maanantai 17. syyskuuta 2012

Jarski Tervo kirjoittaa kerrankin hyvin:
"Enemmän kuin pyhien tunteitten loukkaamisesta tässä meneillään olevassa katastrofissa on kyse totaalisen erilaisten yhteiskuntien kyvyttömyydestä ymmärtää toisiaan. Yksin- tai harvainvaltaisissa arabimaissa, jopa demokratialta vivahtavan arabikevään kokeneissa, on mahdoton tajuta, että länsimaiseen vapauteen kuuluu oikeus miettiä, valmistaa ja levittää valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä. Jopa alkeellisia ja taulapäisiä näkemyksiä."
Kyse on siis jostakin videosta, josta musulmaanit, tietenkin, ovat hermostuneet, hiekkapojat kun ovat sellaisia ylen herkästi hermostuvia, kenties jopa yleisradiosta hermostuvia. Tervon viimeinen lause lainauksessa on varmistelua, mutta muuten hyvin kirjoitettu.

Kommenteissa kyllä huomautetaan Jarskin minimaalisesta kulttuurin tuntemisesta, kun Jarski ei näytä tietävän, että Jeesus on myös musulmaanien profeetta. Tai ei tullut asiaa ajatelleeksi. Jarski. Musulmaanitkin harvemmin ajattelevat, siis kun uutisia katsoo, mutta olen melko varma että jossakin Jordanian takanurkassa on ajatteleva musulmaani. Varmaksi en silti mene sanomaan.

Vihervasemmistohan tuntee sympatiaa musulmaaneja kohtaan ja vihaa juutalaisia. Ilman juutalaisia vihervasemmisto ei olisi musulmaaneista kuullutkaan. Juutalainen on kaikkea sitä mitä vihervasemmistolainen ja musulmaani eivät ole.

Ei minulla ole mitään tarvetta puolustaa musulmaaneja, jotka näyttävät pärjäävän muutenkin. Jos musulmaani on kotonaan saanut turpaan ja siksi on lähtenyt Suomeen niin sitten puolustan. Mutta minulla ei ole pakottavaa tarvetta kaikenlaiseen hulluuteen.

Tuli mieleen tuosta Syyriasta, että eikö siellä vielä elele se lähes vihon viimeinen natsirikollinen, josko se nyt rahdattaisiin tuomiolle niin kaikilla olisi vain mukavampaa. Mikä sen kaverin nimi oli, taisi olla Müller. Eipäs kun Alois Brunner, ikääkin noin sata vuotta. Olisi ihastuttavaa, kun tuollainen de facto ikäloppu äijä tutisisi jossakin Haagissa tai Wienissä ja vastailisi syytöksiin, länsimaista oikeutta sekin.

Vuonna 1987 kaveria haastateltiin (via puhelin) Chicago Sun Timesiin ja näin hän lausui:
"The Jews deserved to die. They were garbage, I have no regrets. If I had the chance I would do it again..."
Vau. Suomalainen tuosta diggaa, ei ole mikään kirottu takinkääntäjä.

Jarskin kolumnin otsikko oli muuten Sujut. Hyvin se Veijo Mereen viittaa. 

4 kommenttia:

Timo Hännikäinen kirjoitti...

Colin Liddell, Alternative Right:

"The real problem with the Middle East is that there are simply too many people there, and most of them have nothing to do. This makes them even more susceptible to excitement than they already are. Take Egypt. According to Wikipedia it has an estimated population of 82 million. But how many are actually needed to fish junk out of the Suez Canal and show the tourists where the pyramids are? About 500, tops. The rest of the population is effectively unemployed or pretending to work.

The ancient pharaohs understood this. That is why they devised the cunning scheme of pyramid building, an ideal way to burn off the excess energy of an excess population.

Any comprehensive cure for the problem of the Middle East has two possible directions. Firstly, it could involve a rigorous birth control program designed to bring the population down to the actual number of people required to do the work. In the case of Egypt, you could even select the people most fitted for the available jobs – those good at pointing at Sphinxes or dealing with aquatic garbage – to have the children.

Alternatively, you could create a massive job creation scheme on a par with the pyramids that would engage the teeming millions. For aesthetic reasons and because 900-meter tall statues of Mohammed might make very inviting targets for Israeli missiles, this could be limited to the building of even more pyramids. The vast emptiness of the Sahara would provide a limitless site for this."

http://www.alternativeright.com/main/blogs/untimely-observations/how-to-cure-the-middle-east/

Sami Liuhto kirjoitti...

Pidin erityisesti ajatusviivojen välisestä:

"those good at pointing at Sphinxes or dealing with aquatic garbage"

Tuosta unohtuu kuitenkin arabikulttuuriin oleellisena kuuluva väkivaltaisuus eli kolmanneksi vielä poliisivoimat.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tismalleen samaa mieltä.

Yllä oleva lainaus on myös hauska - voi vain kuvitella, millainen shitstorm syntyisi jos moisen onnistuisi julkaisemaan suomeksi edes pakinana.
Aihetta sivuten: netissä kierteli joskus linkki johonkin englanninkieliseen egyptiläiseen julkaisuun, jossa joku taho mainosti Suomea hyvänä kohdemaana egyptiläisten massamaahanmuutolle, en nyt muista tarkemmin. Kirvoitti kauhunsekaista naurua kumminkin.

Sami Liuhto kirjoitti...

Suomi on hyvä kohdemaa kaikenlaiselle maahanmuutolle, kun suomalaiset tunnetun mieluusti antavat omastaan. Siinä mielessä olemme kuin ruotsalaiset, "ska vi göra det också i andra hålet? - Jååå..." kuten muistamme jo Kari Kontion kuvailleen ruotsalaista elämää.