keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

mimmoisia


Jos pystyisin, kirjoittaisin oman psykohistoriani. Ehkä se auttaisi. Miten minusta tuli tällainen. Antaisin sille nimeksi Tunnustukset. Ei oikein muuta nimeä voisi olla. En ole lukenut Nylénin Tunnustuskirjaa, vähän selaillut, ehkä vielä luen sen mutta tunnen oloni kurjaksi kun ei minusta ole kasvissyöjäksi. Ylipäänsä en tahtoisi syödä mitään, enkä juoda. Mennäänkö siinä Nylénin kirjassa mimmoisiin juttuihin? Toivottavasti ei ole mimmoisia juttuja. Mimmoinen. Lintu laulaa, viestii. Jos kävisi ulkona. Jos lukisi. Ostaisi jäätelön. Tykkään jäätelöstä. Mimmoisia jäätelöjä on.

Jos kävisi ulkona.
Ostaisi jäätelön.
Mimmoisia niitä on.

4 kommenttia:

Hottinen kirjoitti...

Mitäpä me armolla, kun on jäätelöä. Minäkin tykkään siitä. "Mimmoisia jäätelöjä on" voisi hyvinkin olla parempi filosofinen teos kuin "Millaista on". Ja se olisi jo paljon. Tahtoisin olla ihminen, joka tykkää sulasta jäätelöstä, mutten ole.

Ajatteletko, jos nopeasti ajattelet, että tunnustaminen liittyy enemmän synteihin vai rikoksiin? Vai voiko muutakin tunnustaa? Isyyden ehkä. (Onko se synti vai rikos?) Noin 20 vuotta sitten Kulttuurivihkoissa oli runo, joka alkoi: "Tunnustan ajaneeni kehätietä." En pitkään aikaan tajunnut, mitä sekin nuori nainen sillä yritti kertoa.

Joka tapauksessa sympaattista, ettet "paljastaisi" vaan "tunnustaisit".

Ties vaikka olisimme Hesperiassa kohdanneet. Tupakkahuoneessa istui kerran harmaa mies, joka pelkäsi, ettei sen sydän enää lyö. En minä sillekään osannut kertoa, että löi se, sydän.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ehkä sitä aattelee, että synti se paha on muttei kaikki rikos syntiä. Siis tuo kuvio. Sulasta jäätelöstä tykkääminen on hienon äärimmäistä. Aika nopeasti alkaa valehdella, se tunnustamisessa on todella hankalaa. Perhana kun olen näyttänyt väärältä poliklinikallakin. Kun olen teeskennellyt kovaa jätkää. Hyvin se on läpi mennyt. Ja näytetty ovea. Hullullakin pitää olla tietty "look".

Hottinen kirjoitti...

Joo, ja ensikertalaishullut eivät useinkaan tiedä, millä tavalla pitää olla, että olisi oikealla tavalla hullu ja pääsisi sisään. Kokeneemmat jo tietävät, miten hulluna pitää esiintyä.

Sami Liuhto kirjoitti...

Hulluus on hankalaa. Myös. Normaalina nyt menee.