keskiviikko 5. joulukuuta 2012

"Kirjan sisällön kirjoittaminen on soololaji, jossa tiimiin ei kuulu muita kuin kirjailija ja kustannustoimittaja. Sen sijaan kirjan tuotantoon osallistuu kokonainen näkymätön orkesteri, joka kasvaa koko ajan." Lähde.

Tällaisten kommenttien jälkeen ei voi enää ihmetellä, että kysytään "onko sulla toimittaja" kun kerrot kirjoittavasi. Huomioisin lainauksesta myös ilmaukset soololaji ja tiimi. Ylipäänsä on tärkeää puhua tuotannosta ja siitä että jokin kasvaa koko ajan. Tätä kutsutaan kapitalismiksi.

 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toihan on kuin se Ruben Stillerin suunnittelema vasemmistolainen tosi-tv, jossa ei pudoteta ketään pois vaan koko ajan otetaan uutta jengiä lisää!

Sami Liuhto kirjoitti...

Tositelevisio kirjan tekemisestä. "Sofin kirja".

Ripsa kirjoitti...

Siis mitä on kirjan sisällön kirjoittaminen?

En käsitä.

Sami Liuhto kirjoitti...

"Kirjan sisällön kirjoittaminen" on varmaan sitä epäkieltä, jota on myös "sisällön tuottaminen" ja muu ulkoistettu elämä.

Outoa on. Stalinin lehmien perusteella, muistaakseni, Oksanen ei ole noin huono kirjoittaja, mutta ehkä hän on ruosteessa. Tekstistä tuli mieleen että joku kirjoituskurssi voisi tehdä terää.

Ilmeisesti tuo oheispuuhastelu, mistä Okssnenkin on puhunut, on vienyt voimat. Mutta, voi sanoa: kiitos ei, minä kirjoitan.

Vertautan tätä Kersti Juvan moitteisiin huonosta kielestä. Melkein voisin lukea tuon Kun pulut paskoivat jos tielle tulee.