lauantai 14. heinäkuuta 2012

Haulla
sami liuhto on yks tyttö
on taas saavuttu tänne, tähän blogiin. Jotenkin sovinistinen haku, joka pitää sisällään oletuksen tyttöyden alisteisuudesta esim. poikuuteen, miehyyteen ja naisuuteen nähden. Tälle hakijalle / näille hakijoille annan ohjeeksi lukea 2000-luvun sukupuolentutkimusta, joka on poistanut kokonaan sukupuolten välisen eron ja kerrankin tutkijat itse ovat näyttäneet oivaa esimerkkiä, sillä heitä ei voi tunnistaa ei miehiksi eikä naisiksi, ainoastaan sukupuolentutkijoiksi.

Lauseen sami liuhto on yks tyttö kirjoittaja on mitä ilmeisimmin epävarma omasta seksuaalisuudestaan. Jos hän on vanhakantaisesti sanottuna mies, hän kokee pitää yllä heteronormatiivisuutta ko. lauseen kaltaisilla aggressiivisilla ulostuloilla, eikä hän anna olla itsensä muuta kuin heteroseksuaalinen lihaa syövä länsimainen mies. Jo ajatus homoseksuaalisuudesta eli tyttöyden lähentyminen ahdistaa häntä ja hänellä on luultavimmin ongelmia isäsuhteessaan, hänelle isä on jäänyt vahvaksi valloittajaksi ja oidipaalinen konflikti ei ole päässyt edes alkamaan.

Isän omnipotenssi on hänelle ainainen uhka ja niin verbaalinen kuin fyysinen aggressiivisuus muita kuin isää kohtaan on hänelle korviketoiminto, jolla hän kokee päästä eroon epävarmuudestaan muttei kuitenkaan pääse, eikä hänellä ole uskallusta kohdata isäänsä, jolloin tilanne saattaisi laueta.

Isän omnipotenssi on tehnyt hänestä pelokkaan ja avoimeen vuorovaikutukseen kykenemättömän henkilön, joka esim. ironian keinoin kokee päästä eroon hankalista tilanteista. Mieluiten hän on näkymätön, eikä voi olla ihmisten parissa aitona itsenään vahvuuksineen ja puutteineen, vaan hän suojautuu, koska on siirtänyt omnipotentin isän pelkonsa muihin ihmissuhteisiinsa.

Ilmeisesti hän ei kykene muodostamaan heteroseksuaalista parisuhdetta tai homoseksuaalista parisuhdetta, sillä parisuhteen vaatima luottamus jää hänen osaltaan vailinaiseksi. Hän on tavan takaa ikään kuin piilossa, sillä hän pelkää että kumppani, johon hän on siirtänyt omnipotenttia isää kohtaan tuntemansa pelon, jättää hänet jos hän näyttää itsensä kokonaisuudessaan.

Tämä miehen osalta. Naisen osalta en osaa sanoa mitään.

1 kommentti:

Sami Liuhto kirjoitti...

Siis sähköpostissa näkyy, että tähän on tullut kommentti ja kommenttikin näkyy muttei näy täällä.

Mysteeristä on!

Mutta vastaukseksi tälle kommentoijalle:

Kaikki on ihan okei.