sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Muudankin mielen-kuohu


On ihmistyyppi, joille lähtökohtaisesti ei pidä sanoa mitään, sillä piakkoin he ovat kertomassa sinulle ja kaikille omissa nimissään sitä mitä olet heille mennytkin möläyttämään. Olen oppinut varovaiseksi näiden ideavarkaiden lähellä, puhun niitä ja näitä, mutten ole (vielä) ruvennut syöttämään näille ryökäleille disinformaatiota, jota sitten jakaisivat ympäriinsä ja munaisivat itsensä. Olen niin lempeä ihminen. Aion kuitenkin vast'edes vaatia vapaakappaleet teoksista, joissa minua on lähdettä mainitsematta siteerattu, ilman lainausmerkkejä toki. Käännyn suoraan kustannuslaitoksen johtokunnan puoleen asiassani.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko siinä M. Leinon Liuhto-kirjassa paljonkin sinulta pöllittyä matskua? En ole vielä lukenut enkä tunne taustaa eli että miksi päählöllä on sinun nimi - kunnianosoitus/kosto/ joku muu mikä...

Sami Liuhto kirjoitti...

Juristini kehottaa olemaan kommentoimatta törkeää identiteettivarkautta koskien erästä kioskikirjaa, missä hyvää nimeäni on tärvelty. Merkinnälläni tarkoitin, nimeltä mainitsematta, muudatta runoteosta, joka käyttää elämääni päälähteenään. Tarkoitan Paavo Haavikon Talvipalatsia. Teos on painunut armeliaaseen unohdukseen, joten ei siitä sen enempää. Eihän tekijä osaa edes loppusoinnuttaa.