sunnuntai 5. elokuuta 2012

Opin hienon termin, munanhaju. Jos jokin asia on kamala, ärsyttävä, naurettava jne. Esimerkkinä oli termi summa summarum. Tuli mieleen, että siemaus ja kulaus ovat todella kamalia sanoja.

Kävin merellä, saaressa. Oli ihan jees, mutta tuli kuitenkin mieleen Charles Bukowskin runo I Met A Genius. Parasta oli kun pääsi kotiin, se on matkustamisessa parasta. Matkustaminen ei miellytä minua, vaikka olisi kiva käväistä muutamissa paikoissa, mutta hinta on niin kova että mieluummin jään kotiin.

Kun huomenna en kuitenkaan jaksa kirjoittaa sitä mitä haluaisin kirjoittaa niin voisin taas jatkaa palindromirunoelmaani. Opin, että on mahdollista, ilmeisesti helposti, tehdä tietokoneohjelma (softa), joka tarkastaa ettei palindromissa ole virheitä. Ja Antti Tuurin romaanit tosiaan voisi tietokone tehdä, ainakin melkein. Olen tätä sanonut jo pitkään ja taas olin oikeassa.

Noin periaatteena on huomattava, että olen kaksi tai kolme vuotta muita edellä. Esim. tämä esseeminä-räkytys, no, siinä olin vain vuoden edellä ennen kuin Kritiikissä esseeminästä mainittiin ja oli siitä jo sitä ennen Parnassossa (Tarja Pulli tietenkin sanoi).

On myös hienoa kuulla, kun ihmiset lainaavat minua puheissaan ja kirjoissaan, valitettavasti vain lähdettä mainitsematta. Olenkin päättänyt etten enää puhu ihmisten kanssa. Olen varsin monen älynväläyksen takana.

Saakeli että olenkin älykäs.

I Met A Genius

I met a genius on the train
today
about 6 years old,
he sat beside me
and as the train
ran down along the coast
we came to the ocean
and then he looked at me
and said,
it's not pretty.
Suomen Kuvalehdessä oli viikon hänenä Tero Tähtinen, muuten. Kandee lukee. Tai en minä tiedä kandeeko. Hän on menestyvä ihminen sentään. Kaikki eivät ole.

7 kommenttia:

Tyttö Jokipoika kirjoitti...

Tätä essee-minä asiaa olen itsekseni pyöritellyt, kai kesästä 2010. Lukisin mielelläni, mitä sinä ja Pulli olette asiasta lausuneet. Löytyisikö linkkejä?

Tuurista sen verran, etten osaa lukea miehen lauseita. Ihan kuin ne olisivat vierasta kieltä. En tosin ole yrittänyt kuin kerran. Ja vikahan voi olla lukijassa, minussa.

Tyttö Jokipoika kirjoitti...

Shit! Kirjoitusvirhe. Ainakin yksi. Miksi on samaan ihmiseen tungettu perfektionismi ja kakkostyypin lukihäiriö?

Anonyymi kirjoitti...

Hannu Salama puhuu romaaneissaan munahien hajusta.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen pitänyt omien munieni hajusta ennen kuin siitä keksittiin alkaa puhua.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tuolta:

http://www.parnasso.fi/kritiikit/2010-10/tarkoitusta-varten-mina/

Muistaakseni olen räkyttänyt asiasta ent. blogissani ja Suursiivous sikalassa -alustuksessani, ehkä sen lukemattomassa osiossa. Tahtoisiko joku kustantaa sen (Suursiivous sikalassa - ja kanakopilla. Raportti kirja-Suomesta 2011)ja sen jatko-osan Jälkisanat. Raportti kirja-Suomesta 2012? Ei. Sitä arvelinkin. Enkä viitsi tarjota kenellekään. On niin ikävää kun on 2,6 krt parempi kuin kustantajien lempilapset ja muut kaverit ettei sellaista voi julkaista. Se on hyvin ymmärrettävää. Inhimillistä. Väkisellä sain tuon yhden läpyskän läpi, uhkauksilla. Ei nyt viitsi sellaista enää harrastaa.

Tyttö Jokipoika kirjoitti...

Tack. Tarja Pullin tekstin löysinkin googlettamalla. Onko entinen blogisi vielä verkossa? Google ei kerro. Osoite?

Sami Liuhto kirjoitti...

Ei oo enää virtuverkossa.