maanantai 6. elokuuta 2012

Joku on etsiskellyt Niki Juuselan vaimoa.

Olympialaisten avajaisia odotellessa tuli doping-dokumentti, sen nimi ehkä oli Dopingsota. En nyt aivan innostunut siitä. Pääosassa oli ruotsalainen kaveri, vuosikymmeniä taistellut dopingia vastaan ja muutenkin sellainen kansankodin jäärä, joka vain odottaa että pääsisi avaamaan kaasuhanat.

Haastateltiin myös ruotsalaista tyttöä, pikajuoksijaa, joka ehkei ollut terävin kynä penaalissa, mutta silti oli upeaa kuunnella, kun hänen mukaansa urheilijoihin voisi asentaa, upottaa jotkin sirut, joista sitten voi päätellä missä urheilija vaikuttaa ja sieltä sitten löytyy dopingtestiin. Tytön mukaan oli hankalaa, kun piti kolme kuukautta etukäteen kertoa, missä on että testaajat eli tämä päähahmo urheilijan löytää. Ruotsalaisiin on jotenkin istutettu, ei siruja (ehkä niitäkin), mutta tuollainen diktatorinen elämänasenne.

Päähahmo oli epäonnistunut 1952 olympialaisissa korkeushypyssä, mutta hienosti vieritti syyn norjalaisen niskaan, joka ehkä oli muuttanut päähemmon askelmerkin paikkaa. Siinä oli sitä olympia- ja urheiluhenkeä.

Päähemmo istuskeli auton takapenkillä ja kertoi taistelustaan. Moitti sitä, että Ben Johnsonin käryn jälkeen kanadalaiset sanoivat että käyttävät ne muutkin, mutta unohti sanoa, että kanadalaisten tutkimuksissa ilmeni että aika moni kanadalainenkin käytti. Ylipäänsä tutkivat, käsittelivät asiaa.

Ja se oli jo aivan törkeää, että Carl Lewisiä oli syytetty dopingista vaikka hänellä kyllä oli pienoinen käry ennen Ben Johnsonin käryä, tästä prosessissa en ole aivan varma. Mutta kumman asenteellinen tämä ruotsalainen mulkku oli. Johan Mühleggin käry oli kamalaa ja kun siinä meni sen ruotsalaisen vittupään urakin, joka tietenkin vikisi dokumentissa.

Että inhoan noita ruotsalaisia. Ne ovat, kenties, norjalaisiakin pahempia. Skandinavia kaipaa sitä meininkiä, mitä toisella niemimaalla eli Balkanilla oli 1990-luvulla. Ehkä se toisi vähän realismia.

Toim.:

Täällä kaverin viimeaikaisia saavutuksia. Pikkasen ehdollista tuo testaaminen. Ilmeisesti on tiettyjä kriteerejä, että pääsee testattavaksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitalitilasto

Tanska: 8
Ruotsi: 5
Norja: 2

Suomi: "sattuu polveen!"

Anonyymi kirjoitti...

Facebookissa Suomen olympiajoukkue on määritelty voittoa tavoittelemattomaksi järjestöksi. Jepjep.

Ht

Sami Liuhto kirjoitti...

Neljäs pistesija varmistui juuri.