perjantai 4. toukokuuta 2012

Tänään alkoi Palsa-näyttely Jyväskylässä.

Yleisradion uutisessa ilmoitetaan:
Hän [Maj-Lis Pitkänen] sanoo, että Palsan kohdalla pitää erottaa taiteilija ja taiteilijan työt.
- On ajateltu, että hänen täytyy olla ihan yhtä kauhea kuin hänen maalauksensakin. Mutta on semmoinen sanonta, että hyvä ihminen kuvaa pahaa.

Ilmeisesti tänään on ollut avajaiset:
Perjantaina Jyväskylässä avataan 25 vuotta sitten kuolleen taiteilijan töitä esittelevä näyttely Galleria Variantissa Viitaniemessä.
Samanaikaisesti Palsasta julkaistaan uusi kirja. Kirjan yksi kirjoittaja, Palsan pitkäaikainen ystävä Maj-Lis Pitkänen haluaa korostaa Palsan herkkää ja tunteellista puolta.

2 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Satuin näkemään tv:stä kohdan, jossa tästä näyttelystä ja Palsasta kerrottiin.

Ei voi muuta sanoa, kuin että "tutkimattomat on herran tiet", kenet hän ylentää ja kenet alentaa. Päiväkirjojen mukaan Palsan elämä oli tavallista rankempi.

Sami Liuhto kirjoitti...

Nyt Pitkänen on keksinyt, että "Palsa eli tavallista elämää". Julkaistut päiväkirjat, toimittanut Pitkänen, kuvaavat aika epäluotettavasti Palsan elämää.

Minusta oli huvittavaa, kun Pitkänen oli viimeinkin kuullut, että taiteilijan elämä ja teokset ovat eri asioita. Pitkänen on aikamoinen sensori ja hirmuvaltias, entisenä maolaisena hän osaa semmoiset puuhat. Maolaisuus on päiväkirjoista puhdistettu pois, samoin kuin ikävät viittaukset Pitkäsen ystäviin. Muista ei niin väliä.