torstai 6. syyskuuta 2012

Linnasta linnaan à la page 289. Olen oppinut muutamia katuojaranskan ilmaisuja.

Vituttaa, kun ei osaa kunnolla mitään eurooppalaista kieltä. Jos sen ajan, minkä on käyttänyt ruotsin opiskeluun, olisi käyttänyt saksan tai ranskan opiskeluun, olisi helpompaa. Ruotsin kieli ei ole väylä muihin kieliin, niin kuin tekopyhästi sanotaan, vaan este. Suomenruotsalaisilla pitää olla palvelut ym. eikä heitä nähdäkseni pidä syyttää, ainakaan enää, ns. pakkoruotsista, vaan näitä pystyynlahonneita perisuomalaisia äijiä, jotka tykkäävät liikkua suomenruotsalaisissa piireissä ja luulevat, että se edellyttää törkeää mielistelyä, tosin he saattavat olla oikeassa että mielistelyä vaaditaan. Ei kai kukaan ilmaiseksi viitsi katsella Paavo Lipposen kaltaisia nollapollia? Nämä hölmöt eivät ymmärrä sen vertaa, että tekemällä ruotsi vapaaehtoiseksi ruotsin suosio kasvaa ja joku suomalainen saattaisi sitä osatakin, nyt sen sijaan tämä pakkoruotsi tappaa kaiken kiinnostuksen tuon entisen valloittajakansamme kieleen.

Mutta on RKP:llä aika veriruskeita syntejä tilillään, ei siinä mitään, esim. kyyninen maahanmuuttajien istuttaminen ruotsinkieliseen yhteisöön, jolloin maahanmuuttajaparat ovat täysin RKP-läisten armoilla, kun eivät osaa valtakieltä, tätä hölmöjen kieltä suomea. Mutta ei tämä ole tavallisen suomenruotsalaisen vika, kuten ei ole minun vikani että äidinkieleni on sama kuin Paavo Lipposella tai Paavo Arhinmäellä.

Vaikka venäjää, jos jotakuta pitää kumarrella, opiskeltaisiin edes venäjää, mutta tuo periferinen skandinaavinen kieli on täysin turha. Eikä, sanon taas, tämä ole suomenruotsalaisilta pois, heille pitää olla palvelut ym. ja eiköhän ne hoidu, kun rantaruotsalaisiakin on paljon ja Suomessahan ei syrjitä.

Ei kommentteja: