tiistai 10. huhtikuuta 2012

Voihan essee.
Essee ei ole niitä parhaita sanoja.
Essajee.
Se on kuin Stade de Francella kolmiloikkaaja valmistautumassa kolmanteen karsintaloikkaan ja yli menee, voi vittu. Ja Niki Juusela hermona mediazonella että mitä kysyisi tältä liberialaiselta pösilöltä, joka luuli että karsinnassa on kuusi yritystä, vaikkei Niki Juusela sitä tiedä eikä sitä voi tietää kun ei se ole totta, mutta ukrainalainen kilpatoveri levittää tällaista tarinaa. Sen voisi tietää. Ukrainalaisella meni toisella yrityksellä viisi senttiä vaille karsintarajan (17.05, siis tämä on karsintaraja), sehän riittää ja kolmannella 16.30. Yritä siinä sitten.
Ennen vanhaan yritettiin tanssilavalla naista ja tanssilavan takana vetää miestä turpaan. Nykyisin on essajee. Naisten haku koko illan.
Inarin Yritys. Sieltäkö se Koo-Pee Kyrö on lähtöisin, amatööriseura takuulla, amatöörien puuhastelua, sellaista yrittelyä. Ars Amatööri. Arsi Harju. Enää ei ole edes ruskeita kirjekuoria, urheilun salaisuus on dopingia eikä rahaa, sillä yrittänyt on laitettu.
"Suomen tavoittelevin poikamies", kuvattiin erästäkin siinä suomalaisessa suositussa televisiosarjassa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käyttäisivät hienoa suomennosta "yritelmä".

-Huojuva talonmies

Sami Liuhto kirjoitti...

Koetelma.

Tosin, vain verkot koetaan (tämännimisen runokokoelman, -koetelman, joskus tein, en tainnut tarjota sitä mihinkään.)

Teelmä.

Luin justiinsa jostakin jonkin nimen, mitä en ollut ennen kuullut. Oliko koetelma. Koelma.

Onko Liberalismin petos siis kaupassa? Jos on, luen sitä encorena perjantaina keikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Master Yoda sanoi: Don´t try, do. Kuinka monta sivua tarvitaan että yritelmästä tulee teelmä, esseestä tutkimus tahi romaani? Vai onko sittenkin sisältö eikä määrä joka määrää? Siinäpä pähkinä käsitteenmäärittelijöille purtavaksi. Flow-kokemusta, johon yrittelemme taiteillessamme, on tutkinut mies nimeltään Csikszentmihalyi. Taidanpa viitata häneen lauantain tentissä, riippumatta kysymyksestä, ihan nimen takia. Flow toki littyy kaikkeen.

Ht

Sami Liuhto kirjoitti...

On kaupoissa! Kysyin asiasta Melenderiltä. Tämä on hyvä asia. Siis se, että on kaupoissa, kirja, se on hyvä asia, kysyminen on aika neutraalia.

Toivottavasti molemmat kirjoittajat tulevat keikalle.