maanantai 19. elokuuta 2013

dust in the wind


Keväällä iski kai jonkinlainen siitepölyallergia, joka on nyt jalostunut pölyallergiaksi. Upeaa. Tähän mennessä ei ole ollutkaan allergioita, joten on kannattanut elää. Nenän kutiaminen on niin inhottavaa että oksettaa, jos kielikuva sallitaan ja miksei sallittaisi kun elämme sallivassa yhteiskunnassa, kulttuurissa ja elämänmuodosteessa. Pyyhin äsken pölyjä, mikä on hirveää hommaa. Ällöttäviä pölykerrostumia, nykykielisesti pölypintoja sekä pölyalustoja. Kissa katseli että on toi ääliö. Sitten panin läpivedon, jota Reger rehellisenä ihmisenä ei voinut sietää. Vaimo soitti matkalta ja toivoi etten tee mitään. Olen miettinyt hänen toivomustaan. Saan siitä tekosyyn mitä irstaimpaan laiskotteluun. Etten vain alkaisi lukea Raymond Chandlerin Vuosien varjoa! Bernhardiin en uskalla koskea, kaipaan valhetta. On tuo Chandler, tosiaan, varsinainen besserwisseri, kuulemma Hammett on jo nöyrempi kaveri. Puhumattakaan Ellroysta tai Thompsonista. Mitä jos tilaisi Ellroyn uuden ja lukisi sen heti englanniksi. Kai se kohta ilmestyy. Nimi on ehkä Perfidia. Se aloittaa uuden L.A.-kvartetin, 40-luvulle sijoittuvan sekoilun, jossa seikkailee L.A.-kvartetin ja Amerikan alamaailma -trilogian henkilöitä. Niin rakastan sellaista. Ellroy vyöryttää loistavasti. Ansaitsisi Nobelin, muttei Nobelia saa, koska ansaitsisi Nobelin. Voin aivan hyvin "pitää lomaa", sillä olen kirjoittanut tänä vuonna seitsemänsataaviisikymmentäkuusi sivua tekstiä. Eikä siinä ole riviäkään löysyyttä, vaan pelkkää nöyryyttä, voin kertoa. En tee tällä viikolla mitään! "Pidän lomaa" koko loppuvuoden. Kirjoitan vain sekavia blogimerkintöjä.

2 kommenttia:

Hymyilevä eläkeläinen kirjoitti...

Hyvä meininki! Ei mitään pölyjenpyyhkimistä, vaimo hoitaa ne hommat kun tulee. Tai voithan hiukan huiskaista sitten ennen vaimon saapumista. Mutta ehkä kuitenkin pitäisi pölyjä pyyhkiä jo nyt, kun sulla on se allergia. Ja kissa. Kissoille kaikki tuommoiset herkkänenäiset ovat myös allergisia. Vaan kissaa ei voi noin vain pyyhkiä. Mutta sillä voi pyyhkiä pöyttää kuten sen entinen akka teki ja tokaisi ihan piruuttaan, että konstit on monet.

Täällä blogissasihan näyttää olevan paljonkin teksti. Alanpa ahmia sitä. Olen ihastunut tähän sun tapaasi kirjoittaa ja hahmottaa ihmisen ulkopuolista maailmaa!

Ihailijattaresi (69 v.), melkein kaikki hampaat tallella.

Sami Liuhto kirjoitti...

Viime päivinä olen alkanut pelätä että mulla on kissa-allergia! Se olisi kammottavaa. Rakastan kissaamme syvästi, yhtä paljon kuin vaimoa. Se on paljon se, voin sanoa! Eläkeläinen (hymyilevä), tulepa joskus meille ja tapaa meidän pieni perhe! Se olisi kovin hauskaa.

Huomenna jatkan siivoamista, mihin matkaaja antoi lähtiessään ohjeet. Nyt päätettiin, kun on tämä allergia ilmi-tullut, että pölyjä on pyyhittävä ja usein. Pölyjenpyyhintä on ollut vastuullani eli pölyjä ei ole pyyhitty. Nyt niitän siitä kamalaa satoa kamalaa!