hitler -tervehdykseen, mutten usko että Sarastuksen jutuilla on vastaavaa efektiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kreikan Golden Dawn idean jäljittelijät näyttävät antaneen entiselle valtion painatuskeskukselle uudeksi nimeksi Nordic Morning.

Mutta eipä koskaan missään eikä milloinkaan eliitti ole onnistunut määrittelyssään niin hyvin kuin ruotsinkielisyys jumalan synonyymina tämän päivän Suomessa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kinky:

Savukeitaan julkaisuihin kuuluu muutakin kuin Kinnusen neljä runokokoelmaa. Et voi nyt olla niin sokea, ettet tiedä noista esseekokoelmista ja niiden taitoista.

Esim. Leevi Lehdon kirjassa oli painovirheitä ihan kivasti. Mallisen ensimmäisestä joku puhui, itse en ole sitä lukenut. Ropposen kirjassa taitto oli vähän sinne päin. Entäpä Osip Maldestamin teoksen kannet? Tai Tero Tähtisen ekan teoksen selkämys? Tai Timon runoteoksen nimi? Mielestäni tässä on jo ihan riittämiin huolimattomuutta. Se tyhmyydestä.

Se nyt vielä puuttuis että runokokoelmat olisi päin mäntyä. Siis muun kuin nimen osalta. Olisiko jollakulla tästä enemmän tietoa? Sitten on noista suomennoksista ollut puhetta. Itse en niitä tarkemmin tunne.

Miksi tehdään vuodessa 40 kirjaa pääasiassa päin persettä eikä kymmentä hyvin? Kiireessä tehdyn näköisiä kansia, hutaisuja. Jos yksi mies haluaa tehdä kaiken itse niin tehköön sitten sen verran kuin jaksaa ja jättäköön loput muiden tehtäväksi tai jääköön kokonaan tekemättä.

Timo:

Mua pelottaa ne muutamat tyypit. Ei kuitenkaan Kai Murros! Tykkään sen fanatismista ja monomaniasta. Oon tullut jotenkin herkäksi tässä. Kaipaan rauhaa! Olen vanha mies! Auttakee!

Tapani Kinnunen kirjoitti...

"---"Natsikeidas on hyvä kustantamo", no jaa, se on hyvä kirjailijoiden, "tallin", osalta, mutta taitto ja oikoluku on aivan surkeaa. Huomaa etten ole dokannut kuukausiin kun jaksan olla näin rehellinen, kerron mitä todella ajattelen."

Asioihin vihkiytymätön voi saada tuosta sen käsityksen, että oikoluku puuttuu kautta linjan, eikö vain?

Mut OK, mielestäni tarkensit jo riittävästi -

omien teosteni ulkoisiin juttuihin olen ollut tyytyväinen, Pyhän kankkusen ja Englantilaisen keittiön kannet muuten teki graafikko Pekka Saari.Sami Liuhto kirjoitti...

Mun mielestä Haitin runojen kansi on hyvä. Siis erityisesti se kuva. Siitähän on jotkut valittanu.

Mitä määkin menin aukomaan päätäni! Kaduttaa. Kuten Ht sanoo: "Tuollaisia juttuja varten on keksitty päiväkirja." Jotenkin tolleen Ht sanoi. Vai onko se HT vai ht?

Poimin Kiiltomadosta kaksi Savukeidas-kritiikkiä (siis Savukeidasta ei kokonaisuudessaan kritikoida, vaan Skeitaan teoksia):

http://www.kiiltomato.net/james-joyce-kamarimusiikkia/

http://www.kiiltomato.net/virginia-woolf-merimatka/

Täällä KSML Mallisen ensimmäisestä kirjasta:

http://www.ksml.fi/uutiset/viihde/kirjat/varastettua-ilmaa-jukka-malinen-suhteiden-venaja-suvi-salmenniemi-anna-rotkirch/908042

Agricola:

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=1337

Äh, mutta noissahan on sama kirjoittaja! Niin samankuuloisia olivatkin.

Haulla "savukeidas oikoluku" löytyi tällaistakin:

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2012/numero-4/eristaytyneita-eklektikkoja

Mandelstamin Kiiltomato-kritiikissä ei mainittu kannesta mitään. Onko sulla se Tapani? Kiitä pyhiäs ettet oo joutunut kokemaan Mandelstamin kohtaloa!

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Rääväsuita ei haluta Suomeen...

mä olen keskittynyt tsekkaamaan omien kirjojeni vaiheita, en rupea yleiseksi taittopoliisiksi.

Jos pyydetään, se on eri asia.

Poetiikkaa-kirjasta joku pyysi mua katsomaan osuutensa, kun oli itse tien päällä.

Oletko lukenut?

http://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/1074207315/Sattuman+rakkauden+ja+Pyhan+Yrjon+poetiikkaa

Mukavat viikonloput!

Anonyymi kirjoitti...

Sepä vasta olisikin, jos nykyrunot ja niiden taitto olisi päin mäntyä! Mistä sen muuten huomaa?

Ht

Sami Liuhto kirjoitti...

"Ja sitten on Tapani Kinnunen, oman itsestäänselvyytensä ikoni ja nahkatakkienkeli, josta ei voi olla pitämättä. En tiedä, kumpi kuluttaa nopeammin runoilijanohjelmansa loppuun, Heli Laaksonen vai Kinnunen, mutta he tekevät kumpikin oman roolinsa yhtä osaavasti."

Tuo on hyvä tuo vertaus Laaksoseen! Allekirjoitan muutenkin mitä Artsi tuossa skrivaa. Mutta olenko minä taittopoliisi? Onko kriitikko polliisi? Voi prkl.

En muuten ole lukenut huolella ja kokonaan kumpaakaan Savukeitaan runousopillista antologiaa. Tuosta ekasta tässä ketjussa esiintyneiden runoilijoiden tekstit, joiden tekstit muutenkin luen (jäin valheesta kiinni, sillä en ole lukenut Sarastuksesta kuin Murroksen jutun). Enkä ole lukenut Timon varsinaista esikoisteosta kun kaveri piilottelee sitä jossakin, vissiin hanurissaan enkä ilkeä sinne katsella.

Tjaah.

Sami Liuhto kirjoitti...

"Sepä vasta olisikin, jos nykyrunot ja niiden taitto olisi päin mäntyä! Mistä sen muuten huomaa?"

Ai mitä?

(Saattaa ne olla päin persettäkin.)

Anonyymi kirjoitti...

Hahaha! Poikani totesi tuossa rakentaessaan legoilla että tämä menee nyt ihan mäntyä kohti.

Ht

Anonyymi kirjoitti...

Puhtaan järjen kritiikistä on tulossa suomennos, suomentaja luennoi siitä Kirjakahvilassa maanantaina klo 19. Teksi mieli tulla Turkuun mutta emmä kumminkaan pääse.

Ht

Sami Liuhto kirjoitti...

niin joo. helvetti kun oon tyhmä.

Tyttö Jokipoika kirjoitti...

"Se nyt vielä puuttuis että runokokoelmat olisi päin mäntyä. Siis muun kuin nimen osalta."

Mmh, on sitäkin liikkeellä. Delegointiongelmia varmaan, kuten arvelit.

Kansista sen verran, että arktisen Timon kansi on kaunis, ja Kinnusen uusimman hieno.

Tuosta Hännikäisen piiloesikoisesta. Tässä keväällä löysin jostain "kirjailijan alkuaikojen tuotannon" listauksesta teosnimen, jota en enää muista enkä löydä Googlella. Näin varmaan unta.

Koko päivän ollut CBS:n suora Boston-uutisointi ruudulla. Sitä koukuttuu niin helposti ihan vaikka mihin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Wikipediasta:

Menneen kesän pintaelämyksiä: Runoja. Helsinki: Visio-kirjoittajat, 1996.

Täällä löytyy informaatiota:

http://www.worldcat.org/title/menneen-kesan-pintaelamyksia-runoja/oclc/58232977

Levykauppa äksästä sen voi ostaa:

http://www.levykauppax.fi/artist/hannikainen_timo/

Löytyy Turun pääkirjastostakin!

Tyttö Jokipoika kirjoitti...

Kiitos, ja anteeksi. Olin laiska ja vain kovasti innokas osallistumaan keskusteluun. Jätin merkkini wikiä vältellen ja googlettamatta.

Viinimarjavarpaista tykkäsin aika lailla. Sepä poika ei ole ollenkaan niin turha kuin on jossain tuhahdeltu. Olisin lainannut tekstiä (ihan luvankin kysyin, anona tosin) ääneenluettavksi äitini hautajaisissa, mutta en sitten tohtinut käännellä kiviä. Maanjäristys saatiin kuitenkin. (Sendai 2011)

Anonyymi kirjoitti...

tallensin bloggauksesi ja kommentit, hytönen vaatii kuitenkin niiden poistamista, tai soittaa sinulle kuten sven laaksolle.

kiitos. tätä on odotettu.

Sami Liuhto kirjoitti...

Saat anteeksi vaikkei pyydettävää ole!

Il capitainon ratsuväki lähti jo viikonlopun viettoon (alias Hanttarin Hidalgo, tjaah... itse olen Vätinseisoja, Hanttarin Hidalgon aseenkantaja, Rosinanteksi ja Dulcineaksi tahtovat voivat ilmoittautua Tinatuopissa) ja Itä-Helsingin suojeluskuntalaiset lienevät kovapanosammunnoissa (täytyy käydä tsekkaamassa onko FB:ssä möyritty! alan muuten ihan kohta kirjoittaa sitä Päätalojutskaa, tiedän jo ekan lauseen, ei huolta häivää), joten voin sanoa keskustelumme päätyneen nyt ja näiltä osin sellaiseen johtopäätökseen, että kaikki on hyvin. Vähitellen alan ymmärtää, miksei keskustelu kannata. Kun kaikki on jo vitun hyvin. Taitto skulaa ja oikoluku. Himanen tekee hyvää työtä. Katainen on asiajätkä. WSOY on hyvä kustantamo. Kaikki on hyvin. Eikö se jo saatana mene jakeluun että kaikki on hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

kuinka monta kertaa runoilija voi mainita kustantajansa nimen runoissaan menettämättä itsekunnioitustaan?

Sami Liuhto kirjoitti...

Ohos. Anonyymi oli asialla samaan aikaan kanssani!

Tämän merkinnän ja kommenttilootan soundtrackin muodostaa Mana Manan tuotanto. Pannana nyt tähän Elämä on Murheen Laakso:

http://www.youtube.com/watch?v=8N6qn7f0WIc

Pannana. Totuus palaata ei Juutuubista löydy kuin coverina.


Hei muuten, tuli tällaista mieleen:

Jos kirjoitatte anonyyminä, mikä on ihan vitun sopivaa, niin voitte, jos tahdotte, pakko ei ole, kertoa jos olette joku toinen anonyymi kuin samassa lootassa oleva... toinen anonyymi! Eli siis että anonyymit erottuvat. Ei pakko ole. Tai voi keksiä itselleen pseudonyymin, esim. Repa tai Reiska tai Karki Jytäinen. Ei pakko ole. Mutta tuli mieleen. Joku vain joskus sanoi, että oli kaksi anonyymiä vaikka olisi voinut luulla että oli vain yksi. Ehkä oli kolme. Mutta jatketaan vaikka kaikki on hyvin, vai miten se Catullus sanoikaan:

Miksi, Catullus, roikut elämässä?

Tuomarina väärin vannoo läskipää Jonkka.

Pääministeriksi juntattiin väkisin Katainen.

Miksi, Catullus, roikut elämässä?

Sami Liuhto kirjoitti...

Ja taas ehti anonyymi väliin.

Lisään, että Catullus-teksti on runo LII modernisoituna pohjautuen Kemppisen suomennokseen, joka löytyy myös "netistä", täältä:

https://sites.google.com/site/jktekstejkuvia/catullus

Anonyymi kirjoitti...

kinnunen heittää runoa. hän on varissuon pikkujättiläinen. hän on kova jätkä. hän tuntee beatin. hän matkii bukowskia. hän lukee celineä.

runo lentää haitiin asti ja takaisin turkuun. uusi maailmannennätys on nähnyt päivänvalon. hytönen taputtaa käsiään.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ja yhä:

Eilen vielä muistin mutta jo pääsi unehtumaan, tänäänhän on hääpäivä!

Onnea Timo & Carita!

Häissä oli sekin mukavaa, kun osuttiin pöytään, missä päästiin keskustelemaan parin kulttuuri- ja tiedepersoonallisuuden kanssa. Itseän fiksumpien % sivistyneempien seurassa on mukava olla.

Morsian oli kaunis ja sulho komia. Myös sulhon puhe oli erinomainen. Sulhon laulua en kuitenkaan kuullut, kun olin paraikaa miestenhuoneessa keskustelemassa poliittisen historian kiperistäkin kysymyksistä. Jotenkin oli ihaninta myös kun Luxembourgin täti ja kumppanit lauloivat!

Häät ylipäänsä ovat mukavia tilaisuuksia, kun ovat sellaisia rakkaustilaisuuksia, ja näissä häissä sielunkumppanit saivat toisensa. Perkele että liikutun!

Sami Liuhto kirjoitti...

Taas anonyymi ehti väliin!

Anonyymin runossa on beatia. Mutta lukeeko Kinkie Célineä? Täytyy kysyä. Kinki (Kinski, Klaus Kinski!) on enämpi Kalifornian miehiä. Ja syvän etelän. Pitkien teiden. Sälli Longpre Avenuelta (nyt meni Buken kotikatu ulkomuistista, Delongpre?).

Anonyymi kirjoitti...

kinnusessa on jormaa, hytösessä matti-eskoa.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Luulin, että on krapula, mutta olikin flunssa.

No niin, sekoitin Pepsiä ja Jack Danielsia - kahdella niin vittumaisella aineella lähtee tauti kuin tauti (penissilliini on vanhanaikaista!)...

radiossa olis Entisten Nuorten Sävellahja - tuli mieleen, että haastetaanko Hänski?

Toivebiisinä Vöyrin marssi...

mä muuten arvostelin Timo Hännikäisen esikoisesikoisen aikoinaan Tuli&Savuun - sain arvostelukappaleen silloiselta päätoimittajalta Ilkka Koposelta (kevyet mullat!) - en ole varma oliko Tuomo Karhu sitten jo päätoimittaja, kun numero ilmestyi -

muistan kirjoittaneeni "paikoitellen pilkahteleva lahjakkuus"...

Hännikäinen on hyvä kirjoittaja, joskus tietysti hyvä olla eri mieltä siitä, miten teksti naulitaan todellisuuden kanssa Vatikaanin kirkon oveen.

Ugh! Olen dokannut.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Mä mitään Bukowskia matki.

Ugh!

Sami Liuhto kirjoitti...

On muuten hyvin sanottu:

"miten teksti naulitaan todellisuuden kanssa Vatikaanin kirkon oveen."

Dokaaminen kannattaa aina sanoi jo M. Lutter. Kingi äijä.

Et sä Bukea matki, vaan Klaus Kinski matki sua. Ootte vähän samannäkösiäkin.

Pitäs lähteä anoppilaan. Kuuntelen sitä ennen Civil Warin (nyt soi: Monkey Business, Skid Row from their second album Slave to the Grind, 1991).

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Täällä soi Stoogesin Fun House!

Sami Liuhto kirjoitti...

Paljon painat?

Tapani Kinnunen kirjoitti...

90 ja risat, en oo mitannut viime aikoina.

Sä?

Sami Liuhto kirjoitti...

"Sä?"

Juureen saakka.


Hähhää! Arvasin kun oot känäs niin et muista tätä vitsii! Jonka, btw., kerto mulle yks torniolainen, jonka nimi oli - Jorma! Ja tietty menin lankaan.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

En mennyt, kun tulin just.

Mut vaa'an viisari värähti 91 kg.

Niukin naukin raskassarja,

ugh!

Sami Liuhto kirjoitti...

Tulikko sisään?

Mulla oli tänään elopainoa 108,2 kg.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Parempi hypätä narua kuin ripustaa se kaulaan.

1082,2 kg

(nyt on pakko jättää liuhtomaisesti toi painovirhe :D )

se on olympialaisten superraskassarja,

veikkaan kuitenkin että halajat ammattilaissarjaan, jossa se on sitten vaan raskassarja!

Tapaninpäivällä eli Boxing Daylla ei muuten ole mitään tekemistä nyrkkeilyn kanssa, vaikka monesti niin luullaan.

Tulin kotiin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tahdon wrestlingin Vätin raskaansarjan vyönhaltijaksi, olenhan Vätinseisoja, painipahis!

Hirttämisajankohta riippuu köydestä.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Vätinseisoja on kyllä hieno nimi tuohon wrestlingiin!

Minkä suomenkielisen termin hyväksyt w:lle?

Mickey Rourke, katselin tänään voodoo-teemaisesti Noidutun sydämen monen vuoden tauon jälkeen.

Mickey on siinä siis pääosassa, kuten tuossa Vätinseisojan suosikkilajista kertovassa draamaelokuvassa (Wrestler), eikö vain?

Nyt puremaan kanoilta päitä poikki ja kurlaamaan jackdanielsilla taas!

Sami Liuhto kirjoitti...

Vapaapaini olis hyvä nimi mutta se on kuitenkin jo käytössä. Showpaini tietenkin, mutta kun siinä on paljon muuta kuin show'ta, esitystä. Wrestling siinä mielessä hyvä nimi. Ammattilaispaini on aika hyvä.

Saateri kun Koivulan Jussille tuli TKO. Silmäkulma ihan paskana sillä. Kohta Härmän Häjy kehään! Diggaan Wrestler-elokuvasta, se on aika realistinen, sellasia kehäraakkeja piisaa. Itse asiassa katoin Juutuupista dokumentin, missä oli just elokuvan kaltanen häiskä.

Tää, ei näköjään näy kokonaan ainakin in da Finland: http://www.youtube.com/watch?v=5lOOHBlHoLI&list=PLFF5296FCF7C5BEA2

Tässä kaikkien aikojen ottelu, ei painin vaan ns. omistautumisen puolesta (when the legend of Mick Foley was born):

http://www.youtube.com/watch?v=Iaw6-i0LtPo

Wrestling on hirveä laji. Todella vaarallinen ja elämää lyhentävä.

Sami Liuhto kirjoitti...

Keskustelun (väli?)tilinpäätös:

Vaikuttaa siltä, että mitä keskusteluun tulee, Poesiantamo (tämä fiktiivinen entiteetti) sai aikoinaan raatilaisilta arvolauseeksi 3/5, mutta Mitään-oo-vetäny-keidas (tämä fiktiivinen entiteetti) saa keskustelusta raatilaisilta arvolauseen 4/5.

Poesiantamon arvolause jäi 3/5:een, koska Poesiantamon keskustelussa oli sekä suoria että epäsuoria vastauksia, kun taas Mitään-oo-vetäny-keidas vastasi pelkästään epäsuorasti. Ei tietenkään koko Mitään-oo-vetäny-keidas, osa vain.

5/5-menoon yltää todella harva. Urpo Harva. Sieltä Upin alan suunnalta niitä ylipäänsä löytyykin jos löytyy.

Tuli mieleen noista anonyymeistä, että ihmekö jos mieluusti anonyymisti kirjoitetaan, kun ihan hyvin tiedetään, miten suhtaudutaan niihin jotka sanovat jotenkin ööö... toisin. Väittäisin toisinaan kuuluvani (kröhöm) näihin juuttaisiin, jotka sanovat edes vähän toisin. Tosin pääosan ajasta livoskelen ylempieni persettä ja potkin alempiani, niitä vähiä, mutta kerran tai pari olen avannut suuni ja kertonut mitä todella ajattelen ja voi voi sitä itkua sitten.

Markku Eskelinen sanoi joskus Erno Paasilinnan sanoneen hänelle, että hyökkäys tulee yleensä sivusta eli ei siltä, jolle on sanottu, vaan tämän kaverilta tai ns. wanna-be-kaverilta. Mitä olen seurannut verkkokeskusteluja niin tätä löytyy, tietenkin, paljon verkkokeskusteluistakin. Myös itse olen toiminut niin. Pienellä googeltauksella löytyy, hävettää niin saatanasti etten kerro osoitteita. Tarkoitan, etten ainakaan minä ole mikään erityisempi mies, lienkö mies lain. Mutta joskus on "sanomisen pakkoa".


X Y Z

Väite, että sanominen ns. osuu, saa tukea siitä, että nopeasti kiirehditään korjaamaan ja ylipäänsä kertomaan että ihan väärässä ollaan, kun noin on menty sanomaan. Tästä löytyi hieno esimerkki vähän aikaa sitten, kun X sanoi Y:stä, että Y toimii epäilyttävästi. Z tuli nopeasti oikomaan että Y on nimenomaan ei-epäilyttävä, Z, joka aiemmin oli "naureskellut" Y:n toimintaa. Tuolloin minä puolestani olin puolustanut Y:n toimintaa.

Kuitenkaan en ottanut osaa tähän jälkimmäiseen keskusteluun, vaikka pienessä mielessäni mietin, että niinpä niin, X on ihan vitun oikeassa. Hiljaa olin ehkä siksi, etten voinut tukea Y:tä, koska olin X:n kanssa samaa mieltä, mutta aiemmin olin taajaan moitiskellut X:ää ja olisi ollut aivan liian suurta sielullisuutta puoleltani tulla puolustamaan X:ää.

Vähiten kusipää, mielestäni, tuosta porukasta on Z. Y on osastossa vitun nilkit (ilmetty raatilainen). X osuu joskus oikeaan ja sympatiseeraan häntä, koska Kinnunen on kertonut minulle hänestä. Siis ei X:kään mielestäni ole kusipää. Y:tä olen alkanut kaihtaa kun se on raatilainen.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Mä en sano toisin, enkä niinku muut.

Mä sanon niinku mä - perkele!

On hoopoa sanoa toisin, jos muut on oikeessa.

Parempi kuunnella omaa sisintään eikä vertailla sielunpaskaansa toisen omaan.

Ugh!

Sami Liuhto kirjoitti...

Kyllä vertailu on hyvä juttu. Ja oman sisimpänsä kuuntelu.

Kuka täällä puhuu omissa nimissään, vähänkään enempää.

Kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Onko Savukeitaan taitto ja oikoluku aina kunnossa? Joskus on, ei sitä kukaan ole kieltänyt, mutta ikävästi on myös mennyt metsään ja ilmaisin missä ja miksi. Käsittääkseni en ole tässä väärässä, vaan epähoopo, vaikka jostakin syystä minua hoopoksi sanotaankin. Sen sijaan voin sanoa, että usein toimin hooposti, ed. kommentissa kerroin sellaisista tilanteista. Toivoisin että muutkin joskus olisivat väärässä. Jo nyt on saatana, että raaka ja rehti nahkapää ei voi mitään myöntää. Vastaa nyt edes tuolle anonyymille, joka kysyi"kuinka monta kertaa runoilija voi mainita kustantajansa nimen runoissaan menettämättä itsekunnioitustaan?"

Olen tätä joskus itsekin miettinyt. Tuskin olen aivan ainoa. Ja, jälleen kerran: muista että kun yhtäälle kumarrat niin toisaalle pyllistät. Sanon tämän ystävänä, koska en ole varma miksi runoissa pitää olla rahoittaja tämän tästä. Älä väistä nyt vastuuta ("en ole taittopoliisi tms.") vaan vastaa, koska olet leikkiin ryhtynyt, eli alkanut keskustella. "Sanasta miestä, sarvesta härkää."

Ei sinun tarvitse hyökätä heti hätiin, jos joku sanoo "Viltsusta" poikkipuolisen sanan. Ei se sua jätä. Tai en minä tiedä. Ja jos jättää niin oma vikansa, osoitus vain pikkumaisuudesta. Ja se, mitä sanoin il capitainosta, "nuorelle pojalle nöyräilevät vähän kaikki", todentuu tuosta ihmeellisestä puolustelustasi asiassa, mikä ei edes sinua koske.

Syytät minua tyhmyydestä ("Rehellisyys ei ole tyhmyyden synonyymi") ja hoopoilusta ("On hoopoa sanoa toisin, jos muut on oikeessa."). Pidän sitä kummallisena. Ja sanot katsovasi itseesi ja "Mä en sano toisin, enkä niinku muut." Oletko ihan varma? Minusta katu-uskottavuutesi on pahasti koetuksella, kun syytät aika rankoin sanankääntein henkilöä, joka on poeettisessa ravintoketjussa hyvin alhaalla ja puolustelet henkilöä, joka on hyvin ylhäällä. Lähden nyt Kirjan talolle kokoukseen ja toivon että vastaat tähän venkuroimatta ja saan vastauksen lukea kun palaan siitä saakelin kokouksesta.

Ystävyydellä,

Sami alias Vätinseisoja

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Toisin sanominen on klisee.

Jokainen perse kirjallisuudessa vinkuu toisin sanomisen perään.

Kaikkein latteimmatkin keskustelijat ovat yleensä "toisin sanojia".

Minun mielestä pitäisi sanoa enemmän (ihan sama sanotaanko toisin vai samoin) - eikä lässyttää ja olla koko ajan eri mieltä itsensä kanssa.

Ugh!

Sami Liuhto kirjoitti...

Ugh!

Sanoo toisin sanoen Vätinseisoja (Der Ståndare af Wätti)

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Interin peli alkaa kohta, nyt on adrenaliinipiikki korkeella.

Jos jotain jäi epäselväksi ja multa joku halusi jotain oikeasti kysyä, niin vastaan kyllä.

"kuinka monta kertaa runoilija voi mainita kustantajansa nimen runoissaan menettämättä itsekunnioitustaan?"

Tää mulle? Jos oli, niin vastaus: ei se määrästä ole kiinni vaan laadusta.

Jürgen Rooste ja Ville Hytönen seikkailevat Haitin runoissa siinä, missä minä itsekin.

Kirjoitin kaunistelematta. Yhteen kohtaan toivottiin muutosta, mutta perustelujeni jälkeen siitä luovuttiin.