tiistai 6. marraskuuta 2012

Esittävän runon seminaari Turun pääkirjastossa perjantaina 9.11. klo 13.00. Ja kopioin:
Mukana muun muassa Harri Hertell, Tapani Kinnunen, Aleksis Salusjärvi, Teemu Manninen, pj. Tommi Parkko, MC Esa Hirvonen. Järjestäjänä Runoviikko ry
Aiheina rap, slam, lavarunous, runo & musiikki, spoken word ja äänirunous. Yllätyksiä luvassa.

Turun pääkirjasto auditorio, Linnankatu 2, Turku

Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija ja spoken word -muusikko. Hän on perustanut Helsinki Poetry Connection -kollektiivin ja toimii Poetry Jam -klubin juontajana. Parhaillaan Hertell viimeistelee toista runokirjaansa sekä työstää samalla kahta eri runomusiikkiprojektia.

Tapani Kinnunen (s. 1962) on turkulainen runoilija. Hänen kahdeksas runokokoelmansa "Haitin runot" (Savukeidas) ilmestyy keväällä 2013. Kinnunen tunnetaan ahkerana keikkailijana, joka ei ole kaihtanut lavaesiintymistensä tehostamista ulkokirjallisin keinoin.

Teemu Manninen (s. 1977) on helsinkiläinen runoilija, kriitikko ja kirjallisuudentutkija, jolta on juuri ilmestynyt Poesialta runoteos Paha Äiti. Häneltä on ilmestynyt kaikkiaan viisi runoteosta, joista "Futurama"voitti Tiiliskivi-palkinnon vuonna 2010. Manninen on myös toiminut Tuli & Savu -lehden päätoimittajana, ja toimitti yhdessä Maaria Pääjärven kanssa viime vuonna ilmestyneen "Suomalaisia nykyrunoilijoita 2".

Aleksis Salusjärvi on Kritiikin Uutisten päätoimittaja, kulttuurikeskustelija ja kirjoittamisen jatko-opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Lisäksi hän toimii kriitikkona ja toimittajana useissa muissa lehdissä, netissä ja radiossa.

Täytyypä mennä. Ajoissa. Viime vuonnahan oli ruuhkaa kun oli tekijämiehet asialla! Yllätyksiä sattui, kaameita performansseja, performatiivisia kaameuksia.

Toivottavasti poesiantamolaisetkin pääsevät tällä kertaa paikalle, ihan runon takia, vaikka matka onkin hintava. Tämä nyt oli ilkeästi sanottu.

Ärsytti silloin, kun heille pykättiin seminaari ja herrat, rouvat, neidit & narrit jäivät sitten kotiin. Mitä siitä. En minäkään vastaa milloinkaan huutoon, räksytän vain verkossa kuin affena, Vätin kansalliseläin.

Toivottavasti paikalla on joku Poesian porukasta, onhan siellä, täytyy sanoa että lähettävät minulle Mannisen teoksen arvosteltavaksi, kun en kehtaa sitä toistamiseen Poesialta sähköposteitse kysyä. Ei tässä ole edes kiire, mutta on hyvä lukea kirja ajoissa, sitten haududutella ja lopuksi muodostaa järkähtämätön mielipide.

Voi ei. Salusjärvikin ryhtynyt jatko-opinnoille. Miksi kaikki? Kritikoikaa, runoilkaa, mutta tämä on suuntaus nyt että tutkitaan. "Päätin ryhtyä kirjailijaksi, muutin Helsinkiin ja hain opiskelemaan kirjallisuustiedettä." Tämä mantra on 90-luvulta. Nyt on enämpi Jyväskylä. Siinä mitään, paikassa, mutta jotenkin hämärtyy toiminta tuon ainaisen jatko-opiskelun takia. Tai no jaa. Mutta fokusointi. Taiteen tohtoroita 90-luvulla pilkattiin. Nykyään on hiljaista. Vielä kun Kinnunen alkaa tutkia Yliopistonmäellä poetiikkansa positioita niin a vot.

Räksyn räksyn.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Poesian kirjat näyttäis olevan pdf:nä ladattavissa sivuiltansa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Niin on. Se on hyvä jutun jutska.

Tänään tuli Elokuu!

"Kesä tuli elokuussa" niin kuin Sesse Koivisto jo sanoi.