lauantai 13. heinäkuuta 2013

poetiikkaa


Olen harjoitellut sananeliörunojen kirjoittamista. Sananeliö on merkki, joka pitää sisällään merkkejä eli sanoja ja kirjaimia. Kun lukee sananeliörunoja, on tarkattava erilaisia kokonaisuuksia ja erilaisia osia.

Käsittääkseni sananeliörunoja ei ole ennen tehty. Eikä paljon sananeliöitäkään, siis sellaisia, joista lähtee sama teksti joka nurkasta. Sananeliö on siis myös palindromi. Clinamenin saa, kun jättää keskipisteen tyhjäksi. Tai jonkin muun kohdan.

Sananeliörunoelman ehkä kirjoitan. Minulla alkaa olla merkkejä hyvä määrä kasassa, ja osaan kohtuullisesti muodostaa uusia.

Sanan pituus on kahdesta viiteen kirjainta, kuusikirjaimisia on, mutta sitten neliöt alkavat muodostua epäsanoista, mikä ei ole hyvä runon kannalta, kun luettavuus on kärsinyt jo tarpeeksi. Ei ole. Yksikirjaiminen sananeliö on hauska juttu. Toivottavasti saan sellaisen sovitetuksi johonkin.

Aion tehdä merkkikirjan, itselleni, mutta panen sen myös yleiseen jakoon blogini sivuksi. Merkkikirjassa ovat merkkini. Olette minulle rakkaita ja tahdon näyttää teille puuhiani.

2 kommenttia:

Korppi on oikeus kirjoitti...

Sananeliörunoelma? Kannatetaan.

Mitenköhän olisi sanakuutio? Se vaatisi jo nikkarointia kolmiulotteisena.

Sami Liuhto kirjoitti...

Sanakuutioita on ainakin yksi sakemanni tehnyt. Sitten tiätty neliulotteisuus. Viisiulotteisuus!