maanantai 8. huhtikuuta 2013

Läppää


Kirjoitin tänään ensimmäiset metrorunoni, mutten lainkaan oikeaoppisesti. Yritän ehkä huomenna jo pysytellä paremmin säännössä, rajoitteessa, nyt kirjoitin koko ajan enkä vain junan ollessa pysäyksissä. Pistän nämä metrorunoni blogiin kunhan pääsen kotiin. Googlasin ja löysin että Helsinginkin metrossa on runoiltu. Aion runota siellä eli siinä itsekin. Teen metrorunoista vielä kirjan. Tai kirjan osan. Suunnittelen myös koetteellista runoelmaa, missä on 99 säkeistöä, joissa on 22 säettä ja 77 sanaa.  7623 sanaako tuosta tulee. Hankala tämä iPad. Täytyykö näille sanoa erikseen, että ihan tosissaan tässä töitä tehdään? Joka paikassa. Ei ole lomaa enkä sitä kaipaa. Tämmönen projekti. Mietin illalla että kirjoitan vielä 12 x 12 Tusinaromaania. Semmonen sisäpiirin läpändeeraus. Joku sanoi, että keillähän täällä on sisäpiirin läpändeerauksia... Ei niille sanota vaan sellaiselle joka vetää täysillä eikä teeskentele. Hävetkää, jos osaatte. Olen 20 vuotta harjoitellut. Tehkää sama perässä ja vittuilkaa vasta sitten, kun on varaa. Märkäkorvat perkele. Olen se helpoin maali nälvinnälle. Luen nyt Päätaloa. Ostin tänään Vianin J'irai cracher sur vos tombesin ja se kieltämättä on käynyt mielessä. Ostin myös Celinen Entretiens avec le Professeur Y: n. Selineäkin diggaavat märkäkorvat, helpon elämän nilkit. Selinen olisi heitä vihannut.

3 kommenttia:

Liro kirjoitti...

Vähättely on jännää. Toisaalta on tämä taktinen oman työn vähättely "ei tämän ollut tarkoituskaan olla tosi hyvää", mistä puhuit aiemmin (ja mitä taidan tämän jälkeen tehdä toisaalla ja ajatella, että no nyt tuli itselle parempi olo), ja joka tekee kritiikin antamisesta vaikeampaa. Toisaalta on kriitikon tuhat tapaa vähätellä kritiikin kohteena olevaa asiaa, jotta pääsisi tekemästä huolellista kritiikkiä, siis palkattuna tai palkkioita nauttivana ihmisenä työtään. Tai ehkä olen väärässä, ei tämän pitänytkään olla vakava kommentti.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tuli mieleen 30 v Ranskassa asuneen nunnaystävämme ihmettely, kun suomilaista ei voi edes kehua eli kiittää. On tämä erinomasta porukkaa! Tämä ei ollut kehu.

Otin selvää metrorunon runotiikasta ja pikapuoliin teen muutaman hirvittävän metrorunon! Suunnittelin myös miten kirjoitan Helsingin metron runot. Joku teki runokirjan junassa välillä riihimäki-helsinki vai oliko pasila. Saatan kirjoittaa runon turun ja helsingin välillä. Siitä tulee mielenkiintoista, pähkit säettä kupittaalta saloon ja sitten rykäiset sen paperilla salon asemalla. Lentokoneruno on sekin intresantti.

Kamunen kirjoitti...

Necessario vincere, piu necessario combattere. (mussolinin ajan julistus tuossa vastapäisen talon seinässä)

Suomalainen hyväksyy vain virallisen kehun: Pohjoismainen hyvinvointivaltio on tärkeää, tärkeämpää on taistella sen puolesta.