lauantai 12. toukokuuta 2012

Tieteessä tapahtuu -lehdessä puhuttiin, keskusteltiin, ns. climategatesta ja onko se ilmasto lämpenemässä vaiko eikö. Vanhat herrat, dosentit ja professorit emeritukset, ovat sitä mieltä että ilmasto ei ihmisen ansiosta lämpene.

Miten tämä kuulostaa niin usein kuullulta? Ollaan raakoja realisteja. Sellaisia jotkut vanhemmat herrat ovat. Tosin tässä saattaa olla koko maapallon tulevaisuus kyseessä, mutta kannattaa kieltää kaikki. Eikö nyt kuitenkin kannattaisi varuiksi vähentää päästöjä, jos ei ihan täyttä varmuutta kuitenkaan ole? Muutenkin sellaiset kaasut ynnä muut ovat vaarallisia, että kannattaisi vähentää ihan yleisen terveydenkin puolesta? Ei kannata emeritusten mielestä.

Muistan, miten tärkeää oli eräälle vanhemmalle herralle päästä sanomaan, kun talon kissanpentu oli kadoksissa, että "se kuitenkin on vaan kissa". Ollaan sellaisia raakoja realisteja. Ja ihan pihalla. Kissanpentukin löytyi pihalta. Miten se miehisyys on niin herkässä, että on oltava kova ja raaka?

Ei ihminen ajattele kuin itseään. Tai ainakaan vanhempi herra ei ajattele. Hyi helvetti että minua inhottaa noiden emeritusten ajattelu. Todella kyynistä menoa, "ilmastokyynisyydestä" tämä joku tutkija puhuikin. Ongelma vanhoilla herroilla ei ole maapallon keskilämpötilan nousu, vaan oman erektion lasku. Ja sen tähden me kaikki tuhoudumme.

Ei kommentteja: