keskiviikko 7. elokuuta 2013

diktatuuristamme


Tämä nyt on taas tätä, mutta voisi luulla että kommenttilootat on sitä varten, että jos lukee merkinnän niin kertoo sitten että luin merkinnän ja kertoo ehkä sitten mitä tuli mieleen. Vai eikö tule mieleen? Kun ei blogeissa ole kommentteja vaikka lukijoita lienee. Minun tekee mieli kommentoida mutten uskalla! Saakeli kun ei kukaan muukaan kommentoi. Kiva siinä sitten.

On totta, että elämme diktatuurissa, mutta diktatuuri hellittää jos kommentoi, keskustelee, "vuorovaikuttaa" niin kuin idiootit sanovat. Facebookissa on se paha, että siellä lähinnä tykätään ja nyökytellään ja siksi diktatuurillemme Facebook onkin hyvä juttu, kun taas enemmän ja vähemmän anonyymejä suosivat keskustelupalstat ja blogit eivät ole dikatuurillemme mieleen.

En millään voi kannattaa moderointia, jota kannattavat diktatuurimme palvelijat. He siirtyvät Facebookiin koska siellä he voivat paremmin moderoida. Siksi entinen radikaali, nykyinen "huolestunut" on vallan innoissaan Facebookista. Siellä hänestä tykätään. Mutta kirjoitapa blogia niin jo aukeaa mahdollisuus vittuilijoille.

Muistutan jälleen lukijaa siitä, että jos sinut sensuroidaan jossakin blogissa niin tule kertomaan mielipiteesi tänne, sillä täällä on ns. aikuisten oikeasti mielipiteenvapaus, täällä se ei ole paskapuhetta vaan todellisuutta. Pidetään näitä itseensä niin tyytyväisiä "vastarannankiiskejä" vähän varpaisillamme, näitä rankkoja kirjailijoita, jotka vittuilevat vain toisten kustantamojen kirjilijoille ja, erityisesti, oman kustantamonsa entisille kirjailijoille, jengipettureille.

Facebook on todella narsistinen laitos. Hei, tänään kävin siellä ja täällä. Tykätkää. Facebookin sisäänrakennettu narsismi aiheuttaa sen, että Facebookin käyttäjä voi olla ihan vapaasti narsisti, kun taas blogihenkilöllä on hankalampaa.

12 kommenttia:

Ripsa kirjoitti...

FB on hyvä niille, jotka pääsevät liikkeelle kävellen tai fillarilla: tulee ilmoituksia että sitä tai tätä tapahtuu siellä ja täällä.

Mulla on kavereita ympäri Suomen ja vähän muuallakin, joten kiinnostavaa triviaa riittää. Mutta aivan uutisiakin.

Kun en nyt pääse liikkeelle, niin istun tässä kuin tatti ja kommentoin sun blogias. Sami-raukka.

Lähäretähän tästä isännän kans kuskaamaan mua röntgenihin ja lääkäriin. Pilvistä, ei tuulta, +18 C.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tuo on kaikki mitä sanot totta. Voimia sinne!

Facebook sinänsä tietenkin on hyvä, mutta siitä saa kivan itsefantasiointitilan itsellern. Sinänsä hyvä? Kai nyt on.

Hottinen kirjoitti...

FB:n ihmeellinen maailma on valitettavasti minulta salattu, kun en ole siellä. Mutta paheksun silti! Näen sentään joistakuista profiilikuvat, ja tututkin näyttävät siltä, etten ole tuntea.

Blogimaailmassa mielipiteeni on jättänyt kaksi tai kolme kertaa julkaisematta Takkirauta. Kerran tiedustelin, onko hänestä oikein ja kohtuullista linkata sivulle, joka paljastaa murhaajan nimen, ja tiedottaa samalla, että murhaajalla on kouluikäisiä lapsia. Kommentti ei ilmestynyt, mutta linkki katosi, mikä epäilemättä oli siinä tapauksessa järkevä ratkaisu. Mutta olen kyllä ymmärtänyt, että Takkiraudan erinomaisuutta ei tule kovin vahvasti kyseenalaistaa.

Omat mielipiteensä tietysti unohtaa nopeasti, eikä niillä paljon ole väliä, mutta aina jää pieni ihmetys: Noinko tuo kirjoittaja omaa kuvaansa rakentaa?

No, lopulta lienee kyse siitä, miksi kukakin bloginsa mieltää. Jollekulle se on hyvin haravoitu edustuspuutarha, toiselle taas villi puoliviidakko, jossa voi olla vähän vaarallistakin. Mikäpä minä olen sanomaan, että viidakoissa on kivempaa, kun en edes tykkää pythoneista.

Sami Liuhto kirjoitti...

Facebook on salattu niiltä jotka eivät ole leikkiin ryhtyneet. Minulta ei ole, koska tiirailen sitä vaimon tilin kautta. Varmaan se on jokin violation of RIGHTS. Tehkää kantelu.

Ripsa kirjoitti...

Meidän isännällä ei myöskään ole FB-tiliä.

Se tulee katsomaan jos on sitä kiinnostava uutinen tai hauska pätkä jotain videota, musiikkia tms., pyöräilyä varsinkin.

Pyydän täten kaikkia käyttämään pyöräkypärää! Mun pää osui ekaks siivoustelineen kulmaan ja ois varmaan haljennut, ellei olis ollut kypärässä.

FB/blogi-kaverini Eljas säikähti kertomustani niin, että osti ittelleen kypärän. Minusta on hienoa että meillä on siis Eljas edelleenkin keskuudessamme!

Sami! Mitä on itsefanisointitila? Miettiä kuka on? Peilata itteään muihin? Arvelen siitä, kun aluks puhuit narsismista. Voi se joillakin olla motiivi naamakirjaan. Mutta niihin ei ole pakko kommentoida.

Sitä olen joskus miettinyt, että voiko joku olla piilonarsisti ja miten se siinä tapauksessa ilmenee?

Sami Liuhto kirjoitti...

Itsefantasiointitila on sitä tykkäystä, tykkäämistä, kun tykätään ja kommentoidaankin että ai kun kivasti nyt oot ollut. Jos puhutaan peräti kansalaisyhteiskunnasta ja keskustelusta, niin FB ei ole silloin kumpaakaan ja tämä on ihan okei, muttei pidä olettaa että se olisi enemmän. Monenko julkkiksen kaveri kukakin on. Kuka tykkää. Kuka ei. Tämä on hyvin kaukana demokratiasta ja sekin on ihan okei, kunhan muistetaan että se on hyvin kaukana demokratiasta.

Näistä syistä olisi tärkeää ettei taannuttaisi Facebookiin vaan oltaisiin blogeissa ja keskustelupalstoilla, missä muodostuu keskustelua, on mielipiteitä, joita FB:ssä nimenomaan ei ole, kun kaikki ovat samaa mieltä. Facebookissa voi toteuttaa narsismiaan. Niin blogissakin, mutta blogissa se on hankalampaa. Seuraan muutaman kirjallisen epelin FB:tä ja on ne kyllä aikamoisia fanituspisteitä.

On muistettava, ettei kaikilla rahkeet riitä kuin FB:hen. Ei siitä voi moittia. Että jos tulee paha mieli, kun joku sanoo vastaan. Kelle ei tulisi? Mutta ne on ne asiat jotka kiistelee, tämän voisi edes joskus muistaa.

FB on kevyilyä. Ja se, taas kerran, on ihan okei, kunhan muistetaan että se on kevyilyä. Bloggaaminen ei ole, välttämättä. En osaa sanoa, voisiko olla raskas Facebook-tili. Se ei varmaan hyvin rihmastoituisi ja FB:ssä on tämä verkostoitumisen aate keskeisenä.


Ai niin, kohta perustetaan Tusinaromaani-Facebook-jutska. Se on semmoinen tiedottava. Pannaan sanaa kiertämään. Seliseli. Mutta muuten ei kukaan tiedä ja näin saa ilmaiseksi jollekin tietoon!

Hottinen kirjoitti...

Kun verkostoitumisesta kerran tuli puhe:

Olisinko minä sinusta liian tuttu arvostelemaan TR:n? Siis kun käyn täällä höpisemässä ja olen siksi vähän kuin kaveri. Kysymys on vakava. Olen sitä itse miettinyt.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kysymys on hyvä. Mielestäni olet vähän esteellinen elikkä jäävi. Tai no jaa... Eihän se haittaa jos keskustelee. Missä se raja menee? Sanotaan, että se pitää itse määritellä ja ymmärtää.

Sitten on se, etten edes tiedä kuka on nimimerkin (?) takana. Eli siinä mielessä vain toinen tuntee toisen. Kuitenkin olemme täällä lootassa hölisseet varsin yhtenevässä hengessä.

Varmaan kannattaisi ajatella niin, että jos tulee mieleen jääviys niin se riittää jääviyteen. Kyllä nyt kulttuuriväki nauraa! Jääviys! Hahaa!

Päätin, etten linkkaa blogiin, jos tuotoksiani on kritikoitu. Että annan kriitikolle rauhan, mutta kieltämättä minua nykykielisesti hämmensi lukea muudan Pääjärven kritiikki Voimasta... Nolotti! Ja muudan Pääjärven kanssa olen miekkaillut vallan useammasti! Sekin! Se on varmaan kiinni kriitikon luonteesta, että mitä voi kritikoida, pystyykö olemaan ns. objektiivinen. No, minähän en pysty, se tiedetään, että ihan sama vaikka kritikoisin oman tekstini.

Hottinen kirjoitti...

Juu, minäkin luin sen Pääjärven jutun Voimasta - ja osittain siitä tämä esteellisyyskysymys tulikin mieleeni. Onhan se tietysti koominen ongelma Suomen kokoisessa maassa, kun kaikki kumminkin ovat vähintään FB-kavereita keskenään.

Huvittavaa sinänsä, ettei tämä juttu edes tulisi mieleeni, jos olisin ollut täällä ihan hiljaa, lukenut vain. Sellaisia kuitenkin useimmat blogisuhteeni ovat, ja silti ne ovat minulle suhteita.

Mutta joo: luulen, etten arvostelisi sinua. Pitäisin kuitenkin jo etukäteen.

Joskus käy kumma kyllä niin päin, että jotakuta kirjailijaa kammoaa syvästi ties mistä irrationaalisesta syystä, vaikkei ole koskaan lukenutkaan, ja sitten lukiessa yllättyy, että sehän onkin aika hyvä. Negatiiviset ennakko-odotukset ovat oikeastaan köykäisiä lennätellä pois, paljon köykäisempiä kuin positiiviset.

Sami Liuhto kirjoitti...

"Negatiiviset ennakko-odotukset ovat oikeastaan köykäisiä lennätellä pois, paljon köykäisempiä kuin positiiviset."

Totta. Enkä ookaan tullut aatelleeksi.

Ehkä sittenkin ihmisessä on hyvyys voitolla jos ja kun on näin?

VVV kirjoitti...

Jaa-a, useimmissa ihmisissä hyvyys on voitolla, mutta ikävä kyllä ei tarvita kuin se yksi muu niin on aika monta päivää piloilla.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ei minussa ainakaan ole hyvyys voitolla. Itse asiassa olen aivan paha ihminen.