perjantai 16. maaliskuuta 2012

Joku huumemies kertoo Ilta-Sanomissa:
"- Tiedän, että asia suututtaa joitakin, mutta mielestäni Mannerheimin patsas symboloi Suomessa koettuja kauheita asioita. Kukaan ei varmasti katsoisi hyvällä, jos punakaartin päälliköitä glorifioitaisi samalla tavalla, Miettinen pamauttaa."
Kukaan ei varmasti katsoisi hyvällä? Punakaartia on glorifioitu yli 50 vuotta. Virallinen totuus on, että valkoiset tekivät ikävästi punaisille. Millaisessa umpiossa ihmisen on elettävä, että saattaa väittää tuollaisia asioita kuin tämä Miettinen väittää.

4 kommenttia:

Timo Hännikäinen kirjoitti...

http://timohannikainen.blogspot.com/2012/03/huono-provokaatio.html

Sami Liuhto kirjoitti...

Eli räppäri luki kirjan ja innostui. Räppäriä voisi suositella lukemaan toisenkin kirjan. Sitten kun on lukenut tuhat kirjaa, alkaa näkemys olla sen verran avartunut ettei ole jatkuvasti tuomitsemassa.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Noteerasin sekä sinun, että Hännikäisen tekstit ja tein noston Agricolan keskustelupalstalle.

Sami Liuhto kirjoitti...

Kiitän.

Sanoin Palefacea huumemieheksi, kun se on samanlainen stereotypia kuin "Mannerheim oli natsi" -stereotypia. Jarkko Tontin kannattaisi lukea jokin historian metodikirja, niitä löytynee vaimon kirjahyllystä. Itse asiassa suosittelen hänelle Marjo Kaartisen ja Anu Korhosen teosta Historian kirjoittamisesta. Myös tamperelaisten (Vuolanto et co.) opus, jonka nimi on Historioitsijan arki ja prosessi tai jotakin sellaista, on lukukukelpoinen. Mutta Kaartinen & Korhonen on toki mielestäni paras (en ihan ole jäävi..).