lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pikku-Postilla. Uskonnollinen haaveilu on ilmestynyt!

Takakannessa ilmoitetaan:
FM Sami Liuhto on kulttuurihistoriaan erikoistunut kirjoittaja ja kirjallisuuskriitikko, joka tässä julkaisussa pohtii eräiden herännäisyydessä vaikuttaneiden henkilöiden, ajatusten ja ilmiöiden suhdetta suomalaisen ja eurooppalaisen ajattelun merkittäviin edustajiin. Mitä yhteistä on Lauri Stenbäckin ja Charles Baudelairen runoudella? Mitä Paavo Ruotsalaisen kirjeet viestittävät 2000-luvulla herännäisyyteen tutustuneelle? Ovatko Herättäjäjuhlat hyvien ihmisten juhlat? Missä juhlivat huonot? Voiko juhlille tulla Jean-Jacques Rousseaun seurassa? Miksi "mätämuna" Seppo Heikinheimo ei käsittänyt kristinuskon Jumalaa? Oivaltavia ja paikoin kirpeitä pohdiskeluja, "uskonnollisia haaveiluja", uskonnottoman kasvatuksen saaneen ja Siionin virsien kautta herännäisyyteen ihastuneen näkökulmasta.
Ai saakeli!

Tänään ilmestyi pieni esseekirja, Sami Liuhton PIKKU POSTILLA. Liuhto tutkii Lauri Stenbäckin ja Baudelairen yhteyksiä, miettii voisiko Herättäjäjuhlille mennä J-J Rousseaun kanssa, ja ovatko nuo juhlat vain hyville ihmisille eli missä juhlivat huonot ihmiset. Mielenkiintoisin essee on selvitys siitä miksi Seppo Heikinheimo ei kyennyt ymmärtämään kristittyjen jumalaa. Turbatorin ensimmäinen uskonto-esseeteos siis tuli ulos, tervemenoa ostamaan Kansallisesta ja Pienestä Kirjapuodista. Kannattaa lukea, etenkin jos ei pysty uskomaan (mihinkään).
Kaksi ihmistä vallan tykkää Harri Kumpulaisen päivityksestä. Ja toinen on toki aikamme suuria älykköjä, Jussi K. Niemelä!

Saat kirjan myös ylpeältä tekijältänsä hintaan 12 euroa ynnä postikulut. Pikku-Postillan lisäksi saat muutakin sälää eli Surun Virsiä, Vätin Sanomia, mitä nyt sattuu pöydillä seilailemaan.

2 kommenttia:

Timo Hännikäinen kirjoitti...

Laitapa yksi kappale Helsingin-osoitteeseeni. Sähköpostiini voit laittaa tilinumeron, johon laitan oravannahat.

Sami Liuhto kirjoitti...

Mulla oli sentään ensipainos 2 promillea Sofi Yrjösen Se on meillä geeneissä -tetralogian kolmannesta osasta Kun lokit paskoivat!