torstai 11. heinäkuuta 2013

En ole aikoihin saanut luettua kirjaa loppuun. Ostin antikvariaatista viimeisen Harjunpään ja koettelen sen kanssa. Se on hyvä kirja. Muttei hyvyydellä ole juuri tekemistä sen kanssa, että saa kirjan luetuksi. Lyhyydellä ehkä. Lhyvhyys. Lyvyys. Ei jumalauta nolottaa tuo ed. merkintä, käyn ottamassa sen pois. Noin. Siinä ei siis ollut mitään negatiiivistä, paitsi itseäni kritisoin, mutta ihan pöljä juttu silti. En tahdo olla vittuilija. Sitä piirrettä itsessäni kritisoin, ilkeyttäni kritisoin. Kai se on puolustusmekanismi mutta mille, vuosikymmeniä sitten sattuneille asioille... Mutta tuo Harjunpää, onhan se kerronta huomattavan voimakasta. Mitä siitä sanottiin kun se ilmestyi?

7 kommenttia:

Juhana Vähänen kirjoitti...

Kerrankin sä alat nähdä jotain. Helvetin hyvä. Tai oothan sä nähnyt aikaisemminkin. On vain yleensä tullut semmoinen tuntu että jy knou veri vell.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tää on hidas prosessi. Joskus teeskentelen hidasta eikä se oo hyvä juttu. Voi helkatti kun muistais huomennakin.

Hottinen kirjoitti...

No höh. Nyt ei ikinä saa tietää, mikä nolotti ja minkä otit pois.

Paksuja kirjoja on helpompi lukea kuin ohuita. Noin keskimäärin. Minusta. Ja mahalla maaten helpompi kuin selällä. Lyvyys kuulostaa jotenkin norjalaiselta, arkaaiselta, muinaistarun rakkaudelta aamu-usvassa tai joltain semmoiselta elämää suuremmalta.

Harjunpäästä en muista tähän hätään mitään, mutta kuule tiedätkö, että norjalaisissa tv-sarjoissa on kummallisen paljon ulosteita? Nyt tiedät. Yhtä paljon kuin suomalaisen kirjallisuuskeskustelun kielikuvissa. Vähän on outoa. Tämmöisiä asioita alkaa miettiä, kun ei kykene keskittymään kirjaan.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ei ollut mitään tärkeetä, vaan sitä perusjupinaani. Viittasin erääseen blogiin, mutta poistin tekstin, kun vaikutin jotenkin tyrkyltä. Hyvällä viittasin blogiin.

SusuPetal kirjoitti...

Hehei, ei se ollut pöljä juttu, tolkullista ja oivaltavaa, Sami. Luin sen eilen, tänään uudestaan (se näkyy noissa eri readereissä, vaikka sen poistaisikin blogista).

Koulujen pihat ovat tyhjiä kesäisini.

Sami Liuhto kirjoitti...

Joo, ne näkyy! Tuolla blogin paneelissakin. Olen lueskellut esim. suutuspäissään tehtyjä avautumisia, jotka pän viilettyä on poistettu.

Mitä noita readereitä on? Blogroll on kai sellanen. Eikö toi paneelin näkymä oo blogroll? Blogrollin stones.

Otin pois, koska päätin etten kommentoi tuotoksistani esitettyjä kritiikkejä, jätän kriitikolle tilaa. Ainakaan ihan heti en ole kommentoimassa. Vaikka periaatteessa olisi tärkeää, mutta voi kritikoijaa ahdistaa. Ja, oma lehmäni, tahdon että minut mainitaan, ja kommentointini voi vähentää mainintoja.

SusuPetal kirjoitti...


Blogroll on juu tuolla paneelissa.

readereita on mm. feedly.