tiistai 15. tammikuuta 2013

Nuijat

alias

muistiin-panoja filosofiseen aikalais-kritiikkiin


Onko televisiossa enää "talousuutisia"? Ei taida olla kun uutiset ovat pelkkää taloutta. Hei, me lopetettiin talousuutiset, ja keskitytään muuhunkin... Hieno taikatemppu ja vain hölmöt uskoivat samaan tapaan kuin uskoivat "arabikevään" tuovan vapauden, demokratian ynnä muun.

Kun katsoo, keitä ihmiset kuuntelevat, huomaa että ihmiset ovat löytäneet tasoistaan kuunneltavaa. Lainaan jälleen kerran Kierkegaardia: "Kiitos. Mutta minä en tanssi."

Ennen oli muutama ihminen, joita vastustamalla tiesi olevansa huomenna oikeassa (Kaalo N. mainittiin tässä yhteydessä ja muutama muu kommunisti), nyt riittää kun on toista mieltä kuin kokonainen aikakausi (vrt. Turkan puheet itsestään ja aikakaudestaan). Helpoksi on mennyt. Mutten silti laske rimaa, vaikkei näillä muilla ole rimaa lainkaan (Sianhoito-oppaassa oli puhetta rimanalittamisesta rimattomassa ympäristössä).

*

Säässä (miksi on jatkuvasti säätiedotuksia, ei  moderni ihminen tee säätiedotuksilla mitään toisin kuin maanviljelijä) puhutaan "korkean selänteestä". Tuosta saa hauskan NHL-kausi alkaa viimeinkin -sananpläjeen. On sitä odoteltu. Ensi viikolla ilmestyy Veikkaajan NHL-liite. Miksei minulle tule Veikkaajaa vaikka joskus on tullut? Miksi vihaan Veikkaajaa? On muuten hyvä lehti. Tuleva Parnasso voisi siitä ottaa mallia. Kukahan sitä tulee päätoimittamaan, varmaan joku tietää. Tulisi M.-T. Kuuskoski, siinä on hyvä päätoimittaja, todella ahkera ja pilkunviilaaja, mutta pidän sellaisesta vaikka toki motkotan. Itsekin olen pilkunviilaaja. Mutten motkota. Itselleni. Mutta muille. Kai ne siihen jonkun nöyrän juoksupojan etsivät, joka tekee mitä käsketään. Tahtoisin, että minulle juostaisiin.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samanlainen pää toimijaksi kuin on kuosiaan vaihtaneella Pikku-Pravdalla. Kirjoittaa rahasta, sodasta tai uskonnosta osoittaen olevansa kiinostunut tosimiesten harrastuksista.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ai häh? Selitäs vähän. Raha, sota ja uskonto on mustaa paskaa.

Vesa Haapala kirjoitti...

Säätiedotukset alkavat tulla 5-10 vuoden sisällä vähän ajankohtaisemmaksi meille moderneillekin ihmisille, sähköihmisille jne. Veikkaan.

Vesa Haapala kirjoitti...

Niitä saatetaan seurata jonkinmoisella hartaudella.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ai niinkun että energiaa yritämme säästää ja siksi tiirailemme säätä?

Vesa Haapala kirjoitti...

Ei vaan siksi että luonto tulee sellaisella voimalla ihmisen elämään (myrskyt, tulvat, sääilmiöiden kärjistymiset), että tekninen filtteri ohenee - ihminen on jälleen tietoisempi siitä ettei voi ohittaa säätä vain säänä, joka nyt vielä näillä turvallisilla alueilla on yleensä mahdollista

Sami Liuhto kirjoitti...

Ai jaa. Vähän niinkun Tie-romaanissa! Siinähän oli (ollut) näitä sääilmiöitä ja se oli sitten menoa.

En taitais pärjätä post-apokalyptisessa maailmassa. Kun ihmissyöjät tulis tunnelista rekalla niin saattasin jähmettyä.

Anonyymi kirjoitti...

Sandyn nousua New Yorkin rannoille seurattiin suorana lähetyksenä tiiviimmin kuin Pohjanmaan lakeuksien tulvimista.

Anonyymi kirjoitti...

Seurakuntanuortenlehti, ns. pikkupravda, kirjoittaa rahasta, sodasta ja uskonnosta, koska kaikkien totalitarismien slogan "tarkoitus pyhittää keinot" tuntuu hämmentävän hyvin toteutuneen Suomessa siten kuin Platon hahmotteli antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: filosofit ajattelevat, sotilaat -ja Suomessa poliitikot! -hoitavat turvapalvelut ja rahvas tuottaa ruokaa.

Mutta mikä on tuo tarkoitus? Sanoisin, että se on hakattu kiveen Suomenlinnan portin pieleen: Jälkimaailma seiso täällä omalla perustallasi äläkä luota vieraan apuun. Siihen pitää vaan lisätä, että sillä tiellä tulee karhu vastaan, eli kuten Jyri Häkämies on historiaan jääneellä tavalla lausunut puolustusministerinä ollessaan "Venäjä, Venäjä, Venäjä".

Sami Liuhto kirjoitti...

Venäjä on aika pelottava. Vitsin mukaanhan USA luulee että kaikki rakastavat heitä, ja Venäjä luulee että kaikki vihaavat heitä, mutta vain toinen on oikeassa. No, tuo loppu oli lisäykseni. Kirjoitinko sen vast'ikään johonkin? Oliko joulukuussa jokin... en muista. No, tulee vastaan jos on tullakseen. Olen ajat sitten pudonnut niiltä kärryiltä, joissa on kirjoittamaani sontaa (lantakärryt). Hauska tuossa, kun ensin on oma pärstäni ja sitten Haapalan pärstä ja torsoakin.

Lähden pikapuoliin tuonne ransmannin pitämään kaffilaan lukemaan Malapartea, siellä kun on ranskannoksia niistä monista kirjoista joita Malaparteltakaan ei ole suomennettu. Toukokuussa jos menisi italian kurssille. Lueskelin eilen Malaparten Pariisin päiväkirjaa ja sen esipuheessa oli tärkeää asiaa päiväkirjoista niinkun mitä ja millaisia ovat. Kopioin sen ja saatanpa törkätä suomennoksen blogiin. M. kirjoitti pk:nsa osaksi ranskaksi, joten sikäli ei ole välikielinen kiännös.

Vesa Haapala kirjoitti...

Hauskaa naamojen vuoropuhelua tosiaan. Pitäisi vaihtaa varmaan kuvaa kun en ole enää tuon näköinen muttei minusta tämännäköisenäkään ole kuvaa. Tuo sääjuttu on minusta kiinnostava. Pian olemme kuin maamiehet konsanaan taivaan ja maan ilmiöiden kanssa tekemisissä ja kun sääilmiöt alkavat koskea vahvemmin myös ruoantuotantoa, niin siinäpä sitten ihmetellään. Toki tekniikka ja viljelytavatkin kehittyvät mutta luulen, että sensitiivisyys näillä alueilla kasvaa kovasti ja se on pelkästään hyvä.

Sami Liuhto kirjoitti...

Mullakin kuva on hieman päivittämätön. Jaakko "Teppo" Yli-Juonikkaalla ilmeisesti on ajantasaistetuin omakuva, joulukuussa 2012 otettu käsittääkseni.