maanantai 14. toukokuuta 2012

Yritin viikonloppuna etsiä, josko olisi lehdissä juttua Jyväskylän Galleria Variantin Palsa-näyttelystä "Minä ja Majakovski" mutten löytänyt.

Kuokkalan Kartanon sivuilta kopioin tämän:
Kalervo Palsan taidetta on kesällä esillä sekä Jyväskylässä että Mäntässä.
Jyväskylän näyttely Minä ja Majakovski Galleria Variantissa, Viitaniementie 13, on avoinna toukokuussa torstaista sunnuntaihin kello 12 - 17 ja kesäkuukausina samaan aikaan tiistaista sunnuntaihin. Lipun hinta 5 €.
Palsan työt ovat keskeisesti esillä myös Mäntän Honkahovin kesänäyttelyssä Pohjoinen ulottuvuus. Näyttely alkaa 10.6. ja on auki elokuun loppuun joka päivä. Lipun hinta 7 €.
Jännittää, onko tekstini näyttelyluettelossa.

Mäntän Honkahovin sivut kertovat:
Palsa-näyttelyn kuraattorina toimii Maj-Lis Pitkänen. Hän oli Palsan ystävä, jolle taiteilija testamenttasi jäämistönsä. Palsa-näyttelyiden luettelossa on Palsan töiden ohella vanhoja valokuvia ja Palsaan liittyviä tekstejä mm. Rosa Liksomilta ja Maj-Lis Pitkäseltä.
Toivottavasti tekstini nyt on kirjassa. Käsittääkseni ei siinä ole kuin kolme tekstiä, Liksomilta, Pitkäseltä ja minulta. Olen odottanut julkaisua, kirjaa, luetteloa 12 päivää eli eiköhän se tässä ihan lähipäivinä saavu. 2. toukokuuta sain viestin, että näyttelyjulkaisu oli tullut painosta. Odottavan aika on pitkä mutta onneksi on muutakin tekemistä kuin odottamista. Seppo Salmella kyllä pokka pitää aika kiitettävästi, ei ole millänsäkään vaan kylmänviileästi lähettää minulle viestiä asioiden etenemisestä. Varmaan tottunut olemaan hullujen kanssa tekemisissä. Enkä nyt edes tarkoittanut itseäni.

Helkutti, ansaitsisin sen kirjan jo, kun avajaisetkin olivat toissaperjantaina ja minulla on siinä teksti tai pitäisi olla teksti. Olen tottunut siihen, että minua kohdellaan kuin paskaa, odotan sitä, mutta saisinpa sen kirjan jo! En tunne ketään Jyväskylästä, joka voisi käydä sen ostamassa, vai löytyisikö se kirjakaupasta. Näkisipä edes kannen. Mikä opuksen nimi on?

Jos joku blogini lukija on käynyt Galleria Variantissa Jyväskylässä, niin voiko kertoa, onko sellaista näyttelyjulkaisua olemassa saati onko siinä tekstini? Hankalaa tämä on, mutta näin puskaradioitse jos onnistuisi. Mäntän Honkahovissakin voi näyttelyjulkaisu olla.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on ainakin yksi lukija, joka on menossa katsomaan Variantin näyttelyn tällä viikolla. Voin raportoida asiasta sitten, jos et ole siihen mennessä saanut asiaa selville.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kiitän!

Raportoin jos tilanne muuttuu. Taide-elämä on hyvin salaperäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin katsomassa Variantin näyttelyn ja löytyihän sieltä tuommonen läpyskä, josta löytyy myös kirjoituksesi "Palsan raja on ihmisen raja" ja neljä muuta kirjoitusta. Ostin yhden sieltä mukaan ja voin lähettää sen sinulle myyntihintaa (13e) vastaan jos vielä sellaista tarvitset ja et ole jo muuta kautta saanut.

Sami Liuhto kirjoitti...

Oh! Kiitos.

Painetussa sanassa.

Luotan, että kirja, kirjat, vielä saapuvat vaatimattomaan osoitteeseeni. Pidä opus itselläsi!

2-1 Aron poika johtaa.