maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kirjaston ulkopuolella käveli Ike ja yllättävästi puhui puhelimeen. Yleensä Ike enempi tekstaa. En tiedä mikä oli. Kävin lukemassa pikkaisen todella rauhallisella osastolla, runo- ja näytelmäosastolla. Hauskaa ja kuvaavaa, että kirjastossa on julisteita, joissa muistutetaan että täällä pitäisi olla turpa tukossa. Se täytyy näille nilkeille kertoa. Spytta ej på golvet.

Linkolan kirjoitukset nostattavat ihan hyvin raivoa, eikä se esim. Toisinajattelijan päiväkirjassa sano että jee natsit, vaan haukkuu göbbelseiksi näitä markkinamiehiä. Ilmeisesti ihmiset ovat täysin lukutaidottomia tai / ja aivottomia. Sen se sanoo, ettei fasismi ollut niin paha kuin sanotaan ja se toki joskus vuonna 1972 oli hirveästi sanottu, silloinkin, mutta 70-luvulla olivat nämä staistolaiset, ihmiskunnan pahin pohjasakka.

En löydä Linkolan kirjoituksista niitä elementtejä, joita niistä sanotaan löytyvän. Hän vain tekee loogisia päätelmiä. Samahan tällä Halla-aholla. Luen vielä Halla-ahon blogin läpi ja kerron mitä mieltä Hall-aho bloginsa perusteella on asioista. Kerron tosiasiat ilman värittelyjä. Katsotaan miten käy.

Linkolalla oli 70-luvulla samantapainen tilanne kuin tämä Halla-ahon somalit ja muhammedit -episoodi. Häneltä kysyttiin, että miltä tulevaisuus näyttää jos otetaan huomioon muutama muuttuja ja Linkola sitten kertoi. Miten se meni? Mutta tilanne oli kärjistetysti sellainen, että jos pitää valita, kumman valitset, Stalinin vai Hitlerin, ja Linkola valitsi. Ei se noin mennyt mutta tässä on oleellista tuo valitseminen, joka on humanisteille niin vitun hankalaa. Hauskasti nämä stalinistit olivat Linkolaa hirttämässä. Ei jumalauta järjen hiventä koko touhussa, paitsi Linkolan osalta. Muuten humstalinisti toki vastustaa kuolemanrangaistusta (vai vastustaako?).

Kannattaa seurata näiden paskojen kielenkäyttöä, miten siihen on pesiytynyt hirmuvaltaista ainesta ja miten aina uumoilevatkin vastustajassaan diktaattoria. Etteivät vain itse hamuaisi diktaattorin pallille tai diktaattorin pallia lipomaan?

Nämä ovat vanhoja juttuja. Niin moneen kertaan kuultuja. Mutta kun ei näytä menevän jakeluun. Ja: 70-luvullakin oli tämä kasvun ideologia! Jumalauta. Linkola myös huomaa, että kapitalismi ja kommunismi ovat samaa kuonaa, materialistista jätöstä. Kapitalismissa, tai lähinnä sen varhaisissa vaiheissa, on se hyvä puoli, ettei kaikilla ole ökyelämäntapaa mihin kommunismi taas pyrkii. Tai sosialismi. Sosialidemokratia. Kansallissosialismi. Ja ne muut "aatteet".

Lähiautoillessani mietin näitä asioita. Kulutin ja mietin ekologiaa. Onko naurettavampaa! Mutta ainakin yritin miettiä. Heikkoa se oli mutta jokainen taaplaa niillä välineillä jotka hänellä on.

Terrorismista olen Linkolan kanssa samaa mieltä. Jylhää toimintaa! Olenkin sanonut kannattavani kaikkea terrorismia paitsi valtioterrorismia. Miksei kukaan ole rälläkällä ensikin yönä kaatamassa voimalinjojen kannatinrakennelmia? Ei niissä ole vartiointia eikä valvontakameroita. Mutta syytä olisi olla. Sillä kohta ne kaatuvat. Ei pidä jäädä toimettomaksi, sen Linkola opettaa, ja tuo opetus on hunajaa ainoalle kuulevalle korvalleni. Niin sanotusti. Hunajaa korvalle?

Tuossa lähellä on paljon vartioimattomia kaasu- ja öljyputkia. Ilmaan vain! Ja jos joukkomurhatuttaa niin pörssiyhtiön kokouksia on joka saatanan lahdessa ja notkelmassa joka viikko. Myös viikonloppuisin. Miksi pitää tappaa pesäpalloilija kun, sanotaanko, Nalle Wahlroos on yhä elossa. Siinä on paha ihminen, määritelmällisesti. Tai jos tahdot tappaa kissan niin jätä katti henkiin ja käy Keilaniemessä.

Pentti Linkola on taas aktivoinut ihmisvihaani. Aion kirjoittaa tästä lähitulevaisuudessa laajassa muodossa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et sinä mitään linjoja räjäyttele etkä ihmisiä tapa. Kirjoittelet vain. Jätät puheeksi ja kirjoitukseksi. Olet niin humanisti. Mikään ei unelmoi yhtä paljon väkivallasta ja kuitenkin aina jänistä kuin humanisti. Etenkin semmoinen kirjoittava humanisti, paskahousuista pahin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tota vois jo sanoa yllyttämisen yllyttämiseksi.