torstai 25. heinäkuuta 2013

Syljen haudoillenne


Kirjailija, filosofian maisteri J. Yli-Juonikas ei ole vielä ehtinyt rentoutua kesädekkarin äärellä ääreen, enkä minäkään ennen ko. iltaa, mutta eli nyt aloin lukea Boris Vianin crime noiria J'irai cracher sur vos tombes, jonka olen ostanut keväimellä jostakin muualta kuin Suomesta, jossa "ranskalainen kirjallisuus" tarkoittaa sitä yhtä pösilöä, aikakautemme Sartrea. Houellebecqiä. Välillä tajuan, "ymmärrän", tekstistä jotakin. Tiivistän: Pynchonin Gravity's Rainbow ja Perecin Elämä Käyttöohje ovat ne viimeiset sanat. Tämä lisäyksenä Calvinon höpinään.

En uskalla kysyä ihmisiltä että tota joo öö luetteko sitä mun paskaani, blogiini. Mikä siinäkin on. Ei tässä ole mainostamista. Sukulaiset saavat hävetä, kylänmiehet. Kumminkaimat, enonveneet. Pitäisi rohkeammin kysellä. Kinnunen tätä kai lukee, etsii mainintoja itsestään. Kaljussa vain hiki valuu kun se liu'uttaa näytöllä tekstiä. Käytä hölmö hakutoimintoa! Ei tarvitse kaikkea kuonaa läpikäydä.

Nyt on yö. Kuka suomentaisi tuon Vianin? Minä en viitsi. Siinä oppisi kieltämättä kieltä hyvin. Kymppitonnista suomentelesin.

Lyriqereureuse:

kumppiyonnista po. kymppitonnista

tohkeammin po. rohkeammin

6 kommenttia:

Hottinen kirjoitti...

Jos joku setäserkku lukee blogiasi, sanot sille, että tämä on kuule kokonaistaideteos Sami Liuhto, sellainen yhdistetty installaatio ja performanssi niinku ja ehkä vähän myös kollaasi, et sinä setäserkkuparka kuitenkaan tajua, kun et liiku taidepiireissä. Ja alat pistää tänne enemmän ranskankielisiä otsikoita.

Minä olen tämän blogin innoittamana (paitsi lukenut runojasi myös) katsellut sinusta videoita. Sinulla on tekstiisi sopiva ääni. Kinnustakin olen jo vähän vilkuillut ja unabomber-huppuisen Jaakko Y-J:n nuoruustarinat odottavat parvekkeen patjalla. Kritiikit eivät koskaan pysty samalla tavalla herättämään kiinnostusta kuin nämä oudot hahmot täällä.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ei kai tätä kukaan lue. Tjaa. Tjoo. Tjuu. En muuten ole siinä Maamme-viteossa paitsi äänenä, jos ootta sitä katellu / kuunnellu, siinä on naamari päässä eräällä.

On näistä jutuista joskus mukistu. Yritä siinä sitten selittää 1900-luvun romaaniteoriaa. Jaa jaa. Mennään etiäpppäin.

Ja nyt loppu muste rintteristä.

Hottinen kirjoitti...

Eikä kun semmoisen musiikkia ja tekstiä yhdistävän live-esiintymisen olen katsonut. Siinä ainakin auoit suutasi ja liikehdit.

Sami Liuhto kirjoitti...

Niin joo semmosen. Niin. Joo.

Semmosen.

Siinä Maammevideossa en oo mää kun äänenä. Äänenä nenää.

Tapani Kinnunen kirjoitti...

Hottiselle toti!

Sami Liuhto kirjoitti...

Hashtag. Se on Hampurissa joka päivä.