keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Rakkaus on päättynyt. Kumpi jätti kumman, on yhä hieman epäselvää, Arto Jarmon vai Jarmo Arton. Tilityksiä luvassa, ainakin toiselta osapuolelta.

Omistan seuraavan kappaleen vastaeronneille.Voimia!

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Ainakin toiselta osapuolelta". Onpa vaikea arvata kummalta.

Jos eläisimme viihdemaailmassa, saisimme kohta lukea Seiskasta otsikolla: "Nyt puhuu Arto! Poispotkitun kriitikon raju tilitys".

Mutta eihän vakavahenkinen kirjallisuus tuollaiseen julkisuuteen taivu eikä alistu.

Se yksi aikalaishulluuden paljastaja muuten näkyy saavan tekstejään taas julki, tai ainakin tässä yhdessä numerossa, uusimmassa.

Sami Liuhto kirjoitti...

"Artohan ei tapaa vaieta", naureskeli tossa yksikin.

Olisi komeaa, jos aikalaishulluuden rajusta analyytikosta tulisi Parnasson kolumnisti. Sitä rehellisyyden määrää.

Anonyymi kirjoitti...

Aikalaishulluuden paljastaja saa taas komean sulan wikipediaan. Lieneekö muuten jo päivittänyt...

Sami Liuhto kirjoitti...

Onko se Wikipediassa?... Taso mennyt alas sielläkin.

On päivittänyt:

"Seppelnauhoja aforistikon haudalle/Lassi Kämäri, Parnasso 2012 : 3, s. 26"

Mäkin tahon Wikipediaan! Jos sinne noilla näytöillä pääsee. Lars Kamradilla on neljä juttua lehdissä, mulla on noin kymmenen kertaa enemmän, sekä runokirja, yhdessä näyttelyjulkaisussa oon ja syksyllä yhdessä kirjootuskokoelmassa. Ja syksyllä julkaisen Inhon ja melankolian. Vätin Kirjallista Aikakauskirjaa toimitan. Jumalavita että mulla on kaikkee! Ja SLT, löytyy Youtubesta, Facebookista, keikkoja on. Olin kuulussa runoseminaarissa syksyllä 2011! Mua vihataan myös ja pidetään hulluna! Tahdon Wikipediaan!

Anonyymi kirjoitti...

Sami, eikös sinne voi ihan itse mennä pätemään? Niinhän suuri aforistikkommekin tekee.

"Aforismi, tuo pula-ajan pakina"
Bisquit

Sami Liuhto kirjoitti...

Mullahan on tunnuksetkin Wikipediaan. Eikun ne olikin Hikipediaan. En kyllä kehtoo mennä.

Muuten, Lassi Kämäri oli unohtanut julkaisuistaan Kerberos-julkaisun, tai aforistikkomme tekee toiminnallaan kirjallista politiikkaa. Eikö LK vastikään kehuskellut julkaisseensa myös Kerberoksessa?

Anonyymi kirjoitti...

Törmäsin erästä toista yksiairoista kamradia etsiessäni Wikin "kokoustiedostoon", joka verkkomiitinki päätyi toteamaan, että soutajan meriitit eivät toistaiseksi riitä: Parempi onni seuraavalla kerralla.

Joten juu, joku poppoo siellä porttia vahtii.

--
Anomuumi

Anonyymi kirjoitti...

Niin monta kertaa minun on pitänyt sinun tekstiäsi kehua, mutta ujostusko vai mikä lie hillinnyt. Sanon nyt: olen kaikkien tulevienkin tekstiesi fani.
Kamrad & co ovat haisu tuulessa. Sinä olet tähti. Kysy vaikka vaimolta.
--
Anomuumi

Sami Liuhto kirjoitti...

Kysyn vaimolta!

On siellä Wikipediassa semmonen tasontarkkailu, hyvä että on. N. 5 v. sitten runoilijat sinne teki itsestään artikkeleja, jotka sitten ehkä poistettiin. Ja mikä sen yhden nimi on, tuon väärinymmärretyn, sekin heivattiin sieltä poijes. Luin kans jotain ketjua, jossa todettiin ettei ihan niinko vielä ainaskaan väärinymmärretyllä ansiot riitä. Jommi Leppälä. Se se oli. Nimensä.

Anonyymi kirjoitti...

Heikkona hetkenäni sorrun sekaan sen verran, että onko semmoiset 'oikeat' nyt sitten niin ratkaisevasti näitä käsittelemiäsi kämäreitä ja leppälöitä kummempia. Mitä tontteja sun muita täällä nyt tuutataan 'oikeista' uuneista ulos 'oikeille' hyllyille.

No, piti nyt itsekin livauttaa joku nimi, jääköön tähän kertaan (kuten tuo puolilainausten käyttökin, no ei sentään yleisönosastohullujen tapaan kokolainauksia). Kai varsinaisesti sentään koetin sanoa, että onko nämä tällaiset juttusi vähän (ai vähän) helppoja. Kansa a) raivostui, b) vaatii teryleeniä, c) odottaa Liuhdolta/Sauhdolta kovempia otteita oikeisiin (ei puolilainauksia) kohteisiin. Muuten tää jää vähän tämmöiseksi olin koulukiusattu, joten isona kiusaan vielä itseänikin helpompia kohteita -kehänkierroksi. Kai tässä odottaa jotain jeesustarinaa, jossa voimaannuttuaan (heh) täräyttääkin ihan uudet kuviot ja lukemat tauluun. Tiiä tajusko tästä nyt mitään.

Sami Liuhto kirjoitti...

Mitä tuo "vaatii teryleeniä" tarkoittaa? Nyt muuten, ehkä, tajusin mitä "yksiairoinen" (tuplalainaukset) tarkoittaa. Siis niinkun ympyrää vedellään. Käytän sitä vielä.

Leppälää luin kirjastossa, romaaninsa alkua, ja se oli hyvä. Tosin en lukenut pidemmälle. Siinä alussa oli menoa ja meininkiä. Kai Leppälä (Kai Leppälä) jo Wikipediassa on? Viittasin siihen, että kaveri huhki oikein olan takaa aikoinaan muutamassakin kommenttilootassa. Luullakseni hän kuitenkaan ei ole poliitikko, ts. käytä taidetta omien juttujensa edistämiseen, en siis tiedä, siltä vain tuntuu. Minulla ei ole mitään häntä vastaan. Saatan vielä lukea.

Mielestäni jostain Tontista sen sijaan voi sanoa ihan mitä tahansa. Hän tuo mieleen hirmuliikkeet, juuri sitä kautta että kertoo (fanaattisesti) vastustavansa hirmuliikkeitä. Hänet pitäisi hitleröidä! Kenties niin joskus onkin tehty. Kaveri ei myöskään vastaa, jos kysytään, mutta vastaa jos ei kysytä. Todella pelottava henkilö. Pidän hänen vastustamistaan kansalaisvelvollisuutena, samoin kuin esim. tämän yhden tamperelaisen kaverin, joka vain harvoin tajuaa mitään ja tajutessaankin tajuaa väärin.

Mitä tulee Kämäriin, niin en voinut vastustaa kiusausta. Pyydän anteeksi! Mutta onhan ne blogijutut aika ihmeellisiä (siis Kämärillä). Ja minulla. Artsi Virtanen taas on Turussa suurin piirtein vanhan vihtahousun maineessa, eikä aivan syyttä, mutta olisi kaikille mukavaa jos tapahtuisi sellainen kädenlyönti. Ehkä on jo tapahtunutkin. Vitustako sitä tietää!

Anonyymi kirjoitti...

Sori, taisin muistaa väärin, olikos se pikemminkin "kansakunta kaipaa teryleeniä". No mut joo. Jaksamisia.

Sami Liuhto kirjoitti...

Mut mitä se tarkottaa!

Googlaan.

Oon ton teryleenin joskus kyllä kuullut, mutten muista yhteyttä enkä muotoo. Ööö.

Ei mikään mitään tarkota. Postmodernismisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tajusit yksiairoisen ihan oikein. Ja olen otettu, jos sitä kierrätät. Joku on varmaan käyttänyt ilmausta jo ennen minua, ei tosin ole sattunut korvaan/ silmään.
Toivottavasti myös Vätissä on sattumaton olotila.

Anomuumi

Sami Liuhto kirjoitti...

Vätissä ei satu juuri milloinkaan. Hyvin hauska on yksiairoinen. Käytän toisinaan loivaälyistä, minkä opin kuusi-seitsemän vuotta sitten Suomen Hustlerista. Loivaälyinen, -mielinen. Loivempiälyisempikin.