perjantai 16. marraskuuta 2012

Hyödylliset idiootit. Ei oikeastaan muuta sanomista näistä Pro palestiinalaiset -ihmisistä. Kari Kontio kuitenkin sanoi, että kannattamalla muodikkaita aatteita naiset tykkäävät sinusta. Jää tosin epäselväksi, miksi heteronaiset ovat hyödyllisiä idiootteja, mitä he kostuvat kaikesta tästä. No niin.

Olisiko juutalaisten aika tulla pois sieltä Luvatusta maastansa, kun ei siitä mitään tule tälläkään kertaa, jättää arabit, siis "palestiinalaiset", tappelemaan keskenään, kun ne siitä niin kovin tykkäävät, siis tappelemisesta. Tuskin kaikki ara... palestiinalaiset tykkävät niin kovin tappelemisesta, vaikka joskus siltä tuntuukin. Ja nyt varmaan taas eletään niitä sellaisia kriittisiä hetkiä, että yleistämisen vaara on oikein suuri, ettei pidä yleistää, mutta juutalaisia saa aina yleistää, heitä saa vihata ihan vapaasti. Se on niin totta ettei sitä voi sanoa.

Suomi voisi ottaa vastaan noin miljoona juutalaista, Suomen km. ÄO nousisi useita pykäliä. Katsotaan sitten taas sitä maahanmuuttopolitiikkaa, vai mitä? Puolestani tänne saa tulla kuka tahansa ahdingossa oleva, mutta luulenpa että muutamia tahoja alkaa ns. närästää, jos juutalaisia tänne alkaa lapata. Siinä olisi se suvaitsevaisuuden raja.

Tämä on niin surullista, taas, jälleen. Miten se esseistimme kirjoitti: "Miksi elämä on aina, aina, aina niin surullista?" Tuohon tapaan kirjoitti.

Olen Israelin ja juutalaisten ystävä, vaikken kuulukaan siihen järjestöön (sitoutumattomuutta), enkä voi ymmärtää miten jotenkin aina ja kaikkialla se on juutalaisten syytä, jos sopu rikkoutuu. Onko se niillä geeneissä? Eipä taida olla. Mutta geeniselitys sopisi tähän, muttei siihen miksi juutalaiset saavat Nobelit, sillä siihen oikea selitys on salaliitto.

Sinne Israelin suuntaan tämä, taisteleville osapuolille, ja sivustaseuraajille niin viattomille kuin viallisille, vaikkette tätä harvoja poikkeuksia lukuunottamatta (kokonaan) allekirjoitakaan, mutta olkoon tämä uskontojenvälisyyttä:

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä.
Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon
teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa
teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
Aamen.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi kaikki, kaikki, kaikki on niin surullista."

Se on siitä Lukas Moodyssonin elokuvasta se. Nylén siteeraa sitä.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ahaa.

En tietenkään viittinyt tarkistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervaskanto painaa kivekset ruttuun
Olen alasti
Ihminen

Anonyymi kirjoitti...

Saisko Schubakia jotenkin mukaan tähän?

Sami Liuhto kirjoitti...

Jos yritetään ilman Schubakia?

Mikä runo toi on?

En viitta tarkistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sami Liuhto, jaan ajatuksesi.

Anonyymi kirjoitti...

Enpäs muistanutkaan, että kirjoitin yöllä tänne kännissä runon. Semmoinen runo se on.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kännissä-kirjoittaminen on jotenkin aliarvostettua. Mikähän siinäkin on, vaikka melkein kaikki kirjallisuuden parissa työskentelevät ovat alkoholisteja.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se jokaiselle kristitylle selvää että älykkäille ihmisille on luvattu maa (ja taivas) ja oikeus tappaa tyhmempiään jos nämä rupeat urputtamaan. Se on se ilosanoma.

Anonyymi kirjoitti...

se voisi olla jonkun viitseliäisyydestä kiinni, mainittu esseisti sivusi jo asiaa Oikean opin esipuheessa, analysoida näitä "kulttuurikristittyjä" jotka kannattavat "läntisiä arvoja", tradiota, etnisyyttä, korostavat kulttuurisia sovittamattomia eroja, uskovat ihmisten periaattelliseen eriarvoisuuteen jne. ja näin muodoin ilmoittautuvat kristityiksi. Järjettömintä on, että he yleensä myös vastustavat islamia vaikka juuri korostaa traditiota ja etnisyyttä kun taas heidän fanittamansa kristinusko nimenomaan kumoaa tradition ja julistaa universaalisuutta. (tämä on kirjoitettu luultavasti kännissä)

Anonyymi kirjoitti...

mutta ei mitään uutta auringon alla : kristikunta ei ole mihinkään muuttunut. Samanalainen tekopyhä roistolaumahan se on aina ollut.

jaakko raiskinen kirjoitti...

Juukelin provokatiivista aate juutalaisten poistumisesta ko.Israelista. Jo Erno Paasilinna tiesi poleemikon lopun olevan paskaisen ( Erno P. Ihmisen Ääni n.1987 ). Etkö Sami Pelkää ? Onhan nyt Raamattu ja Menachem Begin toista sarjaakin kuin joskus mainittu Totti Karpela !

Aivankin tietty lopettaisi pahkuamisen, yksinkertaistaisi tilanteen moinen akti. Bill Clinton kertoo muistelmissaan kuinka joku, minun epätuntemani, kärkiamerikkalaisdemokraatti vihjaisi : Israelin asia on tärkeä.

jaakko raiskinen kirjoitti...

Lisäksi:
Henrik Tikkanen-vainaa lausuihe:
Silmälasit on taksusa
Rusken nahkatakin tasuka
Tämä on kirjoitu känisä

Sami Liuhto kirjoitti...

Mulla on lainassa Oikea oppi, en ole vielä alkanut lukea (nykykielellä alkanut lukemaan ja kieli se muuttuu, vrt. mitä sanoi tämä, jonka nimen juuri kadotin Janne Saarikivi ed. Parnassossa, jota juuri tohdin vilkaista kirjastossa).

Eikö se juutalaisiakin koske se ettei niinkun pitäisi tappaa?

Mutta ihan periaatteestakin puolustan juutalaisia, se kun näkyy olevan aina epäajanmukaista, paitsi ehkä jossain Massachusettsin seurapiirissä valikoiduin osin. Siis juutalaisuus "politiikan teon välineenä", mutta sitten on se uskonto, se siinä on paha, se on vähän eri juttu. Samaa voi sanoa islamista: "politiikan teon väline" vs. uskonto. Se siinä on paha, sanoi jo Matti Pulkkinen.

Mikä minua hämmästyttää on kuitenkin tämä "Palestiina". Näin kartan missä noin viimeisen sadan vuoden ajalta, siis II maailmansodan jälkeen, näytettiin "Palestiinan" pienenemistä ja Israelin suurenemista. Kysyn nyt: miten voi olematon pienetä? Ei ollut "Palestiinaa", oli englantilaisten hallinnoima paikka ja sitä ennen osmannien hallinnoima paikka. Eikö palestiinalaisuus ole syntynyt samassa hötäkässä kuin Israelin valtiokin uudelleen-syntyi II maailmansodan jälkeen? Eri arabiheimot rupesivat jotenkin kaveeraamaan, samaan tapaan kuin eri juutalaisporukat rupesivat kaveeraamaan uudessa Israelissa. Tietoni asiasta ovat puutteelliset ja hyvin värittyneet, mutta jotenkin kummalliselta tuo kuulostaa, historian vääristelemiseltä. Jälleen kerran: arkistotutkimuksesta on iloa näillä hetkillä, alkuperäislähteistä. Voi kun joku minulle tämän selostaisi ilman vihaa, rakkaudella. Hyvin ahdistavaa on viha.

jaakko raiskinen kirjoitti...

Mainio kuva kirjassa 'Maapallo' v.1927, oliskohan otavan.

Tässä ukko kyntää Palestiinassa peltoa panssaritraktorilla. Jo silloin eripura vallitsi juutalaisten ja palestiinalaisten välillä. Moista keksintöä saatettiin käyttää myös vaikkapa Kurskissa, El Alameinissa, Kollaalla... Jonkunhan on kynnettävä !

Sami Liuhto kirjoitti...

Paljonko siellä mahtoi silloin olla juutalaisia. Ei varmaan paljon. Etteivät vain "palestiinalaiset" sortaneet! (tämä oli huumoria, kun uhriksi on päästävä vaikka väkisin, mutta kai tottakin)

Sami Liuhto kirjoitti...

Täältä löytyikin väestönmääristä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Palestine#Demographics_in_the_Ottoman_period

"In his paper 'Demography in Israel/Palestine: Trends, Prospects and Policy Implications'[7] Sergio DellaPergola, drawing on the work of Bachi (1975), provides rough estimates of the population of Palestine west of the River Jordan by religion groups from the 1st century onwards summarised in the table below.


- - -

1800 7 22 246 275
1890 43 57 432 532
1914 94 70 525 689
1922 84 71 589 752
1931 175 89 760 1,033
1947 630 143 1,181 1,970

1. Figures in thousands."

Ensimmäisessä sarakkeessa on juutalaiset, sitten kristityt, sitten muslimit, viimeisessä koko määrä.

Kivasti näkyy tuo eurooppalaisen antisemitismin kasvu vuosien 1800 ja 1890 välillä. Eli eurooppalaisten syytä koko paska! Eli kristittyjen. (Onko näin itseään ruoskivaa uskontoa missään, mestausväline symbolinakin...)

jaakko raiskinen kirjoitti...

Juuri Bysanttiin perehtyvänä voin sanoa, että kyllä kristityilläkin on oma vissi osansa Israelissa. Ristiretket, Natsi-saxa ym. ym.

Täytyypä myös ottaa vaikkapa Wikipediasta selvyyttä minulle hieman vieraisiin maroniitteihin, nestorialaisiin ym. ym.

Sami Liuhto kirjoitti...

Nuo erilaiset -iitit ovat mielenkiintoisia. Vaikka mitä porukkaa sitä on. Mutta, loppujen lopuksi: suurin osa mitä uskonnot tekevät on hyvää. Se on kai se niiden juttu. Minkä lohdun antaakaan Allah ihmisille, tai juutalais-kristillisen Jumalan muodot. Sitä ei mielestäni voi ottaa ihmisiltä pois ja tässä ateismi toimii säälimättömästi ja epäinhimillisesti, kun "katolinen kirkko pitäs jo lakkauttaa." Tämä toki oli ääriesimerkki, vähän heikommillakin päänystyröillä tajuaa ettei lainauksen sisällössä ole mitään tolkkua, mutta silti ja kuitenkin. Viime aikoina, kun tuota vanhoillislestadiolaisuutta on kurmuutettu ja oikein urakalla (itsekin olen sitä mielessäni kurmuutellut), niin lopulta tuli pieneen mieleeni, että eiköhän siinä jotakin hyvääkin ole, lohtua, yhteisöllistä elämää. Käsittääkseni aika hyvää elämää viettävät, eivät rietastele, tuhoa luontoa ja muutenkin ovat siivoja kansalaisia. Mutta sitten on näitä skandaaleja, niin kuin ihmisten parissa tapaa olla. Se 99,99 prosenttia saa ylleen sen mihin on aivan syytön. Sama tässä katolilaisuudessa. Tuskinpa ne kaikki siellä pikkupoikia panevat. Ja voi muistaa, että melko suljetut yhteisöt, joka koostuu eri-ikäisistä (samaa sukupuolta olevista) ihmisistä, on altis monenlaisille alistussuhteille. Siis poikakoulu on kuin tehty perversioille. Tai mietitään luostaria, siellä seksuaalisuus jyllää! Ja juuri se tekee kilvoittelusta yhä hankalampaa ja kunnioitettavampaa. Ja, yhä, tuskin ne poikakoulut mitään pikkupoikabordelleja ovat. Mutta tahdomme moittia vierasta (katolilaisia, vanhoillislestadiolaisia), vaikka se parru on omassa silmässämmekin (tai perseessä niin kuin tähän paremmin sopisi).

Anonyymi kirjoitti...

en tiedä luetko näitä vanhoja höpinöitä. Jätin kommentin kännissä ja kännissä olen taas. Mitä kristittyjen roistouteen niin se oli itse ruoskintaa. En vain voi ymmärtää miten kukaan kristittynä itseään pitävä voi kannattaa Israelin toimia, siionismia. Ei tämän kristitylle pitäisi olla enää mikään ohimenevä kulttuuri-identiteetti juttu vaan kysymys siitä mikä on oikein. Juutalaisia ei puolusta edes Jumala tai Jahve vaan tuomitsee nämä tekojensa mukaan. Hävetti niin paljon selvinpäin että kommentoin anonyymisti mitä sylki suuhun tuo. Vaan onneksipa et pannut niin pahaksesi.

Anonyymi kirjoitti...

"ei ole väliä oletko juutalainen, kreikkalainen, vapaa, orja, mies, nainen, muslmi tai arabi..." Koko Israelin ongelma on tietenkin liittoutuneiden ja holokaustikankkusta potevien liittoutuneiden valtava virhe. Se on lähtökohtaisesti perustettu muiden maille ja soppahan siitä syntyy. JOstain syystä, älkää nyt vakavissanne väittäkö että tutkailivat Raamattua, eivät perustaneet sitä Etelä-Englantiin, Pariisiin vaan valmiiksi ylikansoitettuun köyhien rättipäiden viljelysmaille.

Anonyymi kirjoitti...

"ei ole väliä oletko juutalainen, kreikkalainen, vapaa, orja, mies, nainen, muslmi tai arabi..." Koko Israelin ongelma on tietenkin liittoutuneiden ja holokaustikankkusta potevien liittoutuneiden valtava virhe. Se on lähtökohtaisesti perustettu muiden maille ja soppahan siitä syntyy. JOstain syystä, älkää nyt vakavissanne väittäkö että tutkailivat Raamattua, eivät perustaneet sitä Etelä-Englantiin, Pariisiin vaan valmiiksi ylikansoitettuun köyhien rättipäiden viljelysmaille.

Sami Liuhto kirjoitti...

Näistä vanhemmista niin kuin kaikista kommenteista tulee ilmoitus sähköpostiin eli kyllä nämä huomaan.

Holokaustikankkunen tosiaan taisi olla se pääsyy miksi on olemassa moderni Israelin valtio.

Ehkä enemmän kuin kannatan Isarelin toimia olen niitä (raivoisasti) vastustamatta. Opin muuten viikolla uuden termin: humanistinen media. Samassa yhteydessä mainittiin, että humanistinen media ei juuri revittele Hamasin tekemillä teloituksilla, koska se nyt vaan ei kuulu humanistisen median tyyliin, koska silläkin on holokaustikankkunen vaikkei humanistinen media edes sitä tiedä.

Mutta humanistikankkunen on hyvä asia. Se on juutalais-kristillistä jos jokin on. Hirvee syyllisyys ja häpeä. Vasemmistolais-vihreät (sis. eril. feministit ja sen sellaiset), jotka ruoskivat kulttuuriamme, ovat kulttuurimme erinomaisia edustajia. Me tapettiin Jumala.