torstai 26. huhtikuuta 2012

Jossakin puhuttiin internetsivun kuvaamisesta, siis kopioimisesta yleensä, miten niin tallennetaan sitä kuuluisaa informaatiota. Virtuaalinen menneisyytemme häviää helposti, se on ilmeisesti väärinkäsitys kuitenkin, sillä, ilmeisesti jälleen, kaikki on yhä jossakin. Ilmeisesti pikapuoliin voi tutkia menneitä näkymiä hyvin tarkan ajankohdan asettaen (maailman asetuksellinen luonne), luin asiasta taannoin Suomen Kuvalehdestä, joka helposti kirjoitusvirheytyy Somen Kuvalehdeksi.

Tämä tuli mieleen, kun Blogger dynamisoitui. Minäpä poika olen kopioinut vanhanmallisia näkymiä (maailman näkymä-luonne). Mutta ne ovat vain edellisiä näkymiä, paljon on uudistunut ja päivittynyt Bloggerissakin ja ylipäänsä virtuaalisessa maailmassa, mutta, kuten sanottu, kaikki voidaan palauttaa. Ajatella, jos menneet töppäysmerkinnät ovat yhtäkkiä etsittävissä. Tähän viittasi se joku jossakin, joka puhui internetsivujen kuvaamisesta, siis kopioimisesta yleensä. Aleksandriassa ja Amerikassa tietoa säilötään.

Nyt, tässä näkymässä, lukee oikealla jokainen rivillään "Viestiasetukset Tunnisteet Aikataulu Sijainti Asetukset". Nämä voidaan määritellä. Tärkein lienee ensinmainittu eli Tunnisteet. Niiden avulla voit liikkua viidakossa. Aikataulu on oltava, milloin ja missä, joka puolestaan on Sijainti. Mutta Viestiasetuksillakin on Asetuksensa ja niillä asetuksensa jne.

Koloasteroidin ekstraterrestriaali kirjaa ensyklopediaansa:

Talous. Ajanmäärittäminen on hyvin tärkeää. Enää ei kuitenkaan tarvita yleisiä kelloja julkisille paikoille tai taivaalle, vaan jokaisella on oma kellonsa matkapuhelimessa. Asetuksista on mahdollista säätää kello muuttumaan automaattisesti kesä- ja talviaikaan, jota aiemmin kutsutaan yleisemmin ajaksi. Matkapuhelin myös kertoo ihmisen sijainnin, vaikka on liioittelua puhua ihmisestä.

Näin ihminen on saatu asetetuksi ajallis-paikalliseen kartastoon ja ihminen kertoo tiedotusvälineessä tuntevansa elävänsä aikakautta, jolloin hänellä on paljon oikeuksia ja vapauksia. Tämän mahdollistaa, ihmisen mukaan, taloudellinen riippumattomuus toisista ihmisistä.

Ihminen ei ole enää biologisesti vaan taloudellisesti ihminen. Tämän todistaa se, että ihmisistä heikoimmat sanovat näin. Kyselytutkimuksella on selvitetty, että pahnanpohjimmaisten ensimmäinen sana on yli 40:ssä prosentissa tapauksista 'talous'.

Biologia ei enää määrittele ihmistä, vaan talous ymmärrettynä virtuaalisena rahanvaihtona, muinaiseen oikonomiaan tätä taloutta ei pidä sekoittaa. Näin ollen saattaa olla väärin sanottu, että kommunismi eli marxismi sitten voitti, sillä kommunismin voitto olisi tarkoittanut muinaisen oikonomian voittoa, ei tätä virtuaalisen rahanvaihdon voittoa. Kommunismiin eivät kuulu optiot, sitouttaminen ja markkina.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Ihminen ei ole enää biologisesti vaan taloudellisesti ihminen."

Hieno ajankuva, analyysi.

---
A. Muumi

Sami Liuhto kirjoitti...

Siitä on puhuneet muutkin. En minä kekannut. Kiitos kuitenkin. Kehuista!