sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Yksi ärsyttävä asia on, kun ihmiset fiilistelevät ryyppäämisellä. Amatöörit. Sitä joutuu jatkuvasti kuulemaan etenkin ns. akateemisissa piireissä, vaikka niissäkin ihmisiä sankoin joukoin kuolee viinaan. Minulta on kaksi akateemista opettajaa kuollut viinaan. Taiteilijapiireissä on se ero, että siellä ryypätään rehellisemmin ja tunnustetaan että alkoholismi uhkaa tai se on jo todellisuutta. Akateemisissa piireissä ei ole tätä alkoholismin vaaraa, sillä ihmiset siellä ovat niin pelkureita, ettei heistä ole edes juomaan liikaa. He ovat laimeita. He ovat kuin keskiolut. He ovat keskiolut ja vedellä laimennettu valkoviini. Nämä hyväkkäät ovat syyllisiä siihen, että alkoholi on niin suosittua akateemisissa piireissä, että ne jotka voivat viinaan jäädä koukkuun, siihen myös jäävät. Nuo iloiset veljet ja sisaret, jotka lähtevät ajoissa kotiin. He ovat kutsuneet tulevan alkoholistin ravintolaan, jonne tämä taukki jää hyvien perheiden pentujen häivyttyä. Hän ihmettelee että miksi keskeyttää hauska ilta. Hänellä ei ole kotona odottamassa mitään. Muutaman hetken päästä häntä ei enää kutsuta ravintolaan, mutta hän on siellä jo, alkoholisoituneena ääliönä, joka kuvottaa kaikkia. Syy-yhteys on niin vitun ilmeinen, ettei kukaan sitä uskalla edes ajatella: nuo varmaa elävää elävät paskiaiset ovat heittäneet taukkimme alkoholismin syövereihin. He voivat fiilistellä. Hyvän kasvatuksen vuoksi heillä ei ole vaaraa kaatua ojaan, missä taukkimme konttaa. Eikä kukaan milloinkaan sano heille, että heidän sietäisi hävetä. Heidän on pakko ymmärtää tekonsa, edes jotenkin, edes joskus ja jossakin paikassa, kun heidän tekonsa on heidän turpansa edessä. Nuo vitun juuston ja viinin maistelijat. Heidän elämänsä on: maistelua. Mitään he eivät tee kunnolla, täysillä ja loppuun saakka. Nämä tyypit tunnistaa muutamin pistokokein. Jos kaveri on, sanotaanko, käynyt Italiassa ja Caprilla, kysäise, kävikö hän Casa Malapartella. Jos hän sinnikkäästi jatkaa Munthe-inttöään, on hän maistelija. Vältä häntä. Katkaise kaikki suhteet häneen. Poista hänet matkapuhelimesi numeroluettelosta ja estä hänen sähköpostinsa. Näiden veijarien kanssa ei voi olla liian tarkkana. Hän on hengenvaarallinen, hän yrittää tappaa sinut ilman pelkoakaan rangaistuksesta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Välitän tähän kannanoton, jonka ovat kirjoituksesi pohjalta laatineet Me Espoolaiset Sementtitalonomistajat: "Viina on viisasten juoma".

Sami Liuhto kirjoitti...

MES hyökkää kimppuuni mitä raukkamaisimmin! Kui AKT työntekijöihinsä, takaapäin ja vailla armoa!

Hähää... tuli mieleen miten yläasteella (nyk. yläkoulu) yksi lopetti äidinkielen esitelmänsä, joka toki käsitteli alkoholikysymystä: "Viina ei ole viisasten juoma." Se oli hauska hetki se.

Miettivätkä muutkin, mitä tulee AKT:hen (takaapäin armottomasti), millaista on ollut Hilkka Ahteen ja Timo Rädyn keskinen seksuaalinen kanssavehtaaminen? Siinä on dominanssista kamppailtu. Ja yhä kamppaillaan. Kai ne mustelmilla on hotellilta lähteneet.

Luullakseni Päivi Räsänen on villikko. Diggaan Päkestä! Hell of a woman between the sheets. Rosa Meriläinen hihittää, yhä.

Anonyymi kirjoitti...

Mä pärjäsin yläasteen välitunneilla tappeluissa aina, koska olin riittävän raukkamainen: tulin aina päälle takaapäin!

Ihme, ettei minusta tullut espoolaista sementtitalon omistajaa!