tiistai 18. syyskuuta 2012

Katohan, jopa Tuorlan surullisen hahmon ritari Esko "sinä olet populisti" Valtaoja on herennyt puhumaan tolkullisia:
"En ole varmaan ainoa, jonka mieleen uutisia katsellessa väkisinkin nousee poliittisesti täysin epäkorrekti ajatus: 'Siellä ne rättipäät taas riehuu.' Jos profeetta Muhammadia tökerösti pilkkaava elokuva on ääliömäinen teko, niin vähintään yhtä ääliömäistä on viattomia länsimaalaisia vastaan kohdistunut mellakointi ja väkivalta. Mielenosoittajat itse tekevät juuri sitä, mitä vastaan he protestoivat: vetävät lokaan uskontonsa ja kulttuurinsa."
Valtaoja myös kertoo, että muslimimaista on lähtöisin 1,2 prosenttia koko maapallon luonnotieteellisestä kirjallisuudesta, lukema on peräti kaksinkertainen Suomeen verrattuna, ja  Kairon Al-Azhar-yliopistossa opetettiin puoli vuosisataa sitten auringon kiertävän maata. Eli: mitä muuta voi odottaa kuin suuttumista jostakin videosta.

Valtaoja muuten käyttää kerran nimitystä musulmaani. Se on hauska nimitys, itse käytin sitä kanssa. Varmaan loukkaava nimitys. Niin mieli pahana.

Mielensäpahoittaja pitäisi kääntää arabiaksi. Valtaoja siteeraa kolumnissaan aseenkantajaansa Kari Enqvistiä:
”Koko arabimaailma on kääntänyt tuhannen vuoden aikana yhtä monta vieraskielistä kirjaa kuin Espanjassa käännetään vuodessa.”
Eli kääntämättä Mielensäpahoittaja jää. Mutta piikkiöläisen Leena Landerin romaanipa käännettiin! Ja kun siinä perhoset tms. nussivat niin Lander oli päästä hengestään Damaskoksessa. Semmoista tämä on. Mieli on niin herkästi pahana!

Eikö Jaakko Hämeen-Anttila voisi arabiantaa Mielensäpahoittajaa, vaikka joku aamupäivä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei Enqvist voisi valtaojan asetta kannattaa, mihin se sellainen pikkumaisuus oikein johtaisi?

Sami Liuhto kirjoitti...

Olen tietoinen Enqvistin aseen kantamisen vaikeuksista.