tiistai 27. marraskuuta 2012

Ajattelin tästä kirjoittaa, mutta sitten päätin etten kirjoita etten vain sanoisi jotakin luonteelleni ominaista eli typerää. Lähinnä mielessäni on ollut tämä: Tätä mää vähän ounastelinkin. Ks. täältä.

En tarkoita pahalla vaan yritän näyttää maailmaa. Osoittaa. Laulujen lunnaat on kovat. Sen nyt näkee kun käväisee täällä. Ihailen kumpiakin paljon, sen kai tajuaa hölmömpikin. Olen niin tolkuttoman varovainen tuon porukan kanssa, ettei tule mitään sanomista.

Olen tänään ollut kireällä päällä. Päivityksiä, joita jo kadun. Tehtiin 50 kpl Vätin Sanomain Luku-Lijtettä. Ensin ärisin että tana kele prkl tänään tehdään valmiiksi että saadaan homma hoidettua ja sitten kun lehti & liite oli kirjekuorissa niin päätin, etten vie niitä vielä tänään postiin. Jo oli järjetöntä menoa. Joskus ihmettelen, miten tällainen evoluutiojäämä on edes olemassa. Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa kaltaiseni jätetään henkiin.


4 kommenttia:

Helinä Kietäväinen kirjoitti...

Evoluutiojämä on loistosana. Minulta kysyttiin tänään tavallista voimakkaamman epäuskoisella äänellä (kun olin pyydettäessä kertonut opiskelualojeni nimet), että "mikä IHME sinusta sitten oikein TULEE?" Vastasin, että "huumorintajuton", mutta tästä eteenpäin saatan vaihtaa sen "evoluutiojämään".

Sami Liuhto kirjoitti...

Joo, vissiin tiedän ton tunteen, "mikä susta tulee". Ei mitään. Huumori on koetuksella. Se avoin aliarvioiminen. Oikeastaan pitäisi vastata:

Olen niitä, joiden vuoksi on olemassa inhimillistä kulttuuria, esimerkiksi kirjallisuutta, kuvataidetta ja musiikkia, sekä tiedettä mitä minkäkinlaista. Ilman kaltaisiani ei osattaisi kirjoittaa ja pyöräkin olisi jäänyt keksimättä. Me olemme tehneet monta asiaa väärin, esimerkiksi atomiasetta ei olisi pitänyt kehittää ja on olemassa hirvittävä määrä huonoa kirjallisuutta, mutta ylpeänä ilmoitamme, että Shakespeare ja Proust ovat meidän sakistamme lähtöisin samoin kuin viimeaikaiset lupaavat tulokset lääketieteen saralla Alzheimerin tautia vastaan. Meitä nimitetään älymystöksi, tieteilijöiksi, intellektuelleiksi ja taiteilijoiksi. Voit liittyä seuraamme, mutta sinun täytyy opetella keskittymään ja oltava ahkera, sillä me aherramme omilla aloillamme, niin kuin sanot, 24/ 7. Myös sinun on syytä avartaa mieltäsi eli oltava ennakkoluulottomampi kuin tähän asti ja seuraavaksi esittelenkin sinulle käyttämämme empiirisen koettelumenetelmän... jne.

Eli miten Ibsen sanoikaan: "Älä vie keskitason ihmiseltä hänen elämänvalhettaan." Tuo olisi julmaa. Ehkä jotenkin voisi kevyesti viitata, että tässä ollaan nyt ihan tosissaan?

Historia on aika helppo juttu, kun porukalla on yleensä jonkinlainen käsitys siitä mitä on historia. Tietenkin käsitys on väärä, mutta mitä sitten, kunhan ovat tyytyväisiä. Teoreettisen filosofian kanssa joutui kivasti vaikeuksiin, mutta piilottelin sitä tarkasti.

Taidan ryhtyä teologialle. Jos nyt alkaisin opiskella, hakisin teologiseen. Minua ihmetyttävät muutamat eksegeettiset asiat ja tahdon niistä selon. Kuuntelen muuten juuri via Spotify Maria Judinaa, on outo tyyppi, sen sanon. Pianoitsekin.

Itse asiassa tuolle evoluutiojä(ä)mälle on psykologisia perusteita, psykohistoriallisesti jos katsotaan niin nyt meillä on aikaa ja mahdollisuus masentua ja muutenkin olla eli vaikka opiskella jotakin aivan toivotonta. Eikä papiksi tai lakimieheksi niin kuin ennen.

Tällainen vastaus kommenttiin.

Helinä Kietäväinen kirjoitti...

Tiedätkö, tuo oli poikkeuksellisen piristävä kommentti, sekä mun että perheenjäsenen mielestä. Palaan ehkä toisinaan lukemaan sitä, ainakin silloin, kun oma erityinen elämänvalhe kaipaa vahvistusta.

Tutustuin äsken Maria Judinaan Wikipedian verran. Täytyy olla melkoista, jos piano soi niin, ettei sitäkään saa julkisesti soittaa, kun kaikuvat mielipiteet koskettimista.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kuuntelin tänäänkin Judinaa. Huomisesta en tiedä. Paitsi sen että elämänvalheeni voi hyvin.