sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Kultuurihuora toimii siten, että hän ottaa ja pitää puheenvuoron. Hän tulee näkyville. Hän on ihmisten edessä.

Tätä taustaa vasten Timo Hännikäisen ja Jarkko Sandellin teko yli kuusi vuotta sitten Savukeitaan ja parin henkilön syntymäpäivillä oli ns. piristävä. He lauloivat Vöyrin marssin ja jäljempi laulaja huusi loppuun Sieg heil ja muistaakseni teki natsitervehdyksen.

Ehkei ihmisten tyrmistys niinkään johtunut sisällöstä vaan muodon ja sovitun rikkomisesta. Sen tähden Kauko Röyhkä oli aivoinfarktin partaalla ja joutui munaamaan itsensä Facebook-päivityksessään. Sen tähden kaikki tuomitseminen.

Ehkä tuomitseminen yleisesti kohdistuu muotoon eikä sisältöön. Niin paljon menee ohi, kun muoto on oikea, esim. "ilon kautta", tuo vanha natsistinen iskulause puhumattakaan lukuisista kommunistisista jutuista.

Kulttuuri toimii muodossa, "ei ole ollut tapana" on avainlause, jota ei vahingossakaan sanota mutta ajatellaan jatkuvasti. Toinen avain on piiri tai ryhmä tai joukko, mitä sanaa nyt tahdotaankaan käyttää, ja piirin olemassaolo kielletään jos siitä mainitaan. Tämähän on perinteisen totalitaristista.

Likaisen työn tekijät tulevat vähän sivulta, ja sivua saattaa olla populaari, siksi Kauko Röyhkä mokasi myös suvaitsevaisten mielestä vaikka suvaitsevaiset olivatkin mielissään että joku kävi potkimassa väärintekijöitä. Käsiään ei pidä liata, mitään ei pidä sanoa.

Siksi typeryksille on menestyksellä myyty ajatus "kärsimisestä hiljaa" ja joku "mediaseuraaja", jolle nauretaan selän takana, saa käydä avautumassa että miten asiat oikeasti ovat eli siten miten ne ainakaan eivät ole.

Ei kukaan lauseen totuusarvosta ole puhunutkaan, totuudesta tässä ei ole ollut kysymys alunperinkään.

Kulttuurihuoran pitää olla aktiivisena vähintään neljässä seurassa, liitossa, yhdistyksessä ja osuuskunnassa. Näin hän valvoo omalta osaltaan, ettei väärin-sanomisia ja väärin-tekemisiä tapahdu ja jos tapahtuu niin ne kyllä kostetaan.

Katsokaapa ihmistä ja ottakaa selvää hänen aktiivisuudestaan. Kulttuurihuoran tunnistaa helposti.

On mahdollista, ettei joku edes tiedä olevansa kulttuurihuora. Silti hän on kulttuurihuora.

Ei kommentteja: