Sivut

lauantai 1. joulukuuta 2012

Klingen mukaan kissat ja koirat, eläimet, opettavat meille ihmisille "inhimillisyyttä". Näin se taitaa olla. Koiramaisuutta, kyynisyyttä ei vissiin saa eläimille opetettua.

4 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

Eilisiltainen afrikkalaisvieraamme hämmästeli tavattomasti sitä, kuinka selvästi Lidia vastasi puheeseeni.

Kysyi vielä että miksi puhun suomea. Sanoin että kaikki kissat osaavat suomea. Nyt mietin että uskallanko todella jättää hänet kissavahdiksi pidemmäksi ajaksi.

Jos vaikka Lidia ei enää sitten käsitä suomenkielistä puhettani. Mutta hän oli sitä mieltä että noin kesy kissa väistämättä oppii puhumaan. Kerroin Kurosawan Dersu Uzalasta, jossa kaikki ovat ihmisiä, tuuli ja tiikerikin.

Hän ei kutsuisi leijonaa tiikeriksi saati ylipäänsä kissaksi. Ihmetteli elokuvantekijän ajattelua ihan vakavasti.

Niin se on Sami. Kaikki riippuu näkökulmasta.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kirja Dersu Uzalasta on 1. tai 2. kirja minkä olen koskaan lukenut. Se on hieno kirja.

Uskoakseni kissa ei koskaan unohda oppimaansa. Tai muutenkaan unohda, kissan muisti on paljon parempi kuin ihmisen, joka muistaa vain yhdentekeviä asioita, lähinnä eilisen, kun taas kissa tuntee ikuisuuden.

Hei, voitko antaa osoitteesi minulle, vaikka sähköpostissa, niin lähettäisin Vätin Sanomia ym. sälää siihen suuntaan. Sähköposti on SliuhtoATgmaildotcom.

Jaakko kirjoitti...

Onko muuten Vätin Sanomat niin kutsuttu sami's dzat?

Tämä on luultavasti vanhentunut puheenaihe ja sanaleikki. Sori. En liene lukenut kaikkia merkintöjä enkä varsinkaan kommentteja.

Sami Liuhto kirjoitti...

Höhhöö.... Se se on!

Pistäs mulle spostissa osotteesi niin saat Vätin Sanomat.