torstai 7. kesäkuuta 2012

Eikö joskus ollut Yleisradiossa radio-ohjelma nimeltään Tulta munille! Aikamoista vihapuhetta.

Katsomme toisinaan Frendejä, se on hauska sarja ja osaan sen repliikkejä pitkät pätkät ulkoa. Joka tapauksessa Frendien alkupuolella on eräs Paolo, italiaano, joka siis on epäluotettava, juoksee naisten perässä, eikä osaa kunnolla englantia vaan sanoo Raquel. Sellainen italialaisen miehen streotypia siis. Hauskaa olisi, jos tehtäisiin vaikkapa Suomessa televisiosarja, jossa esiintyisi stereotyyppinen virolainen nainen.

"Pilu kymmene euro."

Ei sellaista tehdä. Kuitenkin inkeriläisiä, todellista vähemmistökansallisuutta, pilkattiin aika raisusti aikoinaan Team Ahmassa. Vai olivatko Karjalasta? Jari Tervokin pelasi varman päälle ja pilkkasi kurdeja, siis kurdeja, maailman kenties kidutetuinta kansaa, eikä esimerkiksi turkkilaisia, joita Tervo tyylilleen uskollisesti mielisteli. Jollakin foorumilla sanottiin siihen tapaan, että Tervo mielistelee olettamaansa enemmistöä. Höhö. Täältä se löytyikin:
"Raamatun alkuosa (Vanha Testamentti/Mooseksen kirjat) on juutalaisten lakikirja. Raamatun loppuosa (Uusi Testamentti) lähinnä kumoaa tuon VT:ssa kirjoitetun Mooseksen lain. Siispä sen lukeminen ilman UT:n huomiointia on älyllistä epärehellisyyttä (mihin J.Tervo toki sortuu muissakin konteksteissa yrittäessään nuoleskella enemmistöksi arvelemansa ihmisjoukon pakaroiden välistä aluetta)."
Lihavointi minun. Kuuden Laudaturin ylioppilas ja muutenkin hikipinko taisi olla elämänkatsomustiedossa, kun ei edes tiedä mikä on Uuden testamentin ja Vanhan testamentin suhde.

Lueskelin tänään Maaliskuuta. Aiemmin lueskelin Tammikuun ja selailin Helmikuuta. Huhtikuu seuraavaksi.

Ja lopuksi humanisteille vähän ajateltavaa:


Ei kommentteja: