Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Ennen oli paremmin.

Faktahan on, että v. 2035 itketään nykyaikaa ja sanotaan, että miksei enää kukaan kirjoita niin kuin Knausgård.

Enne oli paremmin.

Ne oli paremmin.

En oli paremmin.

E oli paremmin.

En ole aivan varma, olisinko ymmärtänyt Célinen neroutta v. 1932 tai tunnustanut sitä v. 1952. Jälkimmäiseen olisin ehkä juuri & juuri kyennyt, ajoittain, mutten edelliseen. Jälkimmäinen olisi tietenkin ollut täynnä varauksia: "Vaikken olekaan hänen kanssaan kaikesta samaa mieltä." Huvittavaa on, että juuri tällaiset tyypit rääkyvät "pidemmälle-menemisestä".


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noo mutta kyllä se siitä. Jos saan pyytää, niin ehkä esseekokoelmaa/runoelmaa/haaveilua:

Selin

Se voisi olla selänkääntäminen raadeille yms. tms. jne.

Kun sulla on jo se hieno Elämä vie.

Anonyymi kirjoitti...

PS(BS): esipuhe Peter Selin?

Anonyymi kirjoitti...

Siis: http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?35707-Peter-Selinin-legendaariset-lauseet

Sami Liuhto kirjoitti...

Hetkos. Kuuntelinkohan mä ton Selinin selostusta viime kesänä Europortilta kun oli tää Tour de France? Semmonen vähän kostea ääni (en tarkoita eroottisesti).

"Selin - Miten menin pidemmälle/ pitemmälle ja kaihosin vanhoihin aikoihin. Esseitä lopullisesta ristiriitaisuudesta & älyllisestä kuolemasta." Kustantaskohan Savukeidas? Niiltähän tommosta löytyy, menis yks jatkona kivasti. Älyttömän (get it!) radikaalia menoa, vastakulttuurista, epäperussuomalaista, arabikevätläistä. "Löysinkö arabialaisen oveni Myllypurosta? Katsoin ovestani ja pohdin, olinko hahmottamassa identiteettiäni negaatioiden kautta? Meneekö tämäkin paska ihmisille läpi? Toki en kaivannut kuin rauhallista vallankumousta. Jne." Itse asiassa jos yhdistelisi tuon savukeitaalaisen kliseisyyden niin siitä saisi aika kivan parodian näistä "ajattelijoista". En mainitse nimiä. Eiköhän ne ole kaikkien tiedossa. Ai niin, tämä vielä: "En omista televisiota, enkä ole milloinkaan katsonut tosi-tv:tä. Käytän aikani paremmin. En voi ymmärtää, miksi ihmiset menevät tosi-tv:hen, kun katson kisaajia, ihmetys täyttää mieleni." <- okei, tän luin yhdestä haastattelusta. Ei se ihan noin mennyt mutta suunnilleen.

"Myllupurolainen ovi. Eseitä periferiasta." Hämmästyttävää on, että hyvänkin aiheen ne saavat pilattua huonolla ajattelulla & kirjoittamisella. Tietyllä tapaa on saavutus, että trubaduurirunoudestakin voi saada tylsää.

Niin niin niin niin.

eka anonyymi kirjoitti...

Palaan rikospaikalle. Mietin vielä, oisko sittenkin toimivampi:

Céline selin

Toistolla saisi paitsi tarkoittamani vitsin alleviivaavasti auki, toisaalta myös uutta ulottuvuutta, viittauksen klassikkoilmaisuun seli seli. Selittelyksihän sen kuitenkin olisi tarkoitus mennä (pidemmän päälle, pidemmälle? Vai selin selittelyyn? Äh, koetan nyt turhaan blogistin patentoitua virtaustekniikkaa, en vain osaa).

Sami Liuhto kirjoitti...

"Céline selin" olisi aika kiva, mielestäni. Teemaa voisi varioida sitten.