sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Täytyy ruveta painotöihin, kun kirjaa on jo tilattu. Onneksi se on jo kirjoitettu, muutoin olisin huomattavissa ongelmissa. Tämä on kivaa tämä kirjanteko! Syyskirjan vien ihan painoon, olen jo miettinyt mitä kaikkea siihen keksin. Tuo runoelmantapainen on tarpeeksi pitkään laiskotellut tiedostoissani ja paperikasoissani, joten sen on aika käydä töihin.

Kyllä virkkeen kirjoittaa mutta sen asetteleminen sivulle on hankalaa. Etenkin kun työskentelee tulostimen ja kopiokoneen kanssa. Käsityö kunniaan!

Muistan kun vihasin aurinkoa. Lähimuisti toimii vielä.

Sofi Oksanen, universumin paras ja merkittävin kirjailija, julkaisee hänkin mutta vasta syksyllä. Kertoi, että avannee blogin, jossa kerrotaan kirjan tuotantoprosessista, siis siitä, mitä tapahtuu kun kirjailija luovuttaa kirjan kustantamolle. Joku muu saa kirjoittaa sitä blogia, Sofi Oksanen kertoo. Onkohan jo avattu, blogi?

Minäkin kerron tässä kirjanteosta, siitä tuotannollisesta prosessista, kun kirjailija antaa käsikirjoituksensa kustantajalle, ja mitä sitten tapahtuu. Antaminen kävi niin että luin Juhani Tikkasen blogia, jossa hän kertoi runoläpysköistä, ja päätin tehdä itse sellaisen. Nyt olen sitten kustantaja.

Sain siis Juhani Tikkaselta ajatuksen. Siitä kiitos. Näin Helsingin suunnalta tulleena minua hämmästyttää että turkulaisilta saa ajatuksia.

2 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Tehdä oma kustantamo. Kustantaa itse kirjansa. Lähettää niitä ilmaiseksi netissä.

Hurja, mikä idea! Mutta taloudellinen puoli säikähdyttää. Vaikka en ole kauppakoulua käynyt, enkä lukenut Taloussanomia, enkä ole muutenkaan mitenkään taitava rahankäyttäjä, joku kilinä alkaa kuulua korvissa ihan kuin varoituksena pörssiromahduksesta, jonka aikana kuulema joskus Amerikoissa monet heittäytyivät kadulle ikkunoista menetettyään kaiken omaisuutensa ja murskautuivat veriseksi lihaluumuussiksi muutamassa sekunnissa katukiveystä vasten..

Ei, en tahdo sellaisen toistuvan kenenkään kohdalla. En kenenkään. En sinunkaa Sami, vaikka olisitkin neuvokas ja taitava luovimaan elämäsi aallokossa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Tämä ei maksa mitään. Siksi se on näin. Tai kai siihen sata euroa kuluu.

Tuo on vähän periaate, etten ota hintaa, tällä kertaa.

Älä huolehdi minusta, en tiedä mitä teen!

Talous on sianpaskaa.