keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Eilen kolahti Tieteessä tapahtuu 2/ 2013 postiluukusta vaikkei ole postiluukkua, ja kolahdus, ei kai kukaan sano niin paitsi jos on pösilö mutta mitä siitä, eivät kaikki ole tällaisia hulluja. Sanoin vaimolle, että viitsiikö sitä avata, siis Tieteessä tapahtuuta avata, kun siellä taas tapellaan mitä ihmeellisimmistä asioista. No, avasin. Perusilkeilyjen ohella oli jotenkin tutunkuuloista tekstiä ja katsoin että Putte Wilhelmssonhan siellä taas solvaa ihmisiä. Ilkeilyä, "vittuilua", sanotaan usein virkistäväksi, piristykseksi ja sensellaiseksi, mutten ole sitä mieltä, mielestäni ilkeily on pelkästään ilkeilyä. Ja sorrun siihen itse jatkuvasti! Mutta Wilhelmsson jotenkin myös. Onko se nyt kivaa? Ainakin minulle tulee lopuksi, eikä sitä tarvitse kauan odottaa, paha olo kun on vittuillut. Älkääkä nyt tulko puhumaan diskursseista tai keskusteluista, tuo Wilhelmssonin tyyli ei ole muuta kuin vitt... ilkeilyä. Saatan tässä tehdä välttämättömyydestäni yleisen hyveen, kun en itse siedä ilkeilyä, muttei välttämättä ole niitä pahimpia yleisiä hyveitä, niin sanotusti, tämä. Välttämättömyyteni vuoksi minusta ei ole kritikoimaankaan. Ja sekin kun joskus tulee sanottua huonoa huonoksi, hyvää hyväksi, enkä ihan huutele siinä yleiskuorossa kuitenkaan, tämän voin kehua. Huutelen muissa kuoroissa. Menen nyt kirjoittamaan Tusinaromaani IV:ää liuskalta 61 liuskalle 70. Keskustelin privaatisti näistä projekteista ja kerrottiin, että jos ideana on kirjoittaa vuodessa jokin asia niin sitten kirjoitetaan sitä asiaa vuosi eikä yhtään enempää eli jos olen joulukuun 31. päivä Tusinaromaani VII:ssä, mikä on erittäin mahdollista, niin siinä sitä sitten ollaan. Entä jos Tusinaromaani XII on valmis lokakuussa, mitä se ei ole mutta jos on, niin mitä sitten? Jatkanko Tusinaromaani XIII:een? Jos edes jotenkin onnistun projektissani niin minullapa on kanttia vähän jo sanoa. Jos mokaan niin ollaan hiljempää. Vai mitä? Nyt soi: "Kuolemalla on monet kasvot". Perjantaina pitäisi olla Tusinaromaani IV valmis tai siis kirjoitettu kertaalleen, mutta onko se. Tunaroinko jo tässä? Matkaa on 27 liuskaa rivivälillä 1 1/2, sen ei pitäisi olla ongelma mutten ole kirjoittanut Tusinaromaania kolmeen viikkoon, joten jatko, sen alku ainakin, saattaa olla työläs, mutta mitä sitten, ei haittaa, siksi tässä eletään että vähän itseä koetellaan. Nyt soi: "Rakkaudesta". Sitten menen kirjoittamaan. Kello on 10.28. Kahdelta on valmista. Sitten lähden ostamaan vaimolle syntymäpäivälahjaa. Olen huomannut että ensimmäisenä tuntina kirjoittaa helposti kolme liuskaa mutta sitten alkaa tahti hiljetä. Jos oikein raskaaksi menee niin dialogia puoli sivua tai kaksi sivua. Välttelen pahaa hetkeä.

26 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Mitä tieteessä tapahtuussa melskattiin?

Vaikka kielsit sanomasta, että vittuilu on viihdyttävää seurattavaa, niin pakko sanoa, että kyllä se vain. Toisista, eli minusta ja joistakin muista.

Mä luin pitkään tieteessä tapahtuun vanhoja numeroita netissä, siis jo kuin menin itse yliopistoon.

Tuli poskematon olo, kun sai seurata, kun hienot akateemiset mätkii toisiaan kuin vierasta sikaa :D. Tämäkö on sitä sivistynyttä cescustelua?

Maailma on täynnä paradokseja. Menee samaan syssyyn kuin se, että nimenomaan vatikaanin pankeissa pestään rikollisten rahoja jne.

Vesa Haapala kirjoitti...

Akateemisessa maailmassa on hirveä määrä kilttejä puurtajia, ainakin tiettyyn pisteeseen saakka heitä on paljon (tohtoroituminen, ja tietyillä aloilla he pärjäävät sen jälkeenkin ja aina yleensä proffaportaaseenkin eksyy jokunen tervejärkinen).

Sitten on hyvin pitkälle yhteen asiaan jalostettuja henkilöitä, joiden elämää piinaa sama vika kuin nk. rotukoirilla: korkea jalostusaste tuo esiin myös luonnehäiriöt. No niin, joo, kiusallistahan sitä on seurata, kun tämmöiset keskenään kinaavat, joskus tosin ihan asiastakin ja tieteen paremmaksi edistykseksi.

Sami Liuhto kirjoitti...

Liuskalla 70.

Niin, onhan se ehkä joskus viihdyttävää, tai siis mutta kun se on elämänasenteena niin ei mun mielestä niinkun kivaa oo. Tai siis. Kyllä. Tässä on mulla oma lehmä ojassa kun oon tämmönen ja pyrin muuttumaan. Mistähän ne nyt tappeli? Jotain sukup.tutkimuksen tiimoilta ja sitten huomattavan outo vaisto-vastine.

Toi tri Haapalan luonnehdinta on melekoosen osuva. Rotuhurtat! Ja nehän ne kuuluu ja näkyy.

Tytti kirjoitti...

Hyvin sanottu tuo rotukoirazydeemi :D

Mä en kuitenkaan tuomitsisi tohtoristason raivoamista. Duunarin jälkikasvuna tuntee ensinnäkin syvästi tyydyttävää vahingoiloa kun saa seurata sitä, toisekseen näissä palautteissa ja palautteen palautteissa on mukana myös hyvää argumentointitekniikkaa ja muuta kiinnostavaa. On kiva tarkkailla omiakin näkemyksiään: ensin on satavarmasti toisen puolella, sitten vakuuttava vasta-argumentti tai silkka hyvä ilkeily saa omankin mielen täysin vastakkaiseksi.

Poskematon ekassa viestissä = posketon ja uskomaton yhd.

Vesa Haapala kirjoitti...

Varsinkin piikikkäästi kirjoitettu akateeminen "keskustelu"argumentointi on tosiaan kiintoisaa ja viihdyttävää seurattavaa; livenä sitä pääsee harvemmin todistamaan tai ainakaan omalle kohdalle ei ole monesti sattunut, ei edes väitöstilaisuuksissa, koska livenä reunaehdot on yleensä sellaiset, että ihmiset pyrkii karttelemaan toistensa kohtaamista kiusallisissa yhteentuloissa tai sitten ovat sivistyneesti hiljaa (mikäli ovat selvin päin).

Livenä akateeminen rageeminen olisi tietenkin jo ihan elokuvista.

Tytti kirjoitti...

Tuosta sun kommentin lauserakenteesta kehiytyy nopeasti luettuna sellainenkin option, että väitöstilaisuudessa voisi olla myös kännissä.

Mistä juolahtikin mieleen, että mitenkäs oma tilaisuutesi, jäikö siitä mitään muistikuvia? :D

Vesa Haapala kirjoitti...

Toki väitöstilaisuudessa voi olla kännissä (vaikkei kannata, jotkut oletettavasti ottavat konjakkia tai muuta hermoja rauhoittavissa tai ties mitä, nappiakin varmasti menee). Oma väitöstilaisuuteni oli laadukas ja myrskyisä tilaisuus, jossa mätkittiin suuntaan jos toiseen aivan surutta.

Sami Liuhto kirjoitti...

Rageeminen. Roadrageeminen, katurunoilijoilla katurageeminen. Kujarageeminen. Väylärageeminen. Polku-. Juntu-. Muinoisessa Pam-Pamissa, jolloin osoitekin oli Hallituskatu, saatto joskus olla aavistuksellista unirageemista. Tosin vitsinä kerrottiin, ettei pari kaveria sopinut samaan pöytään kun niillä oli näkemyksellinen ero feodalismin jostain who-cares-erityispiirteestä.

Kamunen kirjoitti...

Tohtori Erki Tuomioja saa toukokuussa Åbon yliopistossa kunniatohtorin ei-niin-kapeat hartiat.

Viime sunnuntaina valtion tv lähetti parhaimpana aikana dokumentin Hella Wuoliojasta, ja saman uusintana heti seuraavana iltana päivän päätteeksi jonka oli aloittanut Göring-dokumentilla.

Joku italiaano on sanonut Malapartea fasismin kauneimmaksi kynäksi.

Tytti kirjoitti...

Mun pitikin Sami sanoa, että tossa tieteessä tapahtuun raivokulttuurissa on jotain road rage -henkistä. Omissa eriöissäänhän ne himpessä tai jossain kehittelee sitä raivoa rakentamaansa viholliskuvaa vastaan ja pistää sitten postilla menemään.

Erkki Tuomioja on hyvä jebu

Kamunen kirjoitti...

Hyvää kirjallisuutta semmoinen, jossa ihminen kertoo taistelustaan ihmisarvonsa puolesta.

Siitä kirjoitti kansakoulupohjalla paikallislehdessä valtion puhelinkeskuksen hoitajana 50-60 luvuilla toiminut kansannainen.

Häntä kovasti loukkasi Niskavuori-leffojen väite, että "Sentraalisantrat" kuuntelevat puheluja.

Hyviä jäbiä on sanottu myös hyödyllisiksi idiooteiksi.

Tytti kirjoitti...

Meinaatko Kamunen, että E.T. olisi H.I.?

Sami Liuhto kirjoitti...

Mua väsyttää kun jouduin tänään tekemään töitä. On inhaa on. No, 18 liuskaa maaliin.

Kamunen kirjoitti...

Säikähdin ihan kamalasti kun just äsken avasin telkkarin niin siellä virnuilee itse Adolf Eichmann.

Paavo Lipponen harmitteli joskus miten ET onnistuukin säilyttämään mediassa kahdet kasvonsa, vaikka kabineteissa tosi kova vanhojen sukujen puolustaja. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion pelastamiseksi,tietty.

Tytti kirjoitti...

18 sivua kuulostaa siltä, että sen voi jopa saada aikaan. Onnea Sami, hyvin edistyy!

Jostain syystä Tuomioja tuntuu yhdeltä harvoista aidoista poliitikoista, vai olenko sitten hyväuskoinen kun menin tähän mielikuvahalpaan.

Sami Liuhto kirjoitti...

Itse Valtiaissa oli mahtava, kun Erkki sano Paavolle että itsekritiikki saattaisi tehdä terää ja Paavo vastas ettei hänen tarvitse, hän on naimisissa. Erkki sano saman jollekulle toisellekin ja vastaus oli samantapainen. Yle Leaks on muuten todella hyvä! Viimeksi oli Uutusvuotokin, kun Tervo ei ollut siellä ja A. Hirviniemi oli hyvä ja Stan Saanila on hyvä hänkin. Tervo on joskus vähän rasittava, eikä Tervo juuri pilkkaa itseään mikä on mielestäni hyvän humorismin merkki. Tervo pilkkaa kyllä muita. Semmonen kuuden ällän lihava poika pikkukylästä aina äänessä ja oikeassa. Se on väsyttävää.

Tytti kirjoitti...

:D Oukki-doukki.

Miten mulla on fiilis, että toi viimeinen lause pitää käsitellä silkkihansikkain, esim. toteamalla, että jättiaivoilla varustetut pikkukylän pojat on just ihan parhaita!!11

Tervo on niin pikkunokkela, että ihan harmittaa. Olen lukenut kirjojaan ja näen sen liiallisen juiceilun takana älykkään ja oikeasti hauskan tyypin.

Mutta se luulee että pikkunokkela juiceilu on jotenkin miehekästä tai jotain. Hukkaan menee hyvä kirjoittaja.

Siinä on jotain samaa kuin Ellisissä, joka myös mun mielestä tekee liikaa ja sitten se teostöttyrä onkin vähä härpäkkeen näköinen, kun vähän vähemmällä yrittämisellä se olisi huikea ja elegantti.

Älykkäillä ihmisillä on se vika, että kun ovat älykkäitä, eivät näe, missä kohtaa pitää lopettaa, kun kyvyt riittävät pidemmällekin. Tyhmänä on hyvä olla, koska joutuu lopettamaan ajoissa, kun kyvyt ei riitä pidemmälle. Se on lahja, oikeasti.

Älykäskään ei usein ole niin älykäs, että hokaisi että hyvä tulee yleensä just siitä, että hokaa sen kohdan, missä riittää. Yleensä riittää oudon vähän, koska lukija lähtee aina ihan eri tasolta. Hän ei ole ollut prosessissa mukana, joten väistämättä vähän vähempikin on uutta asiaa ja niin muodoin vaikeaa tai riittävää.

Tytti kirjoitti...

ja tuossa en tarkoittanut ketään millään piiloviestitasolla vaan kelailin yleisesti. Itsekin teen siis juuri ihan liikaa enkä osaa lopettaa ajoissa. Nyt yritän kiivaasti opetella tätä, todella jaloa taitoa.

Sami, mun blogin ylläpitäjältä hajosi jo pääsiäisenä joku värkki. Ne on koko ajan luvanneet, että se tulee kuntoon. Itse en enää pääse blogiini ollenkaan, tuskin siis kukaan muukaan. Niinpä en pääse kommentoimaan Ellis-kommenttiasi.

Nyt on paniikki, että ne ovat tuhonneet koko blogin. Jos niin käy, enpä tiedä mitä teen.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kyllä niillä on varmuuskopiot oltava. Joo siis huomasin ettei sinne pääse. Vuodatus oli kanssa sellainen että aina hajalla. Siksi otin nyt tän Bloggerin kun on ylikansallinen voima takana.

Anonyymi kirjoitti...

Ai jumangegga onko TT tullut, en käynyt postilaatikolla eilen enkä tänään. Viime numerossa oli herkullinen sukupuolentutkimuksen lyttäys, kuulin sieluni silmin kun herneet imeytyivät neniin kaikissa genderkammioissa. Melkein lähden jo nyt lootalle katsomaan, mutta matka on pitkä & pimeä.

Rotukoiravertauksesta douze points! Kahvit näppikselle jos oisin juonut.

Ht

Tytti kirjoitti...

"Ne" eivät saaneet tuhottua blogia, nyt pelittää taas. Kiitos vielä kerran sami hyvästä linkkilöydöstä koskien Ellisiä!

Anonyymi kirjoitti...

Ne tekevät sen itse. ET ilakoi blogissaan Hallituksen kehysriihi tuotti pettymyksen ennen kaikkea niille, jotka olivat jo ehtineet spekuloida hallituksen hajoamisella.

Olkaa rauhaisia, mutta pysykää lujina, sanottiin 20-luvun Saksassa pienen vähemmistön pyrkiessä kuskin paikalle.

Sami Liuhto kirjoitti...

Uudesa tii-iissä genderistit vastaavat. Okei, en jaksanut lukea, kun oli semmoista sekotoimintaa. Sen Kiivivuoren (jääkön kirjoituserhe nimeen) lytingin luin. Ja vähän vastausta ettei ole olemassa "feminististä vakivaltatutkimusta tms.". Olen havainnut muualtakin ettei feminismiä enää ole, että on ihan niinku tyhmää puhua feminismistä. En tahdo tietää asiasta enempää. Ne tekevät sen itse. Myös Erkin keississä. Ja kaikissa keisseissä, myös olutkeisseissä. Ajatella jos olisi joku beer case, vaikka olutyhtiön tuotteesta löytynyt hevosenlihaa. Tai silta romahtaisi, olisi sitten gategate.

Tytti kirjoitti...

Ajattele, jos kävis ilmi, että siinä sillassakin oli hevosenlihaa

se olisi ehkä doublegategate

Tytti kirjoitti...

ja vegetaristit jotka olis kävelly sitä siltaa ja kuulis siitä, romahtais kans

triplat

Sami Liuhto kirjoitti...

Triplegate olisi kuin Triple H, yksi wrestling-suosikeistani. The Rock on imho the best! Eye-browing, pie-eating, elbowing.

If you smellllllll what The Rock is cooking!

It doesn't matter what!
http://www.youtube.com/watch?v=ChCckO_F0Ss