lauantai 19. toukokuuta 2012

Jännä, miten nämä Jalosen leijonat joskus häviävät rökäleesti, esim. USA:lle olympiavälierässä 2010 ja 2012 alkusarjassa USA:lle myös, ja nyt Venäjälle. Sitten he kuitenkin voittavat, myös rökäleesti tai taistellen niin kuin toissapäivänä. USA oli pakko voittaa ja voittohan tuli. Ja kuten hitaampikin on jo älynnyt, olympialaisissa 2010 Suomi oli ehkä kahdeksanneksi paras joukkue, mutta pronssit kaulassa pojat Vancouverista lähtivät. Se on ruotsalaista ja suomalaista on hävitä tshekeille puolivälierän viimeisellä minuutilla niin kuin ruotsalaisille torstaina kävi. Mainos kehottaa "brake the spell" ja Jukka Jalosen Suomi tosiaan on yhden kirouksen voittanut. Kotikisakirousta se ei voita, mutta todella hajanainen ja vaikea joukkue taisteli tiensä neljän parhaan joukkoon. Se on upea saavutus.

Sitten. Ei kai umpisurkea Mika Saukkonen huomenna selosta Suomen peliä ja finaalia meille, joilla ei ole Mertaranta-kanavaa käytössä? Epäilemättä Mertaranta-kanava on suosittu, jos vaihtoehtona on MTV3:n ikioma Hoopi Hänninen Mika Saukkonen.

Kannatan illalla Slovakiaa. Slovakian maailmanmestaruus olisi inhimillisyyden voitto. 6-2. Joonas Järvinen. Granlund ohjasi kiekon maaliin. Mika Saukkonen ei osaa edes jääkiekon sääntöjä. Korkeata mailaa ei voi videolta tarkistaa. Vittu mikä idiootti. Vidiootti. Videoton.

Tästä on hyvä lähteä huomiseen pronssipeliin. Olen ylpeä näistä jätkistä!

Muokkaus: katsoin sääntökirjasta, Saukkonen oli oikeassa. Miten joskus jossakin väitettiin toisin? Onko SM-liigassa sääntö toisin?

IIHF:n sääntökirjasta:

330 - VIDEO GOAL JUDGE SYSTEM
a) Video Goal Judge System (VGJ) shall be applied only by at the request of the Referee
or the Video Goal Judge.
b) The following are the only situations subject to review by the Video Goal Judge
1. Puck crossing the goal line.
2. Puck in the net prior to the goal frame being displaced.
3. Puck in the net prior to or after the expiration of time at the end of a period.
4. Puck directed into the net by hand or kicked into the net.
5. Puck deflected into the net off a game official.
6. Puck struck with a high stick above the height of crossbar by an attacking
player prior to entering the net.

7. Establishing the correct time on the official clock, provided the game time is
visible on the Video Goal Judge’s monitor. 

5 kommenttia:

aleksis salusjärvi kirjoitti...

parempi voitti, ei jääny jossiteltavaa. Hyvä peli noin niinku pelirohkeudellisesti, aika raskas kattoo vaan ku homma oli kahessa erässä taputeltu.

Jalonen on tuonu suomen peliin voittamisen kulttuurin. ennen ei koskaan hävitty yhtä maalia enempää kenellekään, eikä voitettu rökäleesti ku kasakit. jalosen filosofia jatkaa summasen maailmaa, jossa pelataan voitosta, uskalletaan pitää alimpana jätkänä kiekkoa, ei mennä aina ristikulmaan ja annetaan pelaajille paitsi mahdollisuus myös velvollisuus venyä. ei pelata pelko perseessä ja jos omissa soi kuudesti ei aleta itkeä sen takia. Mä arvostan pirusti. Tavallaan jalonen yhdistää viisikkopelin yksilönvastuuseen, jossa ei paikkailla toisten virheitä.

miksetsä kuuntele mertarantaa netistä niin ku kaikki muutkin?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, tyytyväinen on syytä olla, jos huomenna tulee pronssi. Ja vaikkei tulisikaan.

Suomihan ei pelannut nytkään huonosti, vaan vei peliä suurimman osan ajasta. Jos se Filppulan läpiajo alivoimalla ekassa erässä olisi päättynyt maaliin, olisi tilanne ollut silloin 2-0 ja ties mitä sitten olisi käynyt.

Nyt Venäjän tähdet, jopa Ovetshkin, pelasivat järkevästi ja joukkueelle eivätkä ruvenneet sooloilemaan ja kuskaamaan kiekkoa. Olisivat voineet niin tehdä, jos Suomi olisi saanut alussa lisättyä johtoaan ja pidettyä sen kauemmin.

Ne, jotka ovat kuvitelleet, että Suomi uusisi maailmanmestaruutensa, eivät ainakaan realisteja ole. Vaatii aina ihan täydellistä esitystä ja vielä tuuria päälle, että MM-kulta on mahdollinen Suomelle.

Nyt olisi voinut olla vähän turhan kova hype ja Kummolan ja muiden kiekkojohdon neropattien uho kasvaa liian suureksi, jos olisi hirmuisella tsägällä tullut toinen mestaruus putkeen.

Näin on hyvä. Ei tarvitse Jutilankaan potea nilkkatulehdusta tänä keväänä. Tai jos poteekin, ei sitä ainakaan tarvitse selitellä julkisuudessa.

Sami Liuhto kirjoitti...

Ai voiko Merderantaa kuunnella netistä?

Voi samperi.

Mutta toi Taivainen vai mikä on kans hyvä selostaja.

Nää nykyajan nuoret ei itke ja valita vaan tekee asioita. Hienoa nuorisoa meillä on! Ja jos katellaan runoasiaa niin sielläkin keksitään vaikka mitä eikä kelata "vittu diggaisko Saarikoski tästä". Uutuus menee jo määritelmällisesti usein metikköön, eikä se haittaa, tärkeintä on "tutkia uusia poetiikkoja". (!)

Kuuntelin tossa 9 päivää sitten kun Hirvonen, Kinnunen ja Joutijärvi luki tekstejään ja kelasin että noi kaks ekaa on jo vanhoja miehiä (tavallaan vanhoja, suhteellisesti), legendoja, joilta tulee vielä uutta materiaalia koko ajan, mutta jotka oli jo kovia jätkiä sillon kun esim. Joutsijärvi oli vielä nuori poika. En nyt tiedä mitä tahdon sanoa, ehkä sitä, että runous ei kuole.

Luen muuten Poundin Cantosia, kyllä jytisee!

Anonyymi kirjoitti...

Juu, Poundkin teki uusia juttuja, eikä vaan kelannut että vittu diggaisko Saarikoski tästä.

Mutta miten sä Poundia luet, etkö sä tiedä että se fanitti fasismia? Miten sä voit?

Sami Liuhto kirjoitti...

Siis voi vittu.

Fanittiko Pound fasismia?
En siis vittu tiennyt.
Jos olisin niin en olis lukenut. Oon kans kuullut huhun että Saarikoski oli kommari. Ei jumalauta näitä.

Meni ihan luatto Poundiin.